2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ben hamileyken ne balık yedim tiskine tiskine yedim kokusundan halada tiskinirim hamilelikten kaldı sanırım kızımın beyin gelişimi için balık yiyemedim ceviz yedim şimdide kızım mamalarına katıyorum cevizi balık bencede verilmeli et yemeli ilerde tavuk etinede geçilecek bende alıp yedireyim şu palamutun galiba kılçığı ayrılıyo etinde kılçığı kalmıyo içinde ondan yedirsem ne olur bişi olmaz sanırım o daha kolay yedirmek açısınden ben hiç uğraşamıyorum kılçığıyla karadenizliyim ama kılçığı kalan balıkla uğraşamıyorum kaydirigubbakcemile3

ay ne çok soru sormuşum
kabak çorbasını benim oğlumda çok seviyor, ben bir gün kabak bir gün sebze çorbası veriyorum bu aralar

canım sorması ayıp nasıl yapıyosun kabak çorbasını.
benimki hiç sevmedi, eşimde sebze çorbaları ile dalga geçiyo, ben yemem onları tabi çocuk da yemiyo diyo.. ben de bıktım dene dök dene dök..

slm kızlar sizdekahvaltısına tereyagı koyuyormusunuz benim listemde var az az koyuyuorum hatta kahavaltısında meyve pürei bile oyun yazıyo
kahvaltısı sulu olan arkadaş ya cici beb koy yada ekmegni yada 8 tahıllı karışımlar var onlardan al kıvamlı oluyo ozman
benimkde rendeleyipde vediklerimi yemiyo du biyerde okumuştum ögürssün pes etmeyin korkmayın ozmanla geçecek yazıyodu vegerçekten öyle çok azalı şükürler olsun
kızlar peyniri kaşıgın tersiyle iyice ezin umurtayıda koyun ezin azsu koyun iyice ezin ozaman bişey kalmıyo

canım ben baştan beri parçalar halinde vermeye alıştırdım, Allaha şükür sorun olmadı damağı ile eziyo ya da bizim gibi çiğniyo resmen:)) peynir, yumurta, haşlanmış patates, küçük ekmek parçalarını gayet güzel yutuyo..bi de kahvaltıda herşeyi ayrı ayrı veriyorum bulamaç gibi yapıp vermiyorum, bence siz de öyle yapın hem tatlara hem de çiğnemeye alışsın

emelcim ben narı ikiye bölüyprum. lümon sıkcağından sıkıyorum. yarım nar suyu koyuyorum hergün..
arkadaşalr ben birde akaşmalrı muhallebi yerine bu ara irmikl muhallebi yapıyorum..
nasılmı? irmikle suyu pişirip devam mamasın katıyorum 3 ölçek.. isterseniz içine elam rendesi falanda yada armut falanda koyabilrisniz.. benim kzı seviyor.. yada muzda koyabilrisniz..
Sağol canım bende yapıyım nar suyu

bizim dördüncü dişimizde çıktı teyzeleri şükür atlattık emerken bile mızıl mızıldı arkadaş bahsetmiş uyumuyor diye ondandır üst dişleri daha zor çıkardı erkeğim ama ters oldu yan kesiciyle ön dişinin tekini öbürü yok çok komik duruyor doğrusu:)
Hayırlı olsun incileriniz , darısı başımıza ..
sebze çorbasını nasıl yapıyorsun kabakda bir sebze değilmi zaten, bende balık çorbası yapmak istiyorum hangi balığı alsam ki.
Canım ismini yazsana sende sakıncası yoksa
benim dediğim kabak balkabağı, onu bulgurla pişirip, blenderdan geçirip zeytinyağı koyuyorum
yaz kabağının ve domatesin mevsimi değil ya, ben vermiyorum hormonludur diye
Sebze çorbasınıda evde nekadar sebze varsa biraz ondan biraz bundan doğruyorum düdüklüye, havuç patates pırasa maydanoz ıspanak brüksel lahanası, irmik, mercimek yada tarhana veya bulgur birazda bunlardan koyuyorum 10 dakika düdüklüde pişiriyorum,
açınca blenderdan geçirip zeytinyağı ekliyorum

