2008 Mayıs Anneleri

Ecrin'e dönem dönem bişe oluyo emmiyo memeyi gördüğü gibi kendisini geriye atıyo sonunda neden olduğunu anladım suda haşlanmış yumurta yediğimde emmek istemiyo acaba yumurtayı sevmicekmi bende sevmezdim sırf faydalı diye zorla yiyorum
 
of ya yaseminciğim geçmedi hala demek zavallı yavrucak. rabbim acil şifalar versin((( amiiiin...

gökçenciğim sizede geçmiş olsun. kusma bizdede olabiliyor. ben üşüttüğüm zaman kustuğunu farketmiştim bende. umarım tahliller temiz çıkar.
 
idrarda veremedik.torba taktık hastanedeyken ama torba çıkmış ve oğlum bezine çiş yapmış.enfekiyon olsa idrarının rengi değişik olur diye endişe etmedim ama kan sonucunu heyecanla bekliyorum.inşallah bişey çıkmaz korkuyorum.25inde sağlık ocağına gidecez.birde orda tartılacak.bakalım kaç kilo gelecek.şimdilik 500 gr almış görünüyor.doktor da bi alem.hem az diyo hem de ek gıdaya geçme erken diyo.sizinkiler 4. ayında kaç gr almışlardı?
 
yasemincim geçmiş olsun canım, sanırım çocuklar fena üşütmüşler..Allah acil şifalar versin yavrularına..
ebrucum kendin için en doğru kararı vermişsin..tebdili mekanda ferahlık vardır derler..bence de öyle..git sınavına hazırlan, annle dertleş, sıkıntılarından bir nebze uzaklaşmış olursun..insanın kendi ailesi gibisi yok valla..Allah ailelerimizi başımızdan eksik etmesin..
canım annem olmasaydı ben ne yapardım bilmiyorum..
ben aileme aşırı düşkünüm..onları kaybetme düşüncesi beni öylesine korkutuyor ki..
Rabbim diyorum ailemin acısını gösterme bana..
Derdim ki ben evlenemem...ailemden ayrılamam..evlendim annemlerin bir üst katını kiraladık..hiç ayrılmadım onlardan..bazen memlekete gidiyorlar..çocuklar gibi ağlıyorum..babamı arıyorum neden gittiniz diye..alış artık ev-bark sahibi oldun biz her zaman yanında olmayacağız diyor...bunu kabullenmek nasıl ağır geliyor bilemezsiniz...
daha 6-7 yaşlarındaydım babam 30 yaşına girmişti..o gün sabaha kadar babam yaşlandı diye ağladığımı biliyorum..yastığımda bir tek kuru yer bile kalmamıştı.sabah annem yastığımı ıslak görünce şaşırmıştı..sonrasını hatırlamıyorum ama o anı hiç unutmuyorum..
bunları neden yazdım bilmiyorum..paylaşmak istedim sanırım....
 
gökçencim geçmiş olsun, acil şifalar dilerim Rabbimden...tahlil sonuçları da yüzünüzü güldürsün inşallah
 

canım benim oğlan da aynını yapıyor, büyüdükçe huyları değişiyor alışmamız lazım...
:))
 
Rida sen 30 yaşında yaşlandı sanmışsın bende 40 yaşında ay bende çok üzülmüştüm babam yaşlandı diye çocuk aklı işte 40 çok bi yaşmı ama dediğin gibi anne baba çok başka bende onlarsız bi hayat düşünemiyorum ben onlara hastalığı bile yakıştıramıyorum onlar benim annem babam sanki onlara bişe olmaz gibi gelio ama hayatın bi gerçeği var ama allahım onları bizim başımızdan eksik etme
 
Kizlar kacgundur girip adam akilli yazamiyorum.Sadece soyle bir yazdiklariniza bakiyorum.Benim bilg bozulunca esiminkine kaldim.Onda da aksamlari bir sira bir sira sormayin..
Yasemincim cok uzuluyorum canim cocuklara,Allah bir an once sifa versin ..
Ridacim sagol canim ilgin icin Mercanin testini yaptik ama daha sonuc gelmemis.Bugun aradilar, bekledigimiz tahlil sonuclanmamis ama MERCAN'DA KOLESTROL CIKMIS.Nasil olur anlamadim.2 yasinda bir cocuk,ve kolestrol....Zararli bir sey yemez.Abur cubur yemez,fast food yemez.Ailede kimsede yok..Internetten arsatirdim ve moralim sifirrr oldu.Bu yastaki kolestrol cocuk yasta klap krizine yol aciyormus...Birde ustune su 13 bebegin olum haberini izledim(onunla ilgili bir topik actim zaten) aglamktan basima agrilar girdi...
Ebrucum en cokta aklim sende canim arkadasim .Insallah sinavlarini verirsin ve bu ayrilikta ise yarar...Durumun ,moralin nasil?Yunus emre nasil.Bi vakit bulursan bize yaz.Eminim herkes merak ediyordur....
Canancim ecrinin remimi degismis bana mi oyle geldi.Ben bu kiza bayiliyorum yaaa.Super br model...Her baktigimda maasallah deyip yiyorum
Gokcencim sizede gecmis olsun..Allah tum bebeklere saglik versin.Bir anne baska ne ister ki Allahtan.????????
 
elifcim, mercan için gerçekten çok üzüldüm..inan bu durumda hangi kelimeyle hislerimi anlatacağımı bilemedim..Rabbim şifa versin..
Herşeyin Allah'tan geldiğine iman ediyoruz...derdi veren dermanını da vermiştir..
dualarlarımdasın...
 
KOLESTROLE İYİ GELEN ŞİFALI BİTKİLER

Fasulyeler; Fasulyeler yüksek oranda lif içerirler ve yağ oranları da son derece düşüktür.Bu yüzden de mükemmel bir kolesterol düşürücüdürler.Aynı zamanda kolesterolü düşüren bir başka madde olan lesitin içerirler.Yapılan bir araştırma, günde bir buçuk bardak kuru barbunya fasulyesi ya da mercimeğin, koleserolü %19 oranında düşürdüğünü göstermiştir.




Kereviz; Araştırmacılar laboratuvar fareleri üzerinde yaptıkları bir deneyde, önce yüksek oranda yağ içeren besinler vererek farelerin kolesterol seviyelerini yükseltmişler, daha sonra da farelerden bazılarına kereviz suyu vermişlerdir.Kereviz suyunun total kolesterol ve LDL’yi önemli ölçüde azalttığını gözlemlemişlerdir.


Sarımsak ve Soğan; Yapılan ço sayıda araştırma her gün birdiş sarımsağın (ya da yarım soğanın) total kolesterol değerlerini %10 ila 15 oranında aşağılara çektiğini göstermiştir.Bir deneyde, günde 800 mg.sarımsak verilen deneklerin hem kolesterollerinin hem de tansiyonlarının düştüğü gözlemlnmiştir.Avrupa’da sarımsağın kariyovasküler hastalıkların, özellikle de yüksek kolesterolün tedavisinde kullanımı onaylanmıştır.Yapılan bir diğer araştırma, günde 2-3 çay kaşığı sarımsak yağı verilen kısmen yüksek kolesterollü hastalarda, kolesterol seviyelerinin %7 ila %33 arasında değişen oranlarda dütüğü gözlemlenmiştir.



Zencefil; Yapılan çok sayıda araştırma, zencefilin kolesterolü düşürdüğünü göstermiştir.Bu nedenle diğer kolesterol dşürücü besinleri zencefille tatlandırabilirsiniz.

Çemenotu; Çemenotu, musilaj adı verilen yumuşatıcı lifler açısından zengin bir bitkidir.Bitkinin kolesterol düşürücü etkisi hem laboratuvar hayvanlarında hem de insanlar üzerinde yapılan deneylerle kanıtlanmıştır.



Kabuklu Yemişler; Yüksek kolesterolü olanların, yağ içeriği bakımından zengin besinler olan kabuklu yemişlerden uzak durması gerektiğini düşünebiirsiniz.Ama kabuklu yemişlerin insanlarda doygunluk hissi yarattığı bilinmektedir.Örneğin ceviz, doygunluk hissi ile doğrudan bağlantısı olan seratonin içerir.
Kabuklu yemişlerin sağlıklı kişilere çok fazla olumsuz etkisi olmadığı görülmekte.Ancak yüksek tansiyonu ya da kalp rahatsızlığı olanlara kabuklu yemiş öneremeyiz.




Susam; Tüm bitkler kan dolaşımına karışıp, buradaki kolesterolün dışarı atmasına yardımcı olan fitosterol adlı bir bileşik içerirler.Veri tabanına göre, susam fitosterol bakımından en zengin bitkisel kaynaktır.
Yüksek oranda fitosterol içeren diğer bitkiler, içerdikleri fitosterol bakımından azalan sıralamayla ;marul, ayçiçeği tohumu, fındık, salatalık, kuşkonmaz, bamya, karnıbahar, ıspanak, incir, soğan, çilek, balkabağı, turp, kayısı, domates, kereviz ve zencefildir.
Kolesterolü yükselten et yemek yerine, bu bilgilerden yararlanarak kolesterol düşürücü salatalar ve çorbalar hazırlayabilirsiniz.Örneğin yüksek oran fitosterol içeren bir meyve salatası yapmakiçin incir, çilek, ve kayısıyı karıştırıp üzerleine zencefil serpebilirsiniz.

 
kızlar oğlumun kan sayımı düşük çıkmış biraz..demir eksikliği olbilir dedi doktor.sağlık ocağındaki doktor da 4. aydan sonra demir eksikliği olması normal çünkü anne sütünden demiri yeterli miktarda alamaz demişti geçen ay.o aklıma geldi.4 aylık olunca kan damlaına başlanır demişti.sizlerde durum nasıl.?kilo alımı yavaşladı oğlumun acaba demir eksikliğinden mi?bi site ilk üç ay 600-1000 gr,4,5,6 aylar 400-600 gr.,7,8,9 aylarda 250-500 gr arası alırlar diye yazılmış.doğru mu acaba?buna göre kilo alımı normal gibi.perşembe aşımız var bakalım ordaki doktor ve ebemiz ne diycek.
mercancım geçmiş olsun canım.inşallah geçici birşeydir.Allah acil şifalar versin hasta olan tüm bebeklere...
 
elifcim geçmiş olsun mercana. birde iyi yönünden bak erken fark ettiniz. erken teşhis erken tedavi. yıpratma kendini çocuklarının sana ihtiyacı var canım
canan ecrin ne tatlı olmuş öyle maşallah.
kardelen rida elif gökçen canan herkese merhaba...
kızlar kaç gündür giremedim ya. bizde de hırsızlık olayı vardı ya taşınsakmı evmi alsak karar veremedik. birde biraz stresli ortam şu aralar..
gökçen size de geçmiş olsun canım
yasemin sizede geçmiş olsun canım
havalardan mı yaa bikaç gün girmedim kuzular hemen hasta olmuş. tez zamanda iyileşirler inşallah. benim böceğinde burnu akıyor şimdi oldu sümüklü böcek..:roflol: kocam böyle dediğimi dumasın kafamı kırar -tatlicadiarzu-
ebru inşallah sınavlarından alnının akıyla çıkarsın canım, sınav çalışmak içinde biraz rahatla bi müddet eşini düşünüp stres olma. mutlaka birşeyler zamanla düzene girer.
ridacım iyi dileklerin için teşekkür ederim. unuttuğum yoktur inşallah öpüyorum kızlar eee keyifler nasıl bakalım. ben uyuyamaz oldum yine yaa
 
kkızlar hepinizin bebişlerine geçmiş olsun
benimde oğlum hafiften öksürüyo ve hapşırıyo
 

canım öncelikle geçmiş olsun. yahu bu aralar ne çok hastalanır oldu yavrularımız...Allah nazardan saklasın..sağlık sıhhat versin inş.
bence gökçencim sen de kendin için kan sayımı yaptır..
demir eksikliği ile talesemi (akdeniz anemisi) birbiriyle çoğu kez karıştırılır..talesemi için ayrı bir test yaptırmak gerekiyor..anemi bebeklerde 5-6.aydan sonra anlaşılıyor..
 
Evet Elifcim Ecrin'in yeni resmini koydum minik kelebeğimin güzel duyguların iç.in teşekkür ediyorum

Küçük mercan'ım umarım tedaviyle iyileşir hiç bişeyi kalmaz yavrucuğun.

Gökçen evet sitede okuduğun gibi kilo alımı ilk aylara nazaran düşüşe geçiyo düşünsenize her ay 1 -1,5 kilo aldığını bizde bu kontrolden sonra kan damlasına başlıyabiliriz doktorumuz Ecrin 1 aylıkken kanı düşük 4. ayda başlarız demişti.

Bebeler hasta olmasın onlar daha çk küçük
 
4.aydan sonra başlanıyormuş kan damlasına.sağlık ocaklarında bedava veriyorlarmış.yani d-vit kullanımı gbi rutin.perşembe aşıya ve kontrole gidicez ozaman iyice sorarım.
rida cım teşekkür ederim iyi dileklerin için. ben de yaptırdım kan sayımım normal çıktı.hatta hamilelikte bile normaldi ki çoğu bayanın düşer.talesemi testi de yapılmıştı.bi problem yok çok şükür.
herkese teşekkürler ilginiz için.
 
Kizlar simdi dr dan geldik.Mercanin da kan tahlilinde demiri dusuk cikmis.Onun iicn takviye demir hapi verdi ve bol bol brokoli,ispanak,ve burad sabahlari yenen degiisk miisr gevrekleri var ondan onerdi...
Ayrica kolestrolu de normalin birazcik uzerindeymis..Dr bizi cok iyi tanidigi iicn cok sasirdi bnuna.Cunku mercan zayif bir cocuk.Yemek yeme tarzimiiz biliyor dr umuz.Buradaki tyrkler hep ayniyiz.Fazla sokkatan yemeyiz.Hala ulkemizden bir cok seyi taze taze getiririz...Mercana bir sure diyet verdi...Cok fazla sut ictigi iicn artik diyet sut icecek.Haftada 2 kez yumurta yerdi.YUmurta bir sureligine iptal..Tavuk yiyecek ama sirf gogus etini.Bende su gogus etini hic sevmem,tahta gibi tadsiz tuzsuz...Ama ne yapalim.Iste boyle arkadaslar.Annem cok sasirdi bu yasta cocukta olur mu dedi?Gerci eskiden bu tur testler yapilmiyormus ki belki eskiden beri varda biizm simdilerde haberimiz oluyor...Bende belli arlilarla boyle saglik taramalarindan gecirin cocuklari...
 
Aman sevindim çok bişeyi olmasın annesi şimdi sen çok iyi bakıp iyi edersin Kayra'yı bende az önce kayınvalideme anlattım oda çok şaşırdı aa bebekte de olurmu canım dio oda :))
Aslına bakarsan bebeklere o güzel meleklere hastalık yakıştırılmıyo ondan sanırım
 

Canim sagolasin.Hastalik hic kimseye yakismiyor ama dedgin gibi kuzularimiza hic mi hic yakismiyor...SEnin dedigin seyi bulamadik .Hangi topikte acaba?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…