• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kızlar ne demek, tabiki elimden geldiğince yardımcı olucam :) yasemin bence de o yatagı ser, hem anlamlı olur canım. bu dogum ve sonrası gercekten cok detaylarla doluymuş :)) yarı kırkının özelliği sizin ve bebeginizin artık dışarı cıkabilir olması anlamına geliyormuş. yani nazar alma bakımından tehlikeyi atlaşmış oluyormuşsunuz. tabi 20 günden önce kac kere doktora gidiyorsunuz o ayrı. bebeğin 20si gelince ayetel kürsi ve bildiğiniz dualar okunarak bebeğinize banyo yaptırıyorsunuz. 20 kap su döküyorsunuz vicuduna. sonra anne de yıkanıp abdest alıyor. banyodan cıkmadan yirmi tas suyu da anne döküyor kendine. o gün bebeğinizi ilk kez dısarı cıkarıyorsunuz doktor amaclı olmadan. ama öyle uzun mesafe değil. mümkünse mahalle sınırlarını aşmıyor. dışarı cıkartılmasındaki sebebe 40 ucurmak diyorlar :)) olay bu yani.. eskigelenekler ama ben yaptım. sonra 40ı gelince baska ritüelleri varmış :)) onu da öğrenince yazarım.
bir de ben suan cok cekiyorum, meme uclarınıza cok iyi bakın. bana garmastan vermişlerdi ama hiç işe yaramadı. bugün netten bir krem siparişi vermiştim ( bitkisel) onu kullanmaya basladım. işe yararsa mutlaka almanızı isteyeceğim.
ebi, ayrıca panik yapma ama :))) kac kez yasayacaksın ki bunları, simdi bi kereliğine kendini düşün. annenler de eminim kendilerini değil seni düşünüyorlardır simdi. hem doğum onlara eziyet olmaz, olsa olsa zevk olur. torun gelecek nasıl olsa :)) hiç üzme kendini.

ne guzelmıs bu 20 ucurma sen sımdı 40 ıda ögrenıp bıze anlat ben severım böle seyleri :)))
senın gogus ucların yaramı oldu?ben erken basladım lansınoh kullanmaya bana 1 ay önce basla demıstı eczanedekı kız onu suruyorum ıns bı sıkıntı olmaz bakalım...bende son ay catlak oldu ama karnımın asagısında baska bı yerımde yok soldan basladı olmaya sımdı saga dogru gıttı.napıyım kızım benı cırkın yaptı ama yapacak bısey yok zaten tesetturluyum mayo bıkını gıymıorum ıdare etcez artık.....yasemın napıosun cuma sabah mı senın dogum bıze haber bırakmadan gıtme sakın doguma...

Selam kızlar,dün temizlik vardı,ağır bir misafirmiz gelicekte:))))Yatağı sererim artık,senin gibide 4-5 günde kaldırırım leftere:)Banada garmastan vermişti demek işe yaramıyor,bu doktorlarda yani...
Ebi perşembe günü tam saat ve detayları öğreneceğim,sizlere haber vermeden olmaz tabikide,benim kader arkadaşlarım.Bu yola daha hiç birşey yokken başladık,inşallah sağlıkla sıhhatle yavrularımız büyür.Kys seni unutmuyoruz inşalah Allah sanda nasip edecek en kısa zamanda,doğuma girerken sana çok dua edeceğim ,inşallah sende bu mutlulukları tadacaksın...........

hazırlıklar tam gaz devam yasemın eee ama gercekten agır mısafır tabiii normal.hadı bakalım demek yarın hersey netlesıyor hadı hayırlısı...
bende bugun resmen hazırlıklara basladım kıyafetlerını yıkamaya basladım bırazı bıttı yarında utuye falan devam annem geldı o yardım ettı dolapları falan yıne bı sıldı elden gecırdı bende yarın utuleyıp yerlestırcem ıns sekerlerımde bıtmek uzere bıde kapı susumu hazırklıycam haftaya persembede kadın gelcek evi söle bı bastan asagı temızler cuma yada cumartesıde bızde mısafırı almaya gıdıcez ıns...
leftere sen nasılsın barlas napıor öpuyorum hepınızı....

