• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ne zamandir okuyup okuyup cikiyorum..
kapanmis konulari aslinda acmak istemiyorum..
ama bi yere kadar dayanabiliyor insan..
bir kac sey yazip cikicam ..

bende herkes gibi keske bu ayrimcilik olmasaymis diyorum..
ama firsat bekleyenler varmis, sivrilmek isteyenler varmis, onalara gün dogmus.. üc kisi varki herkesi gaza getirmis, ama milletinde gaza gelesi varmis..

gitmek isteyen gider, kalmak isteyen kalir, buna kimse karisamaz tabii..
ama ben kendimce üc kisinin arkasina bile bakmadan gidisine cok sasirdim, hic ummazdim.. yanlis degerlendirmisim demekki..
ha bide.. yazilanlari okurken gülsahin bi yazisi icime oturdu..dedim o kadar kötü ne yaptik öyle yazdi.. canlari cehenneme yazmis.. ya bunu dicek kadar ne var ortada..

biz bi sürec gecirdik hep birlikde.. 9 ay.. hepberaber sabirsizlandik, sizlandik, yeri geldi korkduk yeri geldi yavrularimizin kipirtilarina duydugumuz sevincleri burda paylastik.. sanal dostlukdan öte saniyordum ben.. yanilmisim..
dedim ya, millet firsat bekliyormus demek dönüp gitmeye..
yazik oldu..

allahim evlatlarimiza hayirli ömür yazsin dogru insanlarla karsilastirsin insallah..

herkeslere günaydıııın a.s.

nehircim chicconun çift kılıflı pony diye geçiyo
damlacım ye valla :) oğluşum nasıl?
oğluşum iyileşiyor yavaş yavaş. canım sağol
ne zamandir okuyup okuyup cikiyorum..
kapanmis konulari aslinda acmak istemiyorum..
ama bi yere kadar dayanabiliyor insan..
bir kac sey yazip cikicam ..

bende herkes gibi keske bu ayrimcilik olmasaymis diyorum..
ama firsat bekleyenler varmis, sivrilmek isteyenler varmis, onalara gün dogmus.. üc kisi varki herkesi gaza getirmis, ama milletinde gaza gelesi varmis..

gitmek isteyen gider, kalmak isteyen kalir, buna kimse karisamaz tabii..
ama ben kendimce üc kisinin arkasina bile bakmadan gidisine cok sasirdim, hic ummazdim.. yanlis degerlendirmisim demekki..
ha bide.. yazilanlari okurken gülsahin bi yazisi icime oturdu..dedim o kadar kötü ne yaptik öyle yazdi.. canlari cehenneme yazmis.. ya bunu dicek kadar ne var ortada..

biz bi sürec gecirdik hep birlikde.. 9 ay.. hepberaber sabirsizlandik, sizlandik, yeri geldi korkduk yeri geldi yavrularimizin kipirtilarina duydugumuz sevincleri burda paylastik.. sanal dostlukdan öte saniyordum ben.. yanilmisim..
dedim ya, millet firsat bekliyormus demek dönüp gitmeye..
yazik oldu..

allahim evlatlarimiza hayirli ömür yazsin dogru insanlarla karsilastirsin insallah..

canım çok şey paylaştık sonunda neler oldu üzüldüm valla.

Melek haklı canım benim sorucak kimse yoktu :( sen gel özledik seni gel barışalım ama küsüşmedik ki kaydirigubbakcemile5

küsmedim.. sogudum..
bukadar kin doluymus millet, fark etmedim.. üzüldüm..

melek, füsun..yarim elma gönül alma..oflinelarsa mail yazsaydiniz iki satir.. okadar kisi yüklendi, necisin diyen kac kisiyiz

Çerezcim benim kimseyle bir derdim yok ama biri benim msnimden offline oluyorsa demek ki onun benimle bir derdi vardır.Görüşmek istemiyodur.Bunada saygı duyarım.

fusunum gormedım bebem b
bacak açıları bozulabılıyormus o yuzden ben almayı dusunmuyorum ama mama sandalyen super gule gule kullansın

Yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyleyen Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, “çocukların parmak üzerinde yükselmesi bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratırken, ön taraftaki adaleler zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor” dedi.

Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, “Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz” dedi.

Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti. Doğan, yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine neden oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.”

Yürüteç kullanımının, bebeğe geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağladığını da dile getiren Doğan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamaların bebeğin kaslarını güçlendirdiğini söyledi.

Back