uyumuyoooo
uyumuyooooo
uyumuyoooooooooooooo
napsam uyumuyo kollarım koptu savurmaktann koridorda volta atyoz ölece bayıldı kaldı resmen ..
asla ayagımda durmuyo ınanılmaz aglıyooo nolıyo bu cadıya anlamadım:çok üzgünüm:
Belki ağrısı vardır bencede calpol ver canım

estagfirullah öle sey olur mu gülincim hepimiz öle yazıoruz biraz aceleye gelio hem bebek hem net olmuyor pek bende levrek ve cipurayı fırında yapıorum sebzeli ama sebzesinden değil balığından veriorum balık şart tüm insanlar için zaten
Nazcım sütte alıyorlar ya , balık yedirmekten korkuyorum ben ,zehirlemesin diye

benimki hiç sevmedi, eşimde sebze çorbaları ile dalga geçiyo, ben yemem onları tabi çocuk da yemiyo diyo.. ben de bıktım dene dök dene dök..

canım ben baştan beri parçalar halinde vermeye alıştırdım, Allaha şükür sorun olmadı damağı ile eziyo ya da bizim gibi çiğniyo resmen:)) peynir, yumurta, haşlanmış patates, küçük ekmek parçalarını gayet güzel yutuyo..bi de kahvaltıda herşeyi ayrı ayrı veriyorum bulamaç gibi yapıp vermiyorum, bence siz de öyle yapın hem tatlara hem de çiğnemeye alışsın

yaaa,kaç aylıksınız canım sız? bı de dişler çktımı?drin dun 6.ayını bıtırdı dış de yok mkorkuyorum boğazına takılır dıye:KK43: dr da bu 15 gun yutma reflexını geliştiricez dedi.:bbo:

Canım balkabağı çorbasını dediğim gibi yıkayım doğruyorum küçük 3-4 parça ,birazda bulgur pişiriyorum kısık ateşte, blendardan geçirip zeytinyağı ekliyorum, benim oğlum seviyor maşallah ,birde bebeklere balkabağı çok faydalıymış

parçalar halinde nasıl veriyorsun kahvaltıyı ? ben birkere küçük bir parça ekmekle peynir vereyim dedim tıkanıyordu çok korktum,
karışım halindede yemiyor, en büyük sorunumuz kahvaltı
birde yoğurt yemiyor benim yavrukuşum , onuda arada yoğurt çorbası yaparak yedirmeye çalışıyorum

yılbaşında ne yapıyosunuz kızlar biz evde pineklicez herzamanki gibi bi tek doğum günlerim aklına geliyo başkada bişi yapmaz hele 3. sene bitti adam iyice koyverdi kendini yaa :):)

Hülyacım bizde evdeyiz, annemlerde olcak çünkü perşembe annem bakıcak çocuğa, belki çocuğu bırakıp en azından yürüyüşe çıkarız kocişle, buna bile ihtiyacım var, bir yere gitmekten umudu kestim

selm arkadaslar az önce eymen kaganın bezınde ufak bır pembelık farkettım ne olabılır sızce ıdrar yolu ıltıhap falan olabılırmıkı dr ada ulasamadım

Sağol canım bende yapıyım nar suyu

Hayırlı olsun incileriniz , darısı başımıza ..

