2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Esra Eceyle ilgili yazdıkların inatlaşma vs. bizde de oluyor tabi. Tipik 2 yaş krizleri işte. Dışarı çıkacağımız zaman özellikle. Aslında çıkmak istiyor Rüzgar ama giymiyor. Tamam giydirmeyeyim diyorum giymek istiyor. Çıkmayalım diyorum çıkalım diyor.

Çişi geliyor baba yaptırsın. Ok baba gidiyor, yok anne yaptırsın, anne gidiyor, yok baba yaptırsın. Sonu yok yani.
Biliyorum ki geçecek. Geçsin yani:)

GERÇEKTEN DUYMAYA HAZIR MISIN AYÇAM;

2 yasında ıken benı babama bırakıp gıttı.. "hayatın boyunca basına bır bela bırakıyorum" dıleklerınde bulunarak Fransa ya gıttı.. sonra bu dileğin gercekliğine ıkıncı karısı O nu ınandırarak, o da benı babasız bıraktı, hayatımdan cıktı gıttı.. benım annesızlıgımın, aılesızlıgımın, yıllarca bıtmez tukenmez yalnızlıgımın, sonu olmayan acılarımın ve açlığımın başlangıcı bu dur.

Beynimin sağ lobunun üst kısmındakı kılcal damarlarda kan gıtmedıgınden dolayı pıhtılasma basladı.. bu yuzden ılac kullanmaya basladım.. dayanılmaz acılı agrılar cekıyorum ara ara.. aranızda olamazsam.. olur da doya doya yazamazsam durumum bu dur. Bır yerden cıkar degıl mı yılların yükü.. cıkacak tabı kı.. ınadına ayaktayım.

Ayça bakıcı ile rüzgar ın arası iyi ise boşver gitsin takma kafana.
Benimkine de kaç defa bulaşıkları en azından makineye koyarmısın diye kibarca söylememe rağmen kendisinin de kızımın da bulaşıklarını ben topluyorum gidince.
Yok unuttum, yok kız durmadı diye bahaneler söyledi, boşverdim.

Evrim ne diyeceğimi bilemedim. Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah seni oğluna ve sevdiklerinle sağlıkla yaşatsın dilerim.
Ben de bu konuyu bilmiyordum bir terslik olduğunu aile ilgili önceki mesajlardan anlamıştım ama ne biliyim bu kadarını beklemiyordum
Sen şu anda bulunduğun yere nasıl geldin, peki, aklım almıyor. Sendeki cevher içinde saklı demek ki. Çevresel koşullar seni yıldıramamış.
SAğlıcakla kal,
Tüm arakdaşlara sevgiler....

uzun zaman oldu giremiyorum. evde interneti kestirdik. tasarrufa gittik güya bakalım. okulda ise hiç vaktim olmuyor. sınav haftası şu aralar, yoğun.. geçmişe bakamıyorum. bir girip bakayım dedim fırsat buldum.
EVRİM 'i okudum. içim yandı. canımm allahım şifanı versin inşallah. ağrılar, acılar :KK43: ne zor.. insanın aciz kaldığı bir durum. yalnızca dua.. tüm kalbimle...

yarın doğum günüm. uzun zaman oldu tüm sevdiklerimle doğum günümü geçirmeyeli :KK43: rabbimden bir doğum günü istiyorum bu defa. oğluşumun konuşmasını duymak istiyorum artık :KK43: on gündür annneee diyor ama kafası estiği zaman. ben olmasam da diyor. bana mı diyor,bilerek mi diyorum anlayamadım. o bile sevindirdi.

Neredeyse 1 ay olacak bizim bakıcımız başlayalı.
Gönlüne göre biri mi diye sorarsanız cevabım maalesef değil. Ama biliyorum ki dört dörtlük zaten olamaz hepsinin kusurları oluyor. Şimdilik genel olarak iyi.

Keşke biraz daha evi benimsese. Akşam eve gidince çok yoruluyorum. Ne bileyim Rüzgar uyurken (2-3 saat) bişeyler yapabilir. Laptopun kamerasını açıyorum kayıt yapıyorum. Rüzgar’ı uyutunca TV izliyor boyuna. Rüzgar’ın ütüsünü yapıyor, mutfağı ve salonu derli toplu bırakıyor, ona yemek yapıyor o kadar. Hoş başta bize de yemek yaptı ama biz yiyemedik. Sonra onu kırmadan, bize yapma biz evde pek yemiyoruz diye yalan attım. Ne bileyim pilav yapmıştı bildiğin lapa. Belki o an öyle denk gelmişti bilemiyorum.

Ama ne söylesem hayır yapmam demiyor. Geçen balkonu yıkar mısın dedim, yıkamış. Ama söylemezsen asla bişey yapmıyor. Sürekli iş isteyen biri olarak görünmek istemiyorum ama basit şeyleri de yapsın istiyorum oturup o kadar saat TV izlemesin yani. Az buz para vermiyorum ki… Biz nasıl çalışıyoruz eşşek gibi.

Rüzgarla araları iyi, ilgileniyor, oynuyorlar falan.

Sadece içimden geçeni yazdım, hoş iş beklediğim de yok zaten...

Hayatımla ilgili minik bir umut belirdi. Küçük bir umut sadece. İş ve şehirle ilgili. Olursa eğer inanılmaz mutlu olucam.
ayçacım, ben de çok endişeliyim bakıcı konusunda bakalım arıyorum hala bulamadım birini.. görüştüklerim içme sinmedi..
kaça geliyor size hatun, kaçtan kaça?kaç yaşında?
bence iste yapasını istediklerini, ilk önceliği tabiki rüzgar ama sonrasında da işleri yapmalı..

Beynimin sağ lobunun üst kısmındakı kılcal damarlarda kan gıtmedıgınden dolayı pıhtılasma basladı.. bu yuzden ılac kullanmaya basladım.. dayanılmaz acılı agrılar cekıyorum ara ara.. aranızda olamazsam.. olur da doya doya yazamazsam durumum bu dur. Bır yerden cıkar degıl mı yılların yükü.. cıkacak tabı kı.. ınadına ayaktayım.

çok geçmiş olsun evrimim.. sen tanıdığım en özverili annelerden birisin..tüm anneler öyledir ama sen başkasın.. kuzey seninn gibi bir annesi olduğu için çok şanşlı..allah seni evladına eşine bağışlasın..sağlığınız huzurunuz daim olsun..

pazartesi ameliyat oldum canlar, izmirde dinlenmedeyim..
bu sefer alınandokulkardaki patoloji iyi çok şükür yani tüm dokuyu temizlemişler, cerrahi sınır temiz,6 ay sonra da kontrol patoloji temiz çıkarsa yırttım yani:))

- kuzeyccımmmm..
- afandiimmmm
- annecim bi gelir misin
- geliyoooooo

ay var yaaa ölüyorum bıtıyorum su dıyaloga.. nasıl da kınayelı soyluyorr.. oyle agdalı agdalı falann..

her sabah 10.yıl marsı ıle uyanıyoruz.. dıd dıdııddıı dı dıııı... dıye baslıyor :))

tam dilli düdük oldu.. ınanılmaz keyıf alıyoruzz su halınden.. keske bıraz daha boyle kelımelerı kullansa ne sahane olur yaaa :KK43:

çok güzell yaaa her anları etkileyici bücürlerin

ESRAKO aynı durumları zaman zaman bizde yaşıyoruz ama ece çok komik bi çocuk:)))

NURDAN cm çok geçmiş olsun yeni okuyorum allah şifa versin hastaneler ameliyatlar çok zor oluyor hasta olunca tabiki umarım son ameliyatındır hayatınız eski düzenine döner

FATMA nice yaşlara şimdiden inş.istediğin gb olur canım..

ÖZLEM ne desemki üzüldüm gerçekten allah senin için hayırlısını versin hakkınızda

Hepiniz çok sağolun...
Evrim ve Nurdan çok geçmiş olsun... Sağlıklı uzun huzurlu ömür yaşarsınız bir daha tekrarlamaz bu durum inş.
Evrim yaşadıkların çok zor ama her kışın bir yazı vardır derler değil mi? Senin gibi mükemmel bir çocukları varmış kıymetini bilememişler... Şükür ki Allah iyi insanlarla karşılaştırdı seni geçte olsa huzuru buldun daim olsun...
Bizimde bugün duruşma vardı boşandık içim yanıyor güzel günler aklıma geldikçe neden ben haketmedim ki bunları ya! Öyle de mutlu değildim böylede zorluklar dolu hayatımda nasıl altından kalkacağım bilmem verdiğim 9 sene emeğime, uğruna vazgeçtiğim eğitimime ona haketmeyeceği kadar güzel bir çocuk verdiğime hangisine yanayım... Ben hiçbir zaman mutlu olamayacağım galiba ailedeki sorunlardan kaçtım evlilikte aradım huzuru olmadı yine dön ne şans var bende! Hiç iyi değilim ben :KK43: Allahım bana güç ver altından kalkabileyim :KK14:

2 yasında ıken benı babama bırakıp gıttı.. "hayatın boyunca basına bır bela bırakıyorum" dıleklerınde bulunarak Fransa ya gıttı.. sonra bu dileğin gercekliğine ıkıncı karısı O nu ınandırarak, o da benı babasız bıraktı, hayatımdan cıktı gıttı.. benım annesızlıgımın, aılesızlıgımın, yıllarca bıtmez tukenmez yalnızlıgımın, sonu olmayan acılarımın ve açlığımın başlangıcı bu dur.

az çok biliyordum bu sekil oldugun tam olarak bilmiyordum hiç bir zamanda ubnca soru sorup herseyi eseleyen ben elim varıp soramadım.ayca çok cesur çıktı bu konuda yanıtı merakla bekledim ama okuyup gozyaslarına bogulmamak mumkun degil çok etkilendim:KK43: hayatta sanslarımız ve sanssızlıklarımız var maalesef bizim elimizde olmayan hep ailem sansım derim ama benimde elbet birsuru sanszılıgım vardır. seninde sanssızlıgın aile imis ama sansını soylememe gerek bile yok sonradan geç de olsa olusturdugun kendi ailen. allah sizleri birbirniizden ayırmasın evrim.

off bugun iyi birsey okuyamayacagım sanırım sayfamızda. evrim bu sorunu kalp mi tetikliyor ? tedavi nasıl vs vs anla istebir suru soru aklımda yazıver vakit bulur halin olusa.

yarın doğum günüm. uzun zaman oldu tüm sevdiklerimle doğum günümü geçirmeyeli :KK43: rabbimden bir doğum günü istiyorum bu defa. oğluşumun konuşmasını duymak istiyorum artık :KK43: on gündür annneee diyor ama kafası estiği zaman. ben olmasam da diyor. bana mı diyor,bilerek mi diyorum anlayamadım. o bile sevindirdi.

fatmacımm gonulden diliyorum yarın sana harika kelimeler soylesin en az 3 kez anne desin insallahhhh

Hepiniz çok sağolun...
Evrim ve Nurdan çok geçmiş olsun... Sağlıklı uzun huzurlu ömür yaşarsınız bir daha tekrarlamaz bu durum inş.
Evrim yaşadıkların çok zor ama her kışın bir yazı vardır derler değil mi? Senin gibi mükemmel bir çocukları varmış kıymetini bilememişler... Şükür ki Allah iyi insanlarla karşılaştırdı seni geçte olsa huzuru buldun daim olsun...
Bizimde bugün duruşma vardı boşandık içim yanıyor güzel günler aklıma geldikçe neden ben haketmedim ki bunları ya! Öyle de mutlu değildim böylede zorluklar dolu hayatımda nasıl altından kalkacağım bilmem verdiğim 9 sene emeğime, uğruna vazgeçtiğim eğitimime ona haketmeyeceği kadar güzel bir çocuk verdiğime hangisine yanayım... Ben hiçbir zaman mutlu olamayacağım galiba ailedeki sorunlardan kaçtım evlilikte aradım huzuru olmadı yine dön ne şans var bende! Hiç iyi değilim ben :KK43: Allahım bana güç ver altından kalkabileyim :KK14:

ozlemm ah ozlemm yazdın face den icimi acıtan haberi ve yok oldun buraya girmeyi akıl ettim allahtan ciddiymissin hiç ummuyordum blof manasında gidecektin oyl konusmustuk en son. deniz de istemiyor diyordun nasıl oldu :KK43:( o acıyı bilirim ben bir nebze daha bosandım diye mutluydum ama o burukluk o karmakarısık hisler o guzel gunlerin akla gelisi nikah gunu vsinsanın aklından gunlerce gitmez neden soruları nerde hata yaptımlar. ama hayatta hersey insanlar için bunuda yasaman gerekiyormus belkiii kaderin bizim gibi olur bunu gonulden diliyorum bellimi olur belki hatasını anlar çok daha guzel sekilde yeniden baslarsınız. basını dik tut sakın onun gozunde aciz gibi olma ozlemcim. numaramı biliyosun canın istedigi zaman paylasmakistedigin zaman ara lutfen. allah yardımcın olsun. belki klise gelecek ama hayatta herseyin bası saglık . saglıklı ol hepsnin ustesinden geleceksin insallah

Hepiniz çok sağolun...

cnm yaşadığın kolay birşey değil ama herşeyin hayırlısı. zamanla daha iyi olacaksın..Allah hayırlı ne ise onu nasip etsin hepimize..

inan okurken gözlerim doldu. üzüldüm cnm ama geçmiş geçmiştir boşver.. ne güzel yavrun var bak dünyada bundan daha güzel ne olabilirki. Allah herkese sağlıklı bir bebek nasip etmiyor...

Şimdiden kutlarım doğum gününü sevgili Fatma, sağlıklı mutlu huzurlu nice yıllar dilerim.
Olacak olacak inşallah, konuşacaklar ben inanıyorum canı gönülden. Hem de çok yakında....
Benim çocuğuma için de bu konuyu eşeleyen değişik akıllar veren insanlara anlayış gösteriyordum şimdiye kadar ama.
Artık canım sıkıldı.
Ne oldu konuşmuyor mu Hımmm, herşeyi anlatın, bol bol konuşun, kesin bakıcısı ilgilenmiyordur, birşeye kızmıştır çocuk...
parka götürün, televizyon izletmeyin, sizinle çok zaman geçirsin, heceleme egzersizleri yapın, kitap okuyun, doktora götürdünüz mü..............Falan diye akıl verenler.......Bu liste uzayıp gidiyor, ama bende sabır kalmadı.
Tamam anladık biz de salak değiliz, yapıyoruz iste kendimizce aktiviteler....

Ve herşeyi anlıyorlar artık, ufak detayları bile..Bu endişemi oldukça azaltıyor.
Allah dilindeki bağı çözsün, kalbinni genişletsin, inşallah... yavrularımızın. Talha suresini hala okuyor annem.
BEnde türkçe mealini okumaya çalışıyorum aklıma geldikçe..

Özlem ciğim hakkında hayırlısı bu imiş demek ki. Dilerim bundan sonra Allah yardımcın olsun. Dünya tatlısı yavrunla sağlıklı ve mutlu günler yaşayın..
Koaly değil ama sorunlu bir ailede büyümek çook çok zor.
Senin gibi bir anne ile Özde çok mutlu büyür bence.
Allah tan çocuğumun hep sağlıklı ve mutlu olmasını diliyorum Tüm yavrular için de aynı dileklerim.

Varlıkları bizler için en büyük mutluluk, sevildiğini bilen çocuk zaten üstesinden gelir her zorluğun.

Nurdan,çok geçmiş olsun, güzel yüzün hep gülsün dilerim.
Böyle hayırlı haberlerini alırız altı ay sonra da inşallah...

Arkadaslarım,

Aslında boyle bır seyı asla yazmazdım ama o kadar kopma noktasındakı bır ruh halımde Ayca nın yazdıgını okudum kı.. o an yazıp cıkıverdım.. cok konusmak, cok sey bılmek ıyı degıldır.. bu hayatın bana ogrettıgı en onemlı sey bu dur. Bu konu hakkında daha fazla konusmak ıstemedıgımden.. hepınıze duyarlılıgınız ıcın tesekkur edıp,noktalamak ıstıyorum

Buket Hocam, bu konusmama olayı ıcın ınsanların habıre bır sey demesının onune gecemezsın,bızım ınsanımız, hepımız gıbı akıl vermesını cok sever.. ınsanın doğasında vardır.. sorsan kocasıyla cocugunun onunde nasıl konusacagını bılmez ama sana yazar da yazar. Sırf bu yuzdendır kı derdımı tasamı endıselerımı ınsanlarla paylasmamayı cok erken yasta ogrendım, düşsen kımse parmagını uzatıp kaldırmaz.. ama nıye dustun dıye akıl verır durur.

Benım kardesım ( kavram karmasası yasamayın dıye acıklamam ıcap edıyor, babamın ıkıncı esınden olan cocugu) 3 yasında konusmaya basladı. ıkı unıversıteyı aynı anda okudu, ıkı yabancı dılı lıse yıllında konusuyordu, Fen lısesınden mezun oldu.. bunun bır mesele olmadıgını, elbet cocukların kendılerını hazır hıssettıklerı bır gun konusacagını hepımız bılıyoruz. Esra nın oğlu Yahya da sadece anne dıyor cocuk,benım esım 2.5 yasında kelıme soylemeye baslamıs :) ,benım dıger arkadasımın cocugu 10 aylıkken kelıme soylemeye basladı.. yanı bu meseleler cocuktan cocuga degısır.. ha sımdı ben de sana akıl vermıs gıbı oldum.. en azından nıyetım ıyı, durumun oldukca normal oldugunu konusunu senın de bıldıgınden, altını cızeyım ıstedım.

Hocam, sen ınsan egıten bır egıtmensın.. benım sana akıl vermem komık olur ama bir noktadan sonra o ne demıs bu ne demıs kımse kımseyı ılgılendırmez.. bence kalp kır, bu ınsanları kendıne getırır, haddını bıldırır.. hadlerını bılsınler.. uzulen sen olma, nıye sen olasın kı!!??

pazartesi ameliyat oldum canlar, izmirde dinlenmedeyim..
bu sefer alınandokulkardaki patoloji iyi çok şükür yani tüm dokuyu temizlemişler, cerrahi sınır temiz,6 ay sonra da kontrol patoloji temiz çıkarsa yırttım yani:))

NURDANUM,

Ikıncı evladına sahıp oldugunun mujdesını de alacagım sanırım.. nıyeyse ıcın ıcın bunu hıssedıyorum. Evrene gonderelım mesajımızı.. donsun dolassın senı bulsun ınsallah. Bu da bır sınav ıste.. ve ben ınanıyorum kı Teo yu bu hayata bagıslamanla sen en buyuk sınavdan gectın.. bundan sonrası da guzel olacak.. dualarım senınle yuregı guzel dostum benım.

Özlemım,

Şu an bunları okuman bılıyorum kı sana hıc ama hıc bır fayda etmeyecek.. yıne de yazmak ıstedım.. en azından hıssetıklerımı paylasmak ıstedım. Bır adamın once kendıne hayrı olmalı, olmalı kı etrafına da olsun.. bunu sen de ben de KK dakı 3 senedır yola cıktgımız tum dostlarımız da ıyı bılıyoruz kı.. bu adamın kendıne bıle hayrı yoktu. Kaldı kı sana olacaktı.. Ozde ye olacaktı.. kendın ılgıleneceksen dogur dıyen bır adamdı bu.. hıc bır seyı unutamıyorum bu konu ıle ılgılı.

Sen tanıdıgım cok ozel kadınlardan bırısısın. Bu yuzden anlasılamadın, layıkınca sevılemedın.. bu bır kangrendı.. hep te dedım, hep te bu tarıfı kullandım sana. Sen bu kangrenden kurtuldun. Senı haketmeyen bır adamın hayatına ambargo koymasından kurtuldun. Her sey daha ıyı olacak, ınan buna, elımden ne gelırse yapacagım senın ıcın.

Arkadaslarım,

Aslında boyle bır seyı asla yazmazdım ama o kadar kopma noktasındakı bır ruh halımde Ayca nın yazdıgını okudum kı.. o an yazıp cıkıverdım.. cok konusmak, cok sey bılmek ıyı degıldır.. bu hayatın bana ogrettıgı en onemlı sey bu dur. Bu konu hakkında daha fazla konusmak ıstemedıgımden.. hepınıze duyarlılıgınız ıcın tesekkur edıp,noktalamak ıstıyorum

Buket Hocam, bu konusmama olayı ıcın ınsanların habıre bır sey demesının onune gecemezsın,bızım ınsanımız, hepımız gıbı akıl vermesını cok sever.. ınsanın doğasında vardır.. sorsan kocasıyla cocugunun onunde nasıl konusacagını bılmez ama sana yazar da yazar. Sırf bu yuzdendır kı derdımı tasamı endıselerımı ınsanlarla paylasmamayı cok erken yasta ogrendım, düşsen kımse parmagını uzatıp kaldırmaz.. ama nıye dustun dıye akıl verır durur.

Benım kardesım ( kavram karmasası yasamayın dıye acıklamam ıcap edıyor, babamın ıkıncı esınden olan cocugu) 3 yasında konusmaya basladı. ıkı unıversıteyı aynı anda okudu, ıkı yabancı dılı lıse yıllında konusuyordu, Fen lısesınden mezun oldu.. bunun bır mesele olmadıgını, elbet cocukların kendılerını hazır hıssettıklerı bır gun konusacagını hepımız bılıyoruz. Esra nın oğlu Yahya da sadece anne dıyor cocuk,benım esım 2.5 yasında kelıme soylemeye baslamıs :) ,benım dıger arkadasımın cocugu 10 aylıkken kelıme soylemeye basladı.. yanı bu meseleler cocuktan cocuga degısır.. ha sımdı ben de sana akıl vermıs gıbı oldum.. en azından nıyetım ıyı, durumun oldukca normal oldugunu konusunu senın de bıldıgınden, altını cızeyım ıstedım.

Hocam, sen ınsan egıten bır egıtmensın.. benım sana akıl vermem komık olur ama bir noktadan sonra o ne demıs bu ne demıs kımse kımseyı ılgılendırmez.. bence kalp kır, bu ınsanları kendıne getırır, haddını bıldırır.. hadlerını bılsınler.. uzulen sen olma, nıye sen olasın kı!!??
Sağolasın Evrim, şu ara ilaç gibi geldi yazdıkların,
Yok bakıyorum da yazılanlara genel olarak arada aktifliğini kaybetse bile, bu topik hala özel bir yer benim için.
Sağlıkla sevgiyle kalın tüm dostlar...

X