• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

şekercik annen haklı bence sutun iyiyse ağırlıklı olarak emzir.ek gıdaları tadımlık doymayacak sekilde ver.ekgıdadayı verdikten sonrada emzirirsin.anne sutu gibisimi var nasıl olsa alışacaklar bu veletler ek gıdalara
biberon mamasını hazırladıktan sonra muhallebi yada kahvaltılık tahılları katılıyor diye biliyorum ben milupanın kutularında oyle yazıyor

cnm ben de öyle düşünüyorum dişler de çıkıyor huysuz zaten emdikçe sakinleşiyor bi de şimdi bişeyler yedi,rmek daha zor oluyor hmm 3 ölçek çok fazla yaa ben azcık yapayım zaten yemiyor emiyor hala... saol cnm bana da mantıksız geldi de ondan sordum ben kutusunu da attım mamanın sanki nolcaksa cam kavanoza koydum mamayı... ben ayrı ayrı mı versem diye de düşünüyorum aslında... yiyebilirler mi acaba... pekmezi ayrı veriyorum zaten. yumurta ve mamayı ekmeği karıştırırım en fazla.... peyniri filan ayrı versek böyle bulamaç gibi oluyor ya...

innuk yapılıyor anne sütünden yoğurt ama bilmem ki senin sütün o kadar çok mu yani hem emzirip hem yoğurt yapıcak kadar çok mı
kızlar hakkatten ya ek gıdaya geçtik die mi anlamadım benm göğüslerim çok dolu maşallah da hem yedirip hem emzirmesi nasıl olcak anlamadım annem de sütün varken emzir ek gıdayı hep yer diyor ama şimdi fire verirsem sonra nasıl toparlarım diyorum anlamadım bu işi ben
saphira dün sorduydum fırsatın olursa cevaplar mısın cnm ben akşam muhallebisine ve kahvaltısına hipp 2 biberon maması katacakmışım 3 ölçek ama bu mamayı toz şeklinde mi katıcam yoksa sıvı hale getirip hazırlayıp mı katıcam sıvı olamaz heralde çünkü bebiş o kaa yiyemez ki dr da biberon maması ile ıslat die yazmış sormak aklıma gelmedi siz nasıl yapıyodunuz ben direk toz katıyorum ama dokunur mu die de korkuyorum ılık su hipp 2 peynir yumurta ekmek içi (varsa benm sütümü koyuyorum mama deil) tereyağ ile hazırlıyorum bide ayrıca bi kaşık pekmez veriyorum ama?
ben sut ya da mamayı ek gıdadan sonra veriyorum içtiği kadar içiyor ek gıdaları hep ac karnına veriyorum.

applearzucum ben de öyle veriyorum ama zaten birkaç kaşık anca yiyor ya yeni başladık die böyle bilemicem ya da huysuzluk ediyor benim sorum şu aslında: biz bu verdiğimiz ek gıdaları karıştırıp mı vercez ayrı versek olmuyo mu dr karıştır dedi ama tek tek versek hangisinden ne kaa yedi görürüz böyle hazırladığım bulamaçtan bikaç kaşık alıyo neyindne yedi anlamıyorum peynir mi yumurta mı tereyağ mı ne yedi bu çocuk.

