2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bence de şimdi ki boy ölçüm sonuçları yanıltıcı olabiliyor..değişir bu çocuklar hiç belli olmaz..
hepsi de uzun uzun olurlar inşallah..benim boyum 160 larda uzun değilim.ama kızım uzun olsun isterim.
kader cim dün gördün değil mi benim sahfadaki yorumları değerli bir hocamızın yorumlarını(!) sorma ya çok sinirim çıktı ama artık bişey de yazmadım..hoşgörü gerek herşeyden önce insanlara..
 
selmacım yorumları görünce benim de canım sıkıldı ama işi polemiğe dökmemek için bir şey yazmamayı uygun gördüm . maalesef ön yargıları yıkmadan bir şeyleri düzeltmek gerçekten çok zor dünyanın neresine gidersek gidelim acı , keder, sevinç, neşe, pişmanlık tüm duygular aynı dil ise işin ayrıntısı...
izledin mi bilmiyorum ama gönül yarası filminde şener şen meltem cumbulu bir türkü kafeye götürüyordu ve orda aynur kürtçe bir şarkı söylüyordu meltem cumbul ağlamaya başlayınca şener şen "kürtçe biliyor musun" diye soruyor meltem cumbul da "anlamak için kürtçe bilmeye gerek yok" demişti.. gerçekten de sonuçta kürtçe arapça, ingilizce , yunanca veya rusça hiç farketmez yabancı dilde bir müzik bizi sesiyle , ritmiyle, müziğiyle bağlar...
kızımın ismi helin ve helin kürtçe bir isim ve eşimin tercihi. bir askerin hem de güneydoğuda terörün en civcivli zamanında kucağında arkadaşını şehit veren bir adamın kürtçe müzik dinlemesini de kızına kürtçe isim oymasını da o kadar yadırgadılar ki hatta o taraflı olduğum için benim koyduğumu bunu saklamak için eşimi kullandığımı bile düşünen kıt düşünceli insanlarla karşılaştım ne diyeyim...
terör asla ama asla onayladığım bir şey değildir ama bu orada yaşayan tüm kürtlere (ki ben kürt değilim bile) ve kürtçeye düşmanlık ne kadar mantıklı ... amerika bana göre dünya üzerindeki en büyük terördür ama hangimiz ingilizceye arkamızı dönüyoruz ....
 
:) aynen canım düşüncelerimiz ortak payda da..
bir insan bir insana nasıl bu kadar kin garez duyabilir?bir mantığı mı var bunun hem ne haddimize biz neyiz ki
bölücü her tür düşünceye bende karşıyım yıkıcı azici olumsuzluk hissettiren herşeye..
dediğin gibi abd gibi bir düşman bela varken...
neyse bakalım okula bu duurm nasıl yansıyacak...arkadaşla canımız sıkıldı açıkçası...umarım okulda konusu olmaz..
 
gülhancım öncelikle muharreme geçmiş olsun..valla okurken çok duygulandım..yavrum benim..hasta hasta gitmiş yine de..Rabbim şifa versin yavruna..

kadercim, bizde de aynı problem..muhammed gördüğü herşeyi ayak direyerek ister..inat açıkçası..istediği olmayınca öyle bir bağırıyor ki..mecburen tamam diyorum yeter ki sesini kessin diye..ama her zaman alamıyorum..istediği çok büyük şeyler oluyor..mesela araba istedi geçen ay..arkadaşı siteye gelip sürünce..baya bi gözü kaldı..bir sürü küçük arabası var..her biri 10-20 tl..biz de aman imrenmesin kimseye diye gittik pedallısını aldık 75 tl idi sanırım..bir seferde kurtuluruz..bir daha her gördüğü arabayı istemez diye düşündük ama bir iki gün sonra ondan da sıkıldı..küçük araba sevdası başgösterdi yine..çantalarımdan birine el koydu el çantası..onun içine koyuyor minik arabaları onlarla geziyor..onlarla yatıyor..bugün kocaman traktörle yattı..uyuyunca aldım yanından..öyle işte..aslında dediğin gibi doğru değil..bağırdığında her istediğinin alındığını anlayınca hep aynı şeye başvuruyor..kerata...
 
bu arada dünkü yorumları ben de okudum selmacım..biraz bozuldum açıkçası arkadaşının ön yargılı tavırları beni de rahatsız etti..o şarkıyı açınca çocuklarla oynuyordu eşim dönüp baktı monitöre; gülümsedi..ben de çok kürtçe müzik dinleyen biri değilim ama bazı müzikler gerçekten öyle hoş ki anlamak çok önemli değil..ingilizce arapça fransızca bir müziği de -anlamadığımız halde-bize farklı duygular hissettirdiği için dinlemiyor muyuz?
benim eşim kürt kökenli..evlendiğimiz ilk dönem..ona şöyle demiştim..ben seni kürt gibi görmüyorum onun için evlendim..bu cümle onu öyle üzdü ki..toparlayamadım da..yani aslında anlatmak istediğim onun benden bir farkı olmadığıydı ve kürt türk diye bir ayrım yapmadığımdı..onu kendimden ayrı tutmadığımdı..ilkokula gazipaşada başlamış ve 25 yıldır da gazipaşada ikamet ediyorlar..ama o ben kürtüm dedi..asimile olmamı bunu inkar etmemi mi istiyorsun, oysa bu bizim zenginliğimiz olmalı(dil, kültür zenginliği) dedi..ben bu vatan için, bayrak için gözümü kırpmadan ölüme giderim dedi..bu güne kadar yaşadığı önyargılardan ,doğuda pkk illetiyle yaşayan halkın yaşadığı zorluklardan bahsetti..ben zamanla daha iyi anladım..eşimi ve o zamanlar bana anlatmak istediklerini..
 
rida cım evet..bende eşin gibi düşünüyorum.çeşitlikikte güzel dediğin gibi.. anlayamıyorum halen bu kafada insanları gördükçe ettikçe..anlatmak istesem sanki kendimi savunur duruma düşmüş gibi oluyorum...neden kendimi savunuyorum benim için doğru olan bu..yine de paylaşma düşüncemi ama beni yargılayamazsın...ne kadar acıtıcı ve düşünseizce edilen ifadeler..
neyse o hoca ile konuştuk ben size alınmadım siz paylaşımınız savundunuz haklıydınız.ama felan filan..düzeldi aramız...bozuk olmasında iyi de olmasında zaten:)
 
bu da benim fikrim.tabii ki müzik yani beste evrenseldir fakat besteye yazılan sözlerde artniyet varsa,senin varlığına düşmanlık varsa,senin olan herşeye göz dikip parçalama isteği varsa,binlerce insanın katili olan ve ülkeyi kardeşliği savaşa sürükleyen birine övgü varsa isterse dünyanın en güzel bestesi olsun dinlemem .biraz da neyi dinlediğimizi araştırmak lazım.herkesin kendi fikri .ben bunları savunuyorum diyen tabii ki dinlesin.içlerinde dinlecek çok hoş benim de hoşuma giden üniversite yıllarında dinlediğim parçalar var.sözlerinin ne anlama geldiğini daima sorup öğrenmişimdir.
bu sözlerden ayrımcı bir insan olduğum düşünülebilir ama ben sadece şuna inanıyorum,hepimiz bu ülkenin insanıyız milliyetimiz farklı olabilir ama bu ülke için hepimiz biriz,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım,bu ülke ve bu bayrak bizim diyebilen herkes eşittir.
 
Son düzenleme:
merhaba anneler hatırlar mısınız bilmiyorum beni.ben 2 numara ile uğraşmaktan buraya yazamadım.2 aylık oldu bebegim.abiside çok şükür alıştı.boy kilo durumu hakkında yazı varmı diye okuyum dedim sizde onu yazmışsınız.benimkinin boyu 96 kilosuda 13.üzülüyordum ufak diye ama normalmiş acayip sevindim.benim etrafımdaki yasıtı cocuklar cok uzun ve kilolu benim oğlan gözüme cok ufak geliyordu ama normalmiş.malum mayıs ayı tüm çocuklarımızın yeni yaşlarını kutlarım:)
 
özlemcim, söylemlerine katılmamak mümkün değil. ben senin ne demek istediğini anlıyorum. bu vatanı bir bütün olarak herşeyiyle kabulleniyor ve biz bunu bir zenginlik görüyoruz..fakat ülke topraklarında gözü olup, milleti birbirine kin duygularıyla tutuşturup, bundan fayda sağlama planları olan dost görünümlü düşmanlarımızı da iyi öğrenmeliyiz..gelecek nesilleri yetiştirirken vatanına milletine ülkesine bayrağına sahip çıkan hayırlı ve imanlı vatandaş olsunlar diye uğraşıyoruz.ülkenin bir karış toprağında gözü olanlara Rabbim fırsat vermesin..
müzik konusuna gelince..içeriğine bakmadan sadece kulağımıza hoş geldiği için dinlediğimiz bir sürü şarkı var ama insanda milli dini duygular uyandıranı da var..eşe, sevgiliye ağıt da, serenat da..marş da..tabi ki bahsettiğin biçimde olanı da var ki..bu tuzaklara düşmemek lazım..bunların denetimle olarak sunulması lazım ki biz de ne dinlediğmizi bilelim..kendimizle çelişkiye düşmeyelim..
 
ethanroom arkadaşım, ismini hatırlayamadım..ama tabi ki seni hatırlıyorum..Rabbim bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin..artık 2008 mayıs çocukları abi abla olmaya başladılar bile.biz facebook da da 2008 mayıs anneleri diye bir grup kurduk eğer ki bize katılmak istersen 11 kişiyiz orda da paylaşımlarımız devam ediyor..seni de aramızda görmek ve yakından tanımak isteriz..bana mesaj atarsan seni ekleriz grubumuza..

sizin doğum gününüz ne zaman...malum mayıs ayındayız.Rabbim yavruna hayırlı sağlıklı nice mutlu yaşlar nasip etsin..yeni yaşı hayırlı olsun..RABBİM güzel günlerini göstersin..

boy kilo konusuna gelince maşallah durumlar iyi görünüyor..genetik yapıyla da alakalı biraz..bizim iki arkadaştan birinin oğlu muhammedden kısa biri ise baya bi iri..ailelere baktığımızda biriinin ailesi uzun birinin ailesi ise kısa.biz vasat takılıyoruz..92 cm bizim bücürük..13 kilo..
 
bu arada sizinle paylaşmak istediğim bişey var..kariyer netten pazar akşamı bir iş ilanına başvurmuştum..dün aradılar..görüşmeye çağırdılar..aynı gün işkur dan telefonuma bir iş ile ilgili mesaj geldi..görüşmeye çağırdılar..ikisine de bugün gittim ve görüştüm ..ikisi de beni işe almak istiyor..artı ve eksi taraflarını gözden geçiriyor ama bir türlü karar veremiyorum..eşimin istediği yer işkur un gönderdiği yer..ama yol problemi var..dua edin arkadaşlar aslında asıl sorun çocuklarımı bırakıp çalışmak çok zor gelicek hem bana hem yavru kuşlarıma..2 yıldır evdeyim..2009 haziran ayından beri birlikteyim evlatlarımla..diğer taraftan çalışmak zorunda olduğumu anladım eşimin konuşmalarından..ne kadar o da istemese de mecburiyet sözkonusu..hayırlısı olsun diyoruz..bakalım..Allah büyük..
 
Ridacım senin adına çok sevindim.İnşallah hakkınızda hangisi hayırlı ise o olur.öpüyorum canım
 
günaydınnnnnn canım arkadaşlarım
nasılsınız bi süredir girmiyorum hepinizi çok özledim.tüm mayıs bebişlerine nice mutlu yıllar diliyorum.iyi doğdunuz bebişlerrrrrrr
kızlar arda çok hastaydı 3 gün ateşi düşmeedi antibiyotiğe başlamam rağmen dikkatli olun hazırlıklı olun sanırım bir salgın var
ridacım iş konun hayırlı olsun umarım hayırlısını seçersin.merak etme çalışmak daha iyi gelecek sana çoçuklarda alışacak.
özlem bebişin hayırlı olsun
gülhancım kardercim selmacım sizletide öpütorum adını unuttuğum varsakusura bakmasın hepiniz öpüyorum
 
canım ben bu facebooka hiç üye olmadım kullanımı hakkında bir fikrim yok.size buradan yazacagım artık.nasılsınız herkes iyi inşallah.bizimki bu cumartesi girecek yeni yaşına:) boyda evet aile ile alakalı olabilir.yani benim etrafımda da hep yasıtlar büyük gibi ahmete göre.benim boyum 175 eşiminde aynı normal benimki ozaman:) aman boy kilo bir yere kadar hepsi sağlıklı olsunda gerisi boş.bu arada nicki değiştirdim canlar haberiniz olsun.ayşegül
 
kızlar yorgunluktan ölüyorum aynen bu haldeyim :)) şimdi kahvemi aldım biraz kendime geleyim bir şeyler yazarım :))
 
rida cım iş durumunu yaz bize:) hayırlısı olsun..
kader cim kahve deme beni özendirme gece gece..sabah temizlik beni bekler arkadaşım gelecek hatay dan:)
bugün bişey yapmadım ama nasıl yorgunum nasıl nasıl..
 
