Didar son iki haftadır çok iştahsızdı. Tüm gün birşey yediremediğim zamanlar oldu. Yeme düzeni tamamen bozuldu diye çok korktum. Şimdiye kadar düzenli vitamin kullanmadım ama geçen hafta vitamin takviyesi yaptım. Diş mi geliyor diyorum, bakıyorum görünürde diş yok. Köpek dişi kabarır gibi yapıyor ertesi gün bakıyorum kaybolmuş. Hafta sonu normal yeme rutinine döndü çok şükür. Yeme düzenimiz de şöyle: Sabah kahvaltı (kaseye süt, ekmek, 3 tane bebe bisküvisi, yarım tatlı kaşığı fıstık ezmesi, bir tatlı kaş bal, biraz tuzsuz peynir gün aşırı yumurta) hala ayrı ayrı yemeye geçemedik. Öğlen elmalı yada muzlu yoğurt, öğleden sonra sebzeli/etli çorba, gece pirinç unlu mama. Öğlen akşam arası badem ve çam fıstığı atıştırıyor, bazen mısır patlatıyorum onu atıştırıyor. Bazen poka, poka diye meyve tabağına geliyor portakal istiyor. Yarım civarında portakal yiyor.
Oyun konusundason zamanlarda pek zaman ayıramadım. Didarın dikkati kısa sürede dağılıyor. Ama oyunun ilgisini çekmesine göre de değişebiliyor. Beş dakikadan fazla biryerde sabit tutmaz zor. Bebeklere mama yedirme, uyutma, kitap bakma, sırtıma çıkıp evde turlama, kucağımda dans etme, şarkı söyleme, tencere kapaklarını birbirine vurma, kapları ters çevirip tabure gibi kullanma, vs... Komutları anlıyor ama işine gelirse yapıyor. Hırkasını eline verdim, babaya götür dedim önce aldı sonra yarı yolda fikrini değiştirdi hırkayı yere atıp başka bir şeye yöneldi. BAzen yapıyor bazen yapmıyor. Kazak vs.. başına geçiriyor. ayakkabı giymeye uğraşıyor.
Konuşma sınırlı. Söylediklerimizi tekrar etmeye çalışıyor ama genelde ilk heceyi söylüyor. Hemen hemen her şeyi söylemeye çalışıyor, zaten önemli olan çaba göstermesi.
Bizden haberler böyle. Büyüme ve gelişme özelliklerinde her çocuk farklı bir çizgide ilerliyor. Evrimin dediği gibi, çocuğun içinde bulunduğu ortam da, genetik özellikler de bunda çok önemlidir. Allaha şükür ki hiç birimizin evladında gelişimini yaşıtlarından çok geride bırakacak bir bozukluk yok. 3 ay önce yada 3 ay sonra farketmez, sonunda birbirlerini yakalayacaklar.
İyi yaptın tatlım tabii ki yazman bize de iyi geliyor. Doktorlar ne tavsiye ediyor, neye dikkat etmemiz gerek, senin gıyabında biz de kendi çocuklarımızı takip etmiş oluyoruz. Doktorlarla ilgili Evrimin görüşüne de katılıyorum. Çok da katı olunmamalı. Sana çocuğun yeme düzeni ile ilgili söyledikleri benim çok işime yaradı çünkü bir süredir Didar da iştahsız olduğu için ihmal etmiştim. Yazdıklarından ben de kendi notlarımı alacağım.
Çok geçmiş olsun canım.
Oyun konusundason zamanlarda pek zaman ayıramadım. Didarın dikkati kısa sürede dağılıyor. Ama oyunun ilgisini çekmesine göre de değişebiliyor. Beş dakikadan fazla biryerde sabit tutmaz zor. Bebeklere mama yedirme, uyutma, kitap bakma, sırtıma çıkıp evde turlama, kucağımda dans etme, şarkı söyleme, tencere kapaklarını birbirine vurma, kapları ters çevirip tabure gibi kullanma, vs... Komutları anlıyor ama işine gelirse yapıyor. Hırkasını eline verdim, babaya götür dedim önce aldı sonra yarı yolda fikrini değiştirdi hırkayı yere atıp başka bir şeye yöneldi. BAzen yapıyor bazen yapmıyor. Kazak vs.. başına geçiriyor. ayakkabı giymeye uğraşıyor.
Konuşma sınırlı. Söylediklerimizi tekrar etmeye çalışıyor ama genelde ilk heceyi söylüyor. Hemen hemen her şeyi söylemeye çalışıyor, zaten önemli olan çaba göstermesi.
Bizden haberler böyle. Büyüme ve gelişme özelliklerinde her çocuk farklı bir çizgide ilerliyor. Evrimin dediği gibi, çocuğun içinde bulunduğu ortam da, genetik özellikler de bunda çok önemlidir. Allaha şükür ki hiç birimizin evladında gelişimini yaşıtlarından çok geride bırakacak bir bozukluk yok. 3 ay önce yada 3 ay sonra farketmez, sonunda birbirlerini yakalayacaklar.
yalnız ben doktor bilgilerini paylaşırken amacım sadece sizlerede bilgi vermekdi. beni bilen bilir asla bi kıyaslama için konuşmam yada asla bi böburlenme yada övunme yapmam.
ben resim koyarkende video eklerkende yaptıklarını yazarkende içimde hiçbir kötu niyet olmadan gayet kendim gibi anneme anlatır gibi yada akşam aydına oglum böyle böyle yaptı diye anlatır gibi yazıyorum.
zaten evladımın yapabildikleriyle ben övunememki!ben kimimki ?bunu ona yaptıran ben değilimki!inançlı bir insan olarak herşeyin Rabbim tarafından oldugunu biliyorum. tevekkül yani. tedbir alıp elinden geleni yapıp takdiri Rabbime bırakmak..
DOKTOR BİLGİLERİNİ SIRF BİLGİPAYLAŞAIMI AMaÇLI YAZDIM. SİZ KENDİ EVLADINIZLA KIYASLAMA YAPIN DİYE YAZMADIM.
İyi yaptın tatlım tabii ki yazman bize de iyi geliyor. Doktorlar ne tavsiye ediyor, neye dikkat etmemiz gerek, senin gıyabında biz de kendi çocuklarımızı takip etmiş oluyoruz. Doktorlarla ilgili Evrimin görüşüne de katılıyorum. Çok da katı olunmamalı. Sana çocuğun yeme düzeni ile ilgili söyledikleri benim çok işime yaradı çünkü bir süredir Didar da iştahsız olduğu için ihmal etmiştim. Yazdıklarından ben de kendi notlarımı alacağım.
Tubam pazar günü çok kötü hastalandı..ateşi 39.5 buldu ve düşüremedik..tonsilit olmuş..ve üşütmüş sıpam..cumartesi hava güzeldi aldandı dışarda çok terledi ..sonuç ortada..7 tane penisilin .,ğne yazdı doktor..başka türlü kurtaramayız dedi..4 ünü yaptırdık ama birde bana sorun içim dışım iğne muhabbeti oldu.. TUBA da bitmek tükenmek bilmeyen sorular ..3 gündürde raporlu evdeydi bugün şükür iyi vede okula gitti...
Çok geçmiş olsun canım.