evet cok hafifti inan ve cok kucuk kare bir dilimdi bunun icin kendimi suclu hissetmedim acikcasi o kadar yania.sdemekk hafifftiii heeeyerimseniben afiyet olsun
ekmek baya az yiyorsun o yuzden kilo almiyorsun anlasilana.scnm sabahları tostta yiyorum onun dışında öğle akşam toplasan 3 dilim anca yiyorumdur, bu zaman zaman kepek aradada normal ekmek oluyor...
oldukca saglikli besleniyorsun bence boyle devam et...Ayy ben hiç düzenli yemek yiyemiyorum:kedi:
Eşim gece geç geliyo çok :bbo:
Yani düzenli akşam yemeğimiz yok.Öğlen 11 gibi kalkıyoruz.kahvaltıda ; domates,salatalık,yumurta,peynir,çok nadir reçel..açık çay.beyaz normal ekmek lülülülülülü
Ee sabah kahvaltısı geç olunca,öğleni es geçiyoruz :1closedeyes:
Arada meyve,karpuz filan.
Akşam yemeği tek başına yenince hiçbir tadı olmuyo :1no2:
Sebze pişirmeye çalışıyorum genelde,karnıbahar,taze fasülye,kabak,patlıcan,brokoli gibi
Kırmızı etle çok aram yok.Et genelde beyaz et yiyorum ama haşlama filan deil,ya hafif kendi suyunda kızartma. Yada ızgara.her yemekte mutlaka salata,ayran yada yoğurtlu bişeyler mutlaka yiyorum (yoğurtlu havuç,yoğurtlu patates salatası,yoğurtlu kabak gibi..)
Balıkİşte büyük sorunumuz. yaz mevsimi olduğu için buzhane balığı var artık.onlarda bana hç yenicek gibi gelmiyo Ton balığı alıyorum haftada birgün.umarım faydalıdır.
yemektn sonra malesef çaysız yapamıyorum..Mutlaka çay..
Yatmadan meyve,süt yada ayran illaki birini tüketiyorum..Genelde eşim geldiğinde kalktığım ve ona ufak tefek bişiler hazırladğım için bazen gecede bişiler kaçırıyorm:kedi:
Ayy çok yazmışımmmmm :kedi:
olsun canim cok degil yinede dilimler inceyse tabi....yerimsenibenkızlar akşama ne yapıp yiyecem diye düşünürken arkadaşlar mangala gidiyodu bizi de çağırdılar.. akşam yemeğimde mangal vardı yani etlere ek olarak patlıcan salatası ve domates salatası yedim ve 4 dilim evet abarttım ama napıyım 4 dilim çavdar ekmeği yedim... bide 1 bardak elma suyu
bugun kimse ne yedigini yazmamis galiba herkes sagliksiz beslenmis :))
ben yazayim ...
sabah 2 dilim ekmek 1 karper peynir 1 tatli kasigi findik ezmesi 1 tane light meyveli biskuvi ve meyveli cay...
ara 4 tane kabak mucveri yedim...
oglen 1 kasarli domatesli tost yerim...
arada yine meyveli cay ve yaninda bisey yerim ama ne yerim bilmem..
aksamda salata bulgur pilavi ve 2 mucver...
gece acikirsam uzum ...
valla gec kalmissin canim daha once ugrasaydin yediklerini yazsaydin biz seni kotu beslendiginde uyarirdik bu kadar almazdin..ama bundan sonrasi icin gec sayilmaz nede olsa daha doguma zaman var ...bence saglikli beslendikten sonra bebegine yarayacak seyler yedikten sonra hicbisey olmaz..sen yedigin abur cuburlari kes bak nasil kilo alimin yavasliyor zaten onlarin bebegede yarari yok....a.s.
gayet saglikli geldi bana beslenme tarzin cokmu kilo aldin??:uhm:
Bende bugün ne yediğimi yazayım size
sabah 1 adet kaşarlı domatesli gevrek (tost mak. ısıtılmış.) 1 limonata. 1 bardak çay şimdide türk kahvemi içiyorum
Normalde bu kadar kafein almam. çay hiç içmem kahveyide arada içerim. Yani haftada 2-3 kez.
