2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada bizim yarım günü okul işi çok iyi gidiyor Alla ıma şükürler olsun.
Bu gün markete doğru gidiyorum, bizimki yolda okula gideceğiz zannetti o sokaktan dönmek istiyor, yok dedim gitmeyeceğiz şimdi...
Öğretmeni genç, güzel bir kızcağız, Elif de çok seviyor
Öyle sabırlı ve sevgi dolu bir hali var ki kızın.
Dedim içimden her zaman böyle devam edersin mesleğine inşallah...

Hepiniz çok sağolun...
Evrim ve Nurdan çok geçmiş olsun... Sağlıklı uzun huzurlu ömür yaşarsınız bir daha tekrarlamaz bu durum inş.
Evrim yaşadıkların çok zor ama her kışın bir yazı vardır derler değil mi? Senin gibi mükemmel bir çocukları varmış kıymetini bilememişler... Şükür ki Allah iyi insanlarla karşılaştırdı seni geçte olsa huzuru buldun daim olsun...
Bizimde bugün duruşma vardı boşandık içim yanıyor güzel günler aklıma geldikçe neden ben haketmedim ki bunları ya! Öyle de mutlu değildim böylede zorluklar dolu hayatımda nasıl altından kalkacağım bilmem verdiğim 9 sene emeğime, uğruna vazgeçtiğim eğitimime ona haketmeyeceği kadar güzel bir çocuk verdiğime hangisine yanayım... Ben hiçbir zaman mutlu olamayacağım galiba ailedeki sorunlardan kaçtım evlilikte aradım huzuru olmadı yine dön ne şans var bende! Hiç iyi değilim ben :KK43: Allahım bana güç ver altından kalkabileyim :KK14:

tatlım slm yazdıklarını okudum inan gözlerim doldu burnumun direği sızladı Rabbim kolaylık versin hayırlı olsun bu karar senin ve kuzun için inş.

GERÇEKTEN DUYMAYA HAZIR MISIN AYÇAM;

2 yasında ıken benı babama bırakıp gıttı.. "hayatın boyunca basına bır bela bırakıyorum" dıleklerınde bulunarak Fransa ya gıttı.. sonra bu dileğin gercekliğine ıkıncı karısı O nu ınandırarak, o da benı babasız bıraktı, hayatımdan cıktı gıttı.. benım annesızlıgımın, aılesızlıgımın, yıllarca bıtmez tukenmez yalnızlıgımın, sonu olmayan acılarımın ve açlığımın başlangıcı bu dur.

off off inanki çok kötü oldum ben sölenicek bişiy yok ki
Rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün inş.

kızlar hasta olanlarada Rabbim şifa versin inş.
herşeyin başı sağlık gerçekten

Son düzenleme:
gerçektn buranın hep bi ayrıcalığı var çok özel bir yer evrimcim sana katılıyrum bende kimseyle bişeyimi paylaşmayanlardanım hoş başımdan çok büyük şeyler geçmedi aile yönünden eşim yönünden kızım yönünden ve arkadaşlarım (sizler) hergün ALLAHIMA şükrediyorum bizim insanımızda akıl vermekten başka bişey yok allah herkese bi kader çizmiş kimilerini erken kimilerini geç sınıyor benimde tam lise üniversite yılları arasında sapasağlam babam aniden böbrek yetmezliği oldu diyaliz nedir bilmezdik öğrendik tam 7 yıl hastanelerdeydik ailecek ozaman herşeyi anladım ama istediğim üniversiteyi ve çok istediğim öğretmenliği kazanamadım başka bölüm okudum yinede çok şükür babamın ailesinin böbrekleri tutmasına rağmen vermediler ölürse ölsün dediler uğramadılar bile bize sonra annem vermeye karar verdi odada tansiyon çıkınca teyzem saolsun tereddütsüz verdi böbreğini şimdi allahıma çok şükür yani herşeyin başı sağlık diğerleri gelip geçiyor nurdancım sanada dua ediyorum allah şifanı versin çabucak iyileş hastaneler çok zor özlemcim inş.bunuda atlatırsın sana en büyük destek özde var bi arkadaşımda boşandı ve hep hayat sana inat yeni baştan yaşayacağım diyor birşey olursa konuşmak istersen ben dinlerim seni face den yazabilirsin rahatlamk için...

HOCAM valla bizede yaptılar lenada 14 aylık yürüdü ve dişleri yaşında çıktı kimse demediğini bırakmadı ama her çocuk bir olmaz kimi erken yürür kimi geç konuşur kimi hala lena gb bez bağlar bazen bende kızıyorum kıyaslamalara ama oluyor işte sağlıklı olsunlarda er geç herşey olur allahın izniylee

bizde kütahyaya gidicez inş. eşim ve lena çok bunaldı burda uçak biletlerimizi aldık yılbaşındaşöyle ailece olalım istedik lenada kreşe gitmeyi çok istiyor bakalım görüşücem ama bezli almıyorlar galiba

az çok biliyordum bu sekil oldugun tam olarak bilmiyordum hiç bir zamanda ubnca soru sorup herseyi eseleyen ben elim varıp soramadım.ayca çok cesur çıktı bu konuda yanıtı merakla bekledim ama okuyup gozyaslarına bogulmamak mumkun degil çok etkilendim:KK43: hayatta sanslarımız ve sanssızlıklarımız var maalesef bizim elimizde olmayan hep ailem sansım derim ama benimde elbet birsuru sanszılıgım vardır. seninde sanssızlıgın aile imis ama sansını soylememe gerek bile yok sonradan geç de olsa olusturdugun kendi ailen. allah sizleri birbirniizden ayırmasın evrim.

off bugun iyi birsey okuyamayacagım sanırım sayfamızda. evrim bu sorunu kalp mi tetikliyor ? tedavi nasıl vs vs anla istebir suru soru aklımda yazıver vakit bulur halin olusa.

fatmacımm gonulden diliyorum yarın sana harika kelimeler soylesin en az 3 kez anne desin insallahhhh

ozlemm ah ozlemm yazdın face den icimi acıtan haberi ve yok oldun buraya girmeyi akıl ettim allahtan ciddiymissin hiç ummuyordum blof manasında gidecektin oyl konusmustuk en son. deniz de istemiyor diyordun nasıl oldu :KK43:( o acıyı bilirim ben bir nebze daha bosandım diye mutluydum ama o burukluk o karmakarısık hisler o guzel gunlerin akla gelisi nikah gunu vsinsanın aklından gunlerce gitmez neden soruları nerde hata yaptımlar. ama hayatta hersey insanlar için bunuda yasaman gerekiyormus belkiii kaderin bizim gibi olur bunu gonulden diliyorum bellimi olur belki hatasını anlar çok daha guzel sekilde yeniden baslarsınız. basını dik tut sakın onun gozunde aciz gibi olma ozlemcim. numaramı biliyosun canın istedigi zaman paylasmakistedigin zaman ara lutfen. allah yardımcın olsun. belki klise gelecek ama hayatta herseyin bası saglık . saglıklı ol hepsnin ustesinden geleceksin insallah

cnm yaşadığın kolay birşey değil ama herşeyin hayırlısı. zamanla daha iyi olacaksın..Allah hayırlı ne ise onu nasip etsin hepimize..

Şimdiden kutlarım doğum gününü sevgili Fatma, sağlıklı mutlu huzurlu nice yıllar dilerim.
Olacak olacak inşallah, konuşacaklar ben inanıyorum canı gönülden. Hem de çok yakında....
Benim çocuğuma için de bu konuyu eşeleyen değişik akıllar veren insanlara anlayış gösteriyordum şimdiye kadar ama.
Artık canım sıkıldı.
Ne oldu konuşmuyor mu Hımmm, herşeyi anlatın, bol bol konuşun, kesin bakıcısı ilgilenmiyordur, birşeye kızmıştır çocuk...
parka götürün, televizyon izletmeyin, sizinle çok zaman geçirsin, heceleme egzersizleri yapın, kitap okuyun, doktora götürdünüz mü..............Falan diye akıl verenler.......Bu liste uzayıp gidiyor, ama bende sabır kalmadı.
Tamam anladık biz de salak değiliz, yapıyoruz iste kendimizce aktiviteler....

Ve herşeyi anlıyorlar artık, ufak detayları bile..Bu endişemi oldukça azaltıyor.
Allah dilindeki bağı çözsün, kalbinni genişletsin, inşallah... yavrularımızın. Talha suresini hala okuyor annem.
BEnde türkçe mealini okumaya çalışıyorum aklıma geldikçe..

Özlem ciğim hakkında hayırlısı bu imiş demek ki. Dilerim bundan sonra Allah yardımcın olsun. Dünya tatlısı yavrunla sağlıklı ve mutlu günler yaşayın..
Koaly değil ama sorunlu bir ailede büyümek çook çok zor.
Senin gibi bir anne ile Özde çok mutlu büyür bence.
Allah tan çocuğumun hep sağlıklı ve mutlu olmasını diliyorum Tüm yavrular için de aynı dileklerim.

Varlıkları bizler için en büyük mutluluk, sevildiğini bilen çocuk zaten üstesinden gelir her zorluğun.

Özlemım,

Şu an bunları okuman bılıyorum kı sana hıc ama hıc bır fayda etmeyecek.. yıne de yazmak ıstedım.. en azından hıssetıklerımı paylasmak ıstedım. Bır adamın once kendıne hayrı olmalı, olmalı kı etrafına da olsun.. bunu sen de ben de KK dakı 3 senedır yola cıktgımız tum dostlarımız da ıyı bılıyoruz kı.. bu adamın kendıne bıle hayrı yoktu. Kaldı kı sana olacaktı.. Ozde ye olacaktı.. kendın ılgıleneceksen dogur dıyen bır adamdı bu.. hıc bır seyı unutamıyorum bu konu ıle ılgılı.

Sen tanıdıgım cok ozel kadınlardan bırısısın. Bu yuzden anlasılamadın, layıkınca sevılemedın.. bu bır kangrendı.. hep te dedım, hep te bu tarıfı kullandım sana. Sen bu kangrenden kurtuldun. Senı haketmeyen bır adamın hayatına ambargo koymasından kurtuldun. Her sey daha ıyı olacak, ınan buna, elımden ne gelırse yapacagım senın ıcın.

tatlım slm yazdıklarını okudum inan gözlerim doldu burnumun direği sızladı Rabbim kolaylık versin hayırlı olsun bu karar senin ve kuzun için inş.

gerçektn buranın hep bi ayrıcalığı var çok özel bir yer evrimcim sana katılıyrum bende kimseyle bişeyimi paylaşmayanlardanım hoş başımdan çok büyük şeyler geçmedi aile yönünden eşim yönünden kızım yönünden ve arkadaşlarım (sizler) hergün ALLAHIMA şükrediyorum bizim insanımızda akıl vermekten başka bişey yok allah herkese bi kader çizmiş kimilerini erken kimilerini geç sınıyor benimde tam lise üniversite yılları arasında sapasağlam babam aniden böbrek yetmezliği oldu diyaliz nedir bilmezdik öğrendik tam 7 yıl hastanelerdeydik ailecek ozaman herşeyi anladım ama istediğim üniversiteyi ve çok istediğim öğretmenliği kazanamadım başka bölüm okudum yinede çok şükür babamın ailesinin böbrekleri tutmasına rağmen vermediler ölürse ölsün dediler uğramadılar bile bize sonra annem vermeye karar verdi odada tansiyon çıkınca teyzem saolsun tereddütsüz verdi böbreğini şimdi allahıma çok şükür yani herşeyin başı sağlık diğerleri gelip geçiyor nurdancım sanada dua ediyorum allah şifanı versin çabucak iyileş hastaneler çok zor özlemcim inş.bunuda atlatırsın sana en büyük destek özde var bi arkadaşımda boşandı ve hep hayat sana inat yeni baştan yaşayacağım diyor birşey olursa konuşmak istersen ben dinlerim seni face den yazabilirsin rahatlamk için...

HOCAM valla bizede yaptılar lenada 14 aylık yürüdü ve dişleri yaşında çıktı kimse demediğini bırakmadı ama her çocuk bir olmaz kimi erken yürür kimi geç konuşur kimi hala lena gb bez bağlar bazen bende kızıyorum kıyaslamalara ama oluyor işte sağlıklı olsunlarda er geç herşey olur allahın izniylee

bizde kütahyaya gidicez inş. eşim ve lena çok bunaldı burda uçak biletlerimizi aldık yılbaşındaşöyle ailece olalım istedik lenada kreşe gitmeyi çok istiyor bakalım görüşücem ama bezli almıyorlar galiba

Hepiniz sağolun desteklerinizden dolayı :KK16:
Evrim haklısın kangrendi belkide ama aklından çıkmıyor işte herşeyin ilkini yaşadım daha 18 yaşındaydım tanıştığımızda babama bile karşı çıktım nelerle mücadele ettik çok sevdim çünkü ama karşılığında bunları görmek içimi çok acıtıyor Özde açısından daha mı iyi bilemedim. Dün annemlerdeyiz anne evimize gidelim dedi kolumdan tuttu çekiştiriyor oturtmadı beni giyindik geldik gitti odasına burası bizim evimiz benim odam diye odasına gitti sanki herşeyi anlıyor... Karar kesinleşinceye kadar aynı evdeyiz odalarımız ayrı bu arada otel gibi yatmadan yatmaya geliyor iş kreş falan araştırdım çalıştığımın hepsi kreşe gidecek gibi duruyor herşey çok zor ama altından kalkacağım kalkmak zorundayım... Büyük ihtimal Eskişehir e gideceğim erkek kardeşim orada okuyor kuzenim falan ev tutarsak hep beraber kirada falan daha hesaplı olur... Özde düzeninden devamlı yanı başında olan annesinden hemde babasından bir anda ayrılınca durumu çok kötü olacak biliyorum anneme bıraktım duruşma günü anneme demiş seni sevmiyorum annemden ayırdın halbuki annem çok sabırlıdır oyun oynar iyi anlaşırlar 2 saat sonra getirdiler yanıma bana hesap soruyor sen neden beni bırakıp gittin halbuki daha 2 saat çlışınca tüm gün göremeyecek :KK50:

NURDAN geçmiş olsun bundan sonrası iyi olsun..
FATMA doğum günün kutlu olsun..
EVRİM..sanada geçmiş olsun..dün gece sana ve nurdana çok dua ettim..rabbim sağlık sıhhat ve huzur versin inşallah..
ÖZLEM..için acır elbet yanar cayır cayır bırak yansın ki içinde sızı kalmasın ..ama kendini asla suçlama..biz ne yaparsak yapalım herşey olacağına varıyor..önemli olan bundan sonraki kararlarını doğru verebilmek..
PUKKET konuşma konusunda saçmalayanları takma..insanın canını sıkıyorlar anca..herşeyi anlıyorsa zaten sorun yok..ki öyle oduğunuda yazmışsın zaten..
başka unuttuklarım varmı bilemedim..

herkese kocaman sevgi doluuu merhabaa... hemen öncelikle bebişlerden biri uyanmadan.

ÖZLEMMM
EVRİM
NURDAN
BUKET
FATMA
SERAP
ESRA
SEDA
MENEKSE İSİMLİ ARKADAŞ

Hepinizin yazısını okudum öncelikle nurdancım gecmiş olsun özlemcim rabbim hakkında en hayırlısını versin fatma buket konuşma konusu valla bence cocuktan cocuğa değisio bizim musti senin benim gibi konuşuo mustafadan 1 ay kücük cocuk var alt komsumuz sadece adını anne baba dio ee yiğit sadece baba dio oda heceliyerek mustafa yiğit gibiyken daha cok kelime sölüodu belki saçma gelecek arkadaşlar tek konuşmasın ama varsın sağ olsun su 2 gündür cenaze var sitemizde ust kattaki komsumuzun cğcugu vefat etti 12 yasında yıktı siteyi kadın yaa rabbim sağlık versin basta hiç canınızı sıkmayın...

EVRİMCİM rahatsızlığını okudum rahatsız etmemek için aramak istemedim allah bilio msj atıyım dedim inanki teli alime aldın 2 gün önce apartmanda sesleri filan duydum sonra komşular söledi böle böle cocuk vefat emiş die bende çocukları babama bırakıp uğruyorum yemek filan yapıp götürüyoruz kıymetli arkadasımsın ablam canım anamsın ya rabbim sifanı versin en kısa zamanda sesinide duyarım inş...

benden de haber veriyim çok şükür iiz bi sıkıntımız yok annem gitti istanbula eve kapandık soğukta hava dışarıda çıkmıoz bütün gün evde bebişlerle beraberiz ..

hepiniz ALLAHA EMANET OLUN rabbim yavrularımıza herkesinkine yanı sıra benim yavrularıma uzunnn ömür versin

hepiniz sağolun desteklerinizden dolayı :KK16:
Evrim haklısın kangrendi belkide ama aklından çıkmıyor işte herşeyin ilkini yaşadım daha 18 yaşındaydım tanıştığımızda babama bile karşı çıktım nelerle mücadele ettik çok sevdim çünkü ama karşılığında bunları görmek içimi çok acıtıyor özde açısından daha mı iyi bilemedim. Dün annemlerdeyiz anne evimize gidelim dedi kolumdan tuttu çekiştiriyor oturtmadı beni giyindik geldik gitti odasına burası bizim evimiz benim odam diye odasına gitti sanki herşeyi anlıyor... Karar kesinleşinceye kadar aynı evdeyiz odalarımız ayrı bu arada otel gibi yatmadan yatmaya geliyor iş kreş falan araştırdım çalıştığımın hepsi kreşe gidecek gibi duruyor herşey çok zor ama altından kalkacağım kalkmak zorundayım... Büyük ihtimal eskişehir e gideceğim erkek kardeşim orada okuyor kuzenim falan ev tutarsak hep beraber kirada falan daha hesaplı olur... özde düzeninden devamlı yanı başında olan annesinden hemde babasından bir anda ayrılınca durumu çok kötü olacak biliyorum anneme bıraktım duruşma günü anneme demiş seni sevmiyorum annemden ayırdın halbuki annem çok sabırlıdır oyun oynar iyi anlaşırlar 2 saat sonra getirdiler yanıma bana hesap soruyor sen neden beni bırakıp gittin halbuki daha 2 saat çlışınca tüm gün göremeyecek :KK50:

tatlım inan yazdıkların fena yaptı beni offffffff
çocukların evleri odaları baba ve annelerine bağlılığını biliyoruz bu yaşlarda heleki
işin zor evet ama olucak inş. Düzen kurucan ve yavrunla mutlu huzrlu bi ortam olucak.
Hayırlısı olsun rabbim yavrunun ve senin yolunu açık etsin inş.

kızlar geç konuşmada takılacak hiçbirşey yok.. benim oğlum haziran doğumlu sizinkilerden 2 ay büyük. geçen aya kadar 10-15 kelime dışında anne al anne bak diyebiliyordu. ne olduysa çocuk birden bir açıldı. 1 aydır baya konuşmaya başladı. geç konuşan çocuk birden konuşmaya başlıyor. şu an hafızaya alıyorlar..merak etmeyin 1-2 aya nasıl konışmaya başladığına inanamayacaksınız..

herkese kocaman sevgi doluuu merhabaa... hemen öncelikle bebişlerden biri uyanmadan.

ÖZLEMMM
EVRİM
NURDAN
BUKET
FATMA
SERAP
ESRA
SEDA
MENEKSE İSİMLİ ARKADAŞ

Hepinizin yazısını okudum öncelikle nurdancım gecmiş olsun özlemcim rabbim hakkında en hayırlısını versin fatma buket konuşma konusu valla bence cocuktan cocuğa değisio bizim musti senin benim gibi konuşuo mustafadan 1 ay kücük cocuk var alt komsumuz sadece adını anne baba dio ee yiğit sadece baba dio oda heceliyerek mustafa yiğit gibiyken daha cok kelime sölüodu belki saçma gelecek arkadaşlar tek konuşmasın ama varsın sağ olsun su 2 gündür cenaze var sitemizde ust kattaki komsumuzun cğcugu vefat etti 12 yasında yıktı siteyi kadın yaa rabbim sağlık versin basta hiç canınızı sıkmayın...

EVRİMCİM rahatsızlığını okudum rahatsız etmemek için aramak istemedim allah bilio msj atıyım dedim inanki teli alime aldın 2 gün önce apartmanda sesleri filan duydum sonra komşular söledi böle böle cocuk vefat emiş die bende çocukları babama bırakıp uğruyorum yemek filan yapıp götürüyoruz kıymetli arkadasımsın ablam canım anamsın ya rabbim sifanı versin en kısa zamanda sesinide duyarım inş...

benden de haber veriyim çok şükür iiz bi sıkıntımız yok annem gitti istanbula eve kapandık soğukta hava dışarıda çıkmıoz bütün gün evde bebişlerle beraberiz ..

hepiniz ALLAHA EMANET OLUN rabbim yavrularımıza herkesinkine yanı sıra benim yavrularıma uzunnn ömür versin
Ben de kendi kendime ne yapıyor Nur uzun uzun zamandır giremiyor diyordum.
Maşallah iki kuzuyla oturmaya vakit kalmıyordur zaten.
Allah ım en korktuğum şey evlat acısı rabbim göstermesin kimseye. Allah sabır versin komşuna...
Evet caları sağ olsun, sağlıklı olsun çocuklarımız yeter gerçekten...

kızlar geç konuşmada takılacak hiçbirşey yok.. benim oğlum haziran doğumlu sizinkilerden 2 ay büyük. geçen aya kadar 10-15 kelime dışında anne al anne bak diyebiliyordu. ne olduysa çocuk birden bir açıldı. 1 aydır baya konuşmaya başladı. geç konuşan çocuk birden konuşmaya başlıyor. şu an hafızaya alıyorlar..merak etmeyin 1-2 aya nasıl konışmaya başladığına inanamayacaksınız..

Ne güzel bir anda açıldı demek, sabırla bekliyorum ben de...

Evrimm canım arkadaşım çook çok geçmiş olsun Allahım sana sağlık versin evladınla mutlu huzurlu yaşa bütün güzellikleri o kadar çok hakediyosunki senin yazılarınla huzur buluyorum burda
Özlem bazı yönlerinle kendimi o kadar benzetiyorum ki ahh dedim yazını okuyunca aynı hataya düşmüşüz erken yaşta evlilik düşüncesiyle meslek kariyer edinmeden hiç bilmediğim bir şehre uçuverdim hemde hiç bir aile huzursuzluğumuz yoktu bunu yaparken. 19 yaşında evlendim bir işe girince bir ortama girince ne mezunusun diye sorduklarında hep pişman oldum okumadığıma kendimi geliştirmediğime bu yaştan sonra hem çoçukla uğraş hem çalış birde açıktan okul bitircem diye didinip duruyorum bazı şeyler okadar geç dank ediyorki insanın kafasına ahh keşkelerle ovunup duruyoruz.
Umarım eskişehirde aradığın huzuru bulursun o şehir bana öyle huzur öyle mutluluk veriyorki inanıyorum sende Özdeyle orada çok mutlu olacaksın bu arada sana tavsiyem belki biraz fazla yorulursun ama aöf dende ünv. te bitirebilirsin hiç bir şey için geç değil bir 4 yıl sonrasını düşün bitirdikten sonraki iş imkanlarını düşün...
Fatmacım nice mutlu yıllar yiğit kuzunda bir gün bülbül olup şakıyacak şaşıracaksın söylediklerine
Nur canım komşunuza Allah sabır versin. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın içim parçalandı okurken

pazartesi ameliyat oldum canlar, izmirde dinlenmedeyim..
bu sefer alınandokulkardaki patoloji iyi çok şükür yani tüm dokuyu temizlemişler, cerrahi sınır temiz,6 ay sonra da kontrol patoloji temiz çıkarsa yırttım yani:))
nurdancım çok sevindim iyi olduğuna. inşallah herşey yolunda gider de kurtulursun. dualarım seninle..
FATMA nice yaşlara şimdiden inş.istediğin gb olur canım..
teşekkürler serapcım.
Hepiniz çok sağolun...
Evrim ve Nurdan çok geçmiş olsun... Sağlıklı uzun huzurlu ömür yaşarsınız bir daha tekrarlamaz bu durum inş.
Evrim yaşadıkların çok zor ama her kışın bir yazı vardır derler değil mi? Senin gibi mükemmel bir çocukları varmış kıymetini bilememişler... Şükür ki Allah iyi insanlarla karşılaştırdı seni geçte olsa huzuru buldun daim olsun...
Bizimde bugün duruşma vardı boşandık içim yanıyor güzel günler aklıma geldikçe neden ben haketmedim ki bunları ya! Öyle de mutlu değildim böylede zorluklar dolu hayatımda nasıl altından kalkacağım bilmem verdiğim 9 sene emeğime, uğruna vazgeçtiğim eğitimime ona haketmeyeceği kadar güzel bir çocuk verdiğime hangisine yanayım... Ben hiçbir zaman mutlu olamayacağım galiba ailedeki sorunlardan kaçtım evlilikte aradım huzuru olmadı yine dön ne şans var bende! Hiç iyi değilim ben :KK43: Allahım bana güç ver altından kalkabileyim :KK14:
özlem inşallah hakkınızda hayırlısı böyledir canım. tabii bunlar üzücü, istenmedik durumlar. ama ne yazık ki hayatın bir gerçeği. her zaman herşey istediğimiz beklediğimiz biçimde gitmiyor. fakat şunu da biliyoruz ki bu dünya imtihan dünyası. herkes bir yerden imtihan ediliyor. rabbim kaldıramayacağımız yükler yüklemesin. bu senin kaldırabileceğin bir yük. ben inanıyorum. eşinden ayrılan, çocuğunu kendi büyüten, başarılı, mutlu birçok kadın var çevremizde. artık eskisi gibi değil. inşallah rabbim sana da bu gücü verecektir. zaman herşeyin ilacı.
fatmacımm gonulden diliyorum yarın sana harika kelimeler soylesin en az 3 kez anne desin insallahhhh
teşekkürler esracım. inşallah..
Şimdiden kutlarım doğum gününü sevgili Fatma, sağlıklı mutlu huzurlu nice yıllar dilerim.
Olacak olacak inşallah, konuşacaklar ben inanıyorum canı gönülden. Hem de çok yakında....
Benim çocuğuma için de bu konuyu eşeleyen değişik akıllar veren insanlara anlayış gösteriyordum şimdiye kadar ama.
Artık canım sıkıldı.
Ne oldu konuşmuyor mu Hımmm, herşeyi anlatın, bol bol konuşun, kesin bakıcısı ilgilenmiyordur, birşeye kızmıştır çocuk...
parka götürün, televizyon izletmeyin, sizinle çok zaman geçirsin, heceleme egzersizleri yapın, kitap okuyun, doktora götürdünüz mü..............Falan diye akıl verenler.......Bu liste uzayıp gidiyor, ama bende sabır kalmadı.
Tamam anladık biz de salak değiliz, yapıyoruz iste kendimizce aktiviteler....

Ve herşeyi anlıyorlar artık, ufak detayları bile..Bu endişemi oldukça azaltıyor.
Allah dilindeki bağı çözsün, kalbinni genişletsin, inşallah... yavrularımızın. Talha suresini hala okuyor annem.
BEnde türkçe mealini okumaya çalışıyorum aklıma geldikçe..
buketcim ne güzel yazmışsın aynen benim yaşadıklarımı. elimizden geleni yapıyoruz ailecek. cin gibi, herşeyi anlıyor, herşeyi biliyor, herşeyden haberi var yiğitin. ama iş konuşmaya gelince çıkmıyor bi türlü.. bekliyorum, dua ediyorum, sabır ediyorum.. fakat bazen de işte böyle taşıveriyorum. duymak istiyorum artık. rabbim büyük. dilinin bağını çözecek inşallah. allahım hepimizin gönlüne göre verir inşallah canım.
Arkadaslarım,

Aslında boyle bır seyı asla yazmazdım ama o kadar kopma noktasındakı bır ruh halımde Ayca nın yazdıgını okudum kı.. o an yazıp cıkıverdım.. cok konusmak, cok sey bılmek ıyı degıldır.. bu hayatın bana ogrettıgı en onemlı sey bu dur. Bu konu hakkında daha fazla konusmak ıstemedıgımden.. hepınıze duyarlılıgınız ıcın tesekkur edıp,noktalamak ıstıyorum

Benım kardesım ( kavram karmasası yasamayın dıye acıklamam ıcap edıyor, babamın ıkıncı esınden olan cocugu) 3 yasında konusmaya basladı. ıkı unıversıteyı aynı anda okudu, ıkı yabancı dılı lıse yıllında konusuyordu, Fen lısesınden mezun oldu.. bunun bır mesele olmadıgını, elbet cocukların kendılerını hazır hıssettıklerı bır gun konusacagını hepımız bılıyoruz. Esra nın oğlu Yahya da sadece anne dıyor cocuk,benım esım 2.5 yasında kelıme soylemeye baslamıs :) ,benım dıger arkadasımın cocugu 10 aylıkken kelıme soylemeye basladı.. yanı bu meseleler cocuktan cocuga degısır.. ha sımdı ben de sana akıl vermıs gıbı oldum.. en azından nıyetım ıyı, durumun oldukca normal oldugunu konusunu senın de bıldıgınden, altını cızeyım ıstedım.

Hocam, sen ınsan egıten bır egıtmensın.. benım sana akıl vermem komık olur ama bir noktadan sonra o ne demıs bu ne demıs kımse kımseyı ılgılendırmez.. bence kalp kır, bu ınsanları kendıne getırır, haddını bıldırır.. hadlerını bılsınler.. uzulen sen olma, nıye sen olasın kı!!??
evrimcim herşeyi ne güzel ele alıyor ne güzel değerlendiriyorsun. yazdıklarını büyük zevkle okuyorum arkadaşım öncelikle bunu bilmeni isterim. özel hayatın konusunda noktayı koymuşsun gerçi ama sen bu tür sorunları çoktan aşmış bir insansın zaten. keşke herkes senin gibi olabilse..
konuşma konusunda söylediklerine aynen katılıyorum. geç konuşması demek okul hayatında başarılı olmayacağı anlamına gelmiyor tabii. geç konuşan çocukların sonra birden konuştuklarında çok düzgün konuştuklarını hatta sonra susmadıklarını çok insandan duydum. inşallah biz de o günleri yaşayacağız. gelişimsel farklılıklar aslında çok iyi bildiğim, hatta üniversite dersini aldığım bir konu. ama işte.. şu sabırsızlık var mı yok mu unutturuyor insana herşeyi.
bende gitmek istiyorum kütahyaya :KK43:
..
FATMA doğum günün kutlu olsun..
teşekkür ederim.

ÖZLEMMM
EVRİM
NURDAN
BUKET
FATMA
SERAP
ESRA
SEDA
MENEKSE İSİMLİ ARKADAŞ

çok doğru nur rabbim acılarını göstermesin evlatlarımızın. cümlesinin evladıyla bir bizimkilere de hayırlı ve uzun ömürler versin inşallah. komşuna da rabbim sabırlar versin. çok zor.
inşallah..
Fatmacım nice mutlu yıllar yiğit kuzunda bir gün bülbül olup şakıyacak şaşıracaksın söylediklerine

teşekkürler canım. amin inşallah..

gunaydınlarr,

sizlere daha once yazmıstım iki yas sendromlarımızı basladı diye aynı hizla bitti sanki tekrar sakinledik çok sukur belkide o donem evde berkenin ders çalısmamasından oturu bagrıs cagrıs surekli stres halindeydik o sorunu hallettik belki ece ye de etkisiydi o agresflikler iki yas sendromuyla karıstırdım ben berkeyle diyalogumuz daha iyi oldu ders sorumluluk vs daha iyi hale geldi ece de sakin aksamları eskisi gibi dolanıyo oyucakları ile oynuyor vs kabustuk bir ara.
sıkıntımı payalstıgım gibi bu nesemide paylasmak istedim ev timarhane gibiydi ecenin asakin olusunua bile ne sevinir halie geldik

Arkadaşlar,
Yazılanların bir kısmını okudum. İşyerimde çok çok sıkıntılar var bir türlü girip bişeyler yazamadım. Bu kız bir soru sordu devamında yok oldu demeyin:)

Azcık canlanmış topiğimiz.

Kaçıyorum en kısa zamanda aranızdayım

gunaydınlarr,

sizlere daha once yazmıstım iki yas sendromlarımızı basladı diye aynı hizla bitti sanki tekrar sakinledik çok sukur belkide o donem evde berkenin ders çalısmamasından oturu bagrıs cagrıs surekli stres halindeydik o sorunu hallettik belki ece ye de etkisiydi o agresflikler iki yas sendromuyla karıstırdım ben berkeyle diyalogumuz daha iyi oldu ders sorumluluk vs daha iyi hale geldi ece de sakin aksamları eskisi gibi dolanıyo oyucakları ile oynuyor vs kabustuk bir ara.
sıkıntımı payalstıgım gibi bu nesemide paylasmak istedim ev timarhane gibiydi ecenin asakin olusunua bile ne sevinir halie geldik
Çok sevindim Esrako,
Evde huzur gibisi yok gerçekten...

Arkadaşlar,
Yazılanların bir kısmını okudum. İşyerimde çok çok sıkıntılar var bir türlü girip bişeyler yazamadım. Bu kız bir soru sordu devamında yok oldu demeyin:)

Azcık canlanmış topiğimiz.

Kaçıyorum en kısa zamanda aranızdayım

Dilerim işler düzelir en kısa zamanda...

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba..
nurdancım, çok çok geçmiiiş ve gitmiş olsun arkadaşım.. ikinci çocuğunu da doğuracaksın inşallah.. bu arada bu kadar zamandır aynı yakadayız bi görüşemedik.. çok yoğun çalışıyorsun, rahatsız etmek istemiyorum ama bi ayarlayalım.. eşli olsun hatta..

evrimcim konuştuk senle ama, tekrar geçmiş olsun canım. allah drmansız dert vermesin. bu da geçecek..

özlemcim, bu süreç içerisinde senle defalarca konuştuk, duruşma günü de dahil.. ama o gün duygusal anlamda değil de mesleki olarak. o gün senle duygularını konuşmadım çünkü, böyle durumlarda mesleğe duyguları sokmamak gerektiğini çok iyi biliyorum. ama şimdi durum farklı artık. gerçekten de kangren olan bir bölgeyi kestin attın. bu böyle bi dargın bi barışık ne kadar sürebilirdi ki? şimdi de çok iyi anlıyor ama özde biraz daha büyüyüp daha çok anlamaya başladığında durum çok daha kötü olacaktı inan.. o gün de söyledim ama benim sana bir dost olarak tavsiyem orada ailenin yanında kalman. sen çalışmaya başladığında en azından özdeye bakacak birileri var. tanıdığı ve güvendiği birileri. senin bildiğin yer, çevren, ailen.. haa ama çok kesin kararlıysan kesinlikle orda kalmamaya, eskişehir senin için en doğru tercih olur. ama şunları da düşün, özde bir anda çevresinden, yaşadığı yerden, tanıdıklarından ayrılacak, aynı anda kreşe başlayacak, aynı anda belki bakıcısı olmak zorunda olacak. çünkü sen çalışıyor olacaksın ve hastalandığında filan ona bakması gereken biri lazım. bunların hepsi ayrı ayrı birer travmayken, belki özde hepsini birden yaşayacak. seni tüm gün göremeyecek, babasını istediğinde göremeyecek.. bence boşanmakla dğru bir karar verdin naçizane ama bundan sonrasını çok iyi düşün arkadaşım.. hakkında herşeyin hayırlısı olsun.. biliyosun, her zaman bir telefon kadar yakınım.. ve seni çok seviyorum, gülen yüzünün solmasını hiç istemiyorum..

fatmacım geçmiş doğumgünün kutlu olsun hayatım..

ayçaçaçaçaçaça yeni iş yeni şehir durumunu merak ettim yahu!

esracıım, çok sevindim senin için ecenin düzelmesine. ece zaten yapı itibariyle çok sakin çok uyumlu bi çocuk. hep böyle gider umarım..

buket, fatma ve serap..
ada da hala konuşmuyor 40-50 kelime dışında (bunların çoğu da kendi kelimeleri) ve hala bezli..
bezli olma durumunu geçtim de konuşmama durumu benim de çok canımı sıkıyor. etraf da öyle. zaten başından beri bu böyle, ayy bu çocuk obez olmuş, ayy hala emeklemiyo mu ayy hala yürümüyo mu, e tabi çok kilolu ondan, ay hala konuşmuyo mu bi sorun mu var, aa hala bezli miii, bir an önce alışmalı amaaaaa! gibi yersiz ve densiz bir sürü lafa maruz kalmaktan çok yoruldum. hatta bunlar hamileliğimden başladı. aaa çok kilo almışsııııın, karnın ne kadar büyük ikiz miii!! ööffffff ki ne öfffffffff!
komşumun muhabbet kuşu var konuşuyor, onun suyundan mı içirsem naapsam!!!!!!!!!!:KK33:

günaydınlarrrrrrrrr

kızlar dün sabah bi kaza atlattık yavrumla
kızımda kucağımda bitanede poşet elimde evden çıktım merdiven basamağı 2 tane kala yere kapaklandım.
ayağım burkuldu şişti.
hastaneye gittik
kızıma çok şükür bişiy olmadı
benimde kırık çıkık yok incinmiş
ilaç neyim verdi iyiyim çok şükür

Son düzenleme:
ada yarım gün kreşe başladı. 2 hafta oldu bugün. şu an bu satırları size kreşin yukarısındaki restoranda, adamlar daha temizlik yaparken ve içim içimi yiyerekten sürekli saatime bakar halde yazıyorum. önce okulu anlatayım. çok cici bir yer, eve yakın, baya araştırdım öncesinde. öğretmenler çok tatlı. 2-3 yaş gibi değil de 2009 lular, 2008 liler diye ayırmışlar sınıfları. 12 kişiler sınıfta. 2 öğretmen var. sabah kahvaltı ediyor, oyun oynuyor, öğlen yemek yiyor yarım, 1 gibi de bitiyor. sınıftaki çoğu çocuk bezli. bezli almayız gibi bir durum yok yani. çocuklarla çok ilgileniyorlar.
ilk hafta süperdi. bana alışana kadar sınıfın dışındaki bekleme alanında beklememi söylediler. cumaya kadar oturdum. baktık ki ada çok eğleniyor, çok uyum sağladı, yanıma hiç gelmiyor, cuma günü bırakıp gidin dediler. ilk başlarda ağlarsa hemen arıyorlar, çocuğu üzmüyorlar. saat 10.30 gibi aradılar ağlıyor diye. hemn gittim. tabi şunun da etkisi oldu. bir akşam önce çok sevdiği anneannesi ve dedesi gelmişti ankaradan. onları da bırakmak istemedi, üzerine de ben de gidince ağlamış. gittiğimde susumuş oyun oynuyordu aslında görünmesem devam edecekti ama sizi görsün dediler, beni görünce sınıfa tekrar girmek istemedi.
pazartesi günü yeniden oturmaya başladım.ama 2 gün baktık ki ben orda olduğum için istediği zaman sınıftan kaçmaya ve yanıma gelmeye başladı. tekrar girmek de istemiyor. bi de anladığım kadarıyla biri canını yakmış. okul arkadaş filan diyince biz saçını çekip ıh-ıh diyor. saç çekmek adanın bildiği ve yaptığı bir eylem değil. ondan da korkmuş biraz galiba. baktık ki olmayacak bu böyle, ben 2 ay da otursam orda, mutlaka bir ağlama süreci geçiricez, dün siz buralarda olun ama gözükmeyin dediler. en ufak bişeyde arıyorlar zaten. ben de 2 gündür kreşin üst katındaki restoranda oturuyorum. sınıfa çok zor giriyor sabahları. ağlamıyor ama bekleme alanında koşup oynamak istiyor. bugün biraz ağlayarak girdi sınıfa, bekleme alanında aldık diye. ama 2 dk sonra sustu oyuna daldı. ama benim içim bi dünya tabii.. offf ki offff yine.. umarım rahat atlatırız bu süreci. sınıfta ipek diye bir kız var, biraz yaramaz bişi. kaşla göz arasında çocukları itip kakıyo. ondan korkmuş belli. dün yoktu o daha rahat girdi sınıfa, bugün hiç girmek istemedi. ama olacak bunlar, yapacak bişey yok. hayat bu, survivor olmayı öğrenecek.. şöyle biraz zaman geçip de, annem beni bırakıyor ama mutlaka geri gelip beni alacak fikrini oturtursa kafasında işler daha bi yoluna girecek sanki..
konuşamadığı için derdini anlatamamasından da korkuyorum ama yine de anlatıyor sıkıntısını..
onur da tutturdu bakıcı aramaya başla diye. yahu diyorum çocuk önce bi okuluna alışsın, bunu bi atlatalım sonra. hem hadi, ben bi süre daha işe giremedim, ha deyince bulunmuyor ki iş! o zaman ne olacak? hem okul hem bakıcı! can mı dayanır? amaaaan sıkıntılıyım işte birazcık... allah başka dert vermesin, sağlık olsun da bunlar da atlatılacak elbet..

günaydınlarrrrrrrrr

kızlar dün sabah bi kaza atlattık yavrumla
kızımda kucağımda bitanede poşet elimde evden çıktım merdiven basamağı 2 tane kala yere kapaklandım.
ayağım burkuldu şişti.
hastaneye gittik
kızıma çok şükür bişiy olmadı
benimde kırık çıkık yok incinmiş
ilaç neyim verdi iyiyim çok şükür
ay canım geçmiş olsun, allah korumuş...

X