- 2 Ağustos 2008
- 2.931
- 2
günaydın kızlar
dün kızım bana izin vermişti uyumam için bugünde misli misli çıkardı acısını 4 gb bi uyandı tamam artık ben çıkana kadar oyna benimle diye tutturuyor
aslıcım bişey sorucam ben kahvaltılarda yumurta ve peynirin karışmaması gerekiyor diye biliyorum bigun yumurta diger gun peynir veriyorum o yuzden yanlış mı biliyorum acaba?
bide kızlar dikkat edin meyve sularında karışık yaparken portakal mandalina gb meyveleri diğer meyvekerle karıştırmayın ayrı verin bunları yoksa tum meyvelerin vitaminlerini öldürüyorlar
doktorumuz öyle birşey söylemedi şöyle bir mantığı olabilir yumurta yüksek miktar demir ihtiva ediyor peynnirde de protein ve kalsiyum var kalsiyum ve demir birarada alınınca birbirini nötrlüyor ama demiri zaten extra veriyoruz ferrumla amaç diğer vitamin ve minerallerinden faydalanmak neticede yumurtada çinko vs de var :)))
meyve suyu için de dediğin doğru özellikle greyfurt vermemek gerekiyor greydurt önemli bir tetikleyici etki arttırıyor ilaç ve vitaminlerin....meyve sularını karıştırırken de farklı vitamin muhteviyanıa dikkat etmek lazım havuç yüksek miktar a vit. mandalin c vit. elma a vit. içeriyor mesela:)))