- 5 Ocak 2009
- 380
- 5
- 116
kızlar ne demek, tabiki elimden geldiğince yardımcı olucam :) yasemin bence de o yatagı ser, hem anlamlı olur canım. bu dogum ve sonrası gercekten cok detaylarla doluymuş :)) yarı kırkının özelliği sizin ve bebeginizin artık dışarı cıkabilir olması anlamına geliyormuş. yani nazar alma bakımından tehlikeyi atlaşmış oluyormuşsunuz. tabi 20 günden önce kac kere doktora gidiyorsunuz o ayrı. bebeğin 20si gelince ayetel kürsi ve bildiğiniz dualar okunarak bebeğinize banyo yaptırıyorsunuz. 20 kap su döküyorsunuz vicuduna. sonra anne de yıkanıp abdest alıyor. banyodan cıkmadan yirmi tas suyu da anne döküyor kendine. o gün bebeğinizi ilk kez dısarı cıkarıyorsunuz doktor amaclı olmadan. ama öyle uzun mesafe değil. mümkünse mahalle sınırlarını aşmıyor. dışarı cıkartılmasındaki sebebe 40 ucurmak diyorlar :)) olay bu yani.. eskigelenekler ama ben yaptım. sonra 40ı gelince baska ritüelleri varmış :)) onu da öğrenince yazarım.
bir de ben suan cok cekiyorum, meme uclarınıza cok iyi bakın. bana garmastan vermişlerdi ama hiç işe yaramadı. bugün netten bir krem siparişi vermiştim ( bitkisel) onu kullanmaya basladım. işe yararsa mutlaka almanızı isteyeceğim.
ebi, ayrıca panik yapma ama :))) kac kez yasayacaksın ki bunları, simdi bi kereliğine kendini düşün. annenler de eminim kendilerini değil seni düşünüyorlardır simdi. hem doğum onlara eziyet olmaz, olsa olsa zevk olur. torun gelecek nasıl olsa :)) hiç üzme kendini.
bir de ben suan cok cekiyorum, meme uclarınıza cok iyi bakın. bana garmastan vermişlerdi ama hiç işe yaramadı. bugün netten bir krem siparişi vermiştim ( bitkisel) onu kullanmaya basladım. işe yararsa mutlaka almanızı isteyeceğim.
ebi, ayrıca panik yapma ama :))) kac kez yasayacaksın ki bunları, simdi bi kereliğine kendini düşün. annenler de eminim kendilerini değil seni düşünüyorlardır simdi. hem doğum onlara eziyet olmaz, olsa olsa zevk olur. torun gelecek nasıl olsa :)) hiç üzme kendini.