2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın arkdaşlar..geçmişi okuyordum kız rahat bırakmadı:KK43:( bir dişi daha oldu kızımın oleeeeey :))
 
özlemcim okullar ne zaman açılıyo canım ?benim oğlum anaokuluna gidicek bu sene.. ben 1 sınıfları bir hafta önden başlıyo diye biliyodum komşum yok aynı dedi marek ettim birazda gözüm korktu çok şeyler istiyolarmış..çocukların beslenmesine sarma konurmu hiç
 
ridacım 2 , 2 çıkarıcak galiba hadi dişiniz hayırlı olsun.emiyomuydu canım kızın artık ısırırseni:))
 
tuğba sayılı gün çabuk geçer derler bitti de uzatmaları oynuyorsun..Rahman ne vakit ol derse olacak..tevekkül et ve bol bol..
hasbiyallahü lailahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül arşil aziym de olur mu?
bu duanın fazileti şu..hani tevekkül ederek her şeyi Allaha bırakıyoruz ya kalbimizden buna tereddüt geçirsek bile dille zikrettiğimiz için Rabbim mükafatını veriyor..
ben böyle diyerek girdim doğuma inan yarım saat bana 5 dk kadar geldi..
 
kızıma yumurta yaptım halen bekliyor bakalım hanfendinin keyfi gelsin de yesin diee:)
rida cım yeni dişiniz hayırlı olsun:) tam yemelik olmuştur şimdi ne tatlıdır kimbilir:)
sen zor dönemlerini aştın sayılır birde yaşına girince tamam:)
 
ikracım nasılsın neler yapıyorsun online gördüm seni:1hug:

iyiyim canım hamileyken takip ededim sizi hala arada bakıyorum neler yapıyosunuz diye hamileyken arada yazmıştım ama çok kalabalıktınız ozman arada yazınca unutulmak kolay oluyodu :)) yeni yeni bebişler olmuş rabbim sağlıkla büyüymeyi hamile olanlarada bi nefesde kurtarmayı nasip etsin inşallah bend eikinciyi çok istiyorum ama seneye inşallah arada gelir yine bakarım sizlere a.s.
 
hoşgeldin canım...tabi her zaman bekleriz..ben alperen 3 aylıkken üye olmuştum evet o zaman çok kalabalıktı..pek kimseyi tanımıyordum..şimdi fazla değiliz..ama dostluğumuz sıkı az olsun öz olsun gibilerden:)) kızın nasıl tuvalet eğitiine başladınmı
 
kıslar ben deldiiim....

kontrolümüz iyi geçti sayılır. gitmeden önce çok moralim bozuktu ağladım dua ettim rabbime. bebiş gittikçe irileşiyor 3750 den aşşa değil kesinlikle 4 e yakın dedi. muayene etii 1.5 cm açıklık varmış ama bebiş hala inmemiş iri olduğu için yerleşme olmuyor dedi. rahim girişinde bi kemik var onun biraz dar olduğunu söyledi. muayene sonrası pek olumlu bişey diyemeyeceğim cumartesi aç karnına gel muayeneden sonra duruma göre sezeryana alabiliriz dedi. bende moral yine yerlerde. sonra konuştum dr la oğlumda 6 gün gecikmeli geldiğini kafasının yerleştiğini hatta saçlarının filan gözüktüğünü ama benim panik yaptığım için doğuramıcam korkusuyla sezeryanı istediğimi söyledim. doğum masasında 2 saat bekleme vakti varmış ben yarım saat bile sürmeden pes ettim ama dr ve ebelerdede hata var bana kimse vaktimiz var demediki hadi ıkın söyle yap böyle yap karnıma basmalar acele ettirdiler hep. neyse velakin ozaman p.tesiye bekleyelim ama p. tesiyi geçemeyiz dedi dr. 4 gün daha süremiz var yanı. pazartesiye kızım gelicek sanırım artık bişekilde. 1.5 cm açıklık olması çok sevindirdi beni. buğrişte 5 dk 1 e düşen sancılarımla gittiğimde 2 cm açıklığım vardı. bunda daha hızlı ilerleme olur gibi geldi bana eğer sancım başlarsa ogüne kadar. hayırlısı artık pazartesiye kadar beklemem ve açıklık olması içimi rahattalattı. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inş.
 
