• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

canım arkadaşlarım merhaba .......
biz oglumla evimize geldik çok şükür. allahıma şükrede şükrede yaşıyorum iki gündür. öyle güzel birşeymiş ki bu, bambaşka bir olay.her isteyenin bir an önce saglıkla bebeğine kavuşmasını artık daha da fazla hissediyorum. her kadının bunu yaşmaya hakkı olmalı.sabah 6dan beri emziriyorum simdi uyudu barlascıgımız. bastan antayım yaşadıklarımı.

sabah 6da kalktım. hemen banyoya girdim iyice sabunlandım ki bu cok önemli cünkü doğum sonrası ter oranı inanılmaz artıyor. musluk suyu gibi sırtınızdan ter akııyor gercekten. özellikle emzirirken. 7de evden cıktık. herkes heyecanlı, ben sakin kalmaya calışıyorum. yolun yarısında bir duygusallık başlıyor bende. rahmetli babam ve eniştem sanki yanımdalar (eniştem de baba yarısıydı benim için) onları hissettim yanımda. bana destek oldular ama annemler üzülmesin diye tuttum gözyaslarımı. hastaneye vardık. hemen yatış işlemlerim yapıldı. şansıma o gün hiç doğum olmadı, tek ben vardım doğum katında. hemsire ve ebeler harika insanlardı. cok titiz sekilde nazımla oynayarak ilgilendiler benimle. önce soyunup ameliyat kıyafetlerimi giydim. yatagıma uzandım. serum takıldı ilk. sonra ebe geldi sonda takmaya. cok korkuyordum sondadan ama korkulacak bişey yokmuş. önce masumca yalvardım uyuşunca takın diye ama hızlı hareket etmemiz gerek uyusunca dedi, böyle acımayacak dedi ikna etti beni. zaten hiç sorun olmadı. sadece kendinizi kasmayacaksınız.kasarsanız geri cıkıyor. lavman yapılmadı, gerek yokmuş. sevindim tabi. saat 8:45de ameliyathaneye götürdüler beni. annemlere el salladım. eşim benle asansöre bindi. o kadar heyecanlıydı ki. öpüpüşüp koklasıp ayrıldık ameliyathane önünde. o andan itibaren yanlız ben vardım. hemen dualarımı okudum hepimize. sizlere, kys ye, gülsümaya , tanıdıdıklarıma... nasıl dua ettim bilmiyorum. duygusallık ve heyecan bastı. anestezi uzmanı hasan bey beni bekliyordu.

mükemmel bir insandı, o olmasa ne yapardım bilmiyorum. epidural anesteziyi yapmak için oturttular beni. belimi dezenfekte ettiler. hiç ama hiç acımadı, bu konuda kesinlikle bana inanabilirsiniz. ayaklarım karıncalandı, bir tuhaf oldum. hemen masaya yatırdılar beni. ama hayatımda hiç bukadar heyecanlanmadım. tansiyonum falan hepsi normladi ama öyle cok titriyordum ki, ellerim kollarım masalara carptı titremekten. zangır zangır titretiyorum masayı. hasan bey sakin ol, burda güzel seyler olacak dedi. birinin elini tutmam lazım dedim. el kol baglanmadıgı için hakim olamıyorum ellerime. orda bir görevli cagırdılar ellerini tuttum. dogum doktorum coşkan bey geldi. tüp bebek, tüp bebek bu diye bagırarak :) uyustummu diye kontrol ettiler, uyuşmuşum. coşkan beye müzik acacakmısınız dedim. acalım dedi hemen, actılar ama ne caldı diye sorsanız bilmiyorum. müziği duydum ama dinleyemedim tabi :) sonra foşşş diye bir ses. ne oldugunu anlamadım. beni yıkıyorlar sanıyorum. hasan bey karnını dezenfekte ediyorlar korkma dedi. ama 10 sn sonra bir viyaklama duydum. oğlumu almışlar meger...

hemen bebek doktoruna verdiler. didik didik edildi oğlum saglık mı diye sordum hep. masallah cok saglıklı dediler. 3 kilo 50gr. boyu 50cm. temizleyip giydirdiler. kollarıma verdiler. o an koptum zaten. nasıl bir aglamak geldi, simdi yazarken bile gözlerim doluyor. bebişin kontolleri yapılırken benim dikişler falan atılmış. sonra ogluşla aynı anda cıktık ameliyathaneden, tebrikler arasında. yoğun bakıma gözetim altına aldılar beni onbes dakika. dışarda bekleyenlere verdiler bebeği . eşim heyecandan ölmüş. sonra onu da yanıma aldılar. cocugumuz olmasına inanamadan sırıtarak gecirdik onbes dakikayı. sonra odamıza cıktık. bebiş bizi bekliyordu. hemen aldım kucagıma. ilk sütünü içti. 4saat uyusuktum hersey rahattı. sonra acılırken hafif agrı olmaya baslayınca serum kanalından bir agrı kesici verdiler hemen gecti. ameliyattan 6 saat sonra yürümek lazımmış. ilk yataktan kalkıs zor oldu biraz. ama yürümek mucize gibi, cok hızlı iyileşiyorsunuz. ne yapın edin yürüyün mutlaka. bagırsakları calıştırıp gaz cıkarıyomuş. gaz ne kadar cabuk cıkarsa okadar cabuk iyi oluyorsunuz.

gece saat 11de bir agrı kesici daha istedim. ve bir daha gerek duymadım. sabaha dogru 3de gaz problemini astık. ertesi gün sonda falan da cıktı iyice rahatladım. kendim kalkıp emzirdim, yürüdüm. elbette süper olacaksınız demiyorum, dikiş yerleri biraz acıyor ama ahlayıp oflayacak kadar değil. bildiğiniz bir ağrı gibi. bütün geceyi oglumun suratına bakarak gecirdim. 2 saat uyudum ona bakmak için. insan gözünü alamıyor. kanama konusuna gelince sadece o gün kanama yoğun. hemen ertesi günü normal bir adet kanamasına dönüyor. ince orkidler işinizi rahatlıkla görüyor. ama ilk gün bez gibi bişeyler koyuyorlar. biraz gıcık ama değer herseye. sabah 11 gibi de taburcu olduk. hemsirelerle, ebelerle öpüştük, onlara doktorlara tatlı aldık ve en sonunda evimize geldik. verilen ilaçlar var antibiyotik falan var kullanıyorsunuz, mikrop kapmamak için. tek sorunum emzirme konusunda oldu. bir memeden süt bol geliyor öbürü daha geriden geliyor. bol olanı alıyor öbürünü alıp bırakıp aglıyor. bol olan meme de yara oldu, emzirirken içim gidiyor sanki. o da yetmiyor simdi sıpacıgıma, doymuyor teyzeleri. ama o kadar minik ve tatlı ki canınız yansada aglayınca içiniz parcalanıyor. her agladıgında ben ve eşim korkudan ölüyoruz bişey mi oldu diye. bu gece üçümüz uyuduk. babasıda ilgilendi hep. ilk kez alt değiştirdim, gazını cıkardım. hala dikiş agrılarım var biraz yavas yürüyorum belim falan agrıyor ama yinede yapıyorsunuz işte. annelik bambaskaymış. allahım kimseleri evlatsız bırakmasın. hamile insanları da yarı yolda bırakmasın. şimdi dua ederken bu isteklerimin yanına hızlı iyileşeyim diye yalvarıyorum. hersieyine ben koşayım bebeğimin diyorum. ama her gecen gün daha iyi oluyorsunuz.
hiç korkmayın kızlar. hersey olup bitiyormuş , gördüm. simdi sıra sende yasemin. seni bekliyoruz artık :))
ben simdi facebooka girip sonra da yatayım. emzirmekten bel diye bişey kalmadı. yarım saate gene uyanır zaten. bol bol yatın kızlar. boşverin işi gücü, sadece yatın :))
ben her fırsatta burda olacagım. kendinize , bebişlere iyi bakın. gelişmlerden haberdar edin olur mu.

merhabalar kızlar bayadır giremiyorum şimdi girdim son sayfaya baktım sadece leftere yazıdıklarını okudum göznün aydın canım GÜLE GÜLE BÜYÜT COK SEVİNDİM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN

leftere canım saglıkla buyut ıns barlası.cok sukur saglıkla atlattın bundan sonra ısın bıraz daha zor kucuk bı adamla ugrasacaksın allah kolaylık versın agız tadıyla buyutun bebegınızı senı ve esını tekrar tebrık ederım.yalnız benı yıne kopardın senın her yazdıgına aglıyorum ben ayyy cok sulu göz oldum.ınsallah bızde o gunlerı goruruz bebegımızı kollarımıza alırız saglıkla.sorulcak soru var ama sen azıcık dınlen sonra bol bol kafanı sısırırız :))

Canım benim çok duygulandım okurken,ebi gibi ağladım bende:)))Hoşgeldin Barlas bebek,Allah sana uzun ömürler versin,sağlıkla,sıhhatle büyü annecin ve babacınla.Seni ve eşinide tebrik ediyorum,Allah analı babalı büyütsün canım.Şimdi dinlenmeye,iyleşmeye bak,sonra tekrar görüşürüz,öpüyorum seni ve oğluşunu:))))))))))))))

lefteciğim gözün aydın Allah analı babalı büyütsün.yazını okurken çok duygulandım gözlerimden yaşlar süzüldü.Allahım bu günleri hepimize yaşatsın

gözün aydın leftere ALLAH analı babalı büyütsün yazdıklarını okurken gözyaşlarımı tuttamadım rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın.İnşallah bu güzel duygu bizlerede nasip olur

yasemin nasılsın nerelrdesin?bende bugun doktora gıttım benımde 34 bıttı artık her hafta nst varmıs 2haftada bırde ultrasonla bakarız dedı.kızım hala poposunun ustunde :)) banada sezeryan ıcın gun ayarlayalım dedı normalde 40 haftam 17 eylul de doluyo 39 da alalım dedı 9-10 gıbı ama oda bayrama denk gelıo bıraz erkene cekıcez dedı artık cunku bayramda nöbetci ekip olır dedi uzmanlar olsun bebek doktoru vs. her ihtimale karsı dedi galiba 6 eylul olucak benım dogumum.kızımda 45cm olmus 2300gr cok sukur bı sıkıntımız yok.leftereye sorcagım bırsuru sey var.daha hastane cantamıda hazırlamadım cok tembelım kızımla oturuyoruz :))) yasemın sanada sorayım hastanede gıymek ıcın camasır nasıl aldın dıkıslere gelmesın dıye bıde hafıf karın kalıo ya hamıle camasırlarından koysak ıyı olurmu?bıde annem zaten ılk gun camasır gıydırmıolar dedı sonda falan 1 gece daha kalıcan onun ıcınde cok fazla koymana gerek yok dedı sen naptın bıtırdınmı ıslerını ramazanda gelıo...

kızlar hepinize cok tesekkür ederim. allah hepinize tez zamanda saglıkla nasip etsin. ama inanın ki, hamile kalmadan önce yaşananlar da, hamileyken cekilen sıkıntılar da öyle bir geride kalıyor ki... hersey bambaşka bir hal alıyor. şu 4 günde dünyaya bakış açım bile değişti. hala bakıyorum bebişimin suratına da benden mi cıktı bu diye... hiç kendinizi üzmeyin, insallah herseyler mazide kalacak.
bize gelince, her gecen gün daha iyi oluyorum ben. dün hayatımda ilk kez bebek doktoruna gittim. bebek doğunca okadar cok kontrolleri varmış ki sasırdım. ilk kontrolü 3.gün kontrolüymüş. kan gurubu, sarılık muayenesi var. genel kontrolünü yapıyorlar. biz de hastaneye gittik. bu arada oğluşa kimlik cıkardık. vatandaş oldu artık :D:D kimliği ile ilk hastane işlemi yapıldı. çok şükür saglıgı yerinde cıktı. kanını da babasından almış eşek sıpası...benden aldıgı pek bişey yok zaten :) ama bebeğinizden kan falan alınırken içiniz gidiyor. yani ne dikişlerim ne bişey umurumda değil. ona bişey olmasın sadece. bu arada aklıma gelmişken doğumun hemen sonrası doktorlar yasak etsede iki cay kasıgı sekerli su verdik bebişe. sarılığı kesinlikle önlüyor. aklınızda olsun. büyüklerin yöntemi bu. şimdi 7. gün kontolünü bekliyoruz. yine kan alacaklar :((
ebi ben normale döndüm sayılır. istediğin, aklına gelen ne varsa hepsini sor olur mu? senin kız cok inatcı cıkmış ayrıca. sezeryan yolun kesinleşmiş nerdeyse. olsun, kızın ve sen saglıklı olun da, gecip gidiyor dogum olayı. ve zaten 6sına da bişey kalmamış. artık cantanı falan hazırla ama . oturmayın öyle anne kız :)) çamasır konusuna gelince ben dolu camasır götürdüm ama hiç bi işe yaramadı. hastaneye giderken giydiğim camasırı kirli sepetine koyduk. ilk gün ertesi sabaha kadar camasır giymiyorsun zaten. ertesi gün de giydiğin camasıra orkidi koyup taburcu oluyorsun. ama bir iki saat içinde cok kanaman olur da pedden tasarsa ikinci camasır gerekebilir. bana gerekmedi. öyle düşündüğüm kadar kanama olmuyormuş. bildiğiniz adet kanaması. sadece ilk gün cok oluyor. ve kesinlikle hamile camasırı almalısın öbürlerini kullanmak nerdeyse imkansız. dikişler tam camasırın bittiği yere geliyor cünkü. bir de göbek epey iniyor ama yinede biraz kalıyor tabi. yani 4 aylık hamile haline dönüyor göbek :)) rahatlıkla oluyor hamile camasırı. bir de ebi senin kız biraz kilolu olacak sanki :)) masallah boyu posu cok güzel haftasına göre. nazarlar değmesin kuzucugumuza.
yasemin senin tarih belli mi, kaçı gibi görünüyor doğum?
kys nerelerde ayrıca iyice merak ettim ya...

leftere ıyı olamana cooook sevındım cabuk toparlıyosun demekkı ne guzel.kuzular bı anda dunyamızın merkezi haline geliyolar anne olmak demekkı böle bısey sen sımdı barlasa baktıkca ıcın tıtrer esıme senın dogumu anlattım oda sezeryandan korkuyo zamanda kısaldıkca oda heyecanlanıyo senın rahatlıgın benı cook sakınlestırdı.ınsan ıster ıstemez korkmaya baslıyo.canım bız anne kız cok tembel olduk valla bıde sıcaklar kızımın odası da gelemedı nem ve sıcaktan boyası kurumamıs carsambaya kaldı cantaya koyulcakları ayırdımda yıkamadım daha valızde bekleyıp havasız kalmasın dedım gercı valızıde sıldım sabunlu bezle ama ıste bı rehavet var ustumde oturdugum yerde bebek sekerı yapıorum :))) barlasın resımlerını eklesene bızde gorelım nasıl tatlıdır o sımdı sut kokar bebek kokar ayyy canım bebek cektı...neyse benım tostos da gelıcek ıns az kaldı boyu posu ıyımı?ayy ben ustumde acayıp baskı hıssedıyorum kayınvalıdemler falan az yıyosun kansızsın karnın kucuk dedıkce bebısım tosun olsunda sussunlar ıstıyorum oyuzden pekmez ıcıyorum kı nefret ederım cevız yıyorum ıns allah utandırmasın.senın sayende bızde ogrenıyoruz herseyı canım tesekkur ederız bıze anlattıgın ıcın paylastıgın ıcın.kendıne cok ıyı bak barlasa kendınden ıyı bakıcagını bıldıgım ıcın sölemıorum bile öpuyorum sızı...

ebicim eşine söyle hiç korkmasın. benimkide ameliyathane kapısında sancılanmış baya baya :D:D onun karnına gşrmiş sancılar. ama korkacak bişey yok. biraz da dayanıklı bir insansan hiç korkma zaten. ama bence dayanıklısındır, burdaki herkes dayanıklıdır. bunca seylere dayanmışız da bir sezeryan mı bizibozacak :) bak bugün beşinci günüm. kendi kendime banyomu yaptım. gardolabımı topladım. arkadaşlarımla balkonda kahve keyfi yaptım. ve sabah 7den beri hiç uzanmadım bile. demekki kolay. ilk iki gün zorlanacaksın. az kilo aldıysan daha da hızlı toparlanırmışsın. ben 6 kilo aldıgım için böyle oldu belki de. iki gün biraz belin bükük olacak. aklından hiç doğrulup dik yürüyemeyecekmiyim diye gecireceksin. ama bebeğinle vakit öyle hızlı gececek ki bir bakmışın dik yürüyorsun, acıların azalmış... eşin senin halini hatırını sormayı unutacak bazen. bebegi soracak önce :)) ama hiç gocunmayacaksın. bunları eşine de oku canım olur mu :) rahatlasın o da.
havalar inanılmaz sıcak, rehavetin ondandır belki de. ama yavas yavas at üstünden hamilelik bu hiç belli olmaz, sen cantanı hazırla bir an önce:) bebek kokusunu içine cekmeye birsey kalmadı. ama gercekten dediğin gibi mükemmel bişey. barlasımın kokusu bir baska. kokluyorum, öyle trene bakar misali uzun uzuuuun ona bakıyorum mimiklerine bakıp huylarını teshis etmeye calışıyorum. anlayacagın görmemişin cocugu olmuş misalini birebir yasıyoruz eşimle. gör bak sende de olacak bu :D
sen kilo almamaya falan bakma, alakası yok. alerjim yüzünden son bir ay kan haplarını içemedim ben ama buna ragmen bişey olmadı. toplam 6 kilo aldım hamilelikte. göbeğimde cok büyük olmadı. ama bebeğim saglıklı cok sükür bende öyle. kilo almak her zaman problem. doktor beni tebrik etti. ne kadar az kilo o kadar saglıklı anne ve bebek demekmiş. oglum 3 kilo 50 gram dogdu. ideal bir kiloymuş. 4 kilonun üstünü tehlikeli buluyorlar. ideal kilo 3 ile 3bucuk arasıymış bebk için. hiç kafanı takma. ben cok iğrendiğim seyleri yemedim. ama ceviz ye o bebek için cok faydalı ve fındık bir de.
canım bu arada facebooka resimlerini koydum ben yasemin eklemiş beni o görmüş olmalı ( yasemin baktın mı fotolara?) ama sen orda kayıtlı değilsen bana özelden mailini at yollayım hemen. facebookta koyamadıgım doğum anı fotografları var hatta. onlar ilgini ceker diye düşünüyorum. en azından neyle karsılasacagını görebilirsin :)) sende cok iyi bak kendine bebişe...
yasemin simdi de ben merak etmye basladım senden ses cıkkmayınca bişey mi oldu dogurdu mu diye..

Merhaba kızlar,benimde şehir dışından arkadaşım gelmişti oğluyla,2 gün kaldı bugünde yolcu ettik.
Lefterecim oğlununun resimleri çok tatlı maşallah,Allah sağlıktan ayırmasın.Ebi face'in varsa ekleyelim senide.Bendede bir tembellik sorma ebi,hazırladım ütüledim hurçta duruyor,perşembe günü kontrolüm var,o gün bakalım ne diyecek.Benimde normalde 9 eylülde doluyor ama erken alırız demişti,perşembe gününü söyler herhalde.Bende her hafta nts çekiliyorum,perşembe hem nts hemde ultrason var.Gününü söylesin bende kadın çağırıp evi temziletecem,perşembeden sonrada valize koyim bari eşyaları.İç çamaşıra gelince büyük almak gerekir,daha önceden miyom ameliyatı olduğum için biliyorum,dikişlere gelmesin,yüksek bel iç çamaşırın olsun,tecrübeli annemiz söylemiş zaten:)))Maşallah tostos kızımıza,boyu posuda yerinde:)))
Leftere karnındayken bişey değilmiş dimi,doğunca başlıyor herşey:))))Herkes böyle diyorda,bizde görcez inşallah...Oy oy kıyamam ben onlara neresinden bulupta kan alıyorlar.Yeni tc vatandaşımız hayırlı uğurlu olsun vatana,millete:)))
Kendinize iyi bakın,öptüm..........

