2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ay ne çok soru sormuşum
kabak çorbasını benim oğlumda çok seviyor, ben bir gün kabak bir gün sebze çorbası veriyorum bu aralar

emelcim ben narı ikiye bölüyprum. lümon sıkcağından sıkıyorum. yarım nar suyu koyuyorum hergün..
arkadaşalr ben birde akaşmalrı muhallebi yerine bu ara irmikl muhallebi yapıyorum..
nasılmı? irmikle suyu pişirip devam mamasın katıyorum 3 ölçek.. isterseniz içine elam rendesi falanda yada armut falanda koyabilrisniz.. benim kzı seviyor.. yada muzda koyabilrisniz..

kızlar bir kaç gündür gece tahılı veriyorum, doyuyo galiba yavrum akşam ilk defa 11 de yattı 7 de uyandı maşallah,
herobaby 8 tahıllıyı yarım muzla karıştırıp veriyorum
birde benim yaptığım kayısı küflenmiş kavanozda duruyordu attım hemen
1 ay nasıl duruyor acaba, üstüne yğ falanmı döküyorsunuz salçalar gibi

bende yeni yapcam.. ama az yapıyım o zamna.. benim kayısı reçelim bile küfleniyor.. dayasnıkzı demekki..

uyumuyoooo
uyumuyooooo
uyumuyoooooooooooooo
napsam uyumuyo kollarım koptu savurmaktann koridorda volta atyoz ölece bayıldı kaldı resmen ..
asla ayagımda durmuyo ınanılmaz aglıyooo nolıyo bu cadıya anlamadım:çok üzgünüm:

ya kızlar benim doktor muhallebiyi eğer kilo almazsa ekleriz gereksiz kilo aldırıyor dedi bende vermiyorum

bizim dördüncü dişimizde çıktı teyzeleri şükür atlattık emerken bile mızıl mızıldı arkadaş bahsetmiş uyumuyor diye ondandır üst dişleri daha zor çıkardı erkeğim ama ters oldu yan kesiciyle ön dişinin tekini öbürü yok çok komik duruyor doğrusu:)

bende sağıyom canım hep

canım kabak çorbasını nasıl yapıyon

canım ayıp olmazsa ne kadar sütün çıkıyo bi günde bende sağıpta veriyom ama az mı geliyo onu merak ettim kusura bakma

Bir küçük sakız kabağının kabuklarını soyup rendeliyorum ve bir küçük salkım domatesi rendeledim az suda pişirdim, sonra blendırdan geçirdim, kaseye sıcakken aldım, az bi tereyağını çorbanın içine kattım ve yedi.

bu dönemde her bebekte bu sorun var iştahsız mızmız ve uykusuz dişlerden kaynaklanıyo sanırım ben nisanın eline diş kaşıyıcısını veriyorumda kaşıyo rahatlıyo biraz bende şu pirinç unu muhallebisini pek vermek istemiyorum aslında boşa sadece kilo alımı için önemli olan onun büyümesinde gelişiminde etki etmesi besin değeri hiç yok çocuğu şişiriyo zaten ona yer kalmıyo bazen bi kere verdim ama vermicem artık sebze meyve yesin daha iyi

meraba kızlar, ben de bugün ilk kez işe gittim, gece de hiç uyumamıştık zor oldu yaa, bi de gece şşşşşştt diye bağırdım çok korktu ağladı yavrum, çok üzüldüm ama bazen insanın sinirleri dayanmıyo,
bugün beni çok özlemiş minişim yaa, ben gelince nasıl mutlu oldu, inmedi kucağımdan opuyorumnanaktan

umarım herkes iyidir, m joyy diştendir canım belki sıkıntısı, bi calpol filan vermeyi denedin mi, belki ağrısı vardır

hülyacım doğru söylemişsin, daha çok muhallebi çocukların kıvalı gıdalara alışması için, bi de bizde kabızlık yaptı ben de vermiyorum artık

Bende merte kabak çorbası yaptım seveceğini hiç tahmin etmiyordum ama beni şaşırttı, saniyede verdiğimi yutuyor çok sevdi.
Benimkide karnı doysa bile illa emecek ama bu aralara göğsüm yara ve emmiyor emmeyince uyuyamıyor, günlerdir delirtti beni, bazen başımı alıp gitmek istiyorum, çocuğun yanında bağırmak istemiyorum ama bugün yaptım pişman oldum, 1 öğünde 43 kez kıyafet değiştirdim, ellerini sabunladım ağladı durdu, kıyafet değiştirmeyi sevmiyor ama kaşıkla kendi yemek istiyor.

3 veya 4 kez mi yoksa gerçekten 43 mü ben mi anlamadım:uhm:

çalşıan annelere allah yardım etsin çok zordur ama eşler yardımcı olurlarsa yükleri briaz hafifler sanırım ben işe girsem eşim bana hiç yardımcı olmaz bu yüzden çalışmıyorum yani zaten böleyken bile kafayo yiyiorum çalışsam hergn kavga çıkar sanırım :)

meraba kızlar, ben de bugün ilk kez işe gittim, gece de hiç uyumamıştık zor oldu yaa, bi de gece şşşşşştt diye bağırdım çok korktu ağladı yavrum, çok üzüldüm ama bazen insanın sinirleri dayanmıyo,
bugün beni çok özlemiş minişim yaa, ben gelince nasıl mutlu oldu, inmedi kucağımdan opuyorumnanaktan

umarım herkes iyidir, m joyy diştendir canım belki sıkıntısı, bi calpol filan vermeyi denedin mi, belki ağrısı vardır

hayırlı olsun canım valla çok özlüyo insan demi çok zor oluyo bu gece bizde uyumadık ayakta zor duruyom
tatlım annelik zaten sabır işi sustan pustan anlamıyolar bağırma annesi

slm kızlar sizdekahvaltısına tereyagı koyuyormusunuz benim listemde var az az koyuyuorum hatta kahavaltısında meyve pürei bile oyun yazıyo
kahvaltısı sulu olan arkadaş ya cici beb koy yada ekmegni yada 8 tahıllı karışımlar var onlardan al kıvamlı oluyo ozman
benimkde rendeleyipde vediklerimi yemiyo du biyerde okumuştum ögürssün pes etmeyin korkmayın ozmanla geçecek yazıyodu vegerçekten öyle çok azalı şükürler olsun
kızlar peyniri kaşıgın tersiyle iyice ezin umurtayıda koyun ezin azsu koyun iyice ezin ozaman bişey kalmıyo
koyuyorum canım ben de 4 tane bıskuvı ama kıvamına pek katkısı olmuyo.daha az cc sutle denıycem8 tahıllıyı ayrı olarak yaptım onu ağznıa bıle sur
medı:KK43:
benm kızımın en iştahla yediği şey yogurt corbası kızlar inanır mısınız
:) ben de dun tarhana yaptım hepsini ti:nazar:

mesela dün levrek yapmıştım onunda agzına verdim her verdiğimi yedi biz ne yesek ondan istio sanki bebek değil koca adam
ben de verıyorum levrek göturuyo valla mınık mınık:lepi: ben fırında yapıyorum.

bizim bebeklerimiz biraz büyük o yöntem için... kulağına şiiiişşşşşşş derken sırtına da yavaş yavaş vuruyorsun pat pat diye o şekilde uyutuyorsun..
ay bana gülme gelır a yapamam onudelikafadulden çocuk hiç uyumaz:)

şu doktorlara ıllakı herşeyı bız sorucaz di mi mimine:)) salak gıbı 1 azydır kızıma meyve çorna yoğurt nmama yedırıp duruyorumbugun dedım yahu dr bunların hepsini aynı gn vermem mi lazım yoksa mesela çorbayı 1 öğü sayabilirim?hepsini aynı gun yemesı şrt değil dedi:)) zavallı derinim 1 aydır bıraz çorba hop 3 saat sonra yoğurt aman meyve de ye yedırıp durdum çocuğu:))

ay ben iyice salaklaştım yaaa yazı yazmayı unuttum resmen doğumdan berı herşey acele aman uyanmadan yazayım dıye.yazım salaklıklarım için özür diliyorum:))

estagfirullah öle sey olur mu gülincim hepimiz öle yazıoruz biraz aceleye gelio hem bebek hem net olmuyor pek bende levrek ve cipurayı fırında yapıorum sebzeli ama sebzesinden değil balığından veriorum balık şart tüm insanlar için zaten

X