2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tuğba cım biliyorum karman çorman yazdım necmi eşimin adı evt...dediğin gibi hatam var konuşmalarımda.. yok zaten aramız açık değil bişey olmamış gbiyiz...ama eskiden sanki beni daha bir severdi..belki bizde iyi oluruz inşallah siz gibi..
 
Bence büyütülecek hiçbirşey yok.Kendini onun yerine koyarsan belki fark edeceksin ki onun gibi davrandığın noktalar olacak.Allah büyük dert vermesin ben de eskiden çok küçük kelimelere takılır kendime ve eşime büyük sorunlar yaratırdım onun ailesiyle ilgili.Rabbim öyle dertler verdi ki her şeyi unuttum. Hatta o kötü zamanlarımda bazı şeyler aklıma geldikçe hep kendimi suçladım.Çok şükür Allah’ıma dertlerimiz azaldı şimdi onlara daha hoşgörülü bakıyorum. Üstelik eşine de helal olsun konuşmalarında iyi idare etmiş yüz bulunca kendini daha da haklı görüp seni suçlu çıkarmamış.BUNU HERKES YAPAMIYOR ŞANSLISIN.
Zekat meselesine gelince bence yatalak olana ver.diğerlerinin bir şekilde çözümü var ama onların şansı daha az.hazır bulmuşken gerçekten ihtiyacı olan birini kaçırma.bulmak ta zor.
 
selmacım bende zor bela okudum baştan bişey anlamadım..her insan hata yapabilir seninde vardır onlarında ama sorun etme sana olan sevgilerinin azalacağını sanmıyorum..sizin ilkmiş ben daha çok tartıştım kayınvalimde bide ne biliryim eşim onun yanındayken daha bi cesaretleniyo sanki 2 kişi arasında olan şeyler çabuk geçiyoda 3. kişler uzattıkça uzatıyo belki hatırlarsın en son ki tartışmamız bulaşık yüzünden olmuştu benim annemde vardı olaya denk geldi zaten benim kendi annemin söylemediği kimse kalmadı erkek kardeşimin kayınvalidesine anlatıyodu tanışmaya geldiklerinde..ama şuanda kayınvalimle hergün beraber iftar yapıyoruz hiç bişey olmamış gibi üzülme canım düzelir
 
selmacım bencede yatalak olana ver..onun daha çok ihtiyacı var gibi..ah tuğbacım ah benim gibi delirtmiş eşin seni napıcaz bu adamlarla biz..geçen akşam konuşuyoruz iş konusunda yok en kötüüsde ilkokul mezunu olması..diyorumki ben çalışıyım onada razı gelmiyo küçümseiyorum ama sinoplularda pek anlayış yok biraz geri kafalıdırlar..adam evde oturuyo kadın çalışıyo derlermiş..o diyenler bana ekmeğimi veriyomu acaba ..stres yapma canım kendine dikkat et ..sıcaklar bunaltıyo zaten hamileler hep aklımızda..Allahım akıl fikir versin inşallah eşine..
 
riadcım çocukları büyümüş annelere bende hayranlıkla bakıyorum..inşalah bigün bizde onların arasına giricez..bende kitap okumayı çok seviyorum ama gözlerim rahatsız..selmanın yazısını zor okudum..keşke okuyabilsem.ama çocuklar büyüsünde yapacak iş buluruz:)))))
 
