2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Slmmmm kızlarrr
adet olmadım 3 gün geçti
stresten mi nedir midem ağzımda
kuscam sanki
yoksaaaaa .............
Rabbim isteyene versin inş.

oyuncak saklama işi bizde doğal olarak gelişiyor..oyuncak sepeti yatak odamızda ve yusuf sadece sabah erken uyanınca başına geçip döküyor oynuyor ..odadan çıktıktan sonra bir daha ilgilenmiyor..ben eğer canı sıkılırsa bir kaç oyuncağı oturma odasına taşırsam ilgileniyor ...
.TUBA ve yusufa tadelle reklamındaki salıncağı aldık çok hoş kışın çok işime yarayacak..park eve geldi en sevdiği sallanmaktı artık evde oynayabilecek..ilk başlarda korktu şimdi içinde sallanıyor..

oyuncak saklama işi bizde doğal olarak gelişiyor..oyuncak sepeti yatak odamızda ve yusuf sadece sabah erken uyanınca başına geçip döküyor oynuyor ..odadan çıktıktan sonra bir daha ilgilenmiyor..ben eğer canı sıkılırsa bir kaç oyuncağı oturma odasına taşırsam ilgileniyor ...
.tuba ve yusufa tadelle reklamındaki salıncağı aldık çok hoş kışın çok işime yarayacak..park eve geldi en sevdiği sallanmaktı artık evde oynayabilecek..ilk başlarda korktu şimdi içinde sallanıyor..

güle güle oynasınlar cnm.
Bu arada nerden ve nekadara aldınız bizde almak istiyorduk da ama tereddütümde yok deil.
Düşer falan diye kullanamaz diye korkuyorum
bilgilendirirseniz sevinirim...

Bu ara sabahtan arkadaslar bende ıdı, ben gıttım falan.. Cocukları oyalamak adına,herkes bırbırıne gıdıp gelıyor.. o yuzden ogleden sonraya ne kalırsa yapmaya calısıyorum.. bır de Kuzey ıle bır saatte olsa uyumaya calısıyorum.. cok ugrastım uyuyabılmek cıınn.. ama sanırımm alıskanlık halıne getırmeyı basardım,bu benı daha da dınc tutuyor,gunde bır saat uyku daha dırenclı olmama yardımcı oluyor,sırf ıkı ayak uzerınde durabılmek adına bunu yapmamın bana cok faydası olacagını dusunuyordum,gercekten de oyle oldu,dırencım daha ıyı en azından.

öğleden sonra 30 dk uyku ara ara bende yapıyorum ama evrimim mecburen sabahtan koştur koştur anca saat 15 den sonra işim bitiyor geriye fırsat olurda yusuf paşa uyursa uzanma fırsatım oluyor ..alışkın değilim sersem gibi oluyorum ..:KK50::KK37:

güle güle oynasınlar cnm.
Bu arada nerden ve nekadara aldınız bizde almak istiyorduk da ama tereddütümde yok deil.
Düşer falan diye kullanamaz diye korkuyorum
bilgilendirirseniz sevinirim...

teşekkür ederim gitti gidiyordan 30 tl ye aldık..çok güzel düşmez yatarak oturarak oldukça rahat sallanılıyor..

Ada ya çok geçmiş olsun..
her çocukmu atlatırmış bunu..:18: topikte başka geçiren vardı sanırım..çocukta yüksek ateş en yıpratıcısı hem anneye hem çocuğa eziyet işkence ..
sanada geçmiş olsun..

Son düzenleme:
yaşimdi derya nın yazısını görunce aklıma geldi içimden didim ama sana geçmiş olsun yazmadım.
ada cık nasıl şimdi. gerçi bi kaç gun geçti üstünden daha iyidir umarım.

evrim dimek sizde de yagmur yagdı tühh bee accuk özendircekdim seni.

yannız anlamadım yazını 3 defa okudum ya.
arkadaşlar vardı bendeydi çocukları oyaladık falan
valla anlamadım kimgelmiş nolmuş
bi tek uyku olayını anladım.
daha sonra ayrıntılı anlatırım da ögle uykusu bundan 1400 yıl öncesinden gelen bir tavsiyedir.
vucud direncini artıır kuvvet verir hatta 3 saatlikuykuya bedeldir gibi gibi gibi..

nolur duy sesimi yada birileri sesimi duyursun

nerde dir ne yapar! balık mevsmi başladı 3 ögün balıga başlamışmıdır acaba?
deniz kız kocaman abla olmuşmudur 4 yaş kilosu ve boyuyla:)
saçlarının rengi hepden bal rengi olmuşmudur. nişanlanan kardeşi evlenmişmidir?
evlenen kardeşi düğün yapmışmıdır? abovv neler geldi aklıma neler sordum yaff.

gelelim sadete

yaa senin bana verdiğin blog linklerini malesef pc formatlanınca gittii. sık kullanılanlardaydı da.
hani cıktı alıp kendimiz yapboz yapmıştıkya!
birde etkinlik blogu vardı kaç gundur yana yakıla arıyorum aklıma gelen her kelimeyi denedim denedim olmadı..

nurrrrr

gördüm seni.
yaa ben seni arayacakdım unuttum yaff.şimdi geldi aklıma. nasılsın bıdıklar nasıl.
senin çocuk oalama derdin yok ikisi birbirnearkadaş.
musti yiğitle oyna araba sür kitap oku drrsin olay biter..:))
benm hayalim öyle..
2.ci yapcass afikim kardeşiyle oynıcak:)inşallah nasip kısmetolursa

Son düzenleme:
Saol canim arkadasim musait oldugunda konusuruz bende tekrar arayamadim zaten demistimya fizik tedaviye basladim die bitti bugun sukur..

Valla yigit mustiyi sevio ama mustide tik yok en ufak arada vuruyo ama bugun bisi fark ettim yigit bazen cok uyudugunda hemen bebis nerde dio..

Yigit tam bi firlama oda surekli mustinin ustune yatio emzini filan cekio onunla oynamaya bayilio..

Suan icin tek sikintimiz vur sadece yigite vuruo bide onu asarsak tmm

Ya arkadaslar girmisken soruyum miklantisli yazi tahtalari varya musti onu cok sevio araba filan ciziyoruz sonra bigun alfabedeki harfleri cizdim simdi h'ye kadar bilio kimisi ogretme dio kimisi abc den be olacak dio hatami yapiorum ama cok zevkli oluo g yapiyoum gokkanin g si dio hemen:)Boyle boyle ogrenio hep halanin h si filan die adlandirio

Evey ya, anneler bi tanedir. :KK71: İnşallah sağlıkla kolaylıkla geçer bu sene de..
amin canım teşekkürler..
‎"Körlük gözde kalsın,
Sağırlık kulakta,
Dermansızlık dizde kalsın,
Sükûnet dudakta.
Lakin yürek sağırlaşmasın,
Körleşmesin, dermansız kalmasın ki;
Seni görsün,
Seni duysun,
Sana koşsun çatlarcasına.
Yürekte yaşanmazsa,
Göz görüneni neylesin?
Gönül hissetmezse,
Kulak duymş neylesin?
Kalp sevmedikçe,
El dokunmuş neylesin?"
H.Z MEVLANA
:KK42::KK42:bumudur budur..:KK42:
+1.. budur..
çok kötü bir hafta geçirdik.. özellikle ben hem fiziken hem de ruhen acaip yoruldum ve bunaldım.. daha önce söylemiştim sanırım adanın düşmeyen yüksek ateşi var diye.. aşıdan mı falan demiştik ama değil. 6. hastalık geçirdi. bitince anlaşıldı tabii. bu hastalığı çocukların %99 u 5 yaşına kadar geçirirmiş. havadan kapılan bir çocuk hastalığı. özelliği en az 3 gün süren ve 39 un altına hiçbir şekilde düşmeyen ateş, bazen ishal, iştahsızlık.. sonra ateş şak diye düşüyor ve birdvücudun heryerinde bazen spreyle boyanmış gibi bazen de nokta nokta kırmızı döküntüler çıkıyor, bazen gözlerin altı şişiyor. yappılacak hiçbişey yok. tedavisi ateş düşürücü ilaçlar, ve ateşi daha fazla yükselip havale geçirmesin diye ılık duşlar, soğuk kompresler filan.. neyse atlattık. perişan oldu çocuğum. 4 saatte bir dönüşümlü olarak 1,5 ölçek calpol ve 3/4 ölçek ibufen işe yaramadı arkadaşlar. ılık duşlar, vücudu ıslak tutma, ıslak tülbente çocuğu sarma, çıplak yatırma gibi eziyetlerin ardından bile ateş en fazla 39.3 e düştü. yoksa hep 39.9-40. 3. günün sonunda gerçekten de düştü ateş birden ve döküntüler bastı heryanını. doktor, bulaşıcılığın ateşli dönemde olduğunu, döküntü olunca bulaşıcılığın kalmadığını ve hastalığın bittiğini söyledi. kendiliğinden geçecekmiş 1-2 güne.. bu kırmızılıklar kaşıntı ve acı yapmazmış.
tam onun ateşi düştü cuma günü, rahat nefes aldım derken, böbrek sancım tuttu. istifra istifra, acıdan.. sağdakini doğumdan 15 gün sonra düşürmüştüm. (hamileliğimde oldu bu taşlar, daha önce hiç böyle bir problem yaşamadım) tam adanın fototerapileri bitti iyileşti, rahat nefes aldım, o gece acillik oldum. emzirdiğim için ağrı kesici yapamadılar, stemedim daha doğrusu. ama ne acı anlatamam.. ikisini de yaşayanlar doğum sancısından fena diyorlar, ben çekmedim onu kıyaslayamam ama çok çok fenaydı. şimdi de sol taraf düştü işte. ama hemen volteren aldım o iyi geldi biraz. sıcak duş, sıcak su torbası filan derken, geçen seferki gibi kanalda kaydığını filan hissettim. düştüğünü tahmin ediyorum.
amannnnn işte böyle, fenaydı yani.. allah beterinden saklasın...
çok geçmiş olsun. ikinize de. kıyamammm.. çok zor oluyor bilirim. benzer bişi bizde atlatmıştık. üç gün düşmeyince iğne yazmıştı doktor. iki gün daha sürmüştü ama bizim döküntü filan yoktu. acaba biz de dediğin hastalığı mı geçirmiştik ki ?? böbrek desen zaten berbat bişi allah yardımcın olsun.
Günaydın,
Eğitim öğretim yılı çok fena başladı.
Ders kaydı, bitirme tezi almak isteyenler...
Alıştık in cin top atıyor okulda, bir telaş bir kalaabalık.

Hayırlı ve güzel bir yıl olsun tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize dilerim.
teşekkürler amin inşallah kolay bir yıl olur..
Oyuncak konusu en sıkıntı yaşadığım konulardan.
Çünkü çabuk sıkılıyor ve bi süre saklayıp tekrar çıkarmak biraz işe yarıyor. Aaaa diyip yeni oyuncak muamelesi yapıyor sıpa sakladıktan sonra.

Lego en sevdiği oyuncaklardan.
Şimdiye kadar Orjinal Lego marka almamıştım.
Dün aldım aradaki farkı anladım hakikaten. Çok güzel plastiği, değişik pencere, insan, çiçek figürleri falan var. Harika yani, ama pahalı gerçekten.
Ucuzu yok mudur dedim ama internette de aynı.
ben de saklıyordum oyuncakları arada ama yiğit unutmuyor oyuncaklarını. arıyor sonra elleriyle yok yapıp ağlamaya başlıyor. mecbur geri çıkartıyoruz. şu aralar oyuncaklardan bıktı sanki..
vay anasını yaaaa... yazdım yazdım gıttı ıyı mı tum yazdıklarımm.. oturup aglayacagım sımdı sınırımdem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ıııyy ne sinir bozucu bir durum ben de yaşamıştım. neler yazmıştın ki merak ettim şimdi.
Slmmmm kızlarrr
adet olmadım 3 gün geçti
kuscam sanki
yoksaaaaa .............
rabbim isteyene versin tabi amin. üç gün normal olabilir telaşlanma hemen.. telaşlandıkça daha da çok gecikiyor.

nur cum ögretme sakın!
üstelik artık harf değil ses ögretiliyor. çocugun kafası karışır o yönde bi çaba sarfetme.
mesela biz L HARFİNE LE DİYORUZ AMA OKULDA LLLL(lı) DİYE ÖGRETİLİYOR. BENCE ÖGRETME BU BİLGİ GEREKSİZ VE ÇOK ERKEN VE YANLIŞ.

Bu hic dusunmemistim guli saol cnm simdi biraksam ozamana kadar unutur zaten dimi tekrar saol cnm

vay anasını yaaaa... yazdım yazdım gıttı ıyı mı tum yazdıklarımm.. oturup aglayacagım sımdı sınırımdem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Offf çok sinir bir durum bilirim...
Bu ara sabahtan arkadaslar bende ıdı, ben gıttım falan.. Cocukları oyalamak adına,herkes bırbırıne gıdıp gelıyor.. o yuzden ogleden sonraya ne kalırsa yapmaya calısıyorum.. bır de Kuzey ıle bır saatte olsa uyumaya calısıyorum.. cok ugrastım uyuyabılmek cıınn.. ama sanırımm alıskanlık halıne getırmeyı basardım,bu benı daha da dınc tutuyor,gunde bır saat uyku daha dırenclı olmama yardımcı oluyor,sırf ıkı ayak uzerınde durabılmek adına bunu yapmamın bana cok faydası olacagını dusunuyordum,gercekten de oyle oldu,dırencım daha ıyı en azından.
Evet ben de merak ettim kim bu arkadaşlar tanıdık biri mi?
Tatilde ben de öğlen uykusu yapardım mis gibi, ilaç gibi geliyor...
Slmmmm kızlarrr
adet olmadım 3 gün geçti
kuscam sanki
yoksaaaaa .............
3 gün normal ama ben olsam testi çoktan yapmıştım.
Prezervatifle korunurken acayip stres oluyordum gecikince...
Şimdi ben hapa döndüm, araştırmalarıma göre en güveniliri hap veya igne....

.TUBA ve yusufa tadelle reklamındaki salıncağı aldık çok hoş kışın çok işime yarayacak..park eve geldi en sevdiği sallanmaktı artık evde oynayabilecek..ilk başlarda korktu şimdi içinde sallanıyor..

Salıncaktan da çabuk bıktı bizimki, parkta da pek binmez.
kaydırak olayı favorimiz.
Tatilde bir arkadaşımız plastik ufak bir kaydırak verdi, bahçeye onu koyduk indi çıktı sürekli...
Tuba ile oynarlar ne güzel. Kışın ne yapacağım beni de bir dert ald,ı dışarı çıkınca çok uysallaşıyor çünkü...Sürekli evde olmuyor...

Nur hoşgeldin maşallah iki çocukla çok başarılı gidiyorsun Musti akıl küpü olmuş, yiğit de iyice tatlı olmuştur. Ne mutlu sana.
Evet Damla hocamız, yeni işine başlayan Sibel imiz nerdeler?

puketcim gecenin o saatinde hem uynaık olmak hemde pc yi açıp kk ya girmek nasıl bişey.
anlatıver hele merak ettim..

sibel yeni işe başladı artık devlet memuru oldugu için hem çok yogun hemde internette her istediği siteye giremiyor o sebepden görüşemiyoruk kendisiylen arada tlf. la işte.

damla hocamdan hiiç haberim yok

pervin pervin.

pervin 2.ciye hamile.:)
vakit bulup giremediği için yazamadım sen yaz didi bana.
sanırım yeni 2 aylık odlu 8.ci haftada. bulantıları uyku hali son hız devam.bu arada pervin kapandı.

puketcim gecenin o saatinde hem uynaık olmak hemde pc yi açıp kk ya girmek nasıl bişey.
anlatıver hele merak ettim..
Saat 21:30 gibi Elifi uyutmak için yatıyorum ve genelde ben de uyuyorum. Dün de böyle oldu. Sabaha karşı 4 de ise sivriler tarafından uyandırılınca sinir oldum kalktım.:KK53:

Yahu ilaç takılı her çeşit denedim, oda biraz büyükse işe yaramıyor. Bizim apartmanın da etrafında ağaçlar falan var çok sivri var hala...

sibel yeni işe başladı artık devlet memuru oldugu için hem çok yogun hemde internette her istediği siteye giremiyor o sebepden görüşemiyoruk kendisiylen arada tlf. la işte.

damla hocamdan hiiç haberim yok

pervin pervin.

pervin 2.ciye hamile.:)
vakit bulup giremediği için yazamadım sen yaz didi bana.
sanırım yeni 2 aylık odlu 8.ci haftada. bulantıları uyku hali son hız devam.bu arada pervin kapandı.
Sibel arada gelirdi de merak ettim iyi olsun da görüşürüz inşallah..
Anaaaa Pervin in ikinci bebiş geliyor demek. Bravo cesaratinden dolayı tebrik ederim.:KK49:
Sağlıkla gelir inşallah...

Son düzenleme:
X