Selam kızlar,bugün doktora gittik,yarına oğlum geliyor teyzeleri.Doktorumuz 1 hafta daha beklemeye gerek yok ,herşey iyi yolunda riske atmayalım alalım bebğimizi dedi:))))Teyzeleri yarın sabah 11'de hastanede olucam inşallah,12-13 gibi doğuma alırız dedi.Şimdilik spinal olmaya karar verdim:)))hayırlısı artık.1 yada 2 gece yattıktan sonra Allah izin ederse hastaneden ayrılız,sizlere en kısa zamanda yaşadıklarımı yazarım,hepinizi çok öpüyorum...
Ebicim senle aramızda 1 hafta var zaten senin tostosunda hayırlısıyla peşi sıra gelicek:)))))))))Kendini fazla yormamaya bak,kolay gelsin.........
Kys seni unutmadım,sanada bol bol dua edicem:))))
Lefterecim inşallah yarına bende senin gibi minik kuzumu kucağıma alacağım,hepinizi seviyorum,görüşmek üzere şimdilik sevgiyle kalın.................

yasemın cok sevındım hadı ınsallah saglıkla alırsın kucagına oglunu yarın dualrım senınle ınsallah.canım benım hadi allah kurtarsın dıyeyım adet yerını bulsun en kısa zamanda haberını beklıoruzzz...
bende bugun utu yaptım ayyy bebek esyaları daha zor utulenıyomus ya mınık mınık ugrastırıyor ınsanı.bıraz kaldı yarın devam edıcem ınsallah.hem utuledım hem opup kokladım kızımın esyalarını sankı kuzumu koklar gıbı ınsallah haftayada ben alıcam saglıkla kuzumu koynuma.bu ara coook hassas oldum herseye aglıyorum normal heralde bıde bıkac gundur felaket mıde yanması var son hafta zorlancaz bıraz heralde neyse bunada sukur bende yarın kontrole gıtcem haber verırım ınsallah...

yasemin yaaaa.... cok duygulandım şimdi. kendim aklıma geldi :) sakin ol tamam mı, hersey olup bitecek, aklına kötü sey getirme, korkma... minik oglunu gördüğünde zaten hersey bitecek. canım yaaa inşallah en kısa zamanda toparlanıp bize yazarsın. merakta bırakma bizi. allahım sana da benimki gibi kolay doğumlar versin insallah. başı da sonu da güzel olsun. yarın öğlen kesinlikle aklımda olcaksın. senin için dua edeceğim. sende doguma girerken ayetel kürsi yi oku ya da bildiğin duaları oku. agladıgın zaman içli içli aglıyorsan , hıçkırıyorsan dogum anında bebeğini görünce kendine hakim ol aglamamaya calış ki dikişlerini düzgün yapabilsinler. çok duygulanacaksın sevinç gözyasların olacak inan ki. allahım yardımcın olsun canım, bak cok duygulandım simdi. rahat ol ama tamam mı. ameliyat sonrası da kendini her topladıgında yürü. ne kadar yürürsen o kadar hızlı kendne gelirsin. ilk basta yürüyorum yürüyorum niye bişey olmauyor deme sonradan farkı göreceksin. bir de gaz olayı cok önemli. ilk basta gazın olmayabilir, endişelenme. ben ameliyattan 18 saat sonra gaz olayını halledebildim. ama gaz cıktıgı an kendine daha cok geliyorsun. hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz insallah. allah yanınızda olsun canım. ( ameliyat sonrası ayagına corap giymeyi unutma canım. cok önemli)
ebi, geriye sen ve kys kalıyor . sona kaldın valla :DD iyice heyecan basmıştır seni. duygusallıkların da cok normal, olacak tabiki. ama bu daha baslangıc, bir de dogumdan sonrası var,insan bambaska oluyor. heleki yavrucugunun bir problemi varsa duygusallık hat safhada oluyor. dün gece saat 1 den sabah 7ye ayaktaydım. barlasımın gaz sancısı vardı. tüm geceyi ona masaj yaparak, sıcak havlularla ugrasarak, emzirerek ve oglusumu teselli ederek gecirdim. bir ara o kadar acı cekiyordu ki bende agladım. keske yaşadıklareı her sıkıntıyı biz ceksek. sonra yarım saat sızmışım. rüyamda da onu kacırdıklarını gördüm. uykumda aglamışım.aglayarak kalktım. bi baktım gözler kan canagı. ama oglusu görünce hemen sarıldım. cocugun bagırsaklarını cıkaracaktım sarılırken :DD

