2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlısı olsun canım Allah sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin...bende bugün iş çıkışı aylık kontrolüme gidicem özledim yavrumu bir an önce akşam olsada görsem diye sabırsızlanıyorum...Bu arada fındık, badem ve ceviz yiyorsunuzdur umarım bebek ve bizim için faydası varmış tabi fazlasına kaçmadan birkaç tane faydasını söyleyeyim...
Leblebi Şekeri
*Anne sütünü artırır.
*Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır
*Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır
Fındığın Faydaları....
* Enerji verici ve besleyicidir. Cinsel gücü artırır.
* Vücudunuzun ihtiyacı olan proteini rahatlıkla fındıktan karşılayabilirsiniz. Fındık vücutta artık madde bırakmadan protein verir ve vücudun normal çalışmasına, zayıf düşmemesine yardımcı olur.
* Gelişme çağındaki çocuklara da hem enerji verip hem de besleyici olmasından dolayı gelişmelerini daha iyi sağlamak için fındık vermeliyiz.
* Sodyum düşük, magnezyum ve potasyum yüksek olduğundan vücutta kan basıncını düzenlemede önemli rol oynar.
* Kansızlık, sindirim ve dolaşım sistemi bozukluklarını önlemede gerekli olan demiri içerir. Süt ve mamülleri demir yönünden yetersiz olduğundan fındık bunlarla tüketilirse, açığı kapatır.
*İçerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır.
*İçerdiği krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.
*Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
Bademin Faydaları....
* Sinirleri güçlendirir.
* Göğüs hastalıklarını,
* Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
* Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
*Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
*İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
*Bademde bulunan yağlar kötü kolesterolü azaltır.
Cevizinin Faydaları....
İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı
Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir"açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.
Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
Damar sertliğini önler.
Enerji sağlar. a.s.

sağol canım içimi rahatlattın çok şükür seninde bebişinin sonuçlarının iyi olmasına sevindim inş sağ sağlim doğururuzda ayperincim,buarada kafana görediyet yapma bende fazla kilo aldım şimdi 7 7.5 kilo aldım drum iki hafta önce 6 kilo almşıken fazla gidiyon ekemepği ve tatlıyı azalt dedi bengerçi ne ekmek nede tatlı çok tüketmiyorum kuruyemişi azalttım:roflol:sende lütdfen özwellikle tuzu kafana göre azaltma canım tatlı yemesende olur tatlıyı herşekil alıypz meyvdedn bile ama ekmeği azda olsa tüket canım ,,inş bu kilolalrı bir bir verecez korkma:dance:

canım korkmaaaaaaaa bernimde aynını oldu bi kaç gün sonra geçti benim ilk aşım olmadığı için diğer ikisindede öle olmuştu şişmişti ve parça parça kızarmıştı oyüzden korkmadım ben 20. haftamda bu aşıya yaptırdım ,,ben gebelikten önce başladığım için 3. dozunu yaptırdım hamileleikte daha yapılmayacak benim bir dahaki doz 1 yıl sonra o zaman vurdururum ,,,kızlar bu aşı bizden çok bebelerim,z için önemli bu aşıyı yaptırınaca bu bağışıklık bebeğede geçiyo yeni doğduğunda herhengi bi bulaşma riski kalmıyo ,,yaptırmayanlar drlarına sorsun derim sadece bunu değil hapatit aşısınıda yaptırmamışsanız oda yapılaıyo hamişlkta drlara sormayı unutmayın derimsüprizzzzz

çok sevindim canım bak içine erkek doğuyodu ama yanlış doğmuş, merak etme ayrıntılıda kız demişse yanılma payı azdır canmım hayırlı olsun ölçümlerinin iyi çıkmasınada sevindim

Seni çok iyi anlayan biri olarak sevincini paylaşıyorum.. Benimde oğlum vardı şimdi bir kızım olacak inşallahh..Sevinci kesinlikle farklı oluyor değilmi :) Farklı bir heyecan...Eşim diyor ki ayrıntılı ultrasona kadar yanılma payı oluyormuş, ya o zaman erkek derlerse çok üzülürüm..Ben kız istiyorummm diyor öylesine heyecanlı bekliyoruz ki hatta arada sırada ya doğum zamanı bir an önce gelse de kızımı kucağıma alsam..dediği oluyor.. Allah sağlıkla hayırlısıyla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallahh..

teşekkürler eylül,murgiz,nazecim evet gerçekten farklı oluyor kızım olcalmış yaaa bunu hiç düşünmemiştim sanki hamileliğimi yeni öğrenmiş gibi oldum.tetanoz aşını dr bana söylemedi.bugün gizli şeker için yükleme testi yapıldı şekerli kafamçokkarıştı ama cuma günü sonucunu öğrenmeye gitiğimde sorarım.birde kızlar benim çarpıntılarım oluyordu drum kardiologla görüşmemi istedi kardiolog muyene etti gebelikte çarpıntıların olabiliceğinden bahsedince rahatladım daha sonra eko çekti oda iyi çıktı ekg çektirdim onunda sonucu cuma günü belli olcak işte :sm_confused:

avebrucuğum,kilo alıyorum dediğim halde ,elevit'e devam dedi,dr.. ama yine dediğin gibi tekrar soracağım:uhm:
bende ,1.75 boya 58 kilo hamile kalmıştım..ama şimdi +11 ..veve diğer aylar düşünüldüğünde bombayım..bu gidişle enine boyuna biri olacağım..hamişliğimin görüntüsüde hariç! kilo bir kenara catlamak da yanına hediye..kafamçokkarıştı
hareketli ,kendine durup durup iş yaratıp koşturan biride olmasam nedurumda olurum kimbilir..ne kötüki şimdiden bel ağrılarılarım başladı ..

yaseminciğim gözünaydın canım...:) cok güzel süpriz yapmış minik meleğin :)

sorma murgizciğim,buaralar taktım diyorum ya:a015: bakalım artık,bebişlerimiz sağlıklı olsunda ,kilolalarımızın caresi var zaten diyorum..:çok üzgünüm:

Günaydın Mayıs Anneleri...

Dün kontrolüm vardı oğluşumu gördüm şükürler olsun hiç bir problem yokmuş herşey yolunda gidiyormuş minik kuzumun kemikleri bile tek tek belli oluyordu kocamanda olmuştu...uyuyordu doktor göbüşü salladıktan sonra uyandı doktora gitmeden önce klasik müzik dinlemiştik benim bile uykum gelmişti demekki oğluşda uyumuş...çok güzel bir duygu annelik Allah evlat isteyen herkese nasip etsin bizede sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin...Sevgiler

hepinize günaydın;
bende dün oğlumu gördüm büyümüş kerata ama çok hareketli kızlar maaşallah.
şu anda herşey normal 05.02.2008 de ayrıntılı ultrasona giricem ve şeker yüklemesi yapılacak inşallah ordada herşey yolunda gider. 2. kez anne olacam ama hepsi ayrı bir güzel. sanki ilk defa tadıyomuş gibiyim bu duyguyu çok heyacan verici. Allah olmayan herkeze nasip etsin.
Bu arada dün oğluma ilk defa bir tulum ve alt üst takım aldım eve gidince büyük oğlum 4 yaşında ona oğlum bak kardeşine aldım bunları dedim çok sevindi ama bana kızdı neden fenerbahçeli takım almamışım diye bende onu seninle beraber gidip alacaz dedim hem sana hem ona öyle sevindiki anlatamam. İnşallah doğduktan sonrada böyle olur. Gerçi şu anda çok sahiplenmiş durumda doğunca beni korkutuyor severken zarar verecek diye ama rabbim yardım eder inşallah.

Ayperincim bence vitamin yerine diyetisyenle görüşmende de fayda var ..Ben öyle yapmayı düşünüyorum çünkü diyetisyenlerde hamilelere uygun olan beslenme reçeteleri var..Böylece ek vitamin almana gerek kalmadan sadece yediklerinle günlük vitamin ihtiyacını karşılayabilirsin..Doktorum bana eleviti bırakabilirsin dediği halde ben bırakmamıştım çünkü hep yediklerim bebeğe yetmez ekstra vitamin almam gerek diye kendimi şartlandırıp durmuşum..Halbuki o yediklerimin hepsi bebekten ziyade bana kilo olarak geri döndü..Sonradan 29 Mayıs hastanesindeki doktorumdan da aynı şeyi duyunca vitamini bıraktım..Şimdi iştahımda biraz olsun düzelme var..En azından yedikten sonra doyduğumu hissedebiliyorum yerimseniben Önceden saatlercede yesem açlığım hiç gitmiyordu..Sürekli beynimin içinden bi ses bana "Ye ye ye" diyordu .. Bel ağrıların içinde yürüme yapmanı tavsiye ederim gerçekten iyi geliyor..Bende sürekli oturmaktan hem bel hemde kuyruk sokumumda ağrılar olmuştu ama yürüyüş yapınca 3 gün içinde hiç ağrım kalmadı..

Cansetcim sanırım 2. kez anne olanlar bize göre daha şanslı ve tecrübeli :)) Ben bazen bebeğe ilk doğduğunda nasıl dokunacağım nasıl banyosunu yaptıracağım diye korkuyorum açıkçası..Ayrıca daha bir tane bile bişey almadım oğluşa..Allah kısmet ederse 7. aydan itibaren bişiler almaya başlarım artık..Bu arada oğlun belki kardeşini biraz kıskanabilir ama aradaki denge iyi kurulur ve ilk çocuk anneyle bebek arasındaki ilişkiden dışlanmazsa sorun kalmaz sanırım..Ben erkek çocuklarının kardeşlerini daha fazla sahiplendiklerini farkettim..Kızlar daha kıskanç oluyor sanki :))

Eylülcüm çok sevindim senin adına canım..Benimde 21. haftada detaylı ultrasona girmem gerekiyordu ama 20. haftada zaten doktor kontrolünden geçtiğim için çok sık ultrasona girmek istemedim..Biraz erteleyeceğim detaylı ultrasonu..Zaten doktorda gelişimi iyi görünüyor dedi..İnşallah Allah hepimize sağlıklı,hayırlı,sevimli bebekler nasip eder..

Merhaba kızlar uzun süredir uğramıyorum:1no2:sohbetlerinize katılamadım.ne çok
değişiklikler ve gelişmeler olmuş hayatınızda.dün hacettepeye gittim.oğluşumu gördüm dr amcası gösterdi bütün organları yarın tekrar ayrıntılı ultrason için
gidecem

Kızlar takvimler nereye kayboldu..Ben göremiyorum kimsenin takvimi görünmüyor..Hatta kontrol panelindeki imza ayarlarıda yok..Acaba bende mi sorun var sizde görünüyorlar mııı ?

Güzel haberlerle gel inşallah...

Kızlar takvimler nereye kayboldu..Ben göremiyorum kimsenin takvimi görünmüyor..Hatta kontrol panelindeki imza ayarlarıda yok..Acaba bende mi sorun var sizde görünüyorlar mııı ?

canım takvimi site kaldırmış imza ayarlarıda yok doğru...ne güzel bakıyorduk bebişlere niye kaldırdılarsa...

Bu arada tüm mayıs anneleri doğum için araştırmalara başlamış, bende özel hastaneye gidiyorum herşeyi mevcut hem eski hemde güvenli bir hastane ...normal doğum istiyorum forumda doğum videosunu izledim ama korkmadım ama bebek doğupta anne kucağına veriyorlarya orada koptum senağlama başladım ağlamaya inşallah problemsiz atlatırız doğum aşamasını sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz...sevgiler a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…