2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun arkadaşım belki pişik falan varsa ondandır, Allah şifa versin
balkabağını ben pişirip 2-3 kasesini buzluğa koydum, birgün sebze bir gün balkabağı veriyorum
kalanını tatlı yaptık yedik :))
sütaşın keçi peynirini denedinizmi kızlar, severmi acaba, alayım diyorum bu akşam giderken

Canım balkabağı çorbasını dediğim gibi yıkayım doğruyorum küçük 3-4 parça ,birazda bulgur pişiriyorum kısık ateşte, blendardan geçirip zeytinyağı ekliyorum, benim oğlum seviyor maşallah ,birde bebeklere balkabağı çok faydalıymış

parçalar halinde nasıl veriyorsun kahvaltıyı ? ben birkere küçük bir parça ekmekle peynir vereyim dedim tıkanıyordu çok korktum,
karışım halindede yemiyor, en büyük sorunumuz kahvaltı
birde yoğurt yemiyor benim yavrukuşum , onuda arada yoğurt çorbası yaparak yedirmeye çalışıyorum

canım kahvaltıda bi gün peynir bi gün yumurta veriyorum onun dışında reçel, pekmezli ıhlamur ya da mandalina suyu bazen cicibebe veriyorum.cicibebe vericeksem ya ıhlamur ya da mandalina suyu ile ıslatıyorum. peyniri yumurtayı ne kadar vericeksem bi kaba alıyorum parmaklarımla küçük parçalar koparıp ağzına veriyorum. ahmet ağzında eziyo damağına yapıştırıyo ardından sıvı (ıhmamurunu mesela) bişey veriyorum ağzındakini rahat yutsun diye.reçelleri bazen çay kaşığı ile veriyorum bazende minik ekmek parçalarını reçele batırıp veriyorum alıyo Allaha şükür. Hem evde olunca kahvaltı böle daha zevkli oluyo, oğlumla birlikte sofraya oturuyoruz. Bi ona veriyorum bi ben yiyorum. Onunda sofra kültürü gelişiyo, ben yerken beni izliyo sonra iştahla ağzını açıp bekliyo:icecream:

yaaa,kaç aylıksınız canım sız? bı de dişler çktımı?drin dun 6.ayını bıtırdı dış de yok mkorkuyorum boğazına takılır dıye:KK43: dr da bu 15 gun yutma reflexını geliştiricez dedi.:bbo:

gülincim Ahmet 15 haziran doğumlu..

ıhlamurla veriyosun anladım kadarıyla mama içine diyolar bize ıhlamur ne kadar mesela

maşallah Ahmetimize canım, bizim kahvaltılarımız eziyet resmen , ağlaya zırlaya bir iki kaşık alırsa okadar işte

Bebek Beslenmesi ve Yulaf
kızlar yulafla ilgili , okumanızı tavsiye ederim
bende kahvaltısına koyucam artık

sağol teyzesi...ama, fakat velakin ve malesef bizde de çorbalar sıkıntı işte.birtürlü sevdiremedik yediremiyoruz..

ıhlamurla veriyosun anladım kadarıyla mama içine diyolar bize ıhlamur ne kadar mesela

yumurta peynir ikisini de öyle veriyorum canım. keçi peyniri ve inek peyniri veriyorum keçi peyniri biraz daha sert olduğu için onu ya daha minik parçalayıp veriyorum yada parmaklarımın arasında vermeden hafif eziyorum.

kış olduğu için ıhlamur veriyorum ben bi tutam ıhlamuru bir çay bardağı sıcak su ile demliyorum genelde yarım çay bardağından fazla içiyo, hem kan yapsın hem de oğlum sevsin diye tatlandırmak içinde pekmez koyuyorum içine

müminecim nasıl buldun canım keçi sütünü bende bulsam alıcam çok pahalıda olsa alıcam ama bulamıyorumki yaa yani keçi sütü anne sütüyle birebir onu içse bile ne kadar yararlı

canım ben tansaşta buldum, sanırım migrosta da var, kay diye bi marka, bildiğim kadarıyla başka markası yok zaten, litresi yaklaşık 3 tl

