• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

çıkardıysa yavaş yavaş alıştırman daha iyi tabi,bir hafta kadar daha yaptıgın gibi verirsin ,sonra alışır zaten direk rendelerde verirsin.

evet cnm ama dün denedim az çok yiyebildi ben de yedirdim ama biraz keyfisiz bikaç gündür sanırım dişler kaşınıyor:)

enginar ben de verdim hem de benm yediğimden bi parçacık ezip tıkıştırdm yerken:))) bayılıyorlar enginara yumaşcık ya:)))

kızlar size bişey sorucam ya bu sebze püresi olsun sonra çorba olsun nekadar vermek lazım öğün olarak yani 125 gr o kaşık mama şişeleri normalde öyle satıldığına göre o uygun ama bazı drlar 200 gr kadar verilebilir diyor kafam karıştı sizler nekadar veriyosunuz yani kastım 1-2 kaşık tadımlık değil doyumluk olması için

ben küçük bir çorba kasesinde veriyorum genelde bitiriyor oğlum.120 ml su alıyor bu kase ama çorba kaç gramdır bilemiycem.pazar gunu dışardaydım milupanın yeşil fasulye domates puresinden verdim bitirdi.sanırım yeterlı o kadarıbilmiyorumkismile

evet cnm ama dün denedim az çok yiyebildi ben de yedirdim ama biraz keyfisiz bikaç gündür sanırım dişler kaşınıyor:)

enginar ben de verdim hem de benm yediğimden bi parçacık ezip tıkıştırdm yerken:))) bayılıyorlar enginara yumaşcık ya:)))

geçmiş olsun canım,bizde de aynı dert alt iki diş çıktı ama hala kaşınıyor galıba ne varsa hersey ağızda.
iyi yapmışsın enginar gibi sebzemi var ben çok severim ne yazıkkı mevsimi kısa sürüyor.bebişlere yedirmek lazım şimdi varkencokacimcoook

geçmiş olsun canım,bizde de aynı dert alt iki diş çıktı ama hala kaşınıyor galıba ne varsa hersey ağızda.
iyi yapmışsın enginar gibi sebzemi var ben çok severim ne yazıkkı mevsimi kısa sürüyor.bebişlere yedirmek lazım şimdi varkencokacimcoook

valla bizde hiç diş yok daha sizin en azından başlamış bizimkinin yeni merakı hoplamak kucağa gelir gelmez başlıyor tepiklemeye mecburen hoplatıyoruz ama hoppala almayı düşünmüyorum ben...

ben de bayılırım enginara hele kabuklarıyla pişiriyoruz biz daha faydalı asıl vitamini kabuğundaymış zati ama burda taze bulmak zor oluyor maalesef

valla bizde hiç diş yok daha sizin en azından başlamış bizimkinin yeni merakı hoplamak kucağa gelir gelmez başlıyor tepiklemeye mecburen hoplatıyoruz ama hoppala almayı düşünmüyorum ben...

ben de bayılırım enginara hele kabuklarıyla pişiriyoruz biz daha faydalı asıl vitamini kabuğundaymış zati ama burda taze bulmak zor oluyor maalesef

bizimkide seviyorda ben pek alıştırmadım yoksa bütün gün yalnızım ne kol ne boyun kalırdı bende .hoppala ohaoldumsmilebende almadım erkek bebeklere tavsiye edilmiyor zaten,yuruteçte almadım.eğitici köpeği babası doğduğunda oğluma almış onu çok seviyor oğlum şarkıları hep beraber söyluyoruzzemuszemus.İlk arabamı almayı düşünüyorum ama kararsızım da uzun süre kullanabilir mi acaba bilemedim

bende kabuklarıyla pişiriyorum,izmir enginarın memleketi burda hem taze hem ucuz.

sütlü pirinçli kaşık maması verirken içine pekmez koyulur mu???
6. ayı doldurduk dün ama başlamadım daha kahvaltıya

pekmezi direk kaşıklamı veriyosunuz.
ben pirinçlinin içine karıştırdım ama
doğru değil gailba.....