yasemincim canim kendine stres etme insallah biran once yarin olurda sende lefterecim gibi o guzel mutlulugu yasarsin.dualarimiz seninle canim opuyorum.bi kocaman opucukte kucuk barlasa gonderiyorum.ebicim insallah haftayada senin o guzel haberlerini beklicez.kendinize iyi bakin kizlar

yasemın sımdı doguma alınmıstır allahım kolaylastırsın ınsallah mubarek cuma vaktının hurmetıne...hemen ayaga kalkar bıze haber verır umarım ben sımdı meraktan catlarım...
bızde bugun doktora gıttık kzım 3kg olmus dogum tarıhımızıde 6 eylul olarak netlestırdık 6 eylul sabah 9 ınsallah ama hala epıdural mı spınal mı kararsızım salı gunu anestezı uzmanıyla goruscem epıduralde belde kataterın 1gece takılı kalması guzel dııl ama ayaklarını falan hep hıssedıyomussun o ıyı dıgerınde belden asagı hep gıdıo dedı doktor 2 saaat hıssetmezsın dedı bılmıorum bakalım uzman ne dıycek?
leftere valla sımdı böle dogumdan sonra allah sagım solumdakıne yardım etsın hep aglarım heralde :((
neyse kuzumu alayım yaterkı kolllarıma dımı önemlısı o.tavsıyelerını bende unutmamaya calısıcam...opuyorum barlası benımyerımede sarıl mıncıkla...

ebi bende catlıyorum valla, insallah güzel gecmiştir hersey. bir kac güne bize yazar umarım yoksa catlayacagım. allahım yardım etsin. masallah senin kuzucuk epey büyümüş. demek 6sında da seni gönderiyoruz hayırlısıyla. son günlerini uyuyarak gecir. benim bazen aglayasım geliyor uyumak istiyorum diye. ogluşum geceleri ayaga dikiyor beni. gazı var , o acı cekince bende cok üzülüyorum. binbir tane care arıyoruz. insallah kısa zamanda bu problemi biter.
ebi bir de mide yanması demişin. az daha dayan, dogumla beraber anında bitiyor ve işin en iyi yanı midem yanacak diiye yiyemediiin ne varsa yiyorsun :))
epidurali bilmiyorum ama spinalden memnun kaldımben. 4-5 saat kadar bişey hissetmeden yatıyorsun. sonra yavas yavas acılıyor. 6.saat komple kendine geliyorsun kaldırıp yürütüyorlar.

leftere bende bi uykuya dustum zaten nasıl anlatamam gercı sahur ıcın kalkıyorum bölunuyo onun ıcın belkı ama bugun öglene kadar uyumusum :kedi:
ya anestezi sekline hala karar vermedim spinalin tamamen uyusma kısmı hosuma gıtmıor sana sonda falan takmısmıydılar?epiduralinde 1gece takılı kalması korkutuyo heralde salı gunu anestezi uzmanı ıle konusunca karar vericem bakalım.yaesmın bugun taburcu aolur heralde bıraz toparlanınca yazar bıze heralde 2gune kadar...

ebi naber?neler yaptın? biz de ugrasıyruz ogluşa gece gündüz eğitimi veriyorum ve emzirme düzeni kuruyorum. yoksa cok edepsiz, 24 saat agzında memeyle yatsın istiyor.
canım bana sonda takılmıştı ama cok da kötü bişey degil. ertesi sabah cıkarıyolar. önemi çok ama. ordan idrar takibin yapılıyormuş.
yasemin nasıl acaba yaaaa...

ben bugun sadece nst ye gıttım cok sukur bı sıkıntı yokmus.sonra kan verdım amelıyat öncesi anestezi uzmanı görcekmis cuma gunu hem kontrolum var hemde sonuclarla anestezi uzmanıyla goruscem bakalım ne dıycek bana.leftere acayıp panık oluyorum sonda takcaklarmı lavman yapcaklarmı yoksa gece yemek yemıcem öle mı gıtcem vaktınden önce bırsuru sey dusunuyorum nasıl daha rahat olur bılmıorum yasemın spınal olcak bıde ona sorayım herkes farklı konusuyor bakalım sonunda ben napıcam????evdede hala yavas yavas ugrasıyorum ne ıs bıtıyo ne eksıkler oydu buydu derken gecıo zaman.
senin oglanla ısın var erkek cocuklar dahamı memeye duskun oluyo kı?ama annesi yazık emsın ama sanada zor olur gece gunduz hep meme neyse ögrenır daha 40 ı cıkınca neler yapr huyu hep degısırmıs ya hatta 3 aya kadar bıle degısebılıomus neyse sana kolay gelsın galıba hamılelık ve dogum ısın kolay kısmı :)))
yasemın nerelerdesın sen????

Selam kızlar nihayet yazıyorum.Oğlumu kucağıma aldım Allahım olmayanlarada nasip etsin.Şimdi doğumumu anlatayım sizlere.Cuma günü sabah 10 gibi hastanedeydik,hazırlıklar falan 13:30 'da ameliyata girdim.Spinal için iğne vuruldu,çok az hisstti ama ben de tam uyuşma olmadı,az bir narkoz daha almak sonunda kaldım.Oğlumun doğumunu göremedim,tam narkoz değildi ama o anı kaçırdım kızlar:((((Oğlum ,5 kg doğdu duyduğumda çok şaşırdım çünkü 3300-3400 gibi bekleniyordu.Neyse bu şokuda atlattık yanılma payı dedik ultrasonun.Ertesi günde herşey yolundaydı taburcu olduk.
Cumarttesi evdeydik,oğlumu banyo yaptırdık.Gece oğlumda uyku hali devam etti,bir türlü emziremedim,meğersem oğlumun kan şekeri düşmüş,sabaha karşı hastanedeydik.Oğluma serum takıldı teyzeleri,çok üzüldük 1 gece hastanede kaldık,dün çıktık.Birde oğlumda idrar yolu enfeksiyonu çıktı doğuştanmış,iğne verdiler.Bayağı bizi korkuttu şimdi iyiyiz,artık uyuklama hali geçti,acıkınca ağlıyoruz artık ağlamasına bile sevindirik olduk.Şimdi çok şükür iyiyiz teyzeleri,iğnelerimizi vurulcaz dahada iyi olcaz.
Ebicim yanında maman olsun,böyle bir durumla karşılarsan hemen mama ver,yanında kaşıkta bulundur.Allahım sana kolaylık versin,hepinizi öpüyorum tekrardan en kısa zamanda yazıcam öptüm.............

