• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

balığın yanına kabaklı beşamel sos ta hazırlayabilrsiniz kızlar.tereyağ un ve suyla beşamel sos hazırlayıp içine devam sütü(toz halinde) ekleyebilirsiniz.ayrı bir yerde rendelenmiş kabağı az kavurup pişirin,sonra beşamele karıştırın.tabağa balığı ve sosu yanyana koyun,biraz sos biraz balık şeklinde yedirin.alternatif olabiilr bu da ;)
bie arkadaşmda semizotuyla karıştırırdı balığını

bende 1 aydır balık veriyorum bazen ızgarasını bazen çorbasını veriyorum bazende karıştırıyorum sebzesine. benim doktorum dip balığı ve havuz balığı olmasın demişti. ben genelde somon ver,iyorum..

oğluma dun kendimiz için yaptığım koftelerden yedirdim 1 tane yedi.tuzlu ve karabiberli olduğundan pek içime sınmedi.bugun 100gram kadar kıymadan tuzsuz baharatsız yumurtanın sarısından kofteler hazırladım soğan ve ekmekte koydum içine buzluğa attım her gun bir tane vermeyi düşünüyorumyağsız olarak teflonda pişireceğim.nette biraz araştırdım ekmek yerine haşlanmışpirinçte kullanıyorlarmış köftelerde bir dahakine oyle yapacağım.
oğluma haşlanmış darı taneleriyle,üzümde veriyorum.tabağa tek tek koyuyorum darıları kendi alıp yıyor:)

bende somonu dip balığı sanıyodum.......
canım somon ülkemizde fazla olmaya derin su balıkları. omega yönünden çok sengin. sen byle yazınca içime kurt düştü. herkese fikir olur diye paylaşmak istedim.
Dr. Mehmet ÖZTÜRK
TÜRKİYEDEKİ SOMONLARI ÇOK BÜYÜK BİR KISMI KARADENİZDE KÜLTÜR YÖNTEMİ İLE YETİŞTİRİLİR. SOMON YEMESİNDE SAKINCA YOK. HATTA ÇOK YARARLIDIR
(Alıntıdır)

canım somon ülkemizde fazla olmaya derin su balıkları. omega yönünden çok sengin. sen byle yazınca içime kurt düştü. herkese fikir olur diye paylaşmak istedim.
Dr. Mehmet ÖZTÜRK
TÜRKİYEDEKİ SOMONLARI ÇOK BÜYÜK BİR KISMI KARADENİZDE KÜLTÜR YÖNTEMİ İLE YETİŞTİRİLİR. SOMON YEMESİNDE SAKINCA YOK. HATTA ÇOK YARARLIDIR
(Alıntıdır)

araştırdığın için tşk.....

bizim doktorumuzda balık ver artık dedi..daha vermedim ..somon dışında ne alınabilirki???fisfisfis

valla ben en sevdigim balik olan barbun yediriyorum kizartmasi guzel
oluyor ogluma da o sekilde yediriyorum bir sakincasi var midir bilmiyorum
haslama olsa daha iyi olur mu? ama napalim yedirelim de bu sekilde olsun
varsin diyorum haftada 2 yediriyorum sade olarak veriyorum ezip elimle
bazen biraz da ekmek kistiriyorum yiyor allahtan bu kadar balik sever
bir ailede balikta sevmeyebilirdi sukur yiyor........

oğlumda balığa bayılıyor.haftada 2 kere veriyorum artık.samon,mezgit,çupra,barbun,hamsi,sardalya veriyorum.hamsinin çorbası çok guzel oluyor.buyuk balıkları fırındapişiriyorum,sardalya ve hamsi bollaştı artık ve çok yararlı tost makinesinde pişirip veriyorum

ben de kendimize ne kadar ve nasıl yapıyorsak veriyorum ne yersek yiyor artık. özel bişey sadece öğlenleri pişiyor oğluşum için o da çorba...

merhaba...-bu-konulari-cok-arastirmis-biri-olarak-size-tavsiyem-kizartma-yedirmeyiniz..kızartma işlemi sırasında yağlarda oluşan bazı maddelerin kanser yapıcı özellikte olabildiğini, bu nedenle balığın ızgara veya buğulama şeklinde haftada en az iki kez tüketilmesi gerektigini-ogrenmistim..bu-sebeble-cocuklarima-hep-ozellikle-kucuk-balik-yada-somon-bugulamasi-yaptim..pisirirken-once-malzemeleri,indirmeye-yakinda-baliklari-koyup-10dk-daha-pisirinki-baliklarin-fosforu-buhar-olup-ucmasin:)))
bebeklerimizle-saglikli-mutlu-gunler...

merhaba...-bu-konulari-cok-arastirmis-biri-olarak-size-tavsiyem-kizartma-yedirmeyiniz..kızartma işlemi sırasında yağlarda oluşan bazı maddelerin kanser yapıcı özellikte olabildiğini, bu nedenle balığın ızgara veya buğulama şeklinde haftada en az iki kez tüketilmesi gerektigini-ogrenmistim..bu-sebeble-cocuklarima-hep-ozellikle-kucuk-balik-yada-somon-bugulamasi-yaptim..pisirirken-once-malzemeleri,indirmeye-yakinda-baliklari-koyup-10dk-daha-pisirinki-baliklarin-fosforu-buhar-olup-ucmasin:)))
bebeklerimizle-saglikli-mutlu-gunler...

haklisin canim bize kizarttigim gun oglumun baliginida izgarada yapayim iki dk olur
usenmeyeyim bundan sonra uyarin icin tesekkur ederima.s.

kızlar ya da benim gibi hiç yağ koymadan yapabilirsiniz biz kendimize de hiç yağ koymadan tavada yapıyoruz bazı markaların öyle tavaları var.

bizimki balığı çorbanın içinde yiyor kuru pek sevmiyor. sebzeli çorbasını yapıyoruz.

haklisin canim bize kizarttigim gun oglumun baliginida izgarada yapayim iki dk olur
usenmeyeyim bundan sonra uyarin icin tesekkur ederima.s.

esfrlh.canim-ne-demek-bilgi-alisverisi-icin-burdayiz-bugun-sana-yarin-bana..yasasin-kadinlar-dayanismasikaydirigubbakcemile5cocuklarimizla-saglikli-gunlere-ins..
kızlar ya da benim gibi hiç yağ koymadan yapabilirsiniz biz kendimize de hiç yağ koymadan tavada yapıyoruz bazı markaların öyle tavaları var.
evet-gercektende-iyi-fikiralkisalkisalkis
bizimki balığı çorbanın içinde yiyor kuru pek sevmiyor. sebzeli çorbasını yapıyoruz.[/QUOTE
bizimkiler-izgarada-sebzeli-bugulamada-cok-seviyor-cok-sukur-amannn-yesinlerde-nasi-severlerse-yapariz-degilmi?
uffff-nasi-canim-cekti-simdiii-cokacimcoookama-turk-denizinde-olandan...

Back