2009 Aralık Anneleri

pelincim minanın iyi olduğuna çok sevindim,ebru oğlusunda iyiymiş allah hepimizin yavrularına sağlık versin inşallah
bizde iyiyiz kızım uyuyor....

doğum yapan arkadaşlar esra bi topik açmış oraya bilgilerini ve resimlerini eklesenize bebeişlerin görelim hepsini

selam kızlar hala inanamıyorum ama ben de doğum yaptım. sanki daha çok var gibiydi bekliycekti ama sabırsızlandı kızım.
size bişey sorabilirmiyim benim acilen bi pompa almam lazım en iyisi hangisi bilgisi olan var mı pelin sen kullanmıştın sanırım hangi modeldi memnun kaldınmı yardımcı olabilirmisin bugün 3. günüm süt gelmiyodu yeni yeni gelecek gibi ama bebek ucu olmadığı için ememiyo
Bebişin hayırlı olsun canım.
Ben de medelanın elektrikli pilli modelini kullanıyorum . Elektrikle kullanıyorum ben ama en kuvvetlide yaptığım halde canımı çok acımıyor. Belki nuk daha iyidir daha iyi pompalıyordur. Bir de ben ilk günler göğüs ucuyla emzirmiştim çok acıdığı için.
Avent marka,göğüs ucun yoksa bunu da alıp deneyebilirsin.
ebru o bızdede var bıbrondan sonra memeyı verınce agzı açıyo delı gıbı kafa sallanıyor kapacam memeyı dıye beceremıyor 2-3 dk memeden sonrada bıberonu görunce mem sanıyor :)onu agza almakta zorlanıyor
bızım yapıldı işitme görme kalça usg hepsi ii çıktı yogunbakımda kaldı dıye 2. ayında rop tekrarlanacak bıde 6.ayında dendı kılo sıkıntı yapmada sutun çogalsın ebrucum ya alır kıloyu emdıkçe
Aynen benimdki de öyle Pelin. Kafa deli gibi sallanıyor kapıcam diye :KK66:)

pelincim minanın iyi olduğuna çok sevindim,ebru oğlusunda iyiymiş allah hepimizin yavrularına sağlık versin inşallah
bizde iyiyiz kızım uyuyor....
Amin canım sağolasın. Hepimizin bebişlerine sağlık versin inşallah.

teşekkürler canım bebeğim ultrasona göre düşük kilolu doğdu 2800 gr boyu da 50 cm cumartesi sabah 4.20 de doğdu. çok minik o yüzden çok üzülüyorum sütüm de gelmedi bi türlü bebeğim aç kaldı mama veriyom ama içim hiç rahat deil

sagol seraycım sizinde ii olmanıza sevındım
siz ilk 1.ayda kaç kılo almıştınız
bide sen hemşiresin daha ii bilirsin
sormayı unuttum ben kaç dk enaz emzırmek lazım 1 emzirişte

teşekkürler canım bebeğim ultrasona göre düşük kilolu doğdu 2800 gr boyu da 50 cm cumartesi sabah 4.20 de doğdu. çok minik o yüzden çok üzülüyorum sütüm de gelmedi bi türlü bebeğim aç kaldı mama veriyom ama içim hiç rahat deil

ay hiç uzulme mınada aynı 2820 dogdu 1 ayda 1 kılo aldı hemen masallah
benımde sutum çokazdı sagdım çok su içtim ki sagdıkça susuyorsun zaten rezene ısırgan çayı hala içiyrm işe yarıyor dene bıde pozitif ol uzme kendını artacak bak

Bebişin hayırlı olsun canım.
Ben de medelanın elektrikli pilli modelini kullanıyorum . Elektrikle kullanıyorum ben ama en kuvvetlide yaptığım halde canımı çok acımıyor. Belki nuk daha iyidir daha iyi pompalıyordur. Bir de ben ilk günler göğüs ucuyla emzirmiştim çok acıdığı için.
Avent marka göğüs ucun yoksa bunu da alıp deneyebilirsin.

Aynen benimdki de öyle Pelin. Kafa deli gibi sallanıyor kapıcam diye :KK66:)
benim ki de aynen öle arkadaşlar:)

Amin canım sağolasın. Hepimizin bebişlerine sağlık versin inşallah.
aminnnnnnnnnnn
[QUOTbenim E=oznurss;10334944]bizim kızın keyfini bekliyoruz seraycım 39.haftadayız biz bakalım nezaman teşrif etmek isterse kuzumm[/QUOTE]

40 haftayı göreceksin herhalde bi tanem...
allhım sağlıkla senide onuda kurtarsın bi tanem:):1hug:

peluse teşekkürler tavsiyen için medelayı bikaç kişiden daha duydum göğüs kalkanı kullandım ama pek bi işe yaramadı aventin göğüs ucu çıkarıcı bişeyini aldım ama onu emzirmeden önce yapmak gerekiyo süt olmayınca da emziremiyom ama sanki yeni yeni gelecek gibi inşallah allahım bir an önce gelir

sagol seraycım sizinde ii olmanıza sevındım
siz ilk 1.ayda kaç kılo almıştınız
bide sen hemşiresin daha ii bilirsin
sormayı unuttum ben kaç dk enaz emzırmek lazım 1 emzirişte

canım biz 3960 doğduk küvezde 3100 e düştük cuma günü kontrolümü vardı 4150 olmuşz...sadece anne sütü veriyorum...
arkadaşlar yeni doğana her ağladığında meme verin diyorlar uzmanlar ve yorulana yani o memeyi bırakana kadar emzirin diyorlar,tabii bu arada bizi kuru meme olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz ara ara çeneyi dürtüp emme reflexi vereceğiz
kızlar bu arada benim kız uyandı,az önceden beri annanesinin kucağında çıkmam lazım
hepinizi öptüm,hoşçakalın...:1hug::1hug:a.s.

inşallah pelincim benim kızımda bir an önce kilo alır işte süt olsa çok üzüldüm günlerdir uyku bile uyuyamıyom doğuma bile sevinemedim sırf bu yüzden inşallah bir an önce sütüm gelir teşekkür ederim söylediklerin moral oldu benim kızm da mina gibi saçlı doğdu kızına da maşallah canım

inşallah pelincim benim kızımda bir an önce kilo alır işte süt olsa çok üzüldüm günlerdir uyku bile uyuyamıyom doğuma bile sevinemedim sırf bu yüzden inşallah bir an önce sütüm gelir teşekkür ederim söylediklerin moral oldu benim kızm da mina gibi saçlı doğdu kızına da maşallah canım

işte sende oyle de kendıne uzuldugum için gelmedı artık uzulmek yok gelecek de gör bak artacak sagol cnm sende eklede bizde görelım bebişi maşallah dıyelım

Allah yardımcın olsun cnm ya tez vakıtde saglıkla al kucagına inşallah

Sağol canım iyi dileklerin için, aşı içinse geçmiş olsun. Ben de hayatta dayanamam, babası götürü artık aşıya. Dün geceden beri kasılmalar var, nişan geldi Cuma günü ama sancı başlamadı, bir şey olacak diye çok korkuyorum.

slsm arkadaşlar nasılsınız ben doğum yapan kuzenimden bi bilgi aldım humana still tea çaı varmış anne sütünü artırmak ve doumdan hemen sonra getirmek için çok etkiliymiş acaba bunu doumdan 1hafta veya 1kaç gün önce içmeye başlasak dahada işe yararmı ve bunu duydunuzmu çokmerak ediyorum benm epidural sezeryan olcak inş o yüzden bi aksilik olmassa tarihimi bilicem o yüzden soruyorum önceden içsek bi zararrı olurmu die

slsm arkadaşlar nasılsınız ben doğum yapan kuzenimden bi bilgi aldım humana still tea çaı varmış anne sütünü artırmak ve doumdan hemen sonra getirmek için çok etkiliymiş acaba bunu doumdan 1hafta veya 1kaç gün önce içmeye başlasak dahada işe yararmı ve bunu duydunuzmu çokmerak ediyorum benm epidural sezeryan olcak inş o yüzden bi aksilik olmassa tarihimi bilicem o yüzden soruyorum önceden içsek bi zararrı olurmu die

Canım ben emzirme eğitimlerine katıldım, bebek doğduktan sonra 1 saat içinde çok aktif olurmuş, özellikle normal doğum ve epidural sezeryanda anne rahat rahat o bir saati emzirerek geçirebilir diyorlar. yarım saat bir memeden, yarım saat diğerinden. Bu çok önemliymiş. Zaten ne yaparsan yap ilk 1-2 gün gelen sütün miktarı 2-3 kaşığı geçmezmiş ama süt yok diye emzirmemek doğru değilmiş, bebeğin emmesi sütün miktarını artıran en önmeli etkenmiş, örneğin bebek emdiğinde miktar %50-60 artarken, çaylar ve diğer arttırdığı söylenen şeyle %10 arttırırmış. Yani içilebilir tabiki ancak emzirmek en etkili yöntem diyorlar. Birde emzirmeyi öğrenmek ve öğretmek gerekiyor diyor doktorlar. Breastfeeding.com - Everything for the New Mom diye bir adres var, orada baya güzel bilgiler var ama Türkçe değil maalesef, Türkçe bir site var mıdır acaba bu konuda?

X