Canım ismini yazsana sende sakıncası yoksa
benim dediğim kabak balkabağı, onu bulgurla pişirip, blenderdan geçirip zeytinyağı koyuyorum
yaz kabağının ve domatesin mevsimi değil ya, ben vermiyorum hormonludur diye
Sebze çorbasınıda evde nekadar sebze varsa biraz ondan biraz bundan doğruyorum düdüklüye, havuç patates pırasa maydanoz ıspanak brüksel lahanası, irmik, mercimek yada tarhana veya bulgur birazda bunlardan koyuyorum 10 dakika düdüklüde pişiriyorum,
açınca blenderdan geçirip zeytinyağı ekliyorum

Ayşe ben canım, senin isim ne? ben balkabağı yaptım ama oğlum yemedi, 2 kezdenedim birdahada yapmadım. sebze çorbalarını bende senin gibi yapıyorum.

bırde arkadaslar balkabagı var bende bahce uretımı onu hep oğlum yesın ıstıyorum...onu boldukten sonra nasıl saklayabılırım buzlukta olurmu

benm kızımın en iştahla yediği şey yogurt corbası kızlar inanır mısınız

BİZ DE AKŞAM GEZMEYE ÇIKMIŞTIK, ORDA VERDİM YOĞURT ÇORBASI ÇOK SEVDİ, BU HAFTA YAPIP VERİCEM İNŞ.

çalşıan annelere allah yardım etsin çok zordur ama eşler yardımcı olurlarsa yükleri briaz hafifler sanırım ben işe girsem eşim bana hiç yardımcı olmaz bu yüzden çalışmıyorum yani zaten böleyken bile kafayo yiyiorum çalışsam hergn kavga çıkar sanırım :)

valla canım, hakkını yemiyeyim çok yardımcı oluyo eşim, hatta gece yorulunca bana ver sen çocuğu dişinmeden uyu diyo, yoksa çok zor bebekli olup da çalışmak

hayırlı olsun canım valla çok özlüyo insan demi çok zor oluyo bu gece bizde uyumadık ayakta zor duruyom
tatlım annelik zaten sabır işi sustan pustan anlamıyolar bağırma annesi

vallaa, canım anlamıyo ama sırf inat yapıyo ayağımdan indirmiyeyim diye, ben de napim koydum bi kenara bıraktım biraz ağladı, sonra bağırınca zavallım çok korktu mamayı bile almadı, neyse sonra gönlünü aldım kızımın mamasını yerken, gülümseye gülümseye uykuya daldı, tam da benim kalkmam gereken saatte iyice dalmış ben de sızmışım az kalsın geç kalıyodum işe :))

selm arkadaslar az önce eymen kaganın bezınde ufak bır pembelık farkettım ne olabılır sızce ıdrar yolu ıltıhap falan olabılırmıkı dr ada ulasamadım

canım kum falan döküyo olabilir ama mutlaka bi tahlil yaptırman lazım, çok geçmiş olsun

bırde arkadaslar balkabagı var bende bahce uretımı onu hep oğlum yesın ıstıyorum...onu boldukten sonra nasıl saklayabılırım buzlukta olurmu

canım anneme sordum dondurucuda olmaz dedi, ancak buzdolabında durduğu kadar sanırım

dün keçi sütü aldım marketten, yoğurt yaptık, onu sevdi sanırım, yoksa sütaşınkini hiç yemiyo, bi de meyveli olanları denicem artık

canım yediği bişiden olabilir bişi değildir korkma panik yapma bida tekrarlarsa dr una ulaşır sorarsın

sagolun cevap vren arkadaşlar inciler hayırlı olsun
biz 7ayı bitirdik halen bişeyyok hepsi birdenmi çıkacak ney anlamdım :)

müminecim nasıl buldun canım keçi sütünü bende bulsam alıcam çok pahalıda olsa alıcam ama bulamıyorumki yaa yani keçi sütü anne sütüyle birebir onu içse bile ne kadar yararlı

insanın yanında akrabası olması annesi olması çok güzel uzak olunca zor oluyo bütün gün sen bakıyosun çok yorucu oluyo inanırmısınız kendime bakamaz hale geldim

saolun arkadaslar...ya bırde bısey sorcam hipp in organık yulaflı kasık mamasını aldım...gluten içerir diyor....benım bebişte süt alerjısı varya acaba onada alerjık bır tepkı verırmıkı.

X