dikkatliyim gacıyımdır ben evellaallaah =) hatta sana sezer olabilir diyen ilk kişi de benim. bilirkişi değilim ama zorlanmanı da istemem doğumda. he yaşamadım o sancıları ıkınmaları ama nefes olayından dolayı kaldırabilir misin onu bilemem. en doğru kararı yine sen vereceksin tabiiki de ama kendini de zorlamanın bi mantığı yok be Arzu. hayırlısı olsun canım en rahat şekilde atlatasın inş şu doğumu. biliyorsun ben de normali çok istedim. her şey de uygundu, şartların ağzına tüküreyimmeryem canım hayırlı olsun sanada :)) Allah analı babalı büyütmek nasip etsin... sağlıkla hep beraber inşallah..
evet berna ne kadar dikkatlisin benim nefes problemimi hatırlamışsın tebrik ve teşekkür ederim.. normalden zaten buyüzden de korkuyorum.. başka nedenlerde var tabii.. benim akciğer zarının altında bir sertlik kireçlenme gibi bişey var.. balon düşün balonun altını elinle sıkıp sonrada dibine hava üflemeye çalıştığını düşün benim plevram öyle şuan.. normal bir derin nefes nasıldı unutalı yıllar oldu, ama alıştım işte:sinifsinif:
dediğin gibi bu beni normal doğumda zorlayabilir doktorla konuşmadım henüz.. bu perşembe tekrar kontrolüm var sanırım son kararımı soracak ve bende sezeryan diyeceğim %95... ve 17 si gibi bebişi kucağa alacağım sanırım..
artık çok ağırlaştım.. bebek resmen ben otururken kucağımda uyuyor gibi bişey, ağırlığını hissediyorum.. zorlanıyorum.. psikolojim bile bozulmaya başladı iyiiden iyiye artık.. az önce kocişle ikea dan geldik.. herkes şıkır şıkır giyinmiş salınıyor ben adımımı zor atıyorum ve tam bir amele görünümündeyim nasıl moralim bozuldu.. tamam ben güzel çok güzel bir şey için bunşları yaşıyorum bunu biliyorum ama sonuçta da genç bir kadın olarak heveslenip iç çekmedim değil.. bakalım doğumdan sonra göbekçiiim ne alemde olacak.. umarım derhal beni terkedip giderkaydirigubbakcemile3
psikolojim dediğim gibi baya baya bozuldu.. çok zor uzun bir süreçti hamilelik, umarım herşey eskisinden de iyi olur hepimiz için her ama her yönden..
saol Burcum, hala geçmedi mi be yavrum hastalıklar aaa ama!!!Herkese selamlar :)
Bernacim gecmis olsun tekrar. Ebrucum sana da.
Meryemcim hayirlisi olsun sandada bebisine de .
Oznurcum banada hergun banada soruyorlar gelmedi mi daha diye:)
sana da geçmiş olsun Öznurcum! öyle kalmayacaksın hayatım! merak etme...emzirme koltuğu olması şart değil ama bi koltuk şart bence odada arzu senin orda olman gereken zamanlarda oturman için..
bende hastalığımı kolay atamamıştım üzerimden sesim uzun zaman normale dönmemişti öksürüğümse hala devam ediyo inşallah sen iyileşirsin tamamende bi sorun olmaz doğumda..
ben hiç inanamıyorum doğuma bu kadar az kaldığına sanki hep böyle kalacakmışım gibi aslında çok yakın tarihlerden bahsediyoruz baksana benimde 17 sinde doluyo günüm:))
:roflol:
Gelmedi mi daha ...
Ne zaman olcak..
Gecmedi mi peki .
Ha gecti de oyle deney olsun diye tutuyorum icimde . Yada dogdu da sakliyorum ben simdiye kadar .
ay bide doğum için habire fikir sunanlar yokmu deli oluyorum. Sezeryanla doğum yapan onu övüp duruyo okadar ağrıyı neden çekicen normal doğumla yapabilicenmi yapamazsın sen filan gibi üstüne vazife olmayan yorumlar yapıp sinirlerimi bozuyolar..
sanane kardeşim ya eğer bi yorum yapmak istiyosan verdiğim karara saygılı ol dimi ama beni cesaretlendireceklerine daha çok moralimi bozuyolar.
