2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

serap hoş geldin..kuzucuğun kilo alımına bişey diyemeyeceğim ama boy uzamamsı bir sorun olabilir..bu aylarda kilo almı iyice düşüyor ama boyun mutlaka uzaması gerek doktorlar daha çok gelişimi bu yönde değerlendiriyorlar..
hb deryacm kilo hadi diş çıkarıyoruz desek boy nie uzamıyor sağlık ocağına göre büyüyor ve tam orta seviye diyorlar ama dün doğum dr.umuzla konuştuk oda idrar yolu enfeksiyonu olabilir kızlarda çok görülür büyümeyide etkiler iştahsızlıkta olur dedi..yarın dr.gidicez bakalım sonuç ne olucak abartıyomuyum
hoşgeldin serap, kaldığın yerden devam edersin ne olacak ki, seve seve okurum ben yazdıklarını. lenanın boy ve kilosunda sorun olduğunu düşünmüyorum. doktoru ne diyor ?

cpsimin masası da şahane kendi gibi. blog açmalısın bence canım, bu güzel masaları ve güzel mama tarifleri ile hem sevdiğin işi keyifle yaparsın hem de birçok insan faydalanır.

saol gülizcim inş.dediğin gbdir ama çocuğu olunca insan yesin,büyüsün istiyor eminim tüm anneler aynıdır ama aklımı persentil tablosu karıştırıyor

ayşincim benim var iş yerinde çokyakınımda ne merak ediyosun sor yarın cevaplarım bugün nehir durmuyo işten bakıcam yarın

Uğra mutlaka çok sevinirim gerçekten.
Kaç gibi uğrarsın, belki zamanı uydurabilirsek bir kahve içmeye bile çıkarız ne dersin :)
tüm randevularımı saat 14:00 ye ayarlattım..15:00 de bitiyor..bitmin akabinde uğramayı düşünüyorum uygunmudur..zaten bir gün önceden ararım ben seni..ozaman kararlaştirırız..
Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Çevrenizde evlat edinen bir aile oldu mu hiç ?
Ya da evlat edinilmiş birini tanıyor musunuz ? Hikayesini biliyorsanız paylaşır mısınız benimle?
bende öyle bir hikaye varkii kendi sınıf arkadaşımdı..ailesi 3-4 yaşalrında misafirliğe gidiyoruz diye getirip bırakıp gidiyor çocuk o ailenin evlatlığı olduğunu biliyor ama asıl ailesini bulmak istiyordu..kzıdı adını bile unutamam çok iyi bir arkadaşımdı..işin üzücü yanı evlatlık verildiği evin hanımı ahrazdı..
kız bir resim dahisiydi..sen hangi ifadeyle bakarsan o anki halini hangi teknik istersen kağıd fotoğarfını çekmiş gibi çizerdi..neyse bu arkadaşım araştıra araştıra bir gazeteci sayesinde gerçek ailesinin nerde yaşadığını öğrendi..bir akrabasına ulaşıp bulmayıda başardı..ve bir gün okula gelirken o evden kaçtı kendi ailesinin yanına kaçtı..kendi ellerimle uğurladım..gitti buldu ailesini ama malesef kapı açıldığında ilk sözleri sen neden geldin..ki ailesi doğal olarak onun nerde kaldığını bildiği için hemen tanımışlar..yıkılmıştı resmen köy gibi biryerde yaşıyorlardı..bir müddet mektuplaştık..hiç mutlu değildi hatta pişmandı..sonra ankaraya gelmiş beni aradı buluştuk..kucağında bir bebekle geldi zenci bebek..tekrar ankarada yaşamaya başlamış bir ara çalışmaya başladığındamı tam hatırlamıyorum zenci amerikalı burda doktorluk okuyanbir gençle tanışmış evlenmeden bebeği olmuş..burdan sonrası karışık devamını tanıştığımızda anlatırım..:KK34:aslında onu bulmayı istiyorum..şimdi nerde ne durumda....
deryam çok geçmiş olsun büyük kuzuya. seni de çok özledim ben. yusuf nasıl ? keyfi yerinde mi?
saol canım..aslınd aaklımdasın bir aravarayacağım ama full dolu geçiyor günlerim..
hb deryacm kilo hadi diş çıkarıyoruz desek boy nie uzamıyor sağlık ocağına göre büyüyor ve tam orta seviye diyorlar ama dün doğum dr.umuzla konuştuk oda idrar yolu enfeksiyonu olabilir kızlarda çok görülür büyümeyide etkiler iştahsızlıkta olur dedi..yarın dr.gidicez bakalım sonuç ne olucak abartıyomuyum

saol gülizcim inş.dediğin gbdir ama çocuğu olunca insan yesin,büyüsün istiyor eminim tüm anneler aynıdır ama aklımı persentil tablosu karıştırıyor
dr dan güzel haberlerle gelirsin inşallah..bizede haber ver merakta bırakma..

Son düzenleme:
Tubam pazar günü çok kötü hastalandı..ateşi 39.5 buldu ve düşüremedik..tonsilit olmuş..ve üşütmüş sıpam..cumartesi hava güzeldi aldandı dışarda çok terledi ..sonuç ortada..7 tane penisilin .,ğne yazdı doktor..başka türlü kurtaramayız dedi..4 ünü yaptırdık ama birde bana sorun içim dışım iğne muhabbeti oldu.. TUBA da bitmek tükenmek bilmeyen sorular ..3 gündürde raporlu evdeydi bugün şükür iyi vede okula gitti...

ıkı gundur aklımdasın.. bı turlu arayamadım senı.. sebebı varmıs meger.. yarın konusalım kuzum.

cok gecmıs olsun kuzuna.. o sekıl bu sekıl buyuyecekler ıste.

Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Çevrenizde evlat edinen bir aile oldu mu hiç ?
Ya da evlat edinilmiş birini tanıyor musunuz ? Hikayesini biliyorsanız paylaşır mısınız benimle?

KK da gormustum Aysın.. bu konu baslıgı var.. bence ne merak edıyorsan oradan yasanmıslık adına bulabılırsın.

efrim altta adını gördüm..nasılsın..özledik iyice hiç karşılaşamıyoruz..?
kilo verme işi nasıl gidiyor..bende diyetteyim..yaza dal gibi girelim....2 kilocuk vermeyi başardım..süresini yazmayayım..hedef mayıs sonunda 56 olmak..:nazar::KK8:

ıkı gundur aklımdasın.. bı turlu arayamadım senı.. sebebı varmıs meger.. yarın konusalım kuzum.

cok gecmıs olsun kuzuna.. o sekıl bu sekıl buyuyecekler ıste.

KK da gormustum Aysın.. bu konu baslıgı var.. bence ne merak edıyorsan oradan yasanmıslık adına bulabılırsın.

tamam canım görüşelim..

deryam tubişe çok geçmiş olsun , olmasın bidaha.

15 nisan gibi oralarda olacağım inşallah . hem kontrolüm var hemde bizim yusufa sevgilisini isteyeceğiz. havalarda güzel . ohhh ankaranın tadını çıkarırız. ayşinde gelir belkim..

gunaydınlarrrr

deryacım geçmis olsun tubis e. buyk çocuk hastalıgı mizmizligi dyaha zor oluyor galiba ben karar vermek uzreyim yani oburunu bir sekil oyalıyorsun buyuk seni yiyip bitiriyor tahmin ederim.
o penisilin ignelerinden birkere bizde olmakzorunda kalmıstık allahım kabus gibi saatlerce sakatmıs gibi davranırdı bacagımda bacagım :) çok geçmis olsun

15 nisan gibi oralarda olacağım inşallah . hem kontrolüm var hemde bizim yusufa sevgilisini isteyeceğiz. havalarda güzel . ohhh ankaranın tadını çıkarırız. ayşinde gelir belkim..
tamam ozaman..ayşinede haber veririz dışarda buluşuruz havada iyi olur inşallah..
gunaydınlarrrr

deryacım geçmis olsun tubis e. buyk çocuk hastalıgı mizmizligi dyaha zor oluyor galiba ben karar vermek uzreyim yani oburunu bir sekil oyalıyorsun buyuk seni yiyip bitiriyor tahmin ederim.
o penisilin ignelerinden birkere bizde olmakzorunda kalmıstık allahım kabus gibi saatlerce sakatmıs gibi davranırdı bacagımda bacagım :) çok geçmis olsun

saolun geçti sayılır ..birazdan yine iğneye gideceğiz..çok zor esrako iki iğnesinde çocuk yürüyemedi kucağımda taşıdım..yere basamadı..dünkünde ağrı kesici katıp yaptılar çok rahattı..
evet büyük yiyip bitiriyor gerçekten..:))):KK19:

sabah uyandım bir istifra bir istifra.. berbat durumdayım. halsizim, midem ağrıyor bulanıyor..

herkese selaaaaaammm!