tuğbacı üzülme..bebiş ve senin sağlığın herşeyden önemli..nasipte ne varsa onu görürsün..Allahım hayırlısıyla kurtarsın..gerçekten biraz kiloluymuş. ama dr durumunu bizden ii biliyo normal doğuramzsın dememiş umudunu kaybetme
 
hoşgeldin canım...tabi her zaman bekleriz..ben alperen 3 aylıkken üye olmuştum evet o zaman çok kalabalıktı..pek kimseyi tanımıyordum..şimdi fazla değiliz..ama dostluğumuz sıkı az olsun öz olsun gibilerden:)) kızın nasıl tuvalet eğitiine başladınmı

canım tuvalet eğitimine soyle başladım 2 yaşına girdiğinde benimle tuvalete girmesini sağladım ona neyaptığı gösterdim bi iki ay sürekli tabi çalıştığım için akşamları diyelim sürekli yanımdaydı sonra lazımlık aldım oturmalı olanlardan onu sevmedi anne bunu istemicem dedi :)) genelde hep bu şekilde konuşurda bende geri iade ettim sonra klozet aparatı aldım kızım artık çişimiz geldiğinde buraya uturuyoruz dedim sonta her yarım saat bi götürdüm korkmasın diye eline fısfıslı bi şişe tuvalet kağıdı verdim bayağı oturduk bikaç boyle devam etti ama tuvalet yapmadı bende haır değil diye düşündüm ısrar etmedim bi hafta sonra anne ben çiş yapıcam dedi hemen götürdüm ve yaptı yarım saat bi saat arayla tekrar görtürdüm bazen yaptı bazen yapmadı babannesindede bikaç kez yapmış bu şekilde alıştı tuvalete şimdi çişi geldiğinde soylüyo ama hala kazalarımız var çünkü gündüz babannede olduğu için bikaç kezde kazalarımız olduğu için altı bezliyo annem onunda başı kalabalık bişey diyemiyorum çalışmıyo olsaydım sorunumuz olmazdı ama yinede bunada şükür diyorum en azından büyük tuvalatini küçük tuvaletinide soyluyo arada kazalar hariç sempatiksalakcinni
 
ridacığım verdiğin duğa için teşşekkür ederim. okurum inş bol bol. bugün gitmeden önce dediğim gibi moralim çok bozuktu. inşikak suresini filan okudum dua ettim bol bol. rabbim yüzümü güldürdü dualarımı kabul etti açılma başlamış çok şükür.

2. incinizde hayırlı olsun canım gülüşleri bile farklı olucak kızının artık incileriyle:)))

ben bıldırcın yumurtasını buğrişin kahvaltısına çiğden koyuyordum hergün karışım yaptığım zamanlar ama şimdi normal kahvaltılık yedirdiğim için almıyorum bayadır alsam sabah yağda yumurta yaptığımda 1 tanede ondan koyardım. canan ecrini sütüne koyup içiriyordu hergün 1 tane ama buğranın sütle arası pek yok. içsin diye akşamları neskuikli yapıyorum yarım bardaktan fazla içmiyor. içiyor normalde ama aşırı değil en fazla yarım bardak yani onun süt ölçüsü.

o mısır gevreğinden bende yediriyorum arasıra hatta neskuikin 2 renkli olanından aldım. bende yiyorum arasıra çok güzel tadı napim:eek: vitamin filan birsürü şey yazıyor ama dediğin gibi biişe yarıyormu bende bilmiyorum.

ikracığım sende hoşgeldin aramıza. dediğin gibi çok kalabalıktık o aralar. ismin listede vardı adın hatırlıyorum seni. malum listeyi ben düzenliyordum. kendinden bahsedersen biraz tanımış oluruz senide.
 
kardelencim hakıında hayırlısı canım sağlığın herşeyden önemli tabi doktorun hangisini uygun görürse artık ama umarım normal doğum yaparsın isteğin gibi açılmada varmış pazartesiye kadar işnşallah daha fazlalaşır normal doğurursun rabbim yardımcın olsun
 
tuğbacım diycem :)) ben hepinizi tanıdığım için canım ben 25 yaşındayım çalışıyorum bi sene kadar daha çalışmak zorundayım her nekadar istemesemde çalışmayı kızımada babannesi bakıyo allah razı olsun çok güzel bakar kızıma gözüm arkada hiç değil şanslı yanım işimle evim çok yakın 2-3 saatte bi yanındayım önceden emzirmeye çıkıyosum şimdi ise onunla oynamaya gidiyorum işe girerken tek şartım buydu kimsede bişey diyemiyo şimdi ikrayı 2 yaşına 20 gün kalana kadar emzirdim şimdi geceleri süt içiyo hergün 500ml yakın içer bende çok mu diye korkuyorum gece uykularımız sorunluydu bizim bebekliğinden beri şimdi 2-3defa kalkar süt içmeye buna çok şükür diyorum aklıma gelenler bunlar :))
 
X