Canım çok saol bilgiler için. denemediğim birşey kalmadı birde bunları deniycem artık. Dün devam sütünden yoğurt mayaladım ama vermeden önce normal muhallebisine katıp vereyim dedim ona da alerji yaptı. Artık yeni bişe denemeye korkar oldum.
Kabak tadı verdi derler ya hakikaten sıkılmıştır belki çocuk kabak püresinden.Hiç düşünmemiştim sıkılabileceğini. Ama işte yeni şeyler katmaya korkuyorum.
Perşembe alerji testi yapılacak rapor ile mama başlanacakmış. Hayırlısı artık.
Teyzem anne sütünden yoğurt yapabilirsin dedi. Siz ce olurmu ? Yani direkt emmesi ile yoğurt olarak yemesi arasında ne fark var acaba?
testiniz hayırlı olsun cnm,muhtemelen geçici bebek alrjilerindendir üzme kendini...
anne sütüyle yoğurt yapını çok duyuyoruz ama ben hiç denemedim.sıcaklığı bana az gelmiştir hep.yoğurt tutmaz diye yapmamıştım.mikrodalgada veya benmari usulü ısıtılarak tabi kaynatmadan denenebilr belki diye düşnüyorum.yoğurtla süt birbirinden farklı şeyler cnm,mayalanınca süün kimyası değişiyor.hem yoğut tadına laışması ve sevmesi gerek :icecream:
innuk yapılıyor anne sütünden yoğurt ama bilmem ki senin sütün o kadar çok mu yani hem emzirip hem yoğurt yapıcak kadar çok mı
kızlar hakkatten ya ek gıdaya geçtik die mi anlamadım benm göğüslerim çok dolu maşallah da hem yedirip hem emzirmesi nasıl olcak anlamadım annem de sütün varken emzir ek gıdayı hep yer diyor ama şimdi fire verirsem sonra nasıl toparlarım diyorum anlamadım bu işi ben
saphira dün sorduydum fırsatın olursa cevaplar mısın cnm ben akşam muhallebisine ve kahvaltısına hipp 2 biberon maması katacakmışım 3 ölçek ama bu mamayı toz şeklinde mi katıcam yoksa sıvı hale getirip hazırlayıp mı katıcam sıvı olamaz heralde çünkü bebiş o kaa yiyemez ki dr da biberon maması ile ıslat die yazmış sormak aklıma gelmedi siz nasıl yapıyodunuz ben direk toz katıyorum ama dokunur mu die de korkuyorum ılık su hipp 2 peynir yumurta ekmek içi (varsa benm sütümü koyuyorum mama deil) tereyağ ile hazırlıyorum bide ayrıca bi kaşık pekmez veriyorum ama?
toz halinde katacaksın cnm devam maması.kahvaltı karışımın da gayet güzel,gün aşırı ceviz fındık badem de koymanı tavsiye ederim

yoğurt yapmak için örn. 100 ml süt sağdınız,ya da 1 kere de çıkmadıysa bile,gün içinde sağıp 100 ml. yaptınız.buzdolabında sakladınız tabi bu arada biriktirirken,dediğim yöntemlerle ısıtıp yoğurt mayalayabilirsiniz :kahve:

kızlar ben ek gıdalara yeni başlıyorum. şu an meyve püresi ve yoğurt veriyorum ama 15 gün içinde çorbalar ve kahvaltılarada başlıycaz. benim merak ettiğim çalışan bir anneyim ve süt sağıp bırakıyorum oğluma şu an annem bakıyor. neyi hangi satte vermeli. mesela 8 de kahvaltı versem saat 10 da anne sütü 11 de meyve püreesi 12 de çorba 2 de anne sütü 3 te yoğurt 4 te ve 5,5 ta yine anne sütü o satten sonra ben geliyorum zaten eve gecede 10,5 ta uyuyor oğlum 10 gibide tahıllı muhallebisini versem nasıl olur. gecede alabildiği kadar anne sütü.
yada sizin bir tavsiyeniz varmı sizler nasıl yapıyosunuz

kızlar ben ek gıdalara yeni başlıyorum. şu an meyve püresi ve yoğurt veriyorum ama 15 gün içinde çorbalar ve kahvaltılarada başlıycaz. benim merak ettiğim çalışan bir anneyim ve süt sağıp bırakıyorum oğluma şu an annem bakıyor. neyi hangi satte vermeli. mesela 8 de kahvaltı versem saat 10 da anne sütü 11 de meyve püreesi 12 de çorba 2 de anne sütü 3 te yoğurt 4 te ve 5,5 ta yine anne sütü o satten sonra ben geliyorum zaten eve gecede 10,5 ta uyuyor oğlum 10 gibide tahıllı muhallebisini versem nasıl olur. gecede alabildiği kadar anne sütü.
yada sizin bir tavsiyeniz varmı sizler nasıl yapıyosunuz

selam arakadaşım aynı soru işareti bende de mevcut ben sütümü sağmıyorum evim çok yakın olduğu için gidip gelip emziryorum .....