deryacım geçmiş olsun tubişe:)
ayy anlattıgın kişinin hayatı ne kadar karmaşık duygular barındırıyor!üzücü bi durum.halimize şükürler olsun.
sibeeelll bak mutlu olmak için bir sebep daha!
penisilin iğnesi bendede hatırası kötudur. gerçi Berke gibi ayagım skaat gibi gezmedim ama Berke galiba çok nazlı dimi esrako?

sanırım sonunda bir ankara buluşması olacak. eee haydin bakalım resimler bekleriz sizdende..derya damla hocanın kulagını çekiver görunce gelmiyor artık sevmiomu bizi!inşaatı bahane etti gittii!

doktordan geldikk

18 ay aşımızı olduk. allahım bu sıpa kıyametleri kopardı önce herşey iyi guzel başladı reismler oyuncaklar balıklar derken boy kilo baş bel ölçmeye başlayınca film koptu Sakinleştiremedim bi türlü bide babaaaaaaaaaaa diye aglıyor.off ki ne off

kilosu zayıflamış 11880 bi önceki kontrolde 12 650 di. azı dişlerden dolayı iştah sıfır olunca kilo vermiş.olsun saglıklı olsunda!
boyu 82
tantanadan baş çevresini belini şusunu busunu sormadım
saglık ocagındanda agzına damlaısnı aldı. ordada bi aglama neyhsem geçti
gelelim doktor notlarına,;

-2 yaşa kadar 1 ögun çorba mutlaka
gunde 3 cesit meyve az azda olsa 3 cesit önemle vurguladı
bir kase yogurt mutlaka
peynir yemiyor bende omletini peynirli yapıyorum dedim ok dedi.
sebze hergun mutlaka sebze ögunu didi.hergun sebze yiyr gerek ögun gerek çorba olarak ama bizim sebzelermizi kabak ıspanak havuç brokoli lahana prısa bu kaar didim güzeel dedi.
et balık tavuk yiyormu ddii. çok şükür et seviyor dedik!
yumurta hergun mutlaka
inek sütünden ziyade devam sütü junior sütlerden ver didi.

hala emziriyorum dedim. gun içindeki emzirme sayısını azalt iştahı artar memden umut kalmayınca yemeye yönelir dedi.
su mutlaka su içsin o unutur surekli bardak yada biberon göz önund olsun dedi.
abur cubur ne yiyor ddi. çikolata sevmiyor kraker çok seviyor dedik aşırı tüketim olmasın dedi. şekerli abur cuburlara dikkat dedi!
2,5 yaşa kadar gunde 7 dk dan fazla tv aslaaaa dedi.
çok mecbur olunca kayu açıyorum oda çok izlemiyro dedim.
dikkatini sordu anlattıgın şeyer yapabiliyormu.
kendi giyinme çabası varmı
bırak giyinmeye çalışsın sen mudahale etme
dedim pantolon giyiyor kazagını kafasından geçiriyor çorap giyye çabalıyor. ayakkabısını giyyordeidm çok iyi dedi
merdiven basamak tırmanıyormu evet dedim komanda gibi!
yemeklerini kendisi yesin kaşık ve çatal kullanımını artır dedi.
kahvaltıyı çatal bıcakla yapıyor didim güldü:)tavuk yeme şeklinide söyldik erol taş misali diye güldü aferin ona didi.
agız diş saglıgına dikkat her sbaha ve akşam sizinle fırçalasın dedi.
biz henuz macun kullanmıyoruz dedim .ama her sabah uyanınca ve gece uyumadan diş fırçasıyla laboya gidioz didim orda ne söyleidğini kaçrdım macuna başlasakmı başlamaskmı?
aydında afiki zapetmeye çalışıyordu burası yok!
önune çay bardagı cay tabagı ve çaydanlık koydu çay vermesini istedi. bakalım ne yapıyor dedi.
afik bardagı tabaga koydu çaydanlıkdan çay dökdü çay dedi.. çok güzel dedi. tencerekapak ilişkisinide biliyr dedim.
kelime sayısına takılmıyoruz önemli olan komutları algılayaıp yapması ve size ne istediğini anlatabilmesi dedi
vitamin vermedi yine dogal yollardan almasını taraftarıyım dedi.evde çok sıkı giydirmeyin vucudunu tanısın dedi
yani üşüdüğünü ve sıcakladıgını farketmeli dedi.afikde bu var üşüyünce uff uff yapıp yelek istiyor yada ayagına panduff dedik.
bunlar aklımda kalmış öyle işte umarım ateş falan yapmaz

Son düzenleme:
herkese selaaaaaammm!

deryacım geçmiş olsun tubişe:)
ayy anlattıgın kişinin hayatı ne kadar karmaşık duygular barındırıyor!üzücü bi durum.halimize şükürler olsun.
sibeeelll bak mutlu olmak için bir sebep daha!
penisilin iğnesi bendede hatırası kötudur. gerçi Berke gibi ayagım skaat gibi gezmedim ama Berke galiba çok nazlı dimi esrako?

sanırım sonunda bir ankara buluşması olacak. eee haydin bakalım resimler bekleriz sizdende..derya damla hocanın kulagını çekiver görunce gelmiyor artık sevmiomu bizi!inşaatı bahane etti gittii!

bilmem nazlı mi degilmi karar veremedim sen sorunca simdi
yasıtları arkadaslarımın çocukları çok daha nazlı sanki
mesela berke disciye biz yanında olmadan oturur disi çekilir temizlenir vs korkmaz.
bazı arkadaslarımın çocuklarını ikna etmeyi bile basaramıyorlar disciye goturmek için vs
yani kistas nedir bilmiyorum berke orta ayar sanırım. ama baksana ben hiç olmadım penisilin ignesi çok kotu diyor her yasayan
yani bazen abartıyormu diyoruz ama mesela hasta iken klacid diye bi antibiyotik vardı allahım olsem içmem diey nasıl aglıyor ki her ilacı içer berke. aylar once hastaykend onu vermisdi dr gidip baska yazsın diye degistirtmistik çok kotu tadı igrenc falan gitmiyor agzımdan diyodu
bus efer bakmamısız yine aynı ilacı vermisler bir kere içti ama atesi dahada arttı kesin stres sıkıntıdan diyorum. neyes hastanede kalırken muhabet ediyoruz dedik iboyal tamam eve gidince bizde tadına bakacagız bu nasıl sevindi goreceksiniz iste nasıl kotu oldugunu vs geldik eve:)
aldık birer çay kasıgı ucuna bir lokma ama damlattıkyani berke biryandan diyor o kadar azla çok etkili olmaz falan allahımm nasıl bir igrenc tiksinz garip bir acılıkla tatlılık karısmıs
yani sanırım ilacın etken maddesi çok acı içine frambuaz esansı falan konmus ama once anlamıyorsun sonra agzında igrenc bir tat sigara içtim neler yedim içtim gitmiyor agzımızdan ibo diyor bos yere agzımıza surduk ne bu ya falan tepe tepe hak verdik :))))) yok boyle bir ilac yani igrenc otesi. nazlanıyormu diyordum degilmis haklıymıs mesela .)

ay ne çok yazdım :)

ellerine saglık arkadasım ne guzel yazmıssın uzun uzun guzel oldu
hos biz 18. ayda gittk dr a ama kaç ay oldu gitmedik nisan basında gideceğiz

tv 7 dk dan çok izlemesin derken ben bizim dr a sordum sadce bebek kanallarını uzun sureli izleyebilir ama digerlerini izlemesin dedi dk soylemedi
simdi siz aksam falan karı koca oturup bir haber birbaska program izlemiyormusunuz afik uyanıkken ?
bu sekil tum gun nasıl oyalıyorsunuz hiç tv olmadan ?
bizim dr baby tv ye izin verince bende tum gun acık araad bakıyor arada oynuyorordakilerle dans ediyor
ve ordan acayip çok bilgi alıyor sayıları ogreniyor hayvanları tanıyor gormedigi yemedigi meyvaları bile ordan ogrendi diyebilirim kelime haznesi genisliyor egitici oldugunu dusunuyorum ama aklıma da takılmıyor degildi bennde netten bir arastırayım baska uzmanlar neler diyor bakalım bu konuyla ilgili olarak

aynen oyle bende kelime bilmesinden ote algısı iyimi onemli olan bu diye biliyorum
yani dili doner donmez kimi çocuk usengeç olur konusmaz ama deneni anlıyormu bu onemli

serap cım
derya da yazmıs boy uzaması onemlidir gelisim için boy baz alınır kilo degil
aylardır boyu uzamıyorsa mutlaka ileri tetkikler yapılmalı onemli birsey olmaması adına.

afik kilo vermis desene çok mu istahsız ?

bizimkide aldı gidiyor her goren obez olmasın yok porsiyonlarını kucultun yok çok yedirmeyin bak sonra soyle olur aile iri zaten onunu alamazsınız vssinirlerim bozuluyor
son dr kontrollerinde normal gidiyordu dr un hep dedigi aynı oranda boyuda hizli gidiyor bu durumda korkulacak birsey yokboyu normal uzayıp kilosu çok artsa endise ederiz diyet yaparız demisti.