arkadaşlar herkese gönülden bir merhaba...özlemcim, güzel temennilerin için teşekkürler..
gizemcim hoşgeldin, en son bir msn görüşmemiz oldu..özledik seni..arda'mıza da geçmiş olsun canım..en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur inşallah..RAbbim Şafi ismiyle Şifa versin canım..arda'yı öp yerimize..sen de iyisindir umarım..evlatlar hasta olunca anneler ne kadar iyi olabilirse o kadar iyisindir ama..Rabbim sana da iyilikler versin gizemcim.
Ayrıca iş konusundaki düşüncen beni rahatlattı..inşallah dediğin gibi kendimi çok daha iyi hisseder hale gelebilirim..en azından kendi mesleğimi yapmış olmanın iç rahatlığını duyar okuduğum onca yılın hakkını veririm inşallah..
 
Son düzenleme:
kadercim, ohh maşallah..temizlik dedin de yakın olsaydınız da benim şu halılara da bir el atsaydınız ben size neler neler yapardım kahvenin yanında..derrr mişim... şaka bi yana ayy ben size nasıl kıyarım canlarım benim..ama her ne olursa olsun her şartta siz isterseniz gelirdim yardıma..

selmacım misafirlerin varmış..sana da kolay gelsin canım..iyi sohbetler..

bu arada iş konusunda ufak bişey anlatayım..aynı anda iki iş teklifi geldi demiştim ya..eşimin sıcak baktığından hala haber bekliyorum..diğeri hemen olucaktı diğerinden haber beklediğim için kesin olacak işe beni beklemeyin, olumlu olumsuz ben size dönerim dedim.. burda tanınmış bir kuruyemiş imalathanesi (fabrika) var..orda benden önce kimyager almışlar..işkur da beni (liseden bilgi işlem-bilgisayarlı muhasebe mezunuyum) muhasebeci olarak göndermişti. beni işe alacak adam tüh dedi yeni bir kimyager aldık, onu almasaydık sen hem kimyaya hem muhasebeye bakardın dedi..

bu söz beni biraz gerdi..insanların emeğe hiç saygısı kalmamış..personeli kullanmak istemeleri ne kadar yanlış..eşim de tutturdu burası iyi diye..dindar insanlar..fabrikanın girişinde mescit var başörtülü çalışabilirsin filan dedi..diğer işte yönetici ofiste açmamı istiyordu..maaşı daha fazlaydı ve işim daha hafifti..yol problemi de yoktu..off yaa bunaldım...
 
nerdesiniz arkadaşlar hepinizi ve kuzularınızı öpüyorum..

ben sizin bu topice mesaj yazabilme ihtimalinizi bile seviorum..
 
ite kaka topicimiz sürüyor ya rida cım sen ona bak...
size araba kullanma maceralarımı anlatayım..bugün itibarıyla kursu bitirdim..dün hafta içi kullandıran hoca değil başka hoca çalıştırdı..ama ben bunun çalıştırmasını daha çok beğendim.bir el direksiyonda bir el viteste tek elle direksiyon çevirme park etme çok üstünde durdu..iki elimle direksiyon çevireceğim diye canım çıkıyordu.
sonra bende yarında beni siz çalıştırın dedim dedim ama önceki hocaya da ayıp oldu diye de düşünüyorum sonra bugün kursa gittim önce bu dün ça birsürü hocayla orada oturuyor..lıştıran geldi çıkalım dedi baktım öteki hoca birsürü hocayla orda oturuyor görmezden geldim..ya halen üzülüyorum ayıp oldu diye..birde şu var eski hocaya benim okulun yolunda çalıştırır mısınız diye teklif etmiştim o da kursun güzergahı o yyöne yok demişti..dünkü hocaya da dedim bunu tamam yarın çalışırız dedi hemen..bunda da bu hocayı istemekte haklıyım...neyseki sabahlayinde bu hocaya dedim eski hocama ayıp mı oldu ben okul yolunda çalışmak istiyorum o yüzden böyle oldu o o yöne geçemeyiz demişti felan dedim..ne bilim ya..
neyse kızlar geldiğim nokta şu baya başarı göstermeye başladım...bu hocadan gayru,ıresmi kurs istedim okul yoluna kendi aracımızla çalışayım diye ela yanımda necmi yanımda kalkışamazdım bu duurma..
o da tamam dedi 200 lira ile anlaştık günde 2 saat bir hafta çalıştıracak beni..
biraz bana pahalıya maloldu ama öğrenmem lazım...kafama sokmam lazım:)

bu hafta böyle geçsin haftaya inşallah arabayla okula gidip gelir duruma gelirim diyorum inşallah..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…