2008 Mayıs Anneleri

Günaydın arkadaşlar,

Dün görümcemlere iftara davetliydik benim görgüsüz kocam bana sormadan bu hafta Pazar günü ailesini bize davet etti..Davet etmesinde sorun yok ama ben hem bebekle uğraşıp hem temizlik yapmaya çalışıp hemde nasıl yemek yapcam diye hiç düşünmüyo adam. Sinir oldum bende söyledim tabi bebekle hazırlık zor olur diye..Eşimde annesine " sen öğlen gel yardım et bize" falan dedi..Onlarda biraz bozuldular tabi ama ne yapim ya..Bana sormadan davet ederse böyle olur işte birde o davetin altından hanım nasıl kalkar diye düşünse..Çağırıpta tam hazırlık yapamayıp rezil olmakta var..Ben bebekli bi kadınım..

Bu arada cumartesi yeğenim gelmişti, yarım saatlik bir iş için Kızılaya gittik eşime bebeği pusete atıp gezdirelim dedim "yok sefil olur bebek ben bakarım arabada" dedi..Bakamamış tabi bi geldim bebek çatlıyo ağlamaktan belki 20 dk ağlamış benim salak kocamda bebeği ön tarafa alıp bakmayı akıl edememiş. Bebek arka tarafta perişan olmuş..Cumartesi eve geldiğimizde bütün gün ağladı oğlum bir türlü sakinleşmedi..Dünde çok huzursuzdu iki dakika yanından ayrılim nefessiz kalana kadar ağlıyor..Psikolojisi bozuldu bebeğimin resmen..Bu adam bi gün benim elimde kalacak ama bakalım ne zaman klava:
 
naze üyeliğini iptal bile etse bize niye haber vermedi ki:sm_confused:

yaseminciğim mahmudun kreşi hayırlı olsun... hemen kaynaşmış maşallah arkadaşları bile olmuş. girişken çoçuk demek. buarada bakıcı neoldu memnunmusun şuan? yoksa öbürünü hala dört gözle bekliyorsun? çoçuğu için bişeyler dedinmi? mert nasıl duruyormu? son durum nedir?

ebrucuğum ya artık senin bu kocana deyecek laf bulamıyorum. nekadar üşüngeç adam kendi üşengeçliğinden çoçuğun üstüne atıyor sefil olur diye. keşke yiğeninle ikiniz alıp götürseydinizde öyle sefil olsaydı daha iyiydi. hava alıcak çoçuk dışarı yüzü görsün biraz ya. valla bigün dövmeye filan kalkarsan haber ver yardıma gelelim büyük bir zevkle yaparımhihoyyyt kaydirigubbakcemile5
bu haber vermeden birilerini çağırma huyu bence erkeklerin geninde var. bizimkide yapıyordu baştan kızınca bıraktı yine arada istisnalar olabiliyor tabiyerimseniben
 
yasemin ne güzel hemen alışmış mahmud kreşe. ilk günler kalkmak zor gelirde sonra oyunun tadına kendiliğinden kalkar gibi geliyor bana.
ebrucum merhaba. keşke yavrunuda götürseydin yanında. annemin bi lafı vardır. çocuğum başkasının yanında güleceğine benim yanımda ağlasın derdi. o hesap. baba da olsa bilmiyordur bakmasını nasıl susturacağını ne bileyim. benim adamda kızın neşesi yerindeyse bakar. huzursuzsa bakmaz. ben kayınvalidemde bulaşık bile yıkıyor olsam ya bıraksana şunu der. yarım yamalak kalır bulaşıklar lavaboda. ben kızımla ilgilenirim kayınvalidem bulaşıklara devam eder. terstir huyu. çocuk huysuzlanınca çatcak yer arar. Yunus Emre de o şeyi unutana kadar sensiz ağlar artık.
bu arada kardelen mercan dilara ansaneri kıslar herkese merhaba. adını söylemediğim varsa özür dilerimm... herkese merhaba inşalah keyifler yerindedir
 
kardelen benim koca da öyle. habersiz çağırır bende surat asarım sonra şiddetli bi kavga. her defasında aynı. ama bu adamlar bu kadınlar çalışıyor eve akşam gidiyor ne zaman temizlik yapcak ne zaman evi bi toplucak diye düşünmezler. benimki bigün bana ne dedi biliyormusunuz ya benim arkadaşlarım gelecek olsun önemli değil dedi. bende iyi öyle mi öyle. önceki gündende yemekli misafirlerim vardı geç gitmişlerdi makinaya bile koyamamıştım bulaşıkları akşamda işten geç geldik misafirler bizle beraber çıktılar eve. kızları aldım salona dedim erkekler girin mutfağa. o dağınıklığın içinde oturdular. ohh canıma değsin... ama yine her defasında aynı döngü. hiç bana sorulmaz.. bi de dükkandan da erken eve göndermezya deli olurum. bi pazar günü evdeyim onuda kızımla vakit geçirmek istiyorum. cumartesileri eleman oluyordu şimdi o da sınavı oluyo bilmem ne gelmiyor. sinir yaa. kendi işin daha kötü. elin işi olsa izin alırım vs ama kendi işinde olmuyor.. offff
 
bizimkide ev dağınıkken arkadaşlarını çağırır sonra bi telaş toplamaya çalışır benimde iki ayağımı bi pabuca sokar.neyseki öyle zamanlarda yardım ediyor yemeğe,evi toplamaya..servis falan da yapar misafir varken.ama yie de hazırlıklı olduğun gibi olmuyor.Allah ne verdiyse yeniliyor işte.
 
ya benyediğim bi ton azarla kalıyorum. dolaba kışlık koncak eve erken gidip de hazırlayamıyorum. aldım dolapta bekliyor bir sürü şey.gelidğinde yardım etmişti. şimdi napcam bakalım. bu koyduğum son şeyler olur artık yeter . 2,5 kg fasülye 2 kg börülce koydum. doğum yaptığım sıralarda annem biraz koymuştu. şimdi yine bi 2 kg fasulye aldım. 2 kg bamya 2.5 kg kadar da barbunya aldım...onları yapcam. barbunyaları ayıkladımda bakalım bamyaları benim kızla nasıl yapcaz. az büyüse vercem eline :)
 
ya benyediğim bi ton azarla kalıyorum. dolaba kışlık koncak eve erken gidip de hazırlayamıyorum. aldım dolapta bekliyor bir sürü şey.kızkardeşim gelidiğinde yardım etmişti. şimdi napcam bakalım. bu koyduğum son şeyler olur artık yeter . 2,5 kg fasülye 2 kg börülce koydum. doğum yaptığım sıralarda annem biraz koymuştu. şimdi yine bi 2 kg fasulye aldım. 2 kg bamya 2.5 kg kadar da barbunya aldım...onları yapcam. barbunyaları ayıkladımda bakalım bamyaları benim kızla nasıl yapcaz. az büyüse vercem eline :)
 
oooo baya şey almışsın. ben 4 kilo fasulye aldım koydum ama 2 3 kilo daha alıp koyucam. bide kırmızı biber aldımkoydum. küçük küçük kare doğrayıp koyuyorum. sonra patetes doğrayıp aynı boyutta kızartıyorum üzerine sarmısaklı yoğurt yağ yakıp döküyorum süper oluyor herkez çok beğeniyor. hoşaflık vişne erik kızılcıkta koydum. dolaptada yer kalmadıki kurbanda geliyor. nasıl sığıcaklar bilmiyorum. şimdilik annemin dolabınada sıkıştırdım bişeyler. abarttım galiba çok yaptım hoşaflıklar sırf onlar doldurdu buzluğu. ama bişeyler daha koymam lazım iyi oluyor kışın yeniyor yemek zati yazın karpuz ekmek tamamdır:))
 
geçen sene annemle kayınvalidem bana yapıvermişlerdi. bu sene anne oldumya özendim valla. doldurcam. kurbanı unuttum ama ben yaaa. ayrıca dolmalık biber ve karnıyarık için patlıcan da koydum. domates de rendeledim buz kalıplarında onu da koydum.. bi tek menemenlik koycam. hoşafla reçelle aram yok ama seneye nasip olursa çilek reçeli yapmayı düşünüyorum.
 
benim herşeyimi annem ve ananem yapıyor.konserve yapar bizimkiler.ben ufak tefek bişeyler koydum okadar.hatta teyzem,eşimin yengesi,annesi de bişeyler gönderiyorlar kışlık.bana yapacak bişey kalmıyor.
 
Bugün canım çok sıkkın kendimi çok mutsuz hissediyorum kızım bütün gün uyumadı 1 hafta üzerine eve geldim heryer toz içinde temizliğimi yapamadım ve bide bugün doğum günüm ama daha kocam kutlamadı bile klava:
 
doğum günün kutlu olsun canancım.belki bi sürpriz yapacaktır hemen canını sıkma.ev işi dediğin nedir ki hallolur üzme tatlı canını.
 
Biterde başak burcu olunca insan en titizinden her şey batıyo işte
 
kız nereye sığdırıcan onca şeyi. dolmalık biberi doldurup koyuyorum ben poşetlereçıkartım tencereye dizip koyuyorum ocağa. çok pratik oluyor. bende heveslendim yaptır reçel birsürü. yiyen olmayınca verdim anneme annemde gelen giden çok olunca yeniyor.
benim herşeyimi annem ve ananem yapıyor.konserve yapar bizimkiler.ben ufak tefek bişeyler koydum okadar.hatta teyzem,eşimin yengesi,annesi de bişeyler gönderiyorlar kışlık.bana yapacak bişey kalmıyor.
ooo sana yapıp gönderiyorlar yemesi kalıyor size ooh ne güzel. ama insan hevesleniyor ya yapmaya:1rolleyes:
 
canancığım doğum günün kutlu olsun nice yıllara
a.s.a.s.a.s.a.s.

sen baya titizsin canın bende başak burcuyum ama konulara titizim. evde pek değil. yani artık değil çünki peşimden durmadan dağıtan ve kirleten bi kocam var artık pes ettim umursamıyorum çünki kriz geçiriyorum diye diye dilimde tüğ bittiÇok üzgünüm çoook

belki akşama filan süpriz yapar şimdilik takma kafana. hatta unutabilirde onada hazırlıklı ol bence. ne olsa artık evliyiz çıkmıyoruz elde etmeye çalıştıkları biri değiliz yaklava:

benimkide eylül 14 ünde kendimi unutup yada sadece kuru bi kutlamayla geçireceğine alıştırıyorum şimdiden. evlendikten sonra yaptığı yakuru bi kutlama yada akşama kadar bekletip anamı ağlatması. işi erken bittiği için erkenden gündüz bişeyler yapsın istiyorum. ode beklete beklete anca bi pastayla karşıma çıktı geçtiğimiz d.günümde. gerçi dün hatırlattım ona çaktırmadan. bu ay ne güzel bir ay başaklarla dolu diyede bakalım neolucak. bide benimki başak burcuna gıcık oluyor konularda bukadar titiz ve düşünceli olduğum için. zaten bende yay a gıcık oluyorum heran yay gibi gergin oldukları için:dilcikar:
 
Ay Canancım taktığın şeye bak benim koca da anlamaz o işlerden. Sen gene iyisin benimki bana kendi paramla doğum günü hediyesi aldırmıştı..Dünyada kaç tane insan kendi kendine doğum günü hediyesi alırda kocası kendi almış gibi havalara girer ayol kaydirigubbakcemile3 Bu senede hiç sallamadı bende onun doğum gününde bişey almadım..İlk sene çok heves etmiştim gömlekler bilmem neler bissürü bişey aldım eşime ama sıra bana gelince gittik bi spor ayakkabı aldık..Benim mutlu olduğumu düşündü ama ben çok kırıldım..Sonrada kutlamadım artık bir daha onun doğumgününü..Salla gitsin canım ya..Belli bi süre sonra anlıyosun ki dünyada herkes sadece kendini düşünüyo..Belki bizde öyle yapıyoruz kim bilir..Doğum günün kutlu olsun bu arada :1hug:
 
canan doğum günün kutlu olsun
hasta olan bebişlerede geçmiş olsun inş tez zmanda iyileşirler bi dahada hasta olmazlar
kızlar bişiy sorcam yaa siz bebişleri kaç günde bir yıkıyonuz
ben hergün yıkıyom ama artık iki günde bir yıkayayım diyorum buralar azcık serinledi
cevaparınız bekliyorum kızlar yıkamazsam çok huysuz oluyor bende hergün yıkıyom hemncik yatıyo 3-4 saat kalmıyo şimdi o düzeni bozsak çok zorlanacam ama hergünde yıkasam korkuyom üşütecek yardım lütfen
 
ebru canım ya artık seni mutsuz görmek istemiyorum üzülüyorum her mutsuz mesajna eşinle konuşmayı denesene kavga etmeden ankaradan ayrılın beypazarına dönün sen işine dön canım ya ne bileyim bir eylemde bulun kendini yıpratıyosun böyle olan sana oluyo kimseye değil
 
Kızlar hepinize teşekkür ediyorum a.s. ben anladımki benim kocam böle die üzülmeme gerek yokmuş hepsi aynıymış bu erkeklerin. ay bi yaşıma daha girdim. hihoyyyt




Canım bende hergün yıkıyordum miniğimi :ecrin_bebek: havalar biraz soğuyunca 2 günde bir yıkadım ama şimdi yine sıcak hergün yıkamaya devam ama soğuduğundan bende hergün yıkayamam.. bence yıkanmadığı günde ki düzenede alışır daha çok küçükler alışmaları kolay oluyo
 
Ayrıca saat bu saat benimkinde halen tık yokkkkkkkkk klava:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…