özge canım özeline mesaj attım ama burdan da söyleyeyim, adresini ve tel nonu özelime mesaj atarsan çok sevinirim a.s.

bu aralar çogu bebek mızmız galiba..benimki gece iyi uyuyor ama uykuya dalana kadar süründürüyor.derdi hep oyun..gece 1 i buluyor uyuması..ben de artık şu muhallebiyi vermiyorum..yemiyor zaten..cici bebeyi de sevmedi onu da yemiyor işi gücü çorba yoğurt ...onun haricinde burun kıvırıyor hemen.valla kızlar ben de bağırıyorum bazen artık sinirlerim çok yıprandı..sonra çokkk üzülüyorum asla yapmayacağım diye sarılıp öpüyorum yine yapıyorum..hem iş hem ev hem çocuk her sorumluluk ben de..almıyor bu kafa artık..eşin desteği çok önemli..benimki pek destek olmuyor ona da bazen hak veriyorum..mesela bugun 9 da anca gelecek. eve.yorulmuş oluyor..aman ne bileyim işte ya kafayı bozmadan atlatsaydım şu dönemleri..:KK43:(((

selm arkadaslar az önce eymen kaganın bezınde ufak bır pembelık farkettım ne olabılır sızce ıdrar yolu ıltıhap falan olabılırmıkı dr ada ulasamadım

olabiliyormuş canım bazen..kum döküyormuş bebişler ama dr a gidin mutlaka..idrar yolu enfeksiyonundan da olabilir.

benin bebiş de 1 ay oldu neredeyse hala kabız..atlatamadı şu kabızlığı...kaka yapma fobisi gelişti çocukta..gelince baslıyor aglamaya.fitil de vermek istemiyorum..

nur canım, poposuna bi baksana, çatlak filan varsa yapmak istemiyo olabilir, ya da bi dr a göster, poposuna zeytinyağı sürmeyi de dene istersen, geçmiş olsun, bizim de başımızda, kakasını yapınca kendim yapmış gibi rahatlıyorum valla, artık .. kokusu burnuma gül kokusu gibi geliyo sevinçten kaydirigubbakcemile3

Geçmiş olsun arkadaşım belki pişik falan varsa ondandır, Allah şifa versin
balkabağını ben pişirip 2-3 kasesini buzluğa koydum, birgün sebze bir gün balkabağı veriyorum
kalanını tatlı yaptık yedik :))
sütaşın keçi peynirini denedinizmi kızlar, severmi acaba, alayım diyorum bu akşam giderken

Sütaşın keçipeynirini ben aldım ama oğlum yemedi, ne kadar eezersen ez pütürlü oluyor yemedi benim oğlan ama belki seninki yer.

müminecim nasıl buldun canım keçi sütünü bende bulsam alıcam çok pahalıda olsa alıcam ama bulamıyorumki yaa yani keçi sütü anne sütüyle birebir onu içse bile ne kadar yararlı

Büyük marketlerde var keçi sütü, kolaylıkla bulabilirsin, kipa da var mesela. yarım litre şeklinde satılıyor.

müminecim dr a gösterdim..kontrole gitmiştik zaten bu durumu da söyledim bana kayısı suyu ver zeytinyağı içir fitili çok çok zorda kalmadıkça verme dedi..tam hatırlamıyorum ama altını açtı baktı ama taa poposuna kadar da bakmadı yanlış hatırlamıyorsam tabi..ben bakayım birazdan..sorma canım ya ben de kakasını yapınca aynı sen gibi kendim yapmıs kadar rahatlıyorum..
az önce de beni öksürük krizi tuttu..boğaz felç...bana uzaktan öyle bir bakışı vardı ki anlatamam..korktu ağladı yavrum benim ya...birsey oluyor sandı galiba..kaydirigubbakcemile3:asigim:

X