2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eesrakocum;
doktorun dediği 7 dklık tv izlenimi maksimum yani buda yalnızca çizgi film .reklam klip yada diziler değil ama akif oturupda tv izleyne bi çocuk değil. yani bu konuda çok katı davrandıgım için dikkatini çekmiyor.
baby tv falan belki eğitici yönleri vardır ama çocukların konsantrasyonunu yada motivasyonunu etkilediğini biliyorum. yani benm bu tutumum okul çağı için.çünkü ilkokul ögretmeni arkadasım çocukların dikkatinin sürekli dagıldıgını ve ders anlatırken nerdeyse amuda kalmadıgım kalıyor demesi üzerine böyle davranıyorum.
ilk okul çagında alacagı egitm için aldıgım önlem.çünkü tv de sürekli değişen ekran ve çeşitlilik var ve cocuk buna alıştıgı zaman duragan seylere konsantre olamaz diye düşünüyorum nacizane düşüncem bu.
akşamlar aydın eve gelene kadar bizim evde akif uyanıkken tv açılmaz. bende öyle çok tv izleyen bi tip değilim zaten. akşamda zaten aydın gelir yemek faslı babayla oyun derken 9 da uykusu gelir çok maruz kalmıyor.
gun içinde aklına ne gelirse yapıyoruz.oyun çeşitliliği konusunda cıgır aştık diyebilirim. birde bizde durum farklı baktım çok sıkıldı babanneye yada yukarıya abisine gider hergun 2 defa dışarı çıkıyor babanne ile markete ekmek almaya gidiyor pencerden kuşalara kedilere bakıyor derken vakit geçiyor.

herkese selam,
geçmişten aklımda kalanlar esra derya çok çok geçmiş olsun berkeye ve tuğbaya.
esracım gün için hazırladığım sofra muhteşem ellerine sağlık.sana birşey itiraf edeceğimm.facete pastayı ilk gördüğüm an kesinlikle pasta olarak bakmadım çok gerçekçi yapmışsın:)))))
ayça rüzgarmıydı çok agresif olan hatırlamıyorum ama çınarda çok sinirleniyor.bağırıyor çığlık atıyor.yapma dedikçe daha fazla yapıyor.çok inatçı.
evrim hayırlı olsun yinede 3 kilo süper yavaş yavaş vermek en sağlıklısıymış
bende ne güzel 3 ay öncesinde 62 kiloydum.sigarayı bıraktım emzirmeyi bıraktım 68 kilo oldum((şimdi kilo vermeye çalışıyorum
nurdancım çok geçmiş olsun.inşallah iyi bir sonuç alırsın ameliyatında.egede falan olursan mutlaka ziyaretine gelirim tatlım.birde okursan bana ne şekilde belirtiler vardıda bu hastalığın çıktı öğrenebilirmiyim.
bu aralar çınarda hiçbirşey yemiyor.sebze hele hiç.bazen yoğurt yiyiyor.ama hergün tarhana çorbası içiyor.pirinç unu yapıyorum geceleri.sabah kahvaltısınıda beyefendi isterse bazen yumurta ve zeytin
nisan ayında doktoruna danışacağım.

Doktorlar mı çok şakacı.. benım oglan mı uzaylı, ben garip bir anne miyim??

her gun sebze, her gün yumurta, tv 7 dakıka... annesinin gözü yani!!

Akif in etrafındaki ilgilenen ınsan sayısı, etrafındakı yasıtlarına yakın cocuklarının sayısı oldukca fazla.. bunu bılıyorum.. halıyle algıları cok acık buyuyen bır cocuk.. etrafı kalabalık,bu gelısım cagındakı bır cocuk ıcın cok onemlı bır atak olanagı. Yanı Akıf le Kuzey ı kıyaslayamam.. Kuzey ın gun butun gordugu tek ınsan benım.. anca anca parka gıttıgınde bır saat cocuk gorurse ne ala.

sımdı Akif bir daha kı doktor kontrolunde doktora kaç şekerli içersiniz çayı dıye de sorarsa şaşırmam bu arada :) ccouk bu yasta pantolununu kendı gıymeye calsııyor.. kıme soylesem ınanamadı :) ozgur gordu, yok artık dedı :))

Kuzey e cay fıncanını gostersen once kafasına dıker.. bakar bir şey yok, sonra dogruuuuca fırtlatır elındekını, kaldı ki altına pecete tutup doktora ıkram etsin :)

kesin çizgiler cizen doktorlardan nefret edıyorum.. cok da saglıklı bulmuyorum.. Kuzey dogdugundan berı pıjamalarını kendı gıyer, gıder uyur.. sımdı sızlerın kı de boyle degıl dıye abuk bır durum mu var yanı..

amaaannn ne bileyim.. ona buna karsı olan ben.. yumurtayı artık kesın dııle yemek ıstemedıgını ıfade eden ogluna sabahları nesquık yedırıyor.. cunku bır seyler yemesını ıstıyorum.. ve o reddedıyor.. en azından mıdesıne bır sey ınsın dıye onu verıyorum.

bır suredır oyunlardan bahsedıyoruz..

su oyun hamurlarından cıkardım ortaya.. 2 ay once almıstım hıc ılgısını cekmemıstı.. sımdı sımdı onun kucuk bır masası var, onun ustunde oynamaya basladık.. onları oynarken tv u kapatıyorum. ama Kuzey ın ılgısı cok cabuk dagılıyor.. yanı Kuzey ın ılgıısını bır sureden sonra sabıt tutmak ımkansız..

kocaman bır resım defterı var.. bır suru buyuk ebatta renklı kalemler almıstım.. o da 5 dk onu oyalıyor.. sonra koca kagıt dar gelıyor.. evı cızmeye baslıyor :)

en cok sevdıgı sey balkona cıkıp gelen gecen arabaları bırlıkte saymamız. bır araba ıkı araba.. dıye gıdıyor.. belkı yarım saat durabılıyoruz.. ıcınde araba fıguru olan hıc bır seye hayır demıyor..

kendı kendıne bır arabaları ıle oynayısı var.. resmen adam kendını kaybedıyor..

onun harıcınde hıc bır oyun aracı onun ılgısını bu kadar cok cekmıyor..

yap-bozlara ayırdıgı zaman da o kadar.. 5dk.

farkettıgım bır sey var kı.. onu cıddıye alıp dınlemeye calıstıgımda, ya da ona bır gorev verdıgımde ınanılmaz mutlu oldugu.. annecım ne gordum ruyanda dıyorum.. mıyav mıyav anlatıyor bır seyler.. ben de ılgı ıle dınlıyorum.. daha da heveslenıyor anlatmaya..

ya da

camsırlıkta asılı olan corapları ver annecım dıyorum; tek tek aynı teklerı ardı ardına getırıp bana veıyor.. ınanılmaz mutlu oluyor bır seyler yapınca.

yıne de gercek manada cok da verımlı olamadıgımı dusunuyorum O nun ıcın. butun gun evın ıcınde ıkımız oldugumuz ıcın algıda secıcılık halıyle kayboluyor.

dısarıda bır saatten fazla zaman gecırıyoruz her gun.. cocuklarla ıletısım kurmak ıcın verdıgı caba cok mutlu edıyor benı.. bır de elındekılerı paylasmayı ogrenıyor.. bu duruma verdıgı tepkı de cok guzel.

her seyden ote.. yaptıgı her davranısına sahıt oldugum ıcın kendımı cok sanslı hıssedıyorum..

Ayca mın da dedıgı gıbı "onlar bıze baglı degıl ama.. bız onlara cok muhtac bır hal almıs durumda yasıyoruz.." ha şikayetcı mıyım.. sanırım degılım kı, aradakı bag gıt gıde daha da kuvvetlenıyor.

Son düzenleme:
masallah bana.. :)) ne yazmısım yaf

SEDAA....

yemedım ıcmedım senın ıcın dusundum.. :)

dogadan ın tarcınlı karanfıllı cayı var.. ayrıca elmalı ve lımonlu cayı da var.. her ıkısını koy koca bır kupa nın ıcıne.. ıs yerınden de karabıber al.. ya da kendın yanında geıtr.. serp ıcıne cayının.. oldu sana da metabolızma hızlandırıcı cayy :))))

ben gecelerı yesıl cayın ıcıne bır de tarcınlı karanfıllı cay salladırdıgımdan aklıma geldı.. illa yapayım dersen, sana pratık yolu.

ay canım benim sağol bende buna benzer bişi düşünüyodum ofiste yeşil çay içiyoruz tadını kimse beğenmeyince karanfilli tarçınlı olanından almaya karar verdik. elmalı limonlu da alırım ozaman karabiber ofiste var ama ben bişeye başlayınca ofisteki hatunlarda başlıyo pahalıyo patlıyoruz.ay başında sipariş verdiğmiz yeşil çay ay sonu gelmeden bitti.

Evrim şu uzun yazdım dediğin yazı iyi geldi bana millet böyle anlatınca ben kendimi ve nehiri uzaylı zannetmiştim.

o zaman tüm ofis rejımde bu ara oyle mı?? :))

Evrim şu uzun yazdım dediğin yazı iyi geldi bana millet böyle anlatınca ben kendimi ve nehiri uzaylı zannetmiştim.

Gülican benım her gun konustugum bır ınsan.. Afıkı nası yetıstırdıgını bırebır bılıyorum gıbı bır sey..

altında ustunde oturan ınsanlar hep aılesınden ınsanlar.. yanı Gülican sık sık nefes alabılen bır kadın.. etrafı genıs.. ona keza cocuk sayısı fazla.. bunların avantajı var.. bır de cok bılınclı ve de cok sabırlı bır anne. halıyle genetık ozellıklerı de katınca herkesın cocugu cok farklı oncelıklerle buyuyor.. benım tilt oldugum sey doktorların kesınkes konusmaları..

mesela bırakın cocuk yemesın acıklamaları; e acıkınca yer.. e ıyı de adam, cocuk acıkmıyor.. ıstemıyor yemek yemek.. bayılmasını mı bekleyeyımm yanı.. ben bı sekıl ılgıısnı dagıtıp agzına bır sey koymaya calısıyorum.. resmen tüm gunum Kuzey ın agzına bır sey tıkabılecek mıyım heyecanıyla gecıyor.. sız oyle sanmayın evde hayat sakın gecıyor.. bır adrenalın bır adrenalın hak getıre valla :))

Ama Kuzey ıle butun gun evde tv u kapatıp oturamayız mesela bız.. ben ona bır yere kadar yetebılıyorum, yetemedıgım zamanlarda trtcocuktakı cızgı fılmler devralıyor.. oyle oyle gunu tamamlıyoruz. Bu yastan sonra ıyı bır kalecı oldum mesela.. her gun evde yarım saat futbol oynuyoruz :))

Herkes gezmelerdemi yaa havayi guzel gordunuz kimseler yok topikte...
Bi tanidigimizin 3yasindaki kizinin sabah uyandoginda cenesinin altinsa kulagina dogru bir sislik olmus vucudunda kirmizi dokuntu olmus dr.a gidiyorlar.kadin gorur gormez opmeden kaynaklanan viruse benziyor demis ve kan tahlili istemis sonucu bugun almis cok saskindi Opucuk alerjisi diye bir rahatsizlik baskalrindan bulasmis.
Kesinlikle kimse opmiycek gelenler ellerini yuzunu yikamadan yanina gelmesinler demis.cok nadiren gorulen bir rahatsizlikmis.
Çağiımızın getirdikleri...

o zaman tüm ofis rejımde bu ara oyle mı?? :))
evet hep beraber girdik rejime yazı zayıf karşılicaz

canım yanlış anlaşılmasın ben güliyi eleştirmiyorum zaten tv konusundada haklı bende evde tek başınayken tv yi açmam nehiri tv açmadan oyalamayA çalışırım veya misafir falan geldiği zaman açmayız veya açık olur bakan olmaz gelen nehirle ilgilenir sohbet ederiz falan filan güli kadar olmasada bizimde etrafta çoluk çocuk nehirle ilgilenen baya var zaten bunu konuşmasındanda anlıyorum artık bazı kelimeler çok net kendinin ifade etme daha iyi söylediğimiz herşeyi tekrar edebiliyo mutfakta bnan yardım ediyor talimatlarımı anlıyor.
ama benim takıldığım yemek ben düzensizmi besliyorum diye düşünüyorum nehir kış boyunca yoğur yemedi.sebze hiç yemiyor.kıymalı çorbasını yumurtasını bazen yiyor.çorba dışında yemek zor yediriyorum ee mecburen bunların dışında şeylerde veriyoruz daha şimdiden markete gittiğimizde cipslere dadanıyo çikolata tatlı şeker türü şeylere bayılıyo nesquik kahvaltılık gevrek sabahları kahvaltı yapmadığında annemde veriyo aralarda kreker veriyo sabah fındık ezmesi yiyor akşamları muhallebi yapamıyorum hazır veriyorum gece inek sütü içiyor doysun diye içine bisküvi atıyorum falan filan okadar çokki ama siz hep burda düzenli beslemekten bahsediyorsunuz doktorlar kesinlikle bu tür şeyler vermeyin diyor. o yüzden dedim bi tek benmi yapıyorum bunları diye nehir şu 14 kilo kilosundan yana bi problem yok ama bu kilo sağlıksız mı diye düşündürmeye başladı beni

mesela bugünde bahsediyim sabah çok az kahvaltı yapmış ben yoktum öğlen geldim 1 bardak portakal suıyu içti muz yememiş muz yemeye çalıştıdım yemedi börek yaptım peynirli çok az yedi yanında bir iki dilim dometes akşam kıymalı çorba yaptım ağzına sürmedi anneme götürmüştüm annem biraz kreker verdi onu yedi biraz kuru ekmek yedi.ada çayı içirdik içti şimdi uyudu akşama kadar bunlar yedikleri şu an aç yattı şimdi ben bu çocuğa gece uyandığında sade sütmü veriyim doymazki aç karna ne kadar uyuyabilecek uykusunu almassa ne olacak off offf çıkamıyorum işin içinden sağlıksız ne varsa yiyor sağlıklı ne varsa yemiyor.

nehirin öğleden sonra ya kadar hiç birşseyi yoktu banyo yaptırdık. şimdi yattı ateşi var gibi çok huysuz çorbayı sever içerdi onu bile içmedi.
banyodan önce parmak boya yaptık her tarafını batırmasına izin verdim öyle hoşuna gittiki hippten iyiki istemişiz şu parmak boyaları bizim 1 ayı geçti yapmayalı o yüzden bugün 2 tane birden yaptık

Son düzenleme:

yaw ben de güli yi eleştiriyorsun demedım kuzu.. hanı ben yakınen cogu seyıne tanık oldugum ıcın yazayım dedım rahatcana.. yanlıs anlasılmıs yazdıklarım.. kımsenın savunulacak bır yanı yok zaten..

ben de acıkcası doktorunun dedıklerıne takıldım.. ondan oyle yazdım..

yeme konusu asagı yukarı aynı durumdayız.. günü gününe tutmuyor.. bazı gun sahane yıyor, bazen hıc bır sey yemeden gününü gecırıyor ama NEHİR için adacayı bu yaş ıcın cok erken degıl mı? adacayı cok agır bır bıtkıdır.. bana kalırsa verme derım.ben ıcerım tansıyonumu dusurur mesela ki.. kac yasında kadınım.

Evrim ada çayının okadar etkili olduğunu bilmiyodum. ben daha çok ıhlamur veriyorum ama annem adaçayı yapmıştı bugün banyodan sonra sıcak bişeyler içsin içi ısınsın diye hep de öyle yapar şimdi şaşırdım sen söyleyince ama çok az koyuyo bir iki dal ufacık bizi falanda hep öyle büyütmüş çevremde çoğu çocuklu kadın yapar antalyada pek ıhlamur içilmez çocuklara bitki çayı herkes adaçayı verir şaşırdım şimdi bak

Son düzenleme:
beslenme konusu işte hep böyle insan ne yapıcağnı ne yedirip içireceğini şaşırıyo

EVRİM yarın hava güzel olursa konyaaltı tarafına sahile balık tutmaya gidicez. sahilde balık tutulurmu deme muhabbetine işte :)))
sizde o tarafa gelirseniz haber verin olurmu:))

sen bı netten arastır derım.. sana, bır baskasına dokunmaz ama kıme ne sekıl dokunacagını bılemezsın.. bıtkı cayları kucukken cocukların ıc organlarını cok yorar.. onu bılıyorum.
ıhlamur en masum olanı.. o bıle kararında dıye dusunuyorum.yıne de sız bılırsınız.

EVRİM yarın hava güzel olursa konyaaltı tarafına sahile balık tutmaya gidicez. sahilde balık tutulurmu deme muhabbetine işte :)))
sizde o tarafa gelirseniz haber verin olurmu:))

yavrucan ben bı haber vereyım sana.. yarın Antalya saganak yagıslı olacak.. hava kotu yanı. ıyı olursa muhakkkak bır ugrarız yanınıza.

maşallah gülistan. afik zaten gelişim ilerleme açısından çok çok önde. okudukça bakıyorum da yiğit bunu da yapmıyor bunu da yapmıyor bundan zaten haberi bile yok diyorum yani o kadar.. öğretmek istesem de öğrenmiyor. ama ihmalkar davrandığımı farkettiğim şey beslenme oldu. mesela ben günde üç çeşit meyve vermiyordum yani söylediğin çok iyi oldu canım. daha dikkat edeyim o konuya. yoğurt atladığım günler oluyor. şu sıralar iştahı berbat zaten. keşke hep evde olsam kendim ilgilenebilsem oğluşumla
evrim yazdıklarını okuduça yiğiti gördüm kuzeyde sanki. bizde aynıyız yani. bişeye odaklanması oyalanması öyle zor ki yiğitin. bende bugün yarın boya kalemleri alayım diyorum bakalım bir de onu deneyeceğim.

üç gündür midem öyle kötü ki yani hamilelik alametleri gibi aynı. spirale güvenmesem ve de regl olmasam şu anda korkacağım yani. yiyeceklerin kokusu bile maf ediyor beni..

yazdıklarımla yanlış anlaşılmak istemem. evrim ne kastettiğini neye kıl oldugunu anladım.bunda sıkıntı yok.birbirbirimizi biliyoruz:)ve evrim çok haklı afikin etrafındaki insan sayısı burdaki bir çok kişiye göre oldukça fazla.esrakoya yazdıgım mj da da belirttim..

yalnız ben doktor bilgilerini paylaşırken amacım sadece sizlerede bilgi vermekdi. beni bilen bilir asla bi kıyaslama için konuşmam yada asla bi böburlenme yada övunme yapmam.
ben resim koyarkende video eklerkende yaptıklarını yazarkende içimde hiçbir kötu niyet olmadan gayet kendim gibi anneme anlatır gibi yada akşam aydına oglum böyle böyle yaptı diye anlatır gibi yazıyorum.
zaten evladımın yapabildikleriyle ben övunememki!ben kimimki ?bunu ona yaptıran ben değilimki!inançlı bir insan olarak herşeyin Rabbim tarafından oldugunu biliyorum. tevekkül yani. tedbir alıp elinden geleni yapıp takdiri Rabbime bırakmak..

DOKTOR BİLGİLERİNİ SIRF BİLGİPAYLAŞAIMI AMaÇLI YAZDIM. SİZ KENDİ EVLADINIZLA KIYASLAMA YAPIN DİYE YAZMADIM.

Ya şimdi yavrular.. aklımıza gelenı yazıyoruz. Burada zaten art nıyetı olanlar barınamazlar.. oradan buradan bır yerlerı pırtlayınca kendı kendılerıne emeklıye ayrılıyorlar zatı.

Ama bır gercek var kı.. hepımız bırbırımızden etkılenıyoruz.. yerı gelıyor kendı ıcımızde yasadıgımız celıskılerı dıle dokuyoruz.. yanı burada doktoru ben elestırebılırım.. buna kımse bır sey dememelı.. ha sahsıyetler elestırıldıgınde, ben de zaten bu hödüklüğü yapıyorsam uyarılmalıyım ama doktoru elestırırım. Yazacagız tabı kı.. yazacagız ki dogruyu bulalım, kendımızı duzeltelım.

Yavrum Gülican, doktoru elestırdım, anladın sen benıi bılıyorum da.. KK genelıne acıklama yapıyorum. Benım senınle arama hıc bır sey gıremez, orası ayrı, girerse nıhat dogana cevırırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…