ece su an 13,5 kilo bezsiz ve çıplak halde hastayken hastanede tartıldı. ama kendi dr unda kendi tartısında nisan basında bakılacak onu baz alıyorum. ayda 200 gr almalı demisti dr 2,5 ay evel 12,5 du bu durumda fazla almıs sayılır tartı farkı olabilirmi bilmiyorum ama.
insanların yorumlarına illet oluyorum yedirme azalt bilmemne... neyse

bu arada bizde her gun 3-4 cesit meyva verioyruz
bizim dr un bu konudaad dedigi ozellikle çesitli verin vs demedi.
bir orta boy elma kadar bir meyva yerse her gunyeter ona demisti
biz hergun minik yerli muzlardan birtane bir minik kivi bir elma yada armut ve bir portakalın syunu sıkıp pure yapıp yediriyoruz içinede pekmez tabi.

ayşincim benim var iş yerinde çokyakınımda ne merak ediyosun sor yarın cevaplarım bugün nehir durmuyo işten bakıcam yarın

Süpermiş, çok sağol. Tanıdığın kişi evlat edinmiş mi? Evlat mı edinilmiş? Ona göre soracağım.

tüm randevularımı saat 14:00 ye ayarlattım..15:00 de bitiyor..bitmin akabinde uğramayı düşünüyorum uygunmudur..zaten bir gün önceden ararım ben seni..ozaman kararlaştirırız..

bende öyle bir hikaye varkii kendi sınıf arkadaşımdı..ailesi 3-4 yaşalrında misafirliğe gidiyoruz diye getirip bırakıp gidiyor çocuk o ailenin evlatlığı olduğunu biliyor ama asıl ailesini bulmak istiyordu..kzıdı adını bile unutamam çok iyi bir arkadaşımdı..işin üzücü yanı evlatlık verildiği evin hanımı ahrazdı..
kız bir resim dahisiydi..sen hangi ifadeyle bakarsan o anki halini hangi teknik istersen kağıd fotoğarfını çekmiş gibi çizerdi..neyse bu arkadaşım araştıra araştıra bir gazeteci sayesinde gerçek ailesinin nerde yaşadığını öğrendi..bir akrabasına ulaşıp bulmayıda başardı..ve bir gün okula gelirken o evden kaçtı kendi ailesinin yanına kaçtı..kendi ellerimle uğurladım..gitti buldu ailesini ama malesef kapı açıldığında ilk sözleri sen neden geldin..ki ailesi doğal olarak onun nerde kaldığını bildiği için hemen tanımışlar..yıkılmıştı resmen köy gibi biryerde yaşıyorlardı..bir müddet mektuplaştık..hiç mutlu değildi hatta pişmandı..sonra ankaraya gelmiş beni aradı buluştuk..kucağında bir bebekle geldi zenci bebek..tekrar ankarada yaşamaya başlamış bir ara çalışmaya başladığındamı tam hatırlamıyorum zenci amerikalı burda doktorluk okuyanbir gençle tanışmış evlenmeden bebeği olmuş..burdan sonrası karışık devamını tanıştığımızda anlatırım..:KK34:aslında onu bulmayı istiyorum..şimdi nerde ne durumda....

Tamam haberleşelim, birgün öncesinden haberim olursa ayarlarım saati dert değil.
Off hikaye çok üzdü beni.. Bugünlerde çok empati yapıyorum galiba, çok etkilendim..

Evrimcim çok bakıyorum okuyorum. KK da bu konudaki paylaşımlardan pek bir şey elde edemedim aslında. Konuyla ilgili çok forum var, yazılanlar var. Ama ben aslında bunları yaşamış birileri ile konuşmak ve birazda dışardakilerin bakış açısını anlamak istiyorum..

Çoook sevinirim harika olur ! haberleşelim mutlaka.

evrim gizem tarif için teşekkürler ama iş yerinde yapamam hafta sonu ede yaparım artık aslında ilk doğum yaptığım da böyle bir tarif uyguluyodum baya işe yaramıştı bide rezene atıyodum içine
deryaa tubişe geçmiş olsun
gülii geçmiş olsun aşınızı olmuşsunuz drnin anlattıklarını yazman iyi olmuşta çok aklıma takılan şey var yemek konusunda çok fazla şey söylemiş sen drnin söylediklerinin hepsini yedirebiliyomusun
nehir meyve olarak sadece muz ve portakal yiyo
sebze yemeği hayatta yemez ancak çorbada içiyo ama herzaman sebze çorbası yapmıyoruz
yoğurtta malesef artık hiiiiç yemiyo

X