2009 Eylül Anneleri

haklısın canımm bende öyle düşünüyorumm....

selam kızlaaaaar. ali efe dün gece ateşlendi kuzum. hep anasının delilikleri yüzünden. banyo yaptırdım diye kazak üstüne uyku tulumu giydirip kombiyi de kısıkta bırakırsan çocuğa buhran gelir diş çıkarma sürecinde ateşi yükselir 2-3 saat uyku uyumaz ateş düşürmeye çalışırsın. hiç böyle huyum yoktu ama dün gece olacak var işte ya sebep oldum neyse sabah kalktık düşen ateşi yine çıkmış ama çok cayır cayır değil. böyle terimler kullanıyorum çünkü ateş ölçtürmüyo sıpa.

ohh ikimizde misler gibi uyumuşuz ne güzel..zorunlu durumlar başka sümeyye geçici sebepler sonuçta ama en baştan aynı evde yaşamaya karşıyım.. yada sağlıkda söz konusu olsa bile yinede insanın ayrı bir evi olmalı kendini rahat hissedebileceği.. isterse yine bütün gün diğer evde kalsın ama benimde evim var diye hissetmeli insan..

çok geçmiş olsun baharcım umarım tekrar çıkmaz ateşi..çıkacağı varmış canım sen neden kendini şuçluyosun..sonuçta banyo yaptırmışsın bu sefer hasta olurdu yine giydirmedim oldu derdin..eskiden bade hanımda ateşini ölçtürmüyodu şimdi ateş ölçeri gördüğü yerde kendi ölçmeye çalışıyo cadı

geçmiş olsun bahar. inşllh içten değil dediğin gibi dış etkenlerden dolayı ateşi çıkmıştır.
aylin bahsettiğine göre gelin kayınvalideyle oturmamaktan yanaysa kaynanada gelinle oturmaktan muzdarip. kimse evinde somurtup gezen birini istemez. benim elticikin aleside birlikte yaşayın demişler kaynanama oda olmaz arada gelsin kapımı açsın yeter demiş.kaynanamda diyor sanki çocuk kandırıyorlar 2 tane oturma grubunu nereye koyacaklar bizim evde....

saol hüsniyecim. bir söz vardır kız olsun çamurdan olsun diye. kızlar akıllı oluyor. mesela biz hala tırnaklarımızı aaanca uykuda keseibiliyoruz. bi gün eğileyim derken düşcem kalcam beşiğin içine zaten.
ya alt köpe dişleri zorlamaya başladı şunlar da çıkınca bizim dişler tamamlanıyor sanırım. üst köpekler çıktı çünkü. şükür ki keyfi yerinde gecenin üçünde zıp zıp babaneme dans ediyor. kadıncağızı da uykusundan ettik :)

sümeyye saol canım. ya bi rahatsızlığı olsa keyfi de yerinde olmazdı sanırım. evi arıyorum sürekli kontrol altında. çorba içmiş. ateşi de düşmüş şükür. zaten bugün sürerse ateş götürürüm doktora. ama onun da diyeceği şey belli diş. son kontrolde demişti ateş yapar calpol verin diye.
diğer konuya gelince. 1 aylık evli gelinin kayınvalidesiyle yaşaması zor olay. bana da böyle bişeyle gelseler kabul etmem. kimsenin evine gidip evlenmem yerleşmem. ha sağlıkla ilgili bir sıkıntı ise ne olursa olsun katlanılmalı. biz de evlat sahibiyiz ALlah kimseye muhtaç etmesin ama gelinim evinde kalıyorum diye surat assa ve oğlum buna göz yumsa çok üzülürüm.

canımm duru bigün ateşlendi doktora götürdük doktor dedi 3 saat aralıkla 1 dolven 1 paranox fitil ver dedi calpol düşük gelebilir .bende öyle yaptım 2 günde ateşi gitti.sende bi dene istersen.