slm canlarımm:))
selmacım yazdıklarını okudum da..şu kanaate vardım..eşin güzel ahlaklı ve adil bir insan..seni de çook seviyor..
BİTTİİİ..daha neyi dert ediyorsun..
ve şunu anladım: sen haksızlık karşısında susamayanlardansın..
genelde insanları idare eden bir yapıda mısın bilmiyorum ama sabrettiğin zaman bunun farkedilmeyişine ve şahsına yapılan bir eleştiriye öfkeleniyor ve kılıçlarını kuşanmaktan çekinmiyorsun..doğru olan tabi ki de kayınvalidenin yanında tartışmamaktı ama her insanın zaafları olur..burda eşin doğru davranmiş özür dilemiş..tersi de olabilirdi. ne dersin? çoğu erkek de ailesinin yanında tartışmayı başlatan kendileri de olsa tartışmaktan hoşlanmaz..benim eşim babasına cevap verdim diye askerden izne geldiğinde bile olmuş bitmiş olay yüzünden beni ağlattı..düşün artık...sorun da şu: ben iki adak kurbanı keseceğim dedim..eşim ve bebeğim için dedim..babası dalga geçti ve üstelik sanki kurban parasını kendisine ödetecekmişim gibi konuştu ben de cevabınıvermekten çekinmemiştim.öyle işte..

neyse diğer verdiğin cevapların gerksiz olduğunu kendin de anlamışsın..ama bazen cecap vermek de gerekiyor..insanlar nasılsa dediğimiz yaptığımız yanımıza kar kalıyor deyip istedikleri gibi konuşuyorlar..bu da k.valideye ibret olsun bir dahakine daha anlayışlı davranır inş.seni eltinin yanınıda bozması hiç hoş değil..ama demek ki kafasında olayları farklı kurmuş..eşinin konuşması onu ikna etmeye yetmiş..seni savunması olaya nokta koymuş..
ayakta tek parmakla yazıyorum kızım oturunca ağlıyoooor..hatam olmuşsa affet..
seni bundan sonra daha az sever diye düşünme..zamanla o da sizin mutluluğunuzdan ders çıkarır..
zekat konusunda acziyeti en fazla olana ver... yatalak olan olabilir..içine sinmesi önemli..
öpüldünüzz
 
kızım dün ateşlendi bir baktık DİŞ ÇIKARMIŞŞŞ :)) OLEEEEYYY
 
Tuğbacım sana daha müsait bir zamanda yazayım kızım çok bağırıyor..huysuz kızımmm
 
gizemcim arda muhammedin bir kopyası anlaşıldı fazla söze ne hacet? :)) en akıllımız erkeklerden buğra sanırım..rabbim nazarlardan esirgesin..tuğbacım...

canım arda gerçekten beni perişan etti diyebilirim ama inş düzelecek benim hala umudum var,annenin rahat ve mutlu olmasına sevindim yeğeninede hayırlı olsun inş ünv de iyi okul kazanır.
ridacım çok sıcakmış orası gerçi izmirde fena ama antalyanın nemi çekilmiyor allah kolaylık versin
 
kıslar ben geldim....

dün az kala doğurucaktım vazgeçtimsırnaşık şey nst ye girdim sancım çıktı 20 dk da 2 adet 100 lerdeydi. doktorum doğumdaydı doğuma girdiği hastaneye gittim gösterdim sonucumu muayene etti ve açıklık olmadığını 1 saat sonra tekrar nst ye girip tekrar açılma olup olmadığına bakalım dedi. buarada dr doğumhanede olduğu için oraya gittim ortamı gördüm sancı odaları çatalda yatan doğurmayı bekliyen kadınları doğan bebekler filan hiç bağıran inliyen yoktu ama görünce o ortamı doğumum geldi aklıma tırstım biraz duygusallaştım nasıl doğurucam diye. çıkışta eşimin oruç başına vurduğu için heralde bi çekişe başladık neymiş şimdi baksaymış 1 saat sonra nasıl gelcekmişiz, dr sancım yok de almasın doğuma abuk subuk şeyler dedi bana bende zaten duygusal moda girmişim dediklerine kızıp, üzülüp ağlamaya başladım. oda ağlıyorum diye bağırrıp çağırmaya başladı arabada. neye uğradığımı şaşırdım. benim sancım çıkıyor doğurucakmıyım neyim diye korkarken bana yaptıkları okadar zoruma gittiki. ne nankörlüğüm kaldı ne anlayışsızlığım. oruçluymuş hali yokmuş anlamıyormuşