• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

İnşallah ebicim,hep beraber görürüz güzel günlerimizi.Yarında kontrolüm var bakalım doktorumuz ne diyecek:)))))))Bende bugün emzik ve kutusunu aldım ve oğluşuma mevlüt takımı aldık babasıyla,belki alma fırsatım olmaz diye onuda çıkarttık aradan,kaldı şimdi ana kucağı,otokoltuğumu ondan işte.Siz aldınızmı kızlar,araba felan????

kızlar sizlerle beraber ben de heyecanlanıyorum. doğum sonrası kendinizi toparlayınca hemen yazın olur mu, ben meraktan catlarım cok feci...
yasemincim ben arabasını ana kucagını almıştım. hele ki anakucagı mutlaka sart. benim barlas bey daha karyolasında hiç yatmadı. ben nerdeysem anakucagı ile yanıma alıyorum, ep gözüm üstünde oluyor. bir de cok ufak olduklarından ana kucagında cok rahat etti. ama öyle dandik ana kucakları var, onlardan almayın. öne arkaya ve saga sola sallanabilen, baş korumalı ve cibinlikli ana kucakları var. biraz nadir bulunuyor ama yeni dogan beşiği gibi bişey,onu tavsiye ederim.cok kullanışlı. bebek arabası alırken de bebeğin yüzü hem karsıya hem sized bakabilen araba cesitleri var, onlar bebek cok aglarsa yüzünü kendize cevirebilmeniz için. araba koltugu ise almadık. cünkü 6 aylık olana kadar kanunlar ve doktorlar araba koltugunu yasaklıyor. bebek oturur vaziyette tutulmuyor. biz 5 aylıkken falan alacagız onu. hem boyuna, kilosuna uygun, deneyerek alınabilir. bence acele etmeyin araba koltugu için. kanunen 6 ay kullanmak da yasak zaten. ama sonra mecburiymiş.
kızlar dün 15 günlük olduk. 15. gün kontrollerimiz vardı. işitme tarama testi yapılıyormuş. kulakları saglam cıktı cok sükür. 1. ayda da göz testi varmış. kilo, boy pos kontrolleri vardı. cok sükür sütüm yararlıymış. 600gram kilo almış bir haftada. doktor da masallah dedi. süt anne falan olsam iyi para kazanırdım. ama doktor bir acıklma getirdi. benim hamileliğimin başlangıcı ikizdi hatırlarsanız. sonradan bir bebişim gelişemediği için katbettim. ama bünye o sırada kendini ikize hazırlamış, göğüler ikiz bebek diye programlanmışlar meğer. şimdi üstüm basım süt içinde kalıyor. dün duşa giricem soyunuyorum hafif acık kalmış musluk gibi bişeyler akıyor. bi baktım süt akıtıyorum, bacaklarımdan asağı akıyor resmen. koşup agzına tıktım barlasın :)) süt akınca mutlaka emzirmek gerekiyormuş. neyse kontrollerde de saglıklı cıktı sıpam. 1bucuk santim de boy atmış :D:D bende 3 kilo daha vermişim buna cok sevindim. sisman hamile kalmıştım. ama kilo almadan hamileliğimi tamamlamıştım. 6 kilo almıştım. simdi 15 günde 9 kilo vermişim. 66 oldum yani :) evlendiğimde 52 kiloydum :(( bu uyuz pco hastalığı yüzünden kilo aldım hep. ama artık pco yu tedavi ettirebilirim. bakalım bu telaşları sizlerinde bir an önce hayırlısıyla yasamanızı istiyorum :)

yasemıncım ne oldu kesın tarıhım bellı mı?masllah yasemın saglıkla gıysın allah nazarlardan korusun ıns...ben araba falan almadım oto koltugu dıyolar ama hemde puset dıyolar hastaneden cıkıncada koyuluyor ya onuda esımın cok yakın arkadası var onlar hedıye aldılar ılk 6-7 ay kullanılıyomus.arabayıda sonra alırız dedı esım bende ısrar etmedım zaten basta hedıye gelen evdede yeter bıyere gıderken arabadada olur zaten annemde kayınvalıdemde cok yakın benım arabamda var ılerde alıcaz.bu arada benım ayaklarım artık mutemadıyen sısler gece altına yastık koyup yatıyorum sabah ınıyo sonra ayaga kalkar kalkmaz yıne aynı artık ayakkabıda olmuyo bugun ıftardan sonra esımle outletten ıdare etcek bı terlık alcam.onun dısında bende ufak tefek hazırlık yapıorum ıste kızıma battanıye ormustum onu susledım bıttı.sekerlerımın yarısını yapmıstım yarında onları bıtırmeye calısırım doktordan gelınce tabiii.bugun bıraz utu yapıcam artık dınlene dınlene ...
leftere sana ne dıyeyım masallah barekallah herkese söleme ınsallah benımde sutum olur öle benım annemın sutu öle cok besleyıcı dıılmıs ben 4 ay zorla emmısım sonra doymayınca hıc ıstememısım emmemısım esımde öle 6 ay falan emmıs bakalım bızım sıpa napcak?masllah barlasa da valla sen buyuttun sayılır asıl zor kısımlar gectı bence alıstınız bırbırınıze oda buymus tosun olmus allah saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ıns e kılolarıda verıosun dogumdan sonra fıstık anne oldun darısı basımıza ıns...
bende yarın 11.30 da gıtcem bakalım ne dıycek doktor teyze tostos kızım buyumusmu?bu arada esım yasemın koymak ıstıyor adını yanına ısım eklsem guzel olurmu?ece bera yada berre olurmu sızce?

Selam kızlar,,doktorumuza gittik.Nts, ultrason çekildi,haftaya perşembe tekrar kontrol edip,cuma günü Allah izin ederse oğlumuz dünyaya gelecek.38 haftalık almış olacak,3100 gr olmuş,haftaya kadarda 3300olur dedi doktorumuz.Anesteciyle konuştuk,spiral anestesiyi önerdi,bende haftaya kadar fikrim değişmesse spiral düşünüyorum.
Lefterecim aman nazar değmesin sütüne,oğluşunu bol bol doyur:)))Maşallah kilolarda gidiyor,oh oh:))))
Ebicim yasemin ece,yasemin berre 2 side uyuyor yanına:))))Ayaklarını yükseğe kaldır canım,bende hep terlik giyiyorum çok şişme yok ama bazen ayağıma olmuyorlar:)))Yarın bakalım sana ne diyecek doktor??Ebi güzel kahvaltı yap,tatlı yede git benim oğlan bugün ilk ntsde uyanmak bilmedi,tekrar öğleden sonra çekilmek zorunda kaldım.Yanına şeker felan al:)))öpüyorum sizleri.....

merhaba kizlar bakiyorum hepinizinde keyfi yerinde masallah.bende izinimi bitirdim dondum bol bol dinlendim dugun yaptik kardesimi evlendirdik gelinimizi getirdik ama cok stresli geciyor kendi dugunun olunca kuzenimide evlendirdik bir hafta arayla gittigimin ilk ve son haftasi dugun yoktu geri kalan gunum dugunle gecti.cok guzel gecti. herkesi gordum konustum akrabalari ziyarete gittim esimle gezdim darisi sizlere seneye insallah.ama icimde hep burukluk vardi birseyler eksikti ama napim aklima getirmemeye calistim.isede basladim ama cok zor oluyor yemegin icinde oluclu oruclu. Allah yardimcimiz olsun.

bu ayin sonuna regl bekliyorum uzun protokol ile yine devam edecem herhalde bakalim ne olacak. umudumu iyice yitirdim ama yinede durmak yok. dondurulmusumda yok yine ayni cile. kendimi iyice hazirliyorum burda yine olmassa seneye turkiyede denicem.

yasemincim sira senin iyi haberlerini bekliyoruz, Allahim hayirla kurtarsin canim.ebicim bakiyorum sendede bol hazirlik var bakalim en son hangi isimde kalacaksiniz. hepinizide opuyorum arkadaslar.

Kys tatilin dolu dolu geşmiş ne güzel,moraller depolanmış bundan sonra sırada sende olucak....
Kys canım benim hayırlısıyla inşallah sende hamile kalacaksın.Bütün dualarımız seninle.Önemli olan inanarak işe başlamak,moral bozmak yok,herşeyin hayırlısı Allahtan....
Ramazanda Allah yardımcın olsun canım benim,bu mübarek ayda bol bol dua edelim...........

yasemin masallah gunde belli hadi gelsin kuzucuk ayyy sen dogur sonra hemen gel ben dogurmadan yaz haberleri ins.masallah oglusun ıyı kılosu falan hadi bakalım...
bende bugun nstye gırdım yanıma seker almıstım yanıma kızım dan dun yumruk savurdu saga sola :)) ultrasona da gırdım kızım 49cm 2730g olmus ve hala oturuyo doktor kılosuda ıyı 3 eylulle 8eylul arası bı tarıh belırle dedı tam 38i doldurmus oluyo 3u cuma oluyo hafta sonuna gelmasın pazartesi 6 sımı olsun bılmıorum hafta sonu özel hastanede sıkını olurmu acaba?neyse yasemın sen cuma yap dogumu beni haberdar et hemen hemsıreler falan olurmu hafta sonu?
leftere canım ben dedıgın sılıkon gogus ucu aldım ama ben bu aletten hıııııc bısey anlamadım.avent aldım 2boy vardı kucuk aldım benım goguslerım cok buyuk dııl zaten ucuda pek yok dıye ama onuda takınca gogus ucu ıcını doldurmuyokı bosluk var ordan cocuk nasıl sut emcek hıııc bısey anlamadım baktım durdum komık oldu bıraz ama napıyım sana sorayım dedım baska hıc kımse anlamaz etrafımda...
kys hosgeldın masallah hepımızın yerıne tatıl yaptın ıyıce cocuksuz son tatlın olur ıns :)) moralini yuksek tut inan ve yine dene ins bu sefer yuzun gulcek tatlım..

ya bide epidural mi iyi spinal mi iyi cok korkutuyo herkes omırılıkten yapılıo ya en ufak bı kayma olsa sakat kalırsın dıye leftere sen epiduraldin heralde nasıl karar vercez????

yasemin masallah kocaman olmuş oğluşumuz. geliş tarihi de netleşti demek. cuma gününe yeni hayatın baslıyor. spinal anestezi konusunda iyi bir karar vermişsin bence. ben cok memnun kalmıştım. hiç korkma olur mu, ameliyat sonrası da moralini yüksek tut. ilk gün bitti mi gerisi su gibi akıyor. merak ettiğin falan bişey olursa sor mutlaka, aklına hiçbişey takılı kalmasın.
ebi, yasemin güzel isim bence. allah ismiyle yaşatsın kuzucugu. biz de tostos demeyiz artık :) silikonun ucunda boşluk kalıyor zaten . bebek cekince o boşluk doluyor :) ama göğüs ucun yara olursa, catlarsa yada ucu cıkmazsa cok işe yarıyor. insallah bu problemleri yasamazsın da silikona falan ihtiyaın olmaz. göğüs ucu acısı gibi bişey yok yani :(( bu sıpaların dişleri cıkınca ne yapcaz acaba:D
kys hayırlı olsun allah mutlu etsin onları insallah. evine dönmüş olmana sevindim, sorular olmadan biraz daha rahat olursun. bu ay sonunda mı tedavini baslatacaksın* bu son denemen olacak insallah. her gece dualarımın içindesin, hep hayırlı saglıklı ve biran önce cocugun olsun diye dua ediyorum. insallah önümüzdeki yaza dogru senin doğumunu bekleyecegiz. olacak diye düşün olumsuzlukları uzak tut kendinden canım.
kızlar benim için uyuyabildiğiniz kadar uyuyun. acaip bir kısır döngüye girdim. bebeği emziyorum, memede uyuyaklıyor ama gazını da almak zorundayım yoksa gaz birikip sonra sancı yapıyor. gazını alıyorum derken uyumus olan cocuk uyanıyor. gazı cıkınca midede acılan boşlugu doldurmak için yine acıkıyor. bu böyle devam edince uykuya gecmesi bazen 3 saati buluyor :(( bi cözüm bulamadım...

merhaba lefterecim, bu ay sonuna dogru regl olcam.hastalandim diye hastaneyi aricam onlar yazacaklar ne zaman kullanacagimi ilaclarimi falan bakalim adetin 24 yada 25 i gibi ilaclara baslancak galiba.canim benim beni unutmayip dua ettigin icin cok tesekur ederim Allahim gonlune gore versin ikinci evladida tedavisiz kucagina almayi nasip etsin insallah.

leftere sen oglusunu hıc doyuramıcan galıba emsın annesı emsın kocaaa adam olsun :)) ya benım dogum korkum falan yok tek kaygım sutum olcakmı emzırebılecekmıyım o emmeyı bılmıor ben emzırmeyı napıcam tek derdım bu.bıde bugece ruyamda doguruyodum ama hıc ne acı var ne sancı hemen kalktım ayaga kızım okadar komıkkı esmer saclı bı cocuk dıyorum ben sarısın esım sarısın bu cocuk nasıl böle esmer saclı ama öle tatlıki sonra severken bırden gozune bısey oluyo cocugun beyaz bısey akıyo ıltıhap gıbı doktor alıp goturuyo ıkı dakka sonra gecmıs gelıo galıba artık dogum baskısı hıssetmeye basladım :)) yada malum acıkta kaldım :))) tabii fanda calısıyo bıde :))) neyse leftere sende fıkır verebılırsın hafta sonu dogum sıkıntı olurmu sence bıde bu emzıklerı falan kaynattınmı cantaya koymadan önce nasıl dezenfekte ettın?
bızım ısım olayı hala bellı dııl yasemınde sallantıda napcaz ya cocuk öle kaldı yaaa...
kys lefterenın dedıgı gıbı moralını yuksek tut en önemlisi bu ıns son denemen olur sonra senın hamılelık hıkayenı dınlerız hergun anlatırsın bıze ıns....
leftere senındemı spınal anestezıydı rahattın yanı hıc acımadımı?ya benım canım cok tatlı ya ıgne batınca sıcrar zarar verırsem dıye odum kopuyo?

Son düzenleme:
ebicim bu rüyaları görmen cok normal. artık neredeyse hergün görebilirsin. sona yaklaştıkca artıyormuş. ben kaç kere doğurdum inanamazsın:) bazen cok güzel gördüm oğluşumu , bazen allah korusun sakatlıklar gördüm... olurmuş ama bu tip seyler.
ben neyi varsa kaynatarak steril ettim. sonra koydum bavula. doğunca da iki üç günde bir kaynatabilirsin kullandıgı malzemeleri.
ben spinal anestezi ile oldum , ve hiç canım yanmadı inanki. en cok canımı yakan sey serum takılmasıydı. elden taktılar ve el cok acır. benim basiretim baglandı ama sen eline değilde mümkünse koluna taksınlar serumu daha az acır. spinal ile epidural iğnesi aynı. ikiside belden yapılıyor. bende sıcrarsam diye korktum ama öyle bi hiç kıpırdamadan kalıyorsun ki sen bile sasarsın. zaten gercekten acıtmıyor. kıl gibi bir iğne, öyle kalın falan değil. spinal anestezi ayrıca epidurale oranla daha güzel bir yöntem. bazı kişilerde ilk gün bas agrısı yapıyormuş, anestezi uzmanı söylemişti, basın agrırsa korkma diye ama bende hiç olmadı. bünyeye göre değişiyor sanırım.
süt konusunda da korkma ebi. ilk gün ebeler sana öğretiyor ne yapacagını. göğüslerin ebelerin ellerinde mıncıklanıyor biraz ama öğreniyorsun da. bebişe gelince, inanılmaz şekilde emmeyi biliyor onlar, görünce cok sasıracaksın. tamamen içgüdü olmalı :)

Günaydın kızlar,rüyalar rüyalar,bitmek bilmiyor,bazen güzel,bazen kabus.Bilinç altımızın yansıması olsa..Benim göğüslerimde şişme felan yok,sütüm olmayacakmı acaba???Bende 2 farklı emzik ve cam biberon aldım suda kaynattım.Ebi bende senin gibi iğneden korkuyorum birde acaba hareket edermiyim diye.Baş ağrısı olmaması için nescafe için diyolarda,doğum yapan içebilirmi bilmiyorum.Benimde bazen migren tipi ağrım oluyor,umarım tutmaz.Özel hastanelerde devlete göre daha farklı olur diye düşünüyorum,en azından c.teside çalışırlardır.

yasemın 4 gun mu kaldı :)))ayyy ne heyecan var dımı sende ben senı dusunup heyecan basıyo sankı ben gıdıyorum cuma doguma bana noluyosa :))) saka maka valla sayılı gun ucup gıdıyo kalbim gum gum atıyo dogumu dusununce hersey tamammı yasemın?bıkac gunde hep dınlen canım yorulma dırı sakın vucutla gıt doguma zaten sende artık bol bol yorulcan anne olcan kolay dııl :))
bende kaynatayım emzıkle emzık kutusunu lefterecım sılıkon gogus ucunu damı kaynattın bozulmazmı?bıde onu neyın ıcınde saklıycaz kı?ben panıkledım bu hafta kendımı kızımın odasına adıycam cok sukur bıkac gundur esen ruzgarla odanın kokusu ıyıce gıttı bıde ıcıne ortu alırsam cekmecelere falan kesıp koycam yıkayıp utulıycem esyaları bakalım artık...bıde sıze sorayım sızde logusa yatagı yapılırmı?nasıl oluyo annemı hazırlıyo dogumdan eve gelıncemı hazırlanıyo nasıl bısey bılıomusunuz?

valla ben otomatıge bagladım artık leftere kafanı sısırırım senın ya böle acayıp seylere takılıorum beynım sureklı dusunuyo ayyy stres oldum sımdı...dogumuda cuma yapsam dahamı ıyı dıye dusunuyorum bayrama bıraz topparlanmıs olurum sonucta annemler falan bayramda 7/24 yanımda olamaz oyuzden 3 eylul mu olsa dıyorum ama sonra bebegın kontrollerı tatıle gelıo 3.gun kontrolu pazar oluyo 7.gun kontorlu de bayram 1gun oluyo nasıl olur sızce?

Evet canım az kaldı,salı temizlikçim gelicek,halılar yıkanmış, siler süpürür yerleştirir.Loğusa yatağı bilmemki bende hazırlasammı,leftere sen ne yaptınki??Şimdilik iyiyim,dinleniyorum bol bol,tek yaptığım eşime iftar için yemek hazırlamak oluyor.Çantalarımız hazır bekliyoruz.Ebi dolabın içine kapitone diye bir örtü var ben ölçülerini alıp ondan yaptırdım.Yakında pikocu felan varsa sor istersen güzel oluyor.
Canım doktorunla konuş,cuma yaparsam h.sonu siz burdamısınız,kontrolleri nasıl olcak diye.Ben hiç düşünmemiştim bu konuyu,bakalım nasıl olcak.Leftere sen 1 gecemi yoksa 2 gecemi kaldın hastanede???

ooooh mıs gıbı eve bebısle gelcen ıns hadi bakalım...ya kapıtoneyı bılıorum benım mutfak dolaplarıma annemle dıkmıstık ama sımdı ondan almaya gıdemem bıde burda pıkocu yok annemede yuklemeye kıyamam ugrasmasın artık ıdareten naylon örtuler satılıo ya onlardan alıcam zaten bıraz toparlanayım kızım ele gelsın öle bısey dıkerız cok cıplak geldı gözümede böle .evet bıde bı gec mı 2 gece mı yatırıolar acabaa?

kızlar sizi epey telaş almış doğal olarak :) yasemin az kaldı sayılı gün gecip gidiyor zaten ama şimdi size bir gün bir yıl gibi gecer.doğumdan sonra daha hızlı geciyor kesinlikle. ben soruları cevaplayım :))
1. iğne olurken o korkuyla taş gibi kalıyor insan, ama igne batınca bumuymuş diyorsunuz, bitti mi diye bile sordum ben.
2. spinal bas agrısı yapıyormuş bazı kişilerde. doktorum dogumdan sonra bana neskafe ve kola iç serumun cıkınca dedi. 9 ay sonra ilk kez neskafe içtim. kolaya da sevindim. serum olsa bile hava cok sıcak oldugundan bişeyler içmek harikaoluyor. neskafeyi de özlemiştim zaten. ama o günden sonra bir daha içmedim süt için cok faydalı değil.
3. silikon göğüs ucu kaynatılmıyor. ( buarada biberon sakın kullanmayın. sonra memeyi almaz. sıvı verecekseniz kasıkla verin mutlaka. bebek için özel kaşıklar satılıyor , mutlaka alın onlardan. eczanelerde var. biberondan cok daha fazla kullanılıyor. bebeğin vitamin damlaları falan oluyor. onlar hep kasıkla veriliyor. o kasıklar silikon bazlı, kaynatılmıyor ama sıcak suyla yıkanıyor) silikon ucu minik bir poşette hava aldırmadan saklıyorsunuz.
4. lahusa yatagını doğuma gitmeden önceki gece hazırladık biz. normal bir yataga oranla daha süslü oluyor. altına muşamba örtü de konuyor ama bu genelde normal dogum yapanlar için. kanaması daha cok oluyor onların. yada kisti olanlarda cok oluyuyor. bana normal bir orkid yetmişti. değil muşambaya geceliğime bile bişey bulaşmadı. varsa süslemeli özel örtüler konuyor. bana görümcem islemiş nevresim takımı, onu serdim. bu yatagı da 5 gün falan acık tuttum. sonra sıkıldım kaldırdım. ama adettendir diye bi kaç gün kullanılıyor.
5.ebi bence doktorun ne gün diyorsa o gün yap dogumu. ne kadar anne karnında kalsa o kadar iyi. zaten doktor tarih veriyorsa hastane falan acıktır anlamına geliyor.
6. kapitone örtüler gercekten cok güzel oluyor. bende onlardan kullanıyorum. ama dediğin gibi gecici süre baska sey kullanıp sonra da yaptırabilrsin.
7. ben 1 gece kaldım hastane de. ertesi gün öğlen cıkartıyorlar. ama yok ben kendimi kötü hissediyorum bir gece daha kalmak isterim diyen olursa kalabiliyor. her hastanede bu böyleymiş. ama ben bir an önce taburcu olmak istedim. zaten kendime de gelmiştim. ikinci günümde iyiydim. iki tane minoset içtim. hemsirelerden özel bir agrı kesici istemedim. isterseniz cıkmadan önce sıkı bir agrı kesici iğne yapıyorlar ama gerek görmedim. üçüncü gün ise hiç kullanmadım. hala da kullanmıyorum. insallah sizlerinde ameliyatları benim gibi gecer kızlar. cok sükür cabuk kendime geldim. bugün bebişimin 20. günü. yarı kırkını yaptık. ve hamile kalmadan önceki saglıgımdayım cok şükür. her işi yapıyorum. ev süpürmekten tutunda yemeğe kadar...allahım hepinize böyle kolay güzel doğumlar versin insallah.

Leftere canım demek yarı kırkı oldu barlasın,oy maşallah sübhanallah.Şimdi sorim hemen yarı kırkında ne yaptınız:))))40'dan farkı ne oluyor canım,bu konuda hiç bilgim yok......
Ebi lefterenin dediği gibi doktorun senin durumunu en iyi bilir,muayeneden sonra karar verirsiniz artık.
Bende süslü bişeyler serim bari yatağıma annecim yapmış bırakmıştı:(((
İnşallah bizimde doğumumuz senin gibi geçer leftere ,1 günde çıkarız hastaneden,Allah yardımcımız olsun.
Bu arada kaşık almamıştım birde ondan alim,leftre çok sağol ya:))))

ay ay ay barlas kocaman olmus lefterecım yarı 40 nasıl oluyo?ay bu hamılelık ve dogum ne ritüellerle dolu yahu neyse guzelmıs naptınız anlat bızede bizde ögrenelim ...
yasemıne gunler daha zor sımdı hersey hazır beklıo benım daha bırsuru ısım var arada kaynar bu hafta yogunum yani...tarıh konusunda dogru sölegınız bende zaten doktorla konusup karar vereyım dedım ya tam 2haftam var ya daha az acayıp panık oluyorum dusununce doktor kılosu ıyı oldugu ıcın 38ı doldurunca hemen alabılırız bısey olmaz dedı bakalım ben daha cok etrafımdakılerı dusunuyorum en az sıkıntı olsun dıye hıc hoslanmıorum bırılerıne baglı olmaktan annem bızı ne dusunuyosun kackere olan bısey dıyo ama ıste yınede refakatci annem kalırsa evde babamlar napcak falan dusunuyorum neyse deliyim biraz napiyim...

Back