şimdi bizim ek gıdaya gecmeden önce emzirme saatlerim

sabah saat 08:00
sonra saat 10:00
sonra saat 12:00 - 13:00( öğlen tatim olduğu için saat 1 de evden cıkıyorym ve cıkarken tok olarak cıkıyorum
saat 1 den sonra uyuyor ve 15:30-16:00 arası ( uzun bir ara gibi ama saat 2 de uyuduğu için 4 kadar uyuduğunu düşünürsek çok bir ara değil ) annem arıyor gidiyorum emişip tekrar işe
sonrada 18:00 dan sonrada sabah saat 08:00 kadar istediği her saat emiyor nasıl canı isterse
BU BİZİM EMİRİRKEN YAPTIĞIMI EMİŞME PROGRAMI

şuan ise

saat 08:00 emişiyoz
saat 10:00 emişoz
saat 10:00 - 11:00 arası bu bazen 11:30 da olabiliyor kahvaltı ( yumurta gün aşırı peynir cici bebe (hergün değil) ekmek ( hergün değil ) zeytin ( kabuğunu soyup bölüyor annem ) pekmez ve su bulamaç şeklinde yapıp veriyorum

saat 12:00-13:00 da gene emişme ( ama eskisi bibi sütüm yok saat 1 kadar artık stüm azalmaya başlıyor doyurmuyor )
saat 14:00 meyve ( elma -armut - muz -havuç ) bunalrı bazen karaışık bazende tek tek veriliyor
16:00 - 17:00 arası ise corbak ( patatez - havuç - brokoli ( ama artık tezesi yok ) kabak )
saat 18:00 den sonra ben geliyorrum ve sütüm birazcık dolmuş oluyor ve emiyor doyuyor
ama akşam saat 20:00 gibi bir muhallebi vermk istyorum ama ( ilk zmanlar yoğurt verdim ama yemedi cici bebe katınca yedi ama bende oyle vermek istemiyorum) ne vereceğimi şaşırıyorum hazır kaşık mamasınıda ben vermek istemiyorum ama bu gidişle alacam sanırsam bir ceşit

ve son olrakdaaaaaaaaa saat 22:00 23:00 arası 5 ölcek aptamil gece biberon maması içerek uyuyoruz
gecede nemzna kalkarsa nezma canı isterse emişiyorumz .................

çok mu uzun oldu akannehir

saol canım çok yardımcı oldun. ben mama vermiyorum bu güne kadarda hiç vermedim tahıllı muhallebiyide biberonda yapıp veriyorum. daha uzun uyuması için doktorumuz tavsiye etti. bide benim oğlum son zamanlarda gece çok uyanıyodu. uyanması aç olduğu için değil benim içinmiş muhallebiyi verince daha derin uyur kalkmaz dedi akşam ilk kez denedim ama yine kalktı ben bu işten bişey anlamadım

testiniz hayırlı olsun cnm,muhtemelen geçici bebek alrjilerindendir üzme kendini...
anne sütüyle yoğurt yapını çok duyuyoruz ama ben hiç denemedim.sıcaklığı bana az gelmiştir hep.yoğurt tutmaz diye yapmamıştım.mikrodalgada veya benmari usulü ısıtılarak tabi kaynatmadan denenebilr belki diye düşnüyorum.yoğurtla süt birbirinden farklı şeyler cnm,mayalanınca süün kimyası değişiyor.hem yoğut tadına laışması ve sevmesi gerek :icecream:

toz halinde katacaksın cnm devam maması.kahvaltı karışımın da gayet güzel,gün aşırı ceviz fındık badem de koymanı tavsiye ederim