kızlar biz de dün dr a gittik artık ek gıdalara öğün gibi başlıcaz oğlanın kilosu ii ama artık başlamamız lazımmış
kahvaltı sebze püresi yoğurtlu pirinç çorbası pirinçli muhallebi tarhana çorbası yoğurt meyve suyu püresi filan vericez dr tek tek tariflerini bile yazdı diş için de denti.. die bi ilaç verdi jel o da, şimdiden sür daha yok ama kaşınıyor belli dedi
ben dün akşam muhallebi yaptım ama sıpa uykusu çok die yemedi kaçta yedirmek lazım acaba?

cangum arı mama pek tavsiye edilmiyor ama sen bilirsin

pekmezi ben direk vericem tatları karışmasın istiyorum ama eğer bebek yiyemezse bişeyle karıştırırım

ay bende pazar günü oğlumu doktora götürücem herhalde yavaş yavaş bizde tattırmalara başlarız 4. aydan beri ha başladık ha başlıycaz derken daha bişeye başlayamadık :)

ay bende pazar günü oğlumu doktora götürücem herhalde yavaş yavaş bizde tattırmalara başlarız 4. aydan beri ha başladık ha başlıycaz derken daha bişeye başlayamadık :)

valla çok keyifliymiş şu ek gıda olayı,birde bebiş yedimi yemede yanında yatkaydirigubbakcemile2

arı mamayı pirinç unu yerine veren var mı???

cici bebe veren var mı????

cangum arı mama için daha erken size.Ben pirinç unu muhallebisi de hiç vermedim kızıma.Ne zaman dr. 1 yaşından sonra herşey serbest dedi ve benimkinde uyumadan önce gece muhallebisi yeme ihtiyacı doğdu,o zaman başladım pirinç unu muhallebisine.ona bile şeker değil bal koydum önceleri,sonraları çok methedildiği için arı mamayı denedim ve kızım bayıldı,ben de hep onu alıyorum artık.yalnız ben suyla değil direkt olarak sütle pişiriyorum tabi.Şahsen ben siz küçük olduğunuz için tavsiye etmiyorum içinde hem inek sütü hem şeker var.

bebe bisküvisine gelince yanılmıyorsam 5 aylıktan beri veriyorum,benim kızımı ilk verdiğim zamanlardan beri çoook tok tutar.Tadını çok seviyor,onu tavsiye ederim işte :ecrin_bebek: yalnız ben bisküviyi de günde 1 kez veririm,herşeyin fazlası zarar diye düşünüyorum

arkadaşlar pekmezi neden meyveye karıştırıp vermiyorsunuz,pekmezin en besleyici olduğu zaman,meyveye karıştırıldığı zamandır.

Kızlar biz pazartesi gittik doktora bizim sıpa yine 380 gr almış doktor ek gıdaya başlayın dedi. Zaten sütlü pirinçli kaşık maması veriyorduk 3 haftadır falan. Şimdi liste verdi doktor en son kahvaltı olcak şekilde her 4-5 günde bir öğün başlıycaktık. ılk sebze püresi başladık ama allerjen oğlumun yine eli yüzü kabardı daha önce yoğurt tattırdığımızda olmuştu. Şimdi hangi sebzeye alerji oldu anlamaya çalışıyoruz. Doktor patates olabilir dedi o yüzden bugün kabak+pirinç püresi verdim yine kızarıklıklar oldu. Kafayı yiyecem sonunda. Zaten inek sütüne alerjisi var die keçi sütünden yapcaksınız dedi doktor. Gittim nerelerden günlük keçi sütü buldum. Şimdi yoğurt yapcaz keçi sütünden inşallah onada tepki vermez. Bu arada bizim doktorumuz sebze püresine 2. haftadan itibaren bir kaşık yağsız kuzu kıyması katmamızı söyledi siz katmıyormusunuz??

