2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ay okudum hayran hayran güli evrim yazışmalarını
bu iki kadın yüzünden zaten oğlumla ilgilenemiyorum doğru dürüst oğlumla arama giryor bu gadınlar hep muhabbet hep muhabbet
birinin oğlu yatar 4 saat kalkmaz
öbürün oğlu yok babaannede yok bahçede
e ben napayım oğlum kafamın tepesinde bunlara laf yetiştirme derdinde
pehhhhhhhhh

beni kullanıp kendini kurbanmış gibi göstermen çok zavallıca vede tam kendine yakışır bir hareket olmuş
seni teerruk ederim (bu teruk etmeyi hatırladınızmı arkadaşlar hey gidi günler hey anılarım depreşti)
neysemmm
biliyorum okuyosundur yazılanları çünkü her sabah girip yazardın kendin çalıp kendin oynardın işte birkaç arkadaşta ayıp olmasın diye sana cvp vermek durumunda kalırdı falan filan
e gitmişsin buralara artık uğramayacakmışsın bak şimdi bu gece gözüme uyku girmez naparız sensiz bilmem
yolun bahtın açık olsun

soframa ve bana yazdığınız güzel cümlerelerden son derece gurur duydum o sizin gözlerinizi güzelliği öperim hepiniziiii

gizmom arayacağım seniii sen aradığında müsait değildim sonrada unuttum yarın ilk işim seni aramak olacak bebem

vakit geçirme nöbetlerinizi yazmışsınızzz
aranızda en uzaylısı güli olmuş doğal olarak bende zaman zaman ona uzaylı gözü bakarım zaten
kadında bir sabır var yanından bile geçemem bu kadına 3 tane çocuk müstahaktır yane

bu konuda tek dostum evrimdir her daim aynı programları izlerik izlediğimiz çizgi filmler bile aynıdır hatta ikimizde biran önce pepenin yeni bölümlerinin başlamasını bekliyoruz hevesle :KK52:
ya tv olmasa nanayı yemiştim yani yemek vakti bile ben mutfakta çorbasını falan ısıtırken koş annecim hadi mama yicez diyorum
adam salona giriyor önce tvyi açıyor sonra koltuğu çıkıp ordan mama sandalyesini biniyor
mesela afik pantolon giyiyor ama kumandadan tv açıp kapayabilirmi kanal değiştirebilrmi ses açıp kapayabilirmi dvdyi açıp kayyuuu cdsini sokup playe basabilirmi
buyrun size yetenek :KK53:
yani her adam alanında kendini geliştirmiş
bak kuzeye bütün gün camda oziii oziii diye inliyor adam neden anasından fayda yokki kadın bütün gün oturmuş marthayı seyrediyor :KK52:
mesela kıvanç çocuk acayip konuşuyor papağan gibi ne desen tekrar ediyor neden bakıyor anası sus pus e bari ben konuşayımda boşluğu doldurayım diyor
aynı şekilde eylül ne kadannn hanım hanımcık bir çocuk kimseye yanaşmıyor ağır abla kolay yemek yemiyor ama anası maşallah hep ağzı açık ya gülüyor ya yemek yiyor :KK54:
örnekler bu şekilde çoğaltılabilir
seviyorum sizi yahuuuu

şaka bir yana
şükürler olsun havalar ısındı artık aktivite derdimiz çok fazla olmayacak ver elini sokaklarrr ver elini parklar gitsin tepinsin dursun bu ne yaaa hava soğuk dışarı çıksan dert çıkmasan dert
bizde klasik günler geçiriyoruz elimizde boya kalemleri kah duvar çiziyoruz kah koltuk çiziyoruz
ayağımzda top kaleci oluyoruz
tencere tava kaşık çatal topluyoruz
oyuncakların üstüne basıp ayağımızı sakatlıyoruz
müzik açıp dansözlük yapıyoruz
yeri geliyor amuda kalkıyoruz
kayıtsız bir kocaya sahip olduğum için sinir krizleri ile günü tamamlıyoruz..

pervin nerelerde??
damla hocam ce yapmış gitmiş
derya kavitasyonamı gideceksin??
özlemde yok piyasada??
gülizide göremedim??
ruhumdaki şu esrakoyu alıverin gariiii

aranızda en uzaylısı güli olmuş doğal olarak bende zaman zaman ona uzaylı gözü bakarım zaten
kadında bir sabır var yanından bile geçemem bu kadına 3 tane çocuk müstahaktır yane

bu konuda tek dostum evrimdir her daim aynı programları izlerik izlediğimiz çizgi filmler bile aynıdır hatta ikimizde biran önce pepenin yeni bölümlerinin başlamasını bekliyoruz hevesle :KK52:
ya tv olmasa nanayı yemiştim yani yemek vakti bile ben mutfakta çorbasını falan ısıtırken koş annecim hadi mama yicez diyorum
adam salona giriyor önce tvyi açıyor sonra koltuğu çıkıp ordan mama sandalyesini biniyor
mesela afik pantolon giyiyor ama kumandadan tv açıp kapayabilirmi kanal değiştirebilrmi ses açıp kapayabilirmi dvdyi açıp kayyuuu cdsini sokup playe basabilirmi
bak kuzeye bütün gün camda oziii oziii diye inliyor adam neden anasından fayda yokki kadın bütün gün oturmuş marthayı seyrediyor :KK52:
mesela kıvanç çocuk acayip konuşuyor papağan gibi ne desen tekrar ediyor neden bakıyor anası sus pus e bari ben konuşayımda boşluğu doldurayım diyor
aynı şekilde eylül ne kadannn hanım hanımcık bir çocuk kimseye yanaşmıyor ağır abla kolay yemek yemiyor ama anası maşallah hep ağzı açık ya gülüyor ya yemek yiyor :KK54:
seviyorum sizi yahuuuu

Gece gece güldürdün beni Allah da seni güldürsün ...:KK9:

Son düzenleme:
Uyudum Elif'le saat 9:30 da şimdi kalktım ama ortalık nasıl anlatamam, yok biraz anlatayım da ben içimi dökeyim. Bir insanın evinin hertafı dağınık olur mu, ivet olur? ve o insan artık bu durumu kabullendi mi iş tehlikeye giriyor.
Evde birşeye basmadan yürüme ihtimali %1
Aradığın bir şeyi yerinde bulma ihtimali %1
Koltuklarıdaki yastıkların yerde bulunna ihtimali %99
Mandalların tüm evin heryerine dağılma ihtimali %99
Tüm ev dağınıkken annenin KK da olma ihtimali %100
Annenin normal olma ihtimali %0
diye gider de gider...
İyi geceler sizlere...

Maşallah Güli Afik'e. Sağolasın ayrıntılı bilgi vermişsin.
Ben de herkesden birşeyler öğreniyorum kendi adıma.
Vakit ayırıp yazan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.
TV konusuna Elif de çok ilgi gösteriyor, oturduğu tek zaman da zaten reklamlar,Baby tv, TRT çocuk da çıkan bazı programlar. Sınırlamaya çalışıyorum kendi adıma ama pek başarılı olamadım.
Allah'dan hava güzel de dışarıda artık daha çok vakit geçiriyoruz.

Bugün DNR a gittim Güli nin dediği Timaş yayınlarının 1 tl ye olan kitaplarından aldım. Çok hoşuma gitti, Elif de ilgi gösterir inşallah. Çocuk reyonunda ayrı bir standda yer alıyordu.

Doktorlar mı çok şakacı.. benım oglan mı uzaylı, ben garip bir anne miyim??

her gun sebze, her gün yumurta, tv 7 dakıka... annesinin gözü yani!!

Akif in etrafındaki ilgilenen ınsan sayısı, etrafındakı yasıtlarına yakın cocuklarının sayısı oldukca fazla.. bunu bılıyorum.. halıyle algıları cok acık buyuyen bır cocuk.. etrafı kalabalık,bu gelısım cagındakı bır cocuk ıcın cok onemlı bır atak olanagı. Yanı Akıf le Kuzey ı kıyaslayamam.. Kuzey ın gun butun gordugu tek ınsan benım.. anca anca parka gıttıgınde bır saat cocuk gorurse ne ala.

sımdı Akif bir daha kı doktor kontrolunde doktora kaç şekerli içersiniz çayı dıye de sorarsa şaşırmam bu arada :) ccouk bu yasta pantolununu kendı gıymeye calsııyor.. kıme soylesem ınanamadı :) ozgur gordu, yok artık dedı :))

Kuzey e cay fıncanını gostersen once kafasına dıker.. bakar bir şey yok, sonra dogruuuuca fırtlatır elındekını, kaldı ki altına pecete tutup doktora ıkram etsin :)

kesin çizgiler cizen doktorlardan nefret edıyorum.. cok da saglıklı bulmuyorum.. Kuzey dogdugundan berı pıjamalarını kendı gıyer, gıder uyur.. sımdı sızlerın kı de boyle degıl dıye abuk bır durum mu var yanı..

amaaannn ne bileyim.. ona buna karsı olan ben.. yumurtayı artık kesın dııle yemek ıstemedıgını ıfade eden ogluna sabahları nesquık yedırıyor.. cunku bır seyler yemesını ıstıyorum.. ve o reddedıyor.. en azından mıdesıne bır sey ınsın dıye onu verıyorum.

bır suredır oyunlardan bahsedıyoruz..

su oyun hamurlarından cıkardım ortaya.. 2 ay once almıstım hıc ılgısını cekmemıstı.. sımdı sımdı onun kucuk bır masası var, onun ustunde oynamaya basladık.. onları oynarken tv u kapatıyorum. ama Kuzey ın ılgısı cok cabuk dagılıyor.. yanı Kuzey ın ılgıısını bır sureden sonra sabıt tutmak ımkansız..

kocaman bır resım defterı var.. bır suru buyuk ebatta renklı kalemler almıstım.. o da 5 dk onu oyalıyor.. sonra koca kagıt dar gelıyor.. evı cızmeye baslıyor :)

en cok sevdıgı sey balkona cıkıp gelen gecen arabaları bırlıkte saymamız. bır araba ıkı araba.. dıye gıdıyor.. belkı yarım saat durabılıyoruz.. ıcınde araba fıguru olan hıc bır seye hayır demıyor..

kendı kendıne bır arabaları ıle oynayısı var.. resmen adam kendını kaybedıyor..

onun harıcınde hıc bır oyun aracı onun ılgısını bu kadar cok cekmıyor..

yap-bozlara ayırdıgı zaman da o kadar.. 5dk.

farkettıgım bır sey var kı.. onu cıddıye alıp dınlemeye calıstıgımda, ya da ona bır gorev verdıgımde ınanılmaz mutlu oldugu.. annecım ne gordum ruyanda dıyorum.. mıyav mıyav anlatıyor bır seyler.. ben de ılgı ıle dınlıyorum.. daha da heveslenıyor anlatmaya..

ya da

camsırlıkta asılı olan corapları ver annecım dıyorum; tek tek aynı teklerı ardı ardına getırıp bana veıyor.. ınanılmaz mutlu oluyor bır seyler yapınca.

yıne de gercek manada cok da verımlı olamadıgımı dusunuyorum O nun ıcın. butun gun evın ıcınde ıkımız oldugumuz ıcın algıda secıcılık halıyle kayboluyor.

dısarıda bır saatten fazla zaman gecırıyoruz her gun.. cocuklarla ıletısım kurmak ıcın verdıgı caba cok mutlu edıyor benı.. bır de elındekılerı paylasmayı ogrenıyor.. bu duruma verdıgı tepkı de cok guzel.

her seyden ote.. yaptıgı her davranısına sahıt oldugum ıcın kendımı cok sanslı hıssedıyorum..

Ayca mın da dedıgı gıbı "onlar bıze baglı degıl ama.. bız onlara cok muhtac bır hal almıs durumda yasıyoruz.." ha şikayetcı mıyım.. sanırım degılım kı, aradakı bag gıt gıde daha da kuvvetlenıyor.

canım yanlız değilsin bir uzaylıda bende nmevcut..ben tuba yusuf genelde üçümüzüz..babamız sürekli gece görevinde benimse dışarı çıkma imkanım çok kısıtlı birini gönderiyorum diğeri uyuyor babamızı gönderiyorum yusuf uyanıyor.onu doyuruyorum ablamız geliyor bu sfere onu onu derken akşam oluyor..geçen pikniğe gitik ve yusuf doğru dügün park ortamını ozman gördü ..bu snee daha hiç açılış yapammıştık şaşkın ördek gib ama 5 dk sonra kendi kayan kendi merdiven çıkan oluverdi..tv konusu bizim 7 dk kanal aramakla dolar gülim..ama geneld eyemek yerken seyrediyor normalde oyun oynarken açık olsada bakmıyor..en sevdiği oyun arabalarıyla oynamak..yada elektirik süprügerisini dolandırmak..yada pusetini evin içind esürüpo istediği yere onunla çıkmak yorunlunca içinde oturmak gibi..üsütünü kendi giymesi dün akşam yeleğini kendi giydi ayakkabıya uğraşıyor ama ayağını içişne sokmayı başaramıyor ..giyinmekten çok soyunuyor bizimki..
elitmin çocukalrı afik paşa gibi kalablık ortamdalar ve gerçekten çok fark oluyor..bizimkiler onların yanında uzaylı gibi kalıyor..ama her çocuk kendi kapasitesi ve bulunduğu ortama göre gelişim göster.yor..katı kurallı doktor sözleri bana göre yanlış ..hepimiz dünyada tekiz ikinci biz yokuz bebekelerimizde öyle..konu dağıldı galiba ama ne anlatmak istediğimi anlatabildiysem iyi..

yazdıklarımla yanlış anlaşılmak istemem. evrim ne kastettiğini neye kıl oldugunu anladım.bunda sıkıntı yok.birbirbirimizi biliyoruz:)ve evrim çok haklı afikin etrafındaki insan sayısı burdaki bir çok kişiye göre oldukça fazla.esrakoya yazdıgım mj da da belirttim..

yalnız ben doktor bilgilerini paylaşırken amacım sadece sizlerede bilgi vermekdi. beni bilen bilir asla bi kıyaslama için konuşmam yada asla bi böburlenme yada övunme yapmam.

DOKTOR BİLGİLERİNİ SIRF BİLGİPAYLAŞAIMI AMaÇLI YAZDIM. SİZ KENDİ EVLADINIZLA KIYASLAMA YAPIN DİYE YAZMADIM.

canım cigerim artık bizler birbirimizi çok iyi tanıyoruz kimse boburlenmek için yazıyor oldugunu dusunmemistir zaten sen niye boyle acıklama yapma geregi duydun ki
hepsi farklı farklı akif ile sen ozel ilgileniyosun aramızda bu kadar çocuga yonelik yasayan pek yok sanırım takdire sayan bir hareket ama bana gore degil ben bu kadar yapamam sanırım
ama tv konusunda yazdıkların benim için çok etkili oldu acıkcası baby tv leri zararsız adletmisti bizim d r bende onun rahatlıgıyla isteidgim yanıtı almıstım dr dan ve rahattım ama senin yazından sonra nette arastırdım bebek kanallarınında tum gun izlenmesini kimse onermiyor ve bu sabah hatunla konustum tum gun acık kalmasın diye oda dedi zaten ben sesleniyorum yanıt vermiyor oraya takılıyor kapatıyoum oyle olunca vs dedi gozum zaten ustunde sagolasın yani yazdıgın yazı ile aklımda olan ama oteledigim bir arastırma konusunu arastırdım sayende
ama 7 dk da çok utopik yahuu
bizdede allahtan abi var ece nin etrafında arkadaslarımızın çocukları var haftasonu pek evde kalıp tv bakmıyoruz hafta içi sabahtan izliyor ogleden sonra uyuyor epey zaten sonra abi geliyor harala ugurele aksam oluyor ama aksam biz o uyanıkken izliyoruz ama put gibi oturup tv ye bakmıyor ece allaan bizle mesgul

bu arada ece patos reklamına bayılıyor bu beren saatin oynadıgiı nasıl kıkırdıyor onu izlerken .))

seviyorum sizi yahuuuu

allah iyiligini versin ya bana deginmemissin heheee:))

askolsun belmaaa
ama sen daimi her gun girenllerden degilsin ki bebem o yuzden anlamıyoruz yoklugnuu arada girip yoklayıp çıkanlardansın boyle olunca da aradaki sure ne kadar oldu takip etmek tek tek mumkun degil tabi yoksa merak edilmeyecek biri asla degilsinn
ben mesele senin benim yıldız faluma ne zaman bakacaksın onu çok merak ediyorum :KK37::KK37:
muckkk

bugun ve yarın izinliyim dis dolgu randevum var aaralarda yine girerim herkese iyi haftalar

X