2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Emelcim YUsuf Kayraya kayınvaliden bakıyodu dimi.Bende çalışmaya başlıyıcam o sebepten soruyorum.Nasıl hallediyosunuz bakım işini kayınvaliden sizdemi kalıyo.Ek gıdalarını senmi hazırlayıp bırakıyosun.Emzirme olayını nasıl yapıyosun?Çok şey sordum ama kusuruma bakma anne yüreği başlamadan plan yapmak istiyorum.

Saadetçim ben sebze çorbasının içine iki kaşık köy tarhanası da koyup pişiriyorum , öyle daha çok seviyor,
gerçi bugün onuda yememiş, bu bebeklerin sağına soluna belli olmuyor :)

cnm mesala nasıl yapıosun çorbayı?
kafayı yycem valla...
yapıom yapıom çöpe döküom yemiyo...
şimdi yne sipariş attım babamızaa milupanın karışık sebze çorbasını ve brokoli patetes püresini ...bu sefer farklı söyledim bklm onları yycek mi..
bebelac(havuç,patetes,pirinç unu) püresini gzl yiyoo..
aynısını yapıyorum evde kini yemiyor sırnaşık şey

saadet ben çorbayı yarım patates,yarım havuç,bir brokoli çiçeği, yarım çaybardağı pirici 1 su bardağı suyla düdüklü tencerede 10 dk haşlıyorum ve rondodan geçiriyorum biraz pütür bırakıyorum püre kıvamında veriyorum kızıma ve seviyo böle denedinmi canım

merhaba kızlar nasılsını ben bugünden beri hiç oturmadım iş güç bitmiyo nisada uyudu bi bakim dedim size şu birbirimze gönderdiğimiz hediylerin resimlerini yüklemeyi düşünüyomusunuz ben yüklicem ama bir türlü fırsat bulamıyorum bide pc soğuk odada o yüzden pekte oturamıyorum burda hep nisanın olduğu odadayım benim kızım çok iştahız ya bu aralda bide baktım dişlerine baya kabarmış gelicek herhalde sürekli bişileri ağzına sokmak dişlerini kaşımak istiyo ayy inş sorun yaşamam dişleri çıkarken

geçmiş olsun canım yaa kıyamam ben kuzuma derdinide ağlayarak anlatıyo işte inş atlatır hemecik yavrum yaa
buda bi adımdır canım biz seçtik zaten sizi onlar seçmese ne yazar dimi ama ne güzel değişiklik oldu işte bi deneyimdir buda
ahh kıyamam ben oğluşuma geçer annesi biraz hareket ettir spor yapır çocuğa bağırsakları çalışsın inş geçer
özletiyosun özlemcim kendini arminden vakit yok sana ahh yesin mamaları uyusun büyüsün amincik yerim ben onu
ahh binnurcum allah korumuş canım yaa bence çok korkuyorm ama düşüyolar önüne geçemiyosun allahtan battaniye varmış allahım korusun yavrularımızı
canım ben bi yerde izlemiştim bu anne sütüyle ilgili her ay anne sütü değişirmiş bebeğe göre hazırlarmış kendini ama bunu eşinede danış süt annelikte eşinde rızası olması gerekiyomuş erkek olduğu içinde sorun olmasın ilerde ben ablamın kızını ablamda benim kızımı emzirmişti süt anne olduk ama erkek olsaydı emzirmezdim kesinlikle ama genede sen bilirsin bi araştır istersen canım
inş ikna olur eşinde sende rahat edersin canım hem değişiklik olur senin için ama havada soğuk ya dikkat edin tatlım aman aman

hadi bakalım hülyacım inşallah sorun yaşamazsın, nisamızın incileri kolayca çıkıverir
ben de kıza alerji damlası verdim gözleri için 2 damla verdim 2 saattir uuyo, idim kaldırim bari yoksa gece dikicek ayağa, sonra da muhallebisini vereyim,
bu arada ilkecim sağol dün muhallebisine koydum zeytinyağın kabızlık olmadı böyle

denemedim cnm bunuda deneyim sağol..

havva yükledi cnm çekiliş topiğine sende yükle cnm

Seninkidemi yemiyor canım, bende yediremiyorum, evde başka neler yapıp yediriyorsun.

evet cnm sebze püresi ve çorbayı yemiyor ...

evde yaptıklarım elma,armut,muz püresini yiyor.
kahvaltı(yumurta,peynir,cicibebe,pekmez,anne sütü karışımı)
yiyor..
bide baby mıx yiyor yoğurt..
bebelacın sebze püresini yiyor...
bugn de milupanınkilerden sipariş ettim eşime
çorba ve sebze püresi bide onları vercem...

Beimki baby mıx yoğurt yemiyor, çok denedim, içine pekmezde kattım ama yemedi, birde meyvelisinden alıcam bakalım yerse, ama çok kötü bir kokusu ve tadı var, ben hiç sevmedim, oğlumun sevmesini bekleyemezdim.

aaaa tarihi geçmiş mi aldınız acaba yanlışlıkla
çok gzl tadı irem şapur şupur yiyor ondan kalırsa bende yiyorum :)

valla dinen falan değil ama ben ıztemezdim şahsen.zaten nerdeyse 6 aylık olmuş bence verdırme.ha çok yakının olur ablan olur ne bileyım çok yakının falan olur belkı.ama gene de sen bılırsın.

kızlar bişey sorcamm..
bebişleri nasıl yıkıyosun.bizimki artık kuvette çok hareket ediyo.buyuda fileye sıgmıyo.nasıl yıkasakki???
kuvete oturtayaım diyorum ama öylede nasıl yıkanır bilemedimmm

bız gecen gun beraber gırdık küvete babamız da su tuttu ama derin bıraz korktu gıbı geldı ki çok sever yıkanmayı.hoş ben de tırstım acık balık gibi kayıyo insanın elinden.bu akşam gene filesıyel kendi küvetınde yıkıycam.

herkese slm..ya kızlar benim oğlan ki çok iştahlıdır kaşıkla beslenmeye.. bugun hiç birşey yememiş... bakıcısı yapmadıgı sempazelık kalmamasına ragmen dişimiz bunuda mı yapacaktı bize..aynı sorunu yaşayan oldu mu diş çıkarırken bir de kaç gün sürdü..birde asıl davranmalıyım..ısrarcı olmuyorum yemıyor dıye...bakıcı zavallı dizmiş kaseleri tezgahın ustune neler yapmamış ki..gene de yemedi dior.. bende başaramadım..emmiyor da (......

arzucum ben fileyle yıkıyorum haala, öbür türlü yıkamak değil de durulamak sorun, bi de sünger şeklinde oturabileceği bi aparat var, sibel kullanıyorum demişti sanırım

hmm öyle bişey ii olur canım.bende bi bakayım.tşk ederim opuyorumnanaktan

bi haftadır asyada sebze çorbası yemiyo.bugün sade bi tarhana çorbası verdm onu yedi.
ama kızlar bugün sabahdan beri çok kustu kuşum.ne olmuş olabilir.ya yine idrar enfeksiyonumu başladıki?
hafta sonu 3 defa idrar torbası taktık ama yine denk getiremedik.bu haftasonu yine denicez.mecbur eşim evdeyken denemek zorunda kalıyoruz.çünkü yarım saatte hastaneye götürmesi gerekiyo.
inşllh enfeksiyon değildir

arzucum canım geçmiş olsun midesini üşütmüş olmasın..
ahh bu iştahsız bebekler ben 2 gündür çok güsel bi yol buldum komşumun oğlunu çağırıyorum benimki çocuk hastası ewe çocuk gelince bayılıyo o zehroşu oynatırken ben tıkıyorumm
şimdilk böle devam ama nereye kadar tabii
neler yapmadım yemesi için yakında zayıflıktan uçacakk

arzucum midesini üşütmüş olabilir midesini sıcak tutmaya çalış canım...Benim kızımda uyudu bi size bakim dedi neler konuşmuşsunuz diye benim kızımda sebze çorbamı beyenerek yiyo şimdilik çok şükür bizde yoğurtta biraz zorlanıyoruz...Bahsetmiştim yoğurdu evde yapıyordum pastorize keçi sütüyle son bi kaç kez yaptığım yoğurtlar tutmadı uzuyodu resmen jel gibi bende bi çiftik buldum eve inek sütü sparişi verdim dün ve yoğurdu çok güzel oldu hem kendimize hemde Zeynep Duru ya haftada 2 kez mayalasam yeter.Annelerimiz bizi inek sütüyle mayalanan yoğurtlarıyla büyüttü...Bende süt tozlarından oluşan yoğurdu vermektense gerçek sütteen mayalanan yoğurt veriyorum kızıma.Gerçi Zeynep Duru nun yoğurtla pek arası yok ama napalım 2-3 kaşıkta kardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…