Kızlar biz pazartesi gittik doktora bizim sıpa yine 380 gr almış doktor ek gıdaya başlayın dedi. Zaten sütlü pirinçli kaşık maması veriyorduk 3 haftadır falan. Şimdi liste verdi doktor en son kahvaltı olcak şekilde her 4-5 günde bir öğün başlıycaktık. İlk sebze püresi başladık ama allerjen oğlumun yine eli yüzü kabardı daha önce yoğurt tattırdığımızda olmuştu. Şimdi hangi sebzeye alerji oldu anlamaya çalışıyoruz. Doktor patates olabilir dedi o yüzden bugün kabak+pirinç püresi verdim yine kızarıklıklar oldu. Kafayı yiyecem sonunda. Zaten inek sütüne alerjisi var die keçi sütünden yapcaksınız dedi doktor. Gittim nerelerden günlük keçi sütü buldum. Şimdi yoğurt yapcaz keçi sütünden inşallah onada tepki vermez. Bu arada bizim doktorumuz sebze püresine 2. haftadan itibaren bir kaşık yağsız kuzu kıyması katmamızı söyledi siz katmıyormusunuz??

canım bizim dr umuzda et balık ve tavuk koyabilirsin dedi çorbalarına ama benim sıpa normal çorbayı bile yemiyo şimdilik katıyorumben kıymayı ama diğerlerine cesaret edemedim daha

Herkesin doktoru liste mi veriyor.Ek gıda ile ilgili....Sütünüz nasıl kaç kere emziriyorsunuz ek gıdaya geçen arkdaşlar benim hiç sütüm kalmadı......Süt ertırıcı şeyleride az çok yapıyorum ama pek etkili değil .Devam etsem yinede artar mı ki.....Rezene;vs...

Kızlar biz pazartesi gittik doktora bizim sıpa yine 380 gr almış doktor ek gıdaya başlayın dedi. Zaten sütlü pirinçli kaşık maması veriyorduk 3 haftadır falan. Şimdi liste verdi doktor en son kahvaltı olcak şekilde her 4-5 günde bir öğün başlıycaktık. İlk sebze püresi başladık ama allerjen oğlumun yine eli yüzü kabardı daha önce yoğurt tattırdığımızda olmuştu. Şimdi hangi sebzeye alerji oldu anlamaya çalışıyoruz. Doktor patates olabilir dedi o yüzden bugün kabak+pirinç püresi verdim yine kızarıklıklar oldu. Kafayı yiyecem sonunda. Zaten inek sütüne alerjisi var die keçi sütünden yapcaksınız dedi doktor. Gittim nerelerden günlük keçi sütü buldum. Şimdi yoğurt yapcaz keçi sütünden inşallah onada tepki vermez. Bu arada bizim doktorumuz sebze püresine 2. haftadan itibaren bir kaşık yağsız kuzu kıyması katmamızı söyledi siz katmıyormusunuz??

kay marka keçi sütü var kapalı ambalaj olarak,onu tavsiye ederim.kıyma da kuzu tavsiye edildiğini ilk kez duyuyorum,yağsız sinirsiz 3 kez çekilmiş dana kıymasıyla başladık hepimiz.her doktor farklı bir şey söylüyor :1rolleyes:

kay marka keçi sütü var kapalı ambalaj olarak,onu tavsiye ederim.kıyma da kuzu tavsiye edildiğini ilk kez duyuyorum,yağsız sinirsiz 3 kez çekilmiş dana kıymasıyla başladık hepimiz.her doktor farklı bir şey söylüyor :1rolleyes:

Kay ın keçi sütünü biliyorum ama UHT süte karşıyım. Artık eve sokmamaya çalışıyorum kutu sütleri bulsam çiğ süt alcam ama şimdilik boluda bir marka günlük siparişle getiriyor pastorize keçi sütü, ordan alıyorum. Kuzu eti bana garip gelmedi açıkçası dana sanki daha sert o yüzden kuzu eti demiş olabilir doktor. Bende 2 kez çektirdim yağsız yerinden.Daha katmaya başlamadım inşallah sever...

kızlar bizimkine biraz çilek verdim elmayı sıkarken içine 3 tanede çilek attım,
oğlumun yüzü felaket oldu kabarcık doldu yüzü kırmızı kırmızı alrjik oldumafoldumben
kendi kafama göre verdim hiç araştırmadan,amann ne olackki 3 tane çilekten dedim ama kulakalrına kadar alerjik oldu,
benim gibi hataya düşmeyin aranızda veren varmı burda konuşuldumu bilmiyorum geçmişi okuyamadım
ama paylaşmak istedim,
dokrorun dediğinden bir daha asla çıkmayacağım,

Back