Birazdan 1 adet şeftali yiyeceğim.
öğle menümüzde de şinitzel , pirinç pilavı şehriye çorbası ve cacık varmış.
Akşamada tarhana çorbası ve patlıcanlı bir yemek yapacağım ne olduğuna daha karar veremedim :)
ve boll bolll meyve yiyeceğim...
Sizce kötümü besleniyorum...
dun oglene misafirlerim vardı.onlar icin yaptıgım seylerden yedim.
2 dilim kakaolu kek.
3 tane un kurabiyesi
1 tane peynirli borek
2 kase kadar kısır
bolca yaprak sarma
uzerinede karpuz.
bunlar sadece oglen yediklerim mafoldumben
kızlar herşeyi zamanında tüketmeli derler ya.. portakalı bol memlekette tanıdıklarım var ve dediklerine göre bu mevsime kadar ağaçta tutabilmek için bolca ilaç atılırmış portakallara.. ve bahçe sahipleri pek tüketmezmiş o portakalları.. söyleyenlerin yalancısıyım.. ben uzun zamandır c vitaminini biberden almaya çalışıyorum..
dun oglene misafirlerim vardı.onlar icin yaptıgım seylerden yedim.
2 dilim kakaolu kek.
3 tane un kurabiyesi
1 tane peynirli borek
2 kase kadar kısır
bolca yaprak sarma
uzerinede karpuz.
bunlar sadece oglen yediklerim mafoldumben
selam canım. sağlıksı zbeslenmekten değil de bugün kociş ve afkadaşlarla oteldeydik o yzüen yazamadım.
sabah:2 dilim çavdar ekmeği 1 karper light peynir. ince dilim light beyaz peynir yarım domates 4-5 tane siyah zeytin 1 bardak açık çay
öğlen: şehriye çorba 2 kaşık semiz otu salatası 2 tane köfte 2 kaşık pirinç pilavı yeşil salata ve brokoli karnabahar yemeğinden de 1 yemek kaşığı kadar ve 1 dilim çavdar ekmeği
arada 3 tane tuzlu kuru pasta 2 bardak ayran ve 1 elma
akşam: ezogelinçorba somon balığı yeşil salata, 1.5 dilim çavdar ekmeği ve 2 küçük parça şerbetli tatlı
dünkü menümü yazıom
sabah : 1 dilim çavdar ekmegi , domates,peynir,reçel,helva,1 haş.yumurta
arada 1 bardak süt
öglen : kabak yemegi yogurt 1 dilim çavdar
arada 1 bardak süt , ve mehayın şekerparesinden pirşirdim çok güsel oldu 2 tane ondan yedim:kedi:
akşam : 1 adet lahmacun yedim sadece canım bişey istemedi ,sonra yine süt içtim 1 bardak başkada bişi yemedim:umursamaz:
Bende bugün ne yediğimi yazayım size
sabah 1 adet kaşarlı domatesli gevrek (tost mak. ısıtılmış.) 1 limonata. 1 bardak çay şimdide türk kahvemi içiyorum
Normalde bu kadar kafein almam. çay hiç içmem kahveyide arada içerim. Yani haftada 2-3 kez.
Birazdan 1 adet şeftali yiyeceğim.
öğle menümüzde de şinitzel , pirinç pilavı şehriye çorbası ve cacık varmış.
Akşamada tarhana çorbası ve patlıcanlı bir yemek yapacağım ne olduğuna daha karar veremedim :)
ve boll bolll meyve yiyeceğim...
Sizce kötümü besleniyorum...
canım bana kilolarca portakal eltimin memleketinden muğladan geldi. bu portakallar yaz portakalı kış portakalı ağaçta kalmaz bu mevsime. yaz portakalı farklıdır kışın tadı kötü olduğu için yenmez yaza olgunlaşır.