gelin konusuna gelince NE EKERSEN ONU BİÇERSİN diye bir laf var çook doğru...

saol aylincim dolveni az önce meryem de söyledi saolsun. alıcam yükselirse eve götürcem hemen zaten. öyle çok yükselmiyor allahtan.
ne ekersen onu biçersine katılamıycam pek ben. çevremde kayınvalidesine çok iyi davranıp aynısını gelininden görmeyen tanıdıklarım var. kader kısmet biraz da şans diyorum. Allah hayırlılarla karşılaştırsın.
ben eşime de dedim. anne olduktan sonra kaynanamı daha çok sevdim dedim. önceden de severdim ama evlat sahibi olunca davranışlarıma daha dikkat eder oldum. benim davrandığım gibi gelinim bana davransa diye düşünüyorum öncelikle. ha tabi alındığım kırıldığım yerde söylerim. arkasından konuşmamdan iyidir sanırım.

evet bahar artık bizimkiler için calpol düşük geliyo.. büyüdük canım o bebekler için :)) bende pedifen kullanıyorum dolven ve ibufene de iyi diyorlar..
valla benim için evim çok önemli orası sadece benim olmalı o yüzden ne kaynanamla kalsam ben çok mutsuz olurdum yani o geline haksız diyemicem o yüzden.. aynı şey kendi ailemlede yaşayamam bu saatten sonra.. napim ruhum böyle

bitti canım bitsin diye almıştık zaten eşim baya eksi hesaptan para çekmiş kaç aydır öde öde bitmiyor.bende kredi çekip kapatalım taksit taksit öderiz dedim.bu ay 700 birden ödeyeceğime enazından 90 öderim..eşime söyledim oda iyi zaten bende arkadaşıma borç vermiştim oda parasını verdi diyor.hey Allahım eksiden para çekip borç vermiş deli olmak imkansız. işyerinde şefinede 500 tl borç vermişti istesem ayıp olur diye istemiyor.

mrb arkidişler sıpayı uyuttum bulaşıgımı yıkadım geldim dün gece bizde yine kudurduk gece 3te kalktı 5buçukta uyudu eşek herif yalnız değildin yani aylin bizde gece kuşuyduk
baharcım geçmiş olsun paşama o giydirmekten değildir cnm ya sonuçta banyodan çıkmış diştendir o,bizimde bi tane alt köpek diş kaldı o da çıksın şampanya patlatcam dermişim şaka bi yana ikinci azı dişlere nezaman başlıcaz 2yaşından sonra gelsin mümkünse

seninki fazlaca alıkk..inanki benimde 3 sene oldu birine 300 tl verdim gelmedi birine 25 çeyrek 1000 tl para verdim 13 çeyrek kaldı birinede 3 000 tl verdim geçen sene ondanda ses yok ama daha töbe ettim kimseye zırnık yokk...

sümeyye biz böle durumlarda malım seni veriyimdemi kötü olayım vermeyimde kötü oluyum diyoruz bikaç kez kazık yedikten sonra akıllanıyo insan valla artık kimseye ne arabayı nede borç veriyoruz ha çok yakının acil bi durum olur o ayrı tabe

ya eşim biliyor tepkimi ya söylemez bile.. işyerindeki şeide bunu işe girmesine vesile oldu ama o zaman dünyanın parasını yedirmişler. şimdi nasıl isteyim onun sayesinde bu işteyim diyor.
gülcan benim eşim dışarda iyi olayımda nasılsa sümeyye yi sustururm diyor demekki. benim hemen bi takside daha girmem lazım nisan gibi yoksa eşime rahat batıyor.

püfff ölede kötü birine gebe olunca ister istemez insan kendini borçlu hissediyo o konuda yapmamazlık yapamıyo,demekki eşin senden çekinmiyo sümeyye ipleri eline almanın zmaanı gelmiş erkek kısmını rahat bırakmaya gelmez :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…