2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Didar son iki haftadır çok iştahsızdı. Tüm gün birşey yediremediğim zamanlar oldu. Yeme düzeni tamamen bozuldu diye çok korktum. Şimdiye kadar düzenli vitamin kullanmadım ama geçen hafta vitamin takviyesi yaptım. Diş mi geliyor diyorum, bakıyorum görünürde diş yok. Köpek dişi kabarır gibi yapıyor ertesi gün bakıyorum kaybolmuş. Hafta sonu normal yeme rutinine döndü çok şükür. Yeme düzenimiz de şöyle: Sabah kahvaltı (kaseye süt, ekmek, 3 tane bebe bisküvisi, yarım tatlı kaşığı fıstık ezmesi, bir tatlı kaş bal, biraz tuzsuz peynir gün aşırı yumurta) hala ayrı ayrı yemeye geçemedik. Öğlen elmalı yada muzlu yoğurt, öğleden sonra sebzeli/etli çorba, gece pirinç unlu mama. Öğlen akşam arası badem ve çam fıstığı atıştırıyor, bazen mısır patlatıyorum onu atıştırıyor. Bazen poka, poka diye meyve tabağına geliyor portakal istiyor. Yarım civarında portakal yiyor.

Oyun konusundason zamanlarda pek zaman ayıramadım. Didarın dikkati kısa sürede dağılıyor. Ama oyunun ilgisini çekmesine göre de değişebiliyor. Beş dakikadan fazla biryerde sabit tutmaz zor. Bebeklere mama yedirme, uyutma, kitap bakma, sırtıma çıkıp evde turlama, kucağımda dans etme, şarkı söyleme, tencere kapaklarını birbirine vurma, kapları ters çevirip tabure gibi kullanma, vs... Komutları anlıyor ama işine gelirse yapıyor. Hırkasını eline verdim, babaya götür dedim önce aldı sonra yarı yolda fikrini değiştirdi hırkayı yere atıp başka bir şeye yöneldi. BAzen yapıyor bazen yapmıyor. Kazak vs.. başına geçiriyor. ayakkabı giymeye uğraşıyor.

Konuşma sınırlı. Söylediklerimizi tekrar etmeye çalışıyor ama genelde ilk heceyi söylüyor. Hemen hemen her şeyi söylemeye çalışıyor, zaten önemli olan çaba göstermesi.

Bizden haberler böyle. Büyüme ve gelişme özelliklerinde her çocuk farklı bir çizgide ilerliyor. Evrimin dediği gibi, çocuğun içinde bulunduğu ortam da, genetik özellikler de bunda çok önemlidir. Allaha şükür ki hiç birimizin evladında gelişimini yaşıtlarından çok geride bırakacak bir bozukluk yok. 3 ay önce yada 3 ay sonra farketmez, sonunda birbirlerini yakalayacaklar.

İyi yaptın tatlım tabii ki yazman bize de iyi geliyor. Doktorlar ne tavsiye ediyor, neye dikkat etmemiz gerek, senin gıyabında biz de kendi çocuklarımızı takip etmiş oluyoruz. Doktorlarla ilgili Evrimin görüşüne de katılıyorum. Çok da katı olunmamalı. Sana çocuğun yeme düzeni ile ilgili söyledikleri benim çok işime yaradı çünkü bir süredir Didar da iştahsız olduğu için ihmal etmiştim. Yazdıklarından ben de kendi notlarımı alacağım.

Çok geçmiş olsun canım.

Belma inşallah düzelir küçükhanımın iştahı.
Ben de bu konuyu çok problem yapıyorum ama şu sıralar saldım çayıra ne yapayım çatlasam da patlasam da değiştiremiyorum bu huyunu sıpamın.
Bu arada bizimki dışarıda gezerken evde yemediği şeyleri hapur hupur yiyor .
Mesala sebzeci var evin yakınlarında ve gezerken tezgahına sardı benimki bir şirinlik yapıyor adama gülüyor falan. Adam da tuttu buna muz vermek istedi. Yok dedim o muz yemez. (Evde hiç yemişliği yoktur getirir elindeki bana veya babasına yedirir çünkü)
Adam demez mi yok ben ona geçen gün de verdim dedesiyle geziyordu yedi .
Babam bana söylememişti adam benden daha iyi biliyor çocuğumu
Ve büyük lokmalarla benim şaşkın bakışlarım arasında muz yendi bitti kül oldu.

çok güldüm muz olayına.ama nezaman benim çocuğum sevmez yemez falan derse anneler o çocuk onun aksini yapıyorçben çok şahit oldum.

bu aralarbende çnarın yemesine takmış durumdayım.ve cuma günü için doktorundan randevu aldım.kahvaltısında 1 yumurta yiyiyor ekmeksiz .içine peynir koyuyor annem.öğlen sadece tarhana çorbası.sebze hiç yemiyor.yoğurt hiç yemiyor.akşama kadar abur cubur.çikolata kraker ve sakız.akşamda 1 biberen pirinç unu yapıyorum.tüm yediği bunlardan ibaret.babasıda sadece tarhana çorbası yediriyoruz diye kızıyor.ama napayım aç kalmasın diye hergün yapıyoruz.doktora gittiğimizde sebze yemeyen çocukler için bir şurup var onu tavsiye ediyormu diye sorucam.yoksa bu beslenme şekliyle nasıl olucak bilmiyorum

herkese selam

artık sık sık giremiyorum üzülüyorum.. özlüyorum sizleri
kıvançta huy değişiklikleri oluyor sürekli bir mızmız modunda neden olduğunu anlamıyorum.
hep onunla ilgileniyorum artık havalarda ısındı hep dışarı istiyor. elimi tutup kalk dışarı diye çekiştiriyor beni
bu arada bende spora başladım haftada 3 gün spora gidiyorum.
gün arkadaşlarım başlayacağımı biliyorlar söylemiştim onlara.
aldım başımı gittim evlenmeden önce çok fit biri değildim fakat bu kadarda obez değildim.
çarşamba cuma cumartesi günleri gidiyorum
bir gün aerobik bir gün plates bir gün step yapıyoruz.
artı olarakta düzenli bir şekilde diyete başladım inş. sonuçları güzel olur.
fakat tansiyonla ilgili sorunlarım var.
ilk gün sporda bayıldım tansiyon 10/2 ye düştü
ikinci gün ise 15/10 a fırladı sürekli bir dengesizlik içinde bu moralimi bozuyor
doktorun söylediğine göre vucüt alışmaya çalışıyormuş
ilk 1 ay böyle dengesizlik olabilirmiş. aslında korkuyorum biraz. ama yinede azimliyim pes etmeyeceğim.
diyet yapan diğer arkadaşlarıda arada okuyorum tavsiyelerini alıyorum çaylar vs.
destek çok önemliymiş bunu anladım umarım yarı yolda bırakmam.

Son düzenleme:
İnşallah sağlıkla devam edersin spor olayına Dilek. İlk dönemler zor oluyor ama sonra insan alışınca eksikliğini bile hissediyor sporun. Süper.

Çınar Sebze yemiyor diye hiç üzülme canım.
Bizimki de önceden sebze çorbasını çok severdi.
Şimdi içtiği tek çorba yayla çorbası oldu.
Sebze yemiyorsa meyveden tamamlamaya çalışmak lazım.
Bir de eline havuç ve salatalık verince ısırarak yiyor bizimki belki Çınar da sever.
Salatalığı da daha geçen gün aldım mevsimi hala değil ama....

Ah ah ben misafirkene burdaki hamımlar hamileykene okumaya yetişemezdim. Gecesi gündüzü yoktu topiğin. Şimdi böyle oldu.. Çocuklar ne hale getirdi bizi.

Ben buraların bostankenki halini bilirim.....

Ah ah ben misafirkene burdaki hamımlar hamileykene okumaya yetişemezdim. Gecesi gündüzü yoktu topiğin. Şimdi böyle oldu.. Çocuklar ne hale getirdi bizi.

Çok hoşsun Hocam.. :)))

Spor ıle ılgılı dedıgın gercekten de cok dogru.. baslaması cok zor.. ama sonradan da bır gun dahi yapsaman resmen içimde huzursuzluk hıssedıyorum.

Daha sonra eve bir yuruyus bandı almayı planlıyorum.. bundan sonra yaz - kış bır bahanem kalmasın dıye.. Kuzey ın oyun saatı olayını falan da halledebılırsem bı spor salonuna duzenlı gıtmeyı cok arzuluyorum. Bu yastan sonra bogazı kısarak vucut toparlanmıyor, bunu anlamıs bulunuyorum.

----- --------

Sebze yeme konusuna gelınce, Kuzey ın gel gıt lerı arasında sebze yer alırsa yıyor ama oyle her gun bır sebze yeme olayı bızde de yok.. gunluk alması gereken vıtamın surubunu vererek yemedıgı zaman kı seylerını dengelemeye calısıyorum. Ama ıstahsız cocuk, gercekten de bır annenın saglıklı bır cocugunun basına gelebılecek en zor seylerden bırı. Rabbım beterınden saklasın yıne de.

Hayatım denemişsinizdir belki ama tarhananın içine azcık azcık sebze karıştırsanız. Mesela çok az pırasa koysan, kokusu vs belli olmuyor. bence anlamadan yeme ihtimali yüksek :) Az miktarla başlayıp zamanla içine kattığın sebzenin miktarını arttırsan. ıspanak, kereviz dönüşümlü olarak yer belki. kereviz ve brokoli yoğun aromalı sebzeler çok çok az koyarsan belki yutar. Didar bebekken brokoli çorbasını severdi şimdi yerken iğreniyor gibi yüzünü buruşturuyor ben de küçük parçalar halinde mercimek çorbasına katıyorum. Pirinçununa da elma yada muz rendesi katıyorum sen biraz meyve suyu ekleyebilirsin. Aklıma bunlar geldi yazayım dedim inşallah işine yarar.