Hep eksik yazmışım 2,5 kg doğdu oğlum,spinal anestezinin yanında az bir narkoz daha almak zorunda kaldım.....Yazdıklarımı okumamışım neyse görüşürüz.......

canım yaaaaaaaaaa kac gündür aklım sendeydi. cok sükür atlattın hayırlısıyla. kilosu okadar önemli değil, hiç üzülme. o kendini hemen toparlıyor. benim de 3 kiloydu ama doktor zayıf dogan bebekler sisman doganlara oranla daha saglıklı ve hızlı büyüyor demişti. 10 güne tombullaştıgını görürsün. yasadıgınız sorunlara üzüldüm canım ya, ameliyatlı halinle zor olmuştur senin için. o anı kacırdıgına üzüldüm ama olsun önemli olan kucagına alman. canım benim ne tatlıdır simdi o :)) oğlumuza ne diyecegiz simdi, adı ne? canım iyice kendine gelip toparladıgında daha anlat olur mu, neler hissettin onu görünce, sen nasılsın saglıgın nasıl hepsini anlat olur mu ? :))
bir de ilk iki hafta en fazla 3 saat emzirmeden durması lazım yoksa vucudu susuz kalıyormuş. 3 saatte bir emzirmen gerekli. 3. günü doktor kontrolü var ona gittiniz mi, bir de 7. günü var unutma sakın.
ve unutmadan söyleyeyim, allah analı babalı büyütsün yavrunu. bahtı acık olsun karsına kötü insanlar cıkartmasın allahım. meleklerimiz ona emanet. insallah her isteyen bu günleri görür.

haa bir de ilk 3 gün doktorlara söylemeden günde iki üç cay kasıgı sekerli su verdik. bunu herkes yapıyor. böylece sarılık olmuyor cocuk. benimki cok sükür hiç sarılık olmadı. 3-4 gün boyunca sekerli su verdik. cok işe yaradı. doktorlar illaki vermeyin diyor ama ebeler falan bile caktırmadan verin diyorlar. aklında olsun canım, vermediysen tavsiye ederim. emzirmene de cok dikkat et, mutlaka rahat bir yere otur, senin rahatlıgın bebege geciyor. yüzü sana dönük olsun ama altta kalan koluna dikkat et. kolunun üstüne cok baskı olursa morarıyor. bir de sadece meme basını değil cevresindeki koyu halkayıda agzına almalı. ben bunları yapamadım hep meme baslarım catladı.
habire aklıma bir sey geliyor. milupanın rezene cayı ile papatya cayı var. onlardan içmen cok iyi olur. 20. günden itibaren bebeklerde gaz baslayabiliyor. önceden önlemle bunu minimuma indirebilrsin. bu caylar sütüne geciyor ve bebeği çok rahatlatıyor. ben cok faydasını gördüm. çok konuştum yine:))

yasemincim canim tebrik ederim Allah anali babali buyutsun hastaliklardan korusun kucuk melegini.sukur bak sende bu guzel gunleri gordun yasadin Allahim herkese yasatsin tabikide icindede bana.dogar dogmazdami hastaliklar basliyormus gecmis olsun insallah biran once saglikli gunlerine kavusur bebegin.ikinizide opuyorum sevgi dolu neseli gunler diliyorum ailenle beraber.

kizlar benim ucuncu denemem bir ay daha ertelenmis o gune zaman ayirtirmislar tedavide 4-5 cift oluyoruz ondandir herhalde isin yoksa bekle dur.bebeklere iyi bakin opuyorum

yasemincim cok sukur haber aldık tatlım gecmıs olsun kuzucuk dogar dogmaz hayatla mucadeleye baslamıs cabucak gecsın gelmesın bıdaha ınsallah cabuk toparlanır.bıraz toparlanın ınsallah daha ayrıntılı konusuruz sen nasılsın saglıgın nasıl oglusun adı ne oldu bızde cok meraklıyız heralde :))) neyse kuzucugun koynynda sag salım allahım guzel gunlerde saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ınsallah...
leftere bu cay ısı kafa yattı bende alayım onlardan.bende dun besık ıcı uyku setını yıkadım utuledım bugunde kuaforume gıttım yarın da kadın gelıo evımız temızlencek ınsallah sonra bısey kalmıor ınsallah zaten cuma son kontrolum var cumartesı pazar tatıl ılan edıyorum kendıme :))))
kys takılma canım hayırlı zamanda olsun sana bebekler getırsın ınsallah gec olsun guc olmasın...

Back