ya kızlar yaa.ben de iki senelik evliyim.bu gün 2 yıl oldu.hiç korunmadık ve 1.5 yıldan beri çocuk istiyorum.en son geçen ayın başında rahim filmi çektirdim ama biri tıkanık çıktı.tüp bebek öneriyor doktorum beklemek istemediiğim için.ve hiç bilgim yok fiyatları konusunda.işlem ne kadar ilaçlar ne kadar.ne kadar süre kullanıyorsun felan.ankarada olan hastaneler hakkında fiyat bilgisi olan var mı?yardım edin lütfeeeennnn:(:emir_bebek:

masallah de leftere nazar degmesın benım arkadasımda normal dogurdu hıc yatmadı hemen mısafır agırladı falan sonra bı ateslendı mazallah sen yınede azıcık logusa nazı yap herkes sana baksın bıraz tabii sende barlasa.valla bızı dusunemıyorum esımın aılesı bızımkıler hep bırlıkte görmemıs olucaz :)))sen ne guzel 6 kılo hıc bısey yaa ben cuma gunu tartıldım 65.5 cıktı tam 10.5 kıloaldım doguma kadar 2kılo daha alırsam en fazla 12 cıvarı bıter bakalım ama benımde nereme gıttı bu kılolar anlamadım doktora gıdınce hep bakıorum hamılelere ben kucuk kalıorum yanlarında.ıyılesmeye gelınce benım canım cok tatlıdır tedavı kısmını nasıl atlattım bılmıorum cunku hıc hatırlamıorum :)) ınsallah dogumda öle olur kızımı saglıkla alayım kollarıma unuturum acılarımı...
yasemın senın normal 40 haftan 9 unda doluyo dımı öyleyse senide eylul 1-2 gıbı doguma alırlar ayyyy senın 3 haftan kalıo :)))hadi herseyi hazırla bitsin hazırlık bisey kalmamıs...

ya kızlar yaa.ben de iki senelik evliyim.bu gün 2 yıl oldu.hiç korunmadık ve 1.5 yıldan beri çocuk istiyorum.en son geçen ayın başında rahim filmi çektirdim ama biri tıkanık çıktı.tüp bebek öneriyor doktorum beklemek istemediiğim için.ve hiç bilgim yok fiyatları konusunda.işlem ne kadar ilaçlar ne kadar.ne kadar süre kullanıyorsun felan.ankarada olan hastaneler hakkında fiyat bilgisi olan var mı?yardım edin lütfeeeennnn:(:emir_bebek:

devlette yaptırmak ıcın 3 senelık evlılık vs bırsuru sart var.özelde 3500-4000tl merkez alıor ve 500-750 civarı ılaclar tutuyo.tabii bunlar merkez ve senin bunyene gore degısıor.cunku tedavıde uzun protokol ve kısa protokol var ankarada en cok bılınen merkezler maya ve anatolıa ben anatolıa da yaptırdım memnun kaldım.kısaca böle...

Günaydın kızlar...
Bugünde hava çok sıcak offf iyice bunaldım havalardan.Leftere gördük resimlerinizi eşimle sevdik Barlası,Allah nazarlardan saklasın çok tatlı maşallah canım benim.Ebi lefterenin dediği gibi kokularını içimize çektiğimiz an herşeyi unutturacaklar,ben hala göbekten iğne oluyorum,kanda pıhtılsşma iğnesi,artık çok sıkıldım iğnelerden,ama buda geçicek az kaldı:))))Hayırlısıyla inşallah...........

Back