2 gündür düzelme var sağol canım. Sol üstten köpek dişi iğne başı gibi patlamış, bugün fark ettim. Senin muz olayı da çok hoş olmuş. Siz o manav amcaya arada bir uğrayın :)

ahh ah ne günlerdi, bilmez miyim hiç. Yazılanları takip edicem diye saatler pc başında geçerdi. Ama şimdi birkaç sayfayı bile zor takip ediyoruz. Ne lüks içindeymişiz ya...

dilekcim inan senin adına çok çok çok am açok sevindim verdigin karar çok guzel hem diyet hem spora yazılmıs olman super
bir gune gelmedim bak bu haberi kaçırmısım.) saka bir yana gercekten çok guzel bir karar vermissin fazla kilonun kimseye faydası yok insanı saglıgından eder ilerki yillarda
sakın ama sakın bırakma
tansiyon dengesizlik den olabilir dr diyorsa korkma

kesinliklee tavsiye ediyorum kosu bandı yerim yok diyor herkes ama hani 60 m2 de yasamıyosa herkesin bir yeri vardır diye dusunuyorum yani oturma odası yada yatak odasının genis estetigini bir sure bozsun
mesela al altı ay kullan sat internetten yarı parasına bile satsan sana yine kar getirmis oluyor spor salonundan çok daha pratik en uygun zamanında pat ustune çık artık ne kadar kuzy izin verirse suresine hani uyur uyanırsa birakırsın vs
ben çok memnunum aynen yapmasam huzursuz oluyorum
aynende dediin gibi biizim yaslardan sonra artık sırf diyetle kilolar gitmiyormus bak bende meliyorum haftada 4 gun bir saat 6,5 hizda yurudgum halde aradada birer dk 7,2 de kosuyorum 4-5 kez ama yinede tam guzel kilo veriyorum diyemem

dun oglen zeytinyaglı pirasa yiyordum ece de yanımda geldi agzını actı biraz suyundan pirinclerden verdim baktım yine geldi resmen yarim kase kadar suyundan pirincinden yemistir birazda sulu yapmıs hatun isabet oldu ara ara riske girpi yani kusm ariskine girip minik tanelerden verdim kah onları çıkardı tukurdu yani kah yed yuttu ama hala versem istiyordu
demek rondodan geçirsem yada ece için rende gibi minicik dograyıp biraz pisirsem yermis sasırdım tadını sevmesine eksi hosuna gitti sanırım limonluydu da epey hiç vermemistim ummadık seyleri seviyorlar bazen

buket senin muza çok guldum ya elin esnafı biliyor he senin çocugunun huyunu.) ilahi ya
banada eski bakıcı demisti muz verdim çeyrek elinde yedi diye çok sasırmıstım.)

bugun ece ye enginardan çorba yaptık ve yed nasıl mutlu oldum anlatamam
çok faydalı bir besin almıs oldu
iki enginar bir patates bir havuc biraz pirinc birde hindi eti içinde
içine yinede ilk kez yiyor yadırgamasın diye yogurt koydum pistikten sonra tabagına yani çorbayla karıstırdım iki gun bunu bitircek iki enginer yemis olacak yani
yeni çikti aklınızda olsun deneyin çok faydalı

kendim calıp kendim oynuyorum sanırım :)
kimsenin birsey yazdıgı yok bende gidiyorummm

hayırlı olsun spora başlamışsın.umaraım tansiyonun normale dönerde devam edersin.

belmacım teşekkür ederim tavsiyelerin için ama denedim olmuyor.patates bile koysam anlıyor tarhananın içine.ama peynir ,süt yada kaymak koyduğumda çok güzel yiyiyor.

havucu denedim istemedide .ısırdı ve püskürttü.aciiiiiiii diyor.dedim annecim acı değil ben tattım ımmmm çok güzelmiş dedim tekrar ısırdı.yine aynı şey.salatalığı denemedim deniyeyim bakalım teşekkür ederi.

ben doktor bilgilerini gördüğüm zaman mutlu oluyorum gerçekten. her yazılandan bişiler öğreniyorum.
bugun ve yarın izinliyim dis dolgu randevum var aaralarda yine girerim herkese iyi haftalar
inşallah kolay geçer canım.
sorma aynı dertten muzdaribiz. sorduğunda yazar mısın lütfen ben de merak ediyorum yani vitaminin faydası olur mu? hangi vitaminin tadı en güzel?
farklı lezzetler güzel geliyor demek ki. onlar da haklı esra aynı şeyleri yemekten bıktılar artık..
enginar kültürüm hiç yoktur ama mutlaka deneyeceğim..

Çok iştahsız olduğunda benim kurtarıcım kuruyemiş oluyor. Belki sizlerde de işe yarar.
Fındık, fıstık, ceviz, üzüm gibi. En son leblebi ve dut kurusu denedim. Biraz yedi onlardan da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…