hu hu..millet ben bugün bilgisayarsız kaldımmmafoldumben
Canım ben emzirme eğitimlerine katıldım, bebek doğduktan sonra 1 saat içinde çok aktif olurmuş, özellikle normal doğum ve epidural sezeryanda anne rahat rahat o bir saati emzirerek geçirebilir diyorlar. yarım saat bir memeden, yarım saat diğerinden. Bu çok önemliymiş. Zaten ne yaparsan yap ilk 1-2 gün gelen sütün miktarı 2-3 kaşığı geçmezmiş ama süt yok diye emzirmemek doğru değilmiş, bebeğin emmesi sütün miktarını artıran en önmeli etkenmiş, örneğin bebek emdiğinde miktar %50-60 artarken, çaylar ve diğer arttırdığı söylenen şeyle %10 arttırırmış. Yani içilebilir tabiki ancak emzirmek en etkili yöntem diyorlar. Birde emzirmeyi öğrenmek ve öğretmek gerekiyor diyor doktorlar. Breastfeeding.com - Everything for the New Mom diye bir adres var, orada baya güzel bilgiler var ama Türkçe değil maalesef, Türkçe bir site var mıdır acaba bu konuda?
canım hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.. sağlık ve uzun ömürler dilerim yavruna..arkadaslar cuma gunu genel aneztezı sezeryanla kızımı kucagıma aldım
darısı tum bekleyenlerın basına ıns sag salım
cok guzel bır duyguymus inanamıyor ınsan
38+0 da 2950 gram ve 49 cm MELEK BİHTER ismimiz herkesi cok optuk
eveeeeeetbernaaa meral doğum yaptımı kaçırdımmı ben yoksa
arkadaslar cuma gunu genel aneztezı sezeryanla kızımı kucagıma aldım
arkadaslar cuma gunu genel aneztezı sezeryanla kızımı kucagıma aldım
eveeeeeet
öykücük aramızdasuyu gelmiş Meral'in. açılma gerçekleşmeyince sezeryan yapmışlar. iyiler çok şükür. konuşurken topuk kanı alınacaktı Öykünün. 4ünde doğdu bu arada. hani 5 inde bekliyorlardı ya. tam zamanında geldi kuzum
gözün aydın canım!!!! Allah analı babalı büyütsün...
kızlar eşim bugün bütün gün bilgisayarda işleri vardı ben kullanamadım:sinifsinif:
şimdi accık müsade etti bana.. dedim bir iki kelime bişeyler yazayım bu ara uzun süre görünmeyeni doğurdu sanıyoruz endişeleniyoruz dedim..kaydirigubbakcemile3
ne var ne yok..
ben bu arada sezeryana kesin karar verdim bu hafta içi bir gün kontrolüm var yine gittiğimde tarihi belirleriz herhalde duruma göre... ama geçen gün dediğine göre 17 si gibi alırız karar verirsen demişti..
kararımı kesinleştirdim..
bernacım beni çok iyi anlıyorsun sen gel buraya öpecemŞeniz
öznur canım ben geldim sen gitmişin(( ancak girebildim.. özledim yavuu sizi bugün..
pelin canım ya senide ösledim..
burcu hayatım sen napıyon?? grip ne alemde???
benim sesim filan daha doğrusu üst solunum yollarım tıkalı gibi, az önce bol ballı limonlu sıcak su içtim o da midemi fena haşladı.. sürekli acı su geliyor ağzıma:sinifsinif:
midem çok kötü ya.. ne yesem cayır cayır yanıyor..
bu arada gece lavaboya kalkmıştım, bir ağrı girdi ki sormayın gitsin.. adet sancısı gibi.. öldürdü beni beş dakika filan sonrasını hatırlamıyorum çok uykum vardı ağrıyla ilgilenemedimkaydirigubbakcemile3 geçmiş demekki uyuyabildiğime göre..
birde birşey soracağım, ben bacaklarımı bükemiyorum, kütük gibiler şiş değil ama kilo resmen..
sizde de oluyor mu yoksa benim aldığım ve almaya da devam ettiğim 22 kşlodan mı kaynaklanıyor acaba??
merhaba arkadaslr ,bende aralkta bebek bekleyenlerdenm sürekli yazamyorm ama yazılanları takip edyorm bi cok anne bebişine kavusmus ne güzel.allh uzn ömürler versin tüm bebişlere.normal doğum planloyrz bizde.38+5 olduk ama bakalm nne zaman olr doğum hayrlısı.artk