• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

kızlar bu gün patates brokoli pirinç suda pişirdim bir çay bardağı yarı kadar yedi

çok üzgünüm benim sütüm azalmıştı artık hiç yok,mafoldumben yudum gelmiyor offf 5 gün oldu artık emmiyor
sebzelere ve meyvelere ağırlık verdim artık devam mamasınıda çoğalttık böyle devam edeceğiz

yoğurt,
100ml süt
1 çay kaşığı yoğurt
süt kaynatılır elin dayanabileceği sıcaklığa gelince 1 çay kaşığı yoğurt eklenir. üzeri örtülerek oda sıcaklığında3-4 saat bekletilir.

sebze çorbası
1havuç
1patetes
1domates
yarım soğan
biraz maydanoz
1yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1yemek kaşığı zeytinyağı(sızma)
hepsini haşla blendırdan geçirilir.

SABAH KAHVALTISI
süt (1yaşından sonra)
12 aydan küçükse ıhlamur, anne sütü
yarım yumurta sarısı
biraz peynir
reçel , pekmez, ekmek içi
ekmek makinası varsa 7 tahıllı ekmekler besleyici olur

BALKABAKLI MEYVE ŞÖLENı
Bal kabağı kabızlığa iyi gelir

50gr haşşlanmış balkabağı
1/4 elma
1/4 armut
1 çay kaşığı pekmez
2 adet ev yapımı bebe bisküvisi

Yulaf unu kabızlıĞa ıyı gelır pırınÇ unlu mama yapar gıbı yulaf unlu mama yapabılırsınız ıÇıne kuru meyveler, bebe bıskıvısı ılave edersenı,z kabızlık sorunu ÇÖzÜlÜr.

MISIR UNLU MAMA
2yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı lor peynir,

tereyağını eritin mısır ununu ekleyin biraz kavurup suyu ilave edin ardından lor peynirini ekleyin afiyet, bal, şeker olsun:)
LOR PEYNıRı ÇOK FAYDALIDIR. YANı SÜT KESıĞı BEBEKLERE YEDıREBıLECEĞıMıZ EN DOĞAL PEYNıR LOR PEYNıRıDR.

MARANKı ıRMıKLı MAMA
Malzemler:

* 2 adet havuç, 1 adet patates, 1 çay kaşığı irmik, 1 çay kaşığı tereyağı veya zeytinyağı ve 1 su bardağı su.

Yapılışı: Havuç, patates ve su düdüklü tencereye konulup, yaklaşık 15-18 dakika haşlanır. Daha sonra içine irmik ve yağı ilave ederek püre haline getirilir. 2-3 dakika kaynatılan çorba kullanıma hazır hale gelir.

Not: Sebzelerinizi en 15 dakika sirkeli suda bekletin.

Sebzelere ilk baslarken patates+kabak+havuc yapılıyor ya genelde, bunun içinde yağ konuluyor mu??? Nede olsa patates peklik yapar???

Sebzelere ilk baslarken patates+kabak+havuc yapılıyor ya genelde, bunun içinde yağ konuluyor mu??? Nede olsa patates peklik yapar???

martcım canım her yaptığın sebze püresine corbasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koy dr bize öyle söyledi bağırsaklarını çalıştırması açısından sonuçta katı gıda verıyoruz ya canım.
ben her yaptığıma koyuyorum zemuszemus

mineöğretmen canım lor peyniri tuzsuz oluyo dimi yoksa yanlışmı biliyorum ben bide keçi peyniride cok yararlı diye duydum
ben kahvaltıya bir dahaki ay gececeğim dr umuz öyle söyledi

benim kız patates ve havucu hiç sevmedi.
dün öğüre öğüre bir çorba kaşığı kadar yedi.
bugün onuda yemeyince hazır kavanoz açtım, bir fincan kadar yedi.

bakalım seveceği bir sebze çorbasını nasıl bulucaz.

ayyyyy bu gece muhallebisi bende hiç işe yaramadı ya
kız yine uyanıp duruyo annamadım ben bu işi
1 hafta daha deniycem ondan sonra bırakıcam
gece uyumadığı için gündüz uyuyo bilmiyorumkismile

çok iştahsızız biz.
2 çay kaşığı elma püresinle doyuyo.
ağzını açtırmak ne mümkün.
bulsa ellerimi paralıycak.

mineöğretmen canım lor peyniri tuzsuz oluyo dimi yoksa yanlışmı biliyorum ben bide keçi peyniride cok yararlı diye duydum
ben kahvaltıya bir dahaki ay gececeğim dr umuz öyle söyledi

evet canım lor peyniri tuzsuz oluyor. Süt kesiği yada yoğurt kesiği, biz lor diyoruz. çok faydalıymış. ben kendim yapıyorum.

Malzemeler :

1 litre süt
2 kaşık sirke

Sütü kaynatın.
Üzerine sirkeyi katıp tahta kaşıkla karıştırın.
Tülbentten süzün.
Suyu gidince elinizle ufalayın.

oğluma dün çorba verdim ilk defa havuç. patates .kabak ve bir tatlı kaşığı pirinci düdüklüde haşladım 15 dakka pişince blandırdan geçırdim bir fincan kadarına soğuyunca zeytin yağ koydum sevdi bebeğim.kalanınıda bugun verdim yıne bir fincan kadarını.
sebze çorbaları 48 saat dolapta saklana biliniyormuş.ama içinde yeşillik olanlar(maydonoz,ıspanak vb)hemen tüketilmeliymiş.

Back