yoğurt yapmak için örn. 100 ml süt sağdınız,ya da 1 kere de çıkmadıysa bile,gün içinde sağıp 100 ml. yaptınız.buzdolabında sakladınız tabi bu arada biriktirirken,dediğim yöntemlerle ısıtıp yoğurt mayalayabilirsiniz :kahve:

cnm ben doktora sormuştum ceviz verecek miyiz diye o da hayır daha değil demişti bence versek iyi olur ama bu kahvaltıyı bile zor yapıyor huysuz birazcık dişler acayip kaşınıyor azcık yiyor zaten
cevabın için çok teşekkürler toz halinde katayım bari iki gündür sulu mama gibi yapıp katıyordum ay nası vereceğimi şaşırdım kaldım:)

kızlar siz dana kıyma mı kuzu kıyma mı kullanıyorsunuz,(kullanacaksınız.)diğer topiklere baktım kımının doktoru kuzu demiş,kiminin dana,kimi kemik suyu vermiş kimi kemik suyunun hiç bir yararı yok demiş.nasıl iş anlamıyorum her doktor kafasına gore birseyler diyor mutlak bir doğru yok mu şu bebişlerin ek gıdaları içinbilmiyorumkismile

kızlar siz dana kıyma mı kuzu kıyma mı kullanıyorsunuz,(kullanacaksınız.)diğer topiklere baktım kımının doktoru kuzu demiş,kiminin dana,kimi kemik suyu vermiş kimi kemik suyunun hiç bir yararı yok demiş.nasıl iş anlamıyorum her doktor kafasına gore birseyler diyor mutlak bir doğru yok mu şu bebişlerin ek gıdaları içinbilmiyorumkismile

eğer bu kadar kafan karışıyorsa doğru olan senin bildilklerindir.... ben oyle yapıyorum yoksa her kafadan ses cıkıyor :uhm:

cnm ben dana kıyma die biliyorum 3 kez çekilmiş olcak ve yağsız olcak bana dr öyle dedi ben güveniyorum doktoruma ama ben daha vermeye başlamadım

bizim günlük beslenmemiz
uyanınca emziriyorum
saat 9-9:30 gibi kahvaltı (50-60 ml anne sütü içine bir dilim eti bebek ekmeği 1 tatlı kaşığı pekmez 1 çay kaşığı tereyağı 1 kibrit kutusu kadar akşamdan suda bekletilen peynir)
saat 12-12:30 eve gelip emziriyorum
14-14:30 gibi yoğurt
16:30-17:00 meyve yada sebze püresi
18 30 da evde oluyorum emziriyorum

benimde aklıma takılan bebeğim cumartesi günü tam altı aylık oluyor. şu ana kadar süt sağıp bırakıyordum. günlük 550 cc civarı süt bırakıyorum. tupperın yoğurtçu kabını aldım altı kaba yoğurt tutturuyorum. anne sütünün yanında annem bir seferde yoğurt veriyor. bazen elma rendeleyip veriyoruz. bugün ilk defa annem patates haşlayıp anne sütü ile ezip püre yapmış çok güzel yemiş. bıraktığım anne sütü yetmezse bir öğünde biberon maması hazırlayıp veriyor. doktor çorbalara falan başlarız demişti. merak ettiğim günlük ne kadar süt bırakmam gerekecek. bu arada sanki sağmaktan sütüm azalıyor gibi geldi sizde böyle bir durum oldumu.

ek gıdalarla irlikte bir günde 400-500 ml anne sütü/devam maması alması gerekiyor,ona göre sağıp bırak bence canım a.s

bizim günlük beslenmemiz
uyanınca emziriyorum
saat 9-9:30 gibi kahvaltı (50-60 ml anne sütü içine bir dilim eti bebek ekmeği 1 tatlı kaşığı pekmez 1 çay kaşığı tereyağı 1 kibrit kutusu kadar akşamdan suda bekletilen peynir)
saat 12-12:30 eve gelip emziriyorum
14-14:30 gibi yoğurt
16:30-17:00 meyve yada sebze püresi
18 30 da evde oluyorum emziriyorum

afiyet olsun oğlumun adaşınaa.s

benimde aklıma takılan bebeğim cumartesi günü tam altı aylık oluyor. şu ana kadar süt sağıp bırakıyordum. günlük 550 cc civarı süt bırakıyorum. tupperın yoğurtçu kabını aldım altı kaba yoğurt tutturuyorum. anne sütünün yanında annem bir seferde yoğurt veriyor. bazen elma rendeleyip veriyoruz. bugün ilk defa annem patates haşlayıp anne sütü ile ezip püre yapmış çok güzel yemiş. bıraktığım anne sütü yetmezse bir öğünde biberon maması hazırlayıp veriyor. doktor çorbalara falan başlarız demişti. merak ettiğim günlük ne kadar süt bırakmam gerekecek. bu arada sanki sağmaktan sütüm azalıyor gibi geldi sizde böyle bir durum oldumu.

canım bende aynı senin gibiyim benimde bebeğim ayın 24 ünde tam 6 aylık olucak ve bende sütümü sağıp bırakıyorum 500-550 cc civarı 11 gibi meyve püresi ve 3 gibide yoğurt veriyoruz ben 6 da evde oluyorum ve ondan sonra emziriyorum ne kadar isterse ama benimde sütüm sanki sağa sağa azaldı gidi geliyor önceden 3 saatte bir sağdığımda 120 cc gelirken şimdi zorla 100 cc geliyor 1 yaşına kadar günde 500 cc anne sütü yata devam sütü alması gerekiyor diye biliyorum ama nasıl yapıcağımı hiç bilmiyorum sütümü arttırmak için denemediğim şey kalmadı ama sanki hiç bi değişiklik yok

benim tosunun menüsüde şöyle teyzeleri;))
sabah 9.30-10.00 gibi uyanıyo kahvaltı mamaları var ondan yiyiyo.daha kendim hazırlamaya başlamadım.başlıycam artık.peynirini pekmezini bisküvisini alıcam bugün.yarın ilk deneme var:)))
saat13.00gibi uykudan kalkıyo.kahvaltıdan sonra uyku alışkanlığımız varda:) sebze çorbası içiyor bazen.bazende yoğurt yiyio.içne birazda meyva püresi katıyorum arada...
15.00gibi meyva suyu içiyo..
17.00 de muhallebi yiyiyor.....
21.00da devam sütünü içiyo..o saatte muhallebi veremiyorum.denedim acaip gaz yapıyo rahatsız oluyo çok uykuda..bende sütünü içiriyorum..
gecede tekrar 1.00 gibi sütü var gene tosunun...
böyle işte canlarım...ben sebze çorbasına kıymada kaatıcam artık6.aydan sonra bebeklerde demir eksikliği başlıyomuş.takviye etmek çin kıyma şart diye okudum..azcık dana kıyma çektircem..
bazen bayılarak yediği bişeyi ertesi gün istemeyebiliyo ozman menüde değşiklik oluyo mecburen..tosun paşaya tabiyiz mecburen heheee.))))

kızlar bende size yazayım menümüzü ozaman saat
7,30 gibi anne sütü azıcık nazla içtiğinde
devamında mama yine uyku saat
10 gibi meyve püresi hergün değişik kendim rendeliyorum
sonrasında oyun ardından yine uyku 12 gibi yine anne sütü veya devam maması
uyanınca 2 gibi çorba sebze irmikli pirinç yoğurtlu gibi hergün farklı bıkmasın diye
4,5 gibi yoğurt hergün annesinin tazecik mayaladığı
7 gibi devam sütü veya anne sütü keyfine göre emmesse mecuren mama
gece 10 gibi yatmadanda gece muhallebisi bigün tahıllı bigün sütlü pirinçli bıkmasın die
12-1 gibi anne sütü veya mama
gece uyanınca aynı şekilde
bende kahvaltıya pazartesi başlıycam 6 ayımız ozamn çünkü
birde çorbalarımza kemik veya tavuk suyu ile yapıcam artık içine kıyma veya tavuk da koyucam kısmetse

Back