- 30 Haziran 2008
- 3.652
- 82
Gizem çok geçmiş olsun canım. bu 6. hastalığı daha önce de duymuştum.kötüymüş yaşadıkların..umarım birdaha böyle hastalıklar yaşanmaz.çok kötü bir hafta geçirdik.. özellikle ben hem fiziken hem de ruhen acaip yoruldum ve bunaldım.. daha önce söylemiştim sanırım adanın düşmeyen yüksek ateşi var diye.. aşıdan mı falan demiştik ama değil. 6. hastalık geçirdi. bitince anlaşıldı tabii. bu hastalığı çocukların %99 u 5 yaşına kadar geçirirmiş. havadan kapılan bir çocuk hastalığı. özelliği en az 3 gün süren ve 39 un altına hiçbir şekilde düşmeyen ateş, bazen ishal, iştahsızlık.. sonra ateş şak diye düşüyor ve birdvücudun heryerinde bazen spreyle boyanmış gibi bazen de nokta nokta kırmızı döküntüler çıkıyor, bazen gözlerin altı şişiyor. yappılacak hiçbişey yok. tedavisi ateş düşürücü ilaçlar, ve ateşi daha fazla yükselip havale geçirmesin diye ılık duşlar, soğuk kompresler filan.. neyse atlattık. perişan oldu çocuğum. 4 saatte bir dönüşümlü olarak 1,5 ölçek calpol ve 3/4 ölçek ibufen işe yaramadı arkadaşlar. ılık duşlar, vücudu ıslak tutma, ıslak tülbente çocuğu sarma, çıplak yatırma gibi eziyetlerin ardından bile ateş en fazla 39.3 e düştü. yoksa hep 39.9-40. 3. günün sonunda gerçekten de düştü ateş birden ve döküntüler bastı heryanını. doktor, bulaşıcılığın ateşli dönemde olduğunu, döküntü olunca bulaşıcılığın kalmadığını ve hastalığın bittiğini söyledi. kendiliğinden geçecekmiş 1-2 güne.. bu kırmızılıklar kaşıntı ve acı yapmazmış.
tam onun ateşi düştü cuma günü, rahat nefes aldım derken, böbrek sancım tuttu. istifra istifra, acıdan.. sağdakini doğumdan 15 gün sonra düşürmüştüm. (hamileliğimde oldu bu taşlar, daha önce hiç böyle bir problem yaşamadım) tam adanın fototerapileri bitti iyileşti, rahat nefes aldım, o gece acillik oldum. emzirdiğim için ağrı kesici yapamadılar, stemedim daha doğrusu. ama ne acı anlatamam.. ikisini de yaşayanlar doğum sancısından fena diyorlar, ben çekmedim onu kıyaslayamam ama çok çok fenaydı. şimdi de sol taraf düştü işte. ama hemen volteren aldım o iyi geldi biraz. sıcak duş, sıcak su torbası filan derken, geçen seferki gibi kanalda kaydığını filan hissettim. düştüğünü tahmin ediyorum.
amannnnn işte böyle, fenaydı yani.. allah beterinden saklasın...
zaten böbrek ağrısı için diyeceğim bişey yok.illet bişey o ağrı.bende de taş olduğundan dolayı zaman zaman o bulantıları ağrıları yaşıyorum.
Nur sakın öğretme...şimdi ki sistem çok farklı.. harfler çok değişik şekilde öğretiliyor..Ya arkadaslar girmisken soruyum miklantisli yazi tahtalari varya musti onu cok sevio araba filan ciziyoruz sonra bigun alfabedeki harfleri cizdim simdi h'ye kadar bilio kimisi ogretme dio kimisi abc den be olacak dio hatami yapiorum ama cok zevkli oluo g yapiyoum gokkanin g si dio hemen:)Boyle boyle ogrenio hep halanin h si filan die adlandirio
ev konusuna gelince hayırlısı ne ise o olsun.sıkma canını.
çok geçmiş olsun eda...Herkese merhaba benden ve bizden kocaman.
Arada bir bakip ciktim ama ne zaman gecmis en son yazismamimizin uzerinden.hepinizi ozledim yaa. :))
Cok dolu dolu yaz gecirdim guzeldi kizimla o park bu park gezdik durduk.amele yanigi misali bronzlasmaya baslamistim falan. bir on gunluk cjmartesi oyun gurubumuz oldu cok keyif aldi durucuk aysecik :))
Ramazan mubarek ay ilk on bes gunu hastaliklarla gecti.kizim parktaki kumlardan mikrop kapti.
Ben biraz sokakta parkta oynarken beyaz giydiren yeterki ustu kirlensin,camurlara bulansin,disarida gecirdgi dakikalardan olabildgnce keyif alsin diyenlerinizdenim.gercekten kirlenmek guzeldir buna inaniyorum :))
O guzelim cingene cocuklari gibi cok hosuma gidiyordu ciplak ayaklaaini dolmalarini kumlarda gezdirmesi...
Taaa ki mikrop kapincaya kadar neyse ramazan telasi derken agustos ayi faaliyetsiz gecti maalesef.ama guzel iftar davetleri verebildm cok sukur buyuk ozlemle.
Bu arada hepimizin biciriklari 2 yi doldurdu maasallah.
Çiş kaka muhabbeti e gelince kendimde hayal kirikligina ugradim valla,kizim hazir ama annesi hazir degil valla napcam bilmem.
Bu arada hastane muhabbetimizden sonra sadece uyuturken agzina alan kizim aysecik durucuk emzik bagimlisi oldu kuzum .memmeeee diye krize giriyo cok saskinim.
Eylulde bayram sonrasinda bir haftalik bodrum tatilimiz oldu kuzum cok keyifliydi cok guzel bi tatildi..
Kuzum uyanir birazdan,bazilariniz ikinciye hamile galiba cok guzel cesaretinden dolayi tebrik ediyorum sizleri :))
Yazicaklarimin hepsi uctu gitti aklimdan heheheee
Daha neler var anlaticak ama cabuk cabuk anca bukadar geldi aklima.
Nurcum bel fıtığının en büyük belası ağır kaldırmak. kaldırma sakın diyeceğim ama iki tane küçük çocuk var. ikiside kucak çocuğu..zor allah yardımcın olsun..Ozlem canim hosgeldin ne kadar sikintili bir donem yasiosunuz umarim bir an once duzene girer
Bizim bebeler daha beraber oynamiyorlar canim musti butun bebelerle oynuyo bi yigitle oynamiyo aksana kadar abisi onada ver vurma abisi onada goster abisi surekli bole:)
Evisini birakali cok oldu bel fitigi ilerlenmis bende gecen hafta fizik tedavi aldim ama yinede agrio doktor eve gidince dinlen diodu ben eve bi giriom ikiside kucagima hopp 24 kilo kaldirio
Bi anda:))
sen gerçi evrime sormuşsun ama ben atladım.bu konuyla ilgili bir tavsiyede bulunmak istiyorum.yada tavsiye demiyeyimde bugünlerde uyguladığım bişey.Selamlar Evrim
Oturak aldın mı? Oturtmaya razı edebildin mi Kuziyi?
Biz beze devam ediyoruz çişin lafı bile edilmiyor şu sıra...
buketciğim ben daha önce anlatmıştım kıvanç kesinlikle oturmuyor diye hatırlarsan.
şimdi bir yöntem buldum. lazımlığı evin ortasında onun görebileceği bir yere koydum.
3-4 gündür gözlemliyorum alıyor lazımlığı anne çiş yapcam diyor.tmm diyorum çıkarıyoruz bezini yapmıyor ama en azından biraz oturuyor.bu bile benim için büyük bir ilerleme..çünkü asla oturmuyordu.sadece popoyu değdirip kaldırıyordu.şimdi ise yaklaşık 4-5 dk oturuyor bitti diyor kalkıyor.yapmasa bile oturması büyük ilerleme bence.bu şekilde deneyebilirsin.lazımlığı onun görebileceği bir yerlerde tutabilirsin.dikkatini çeker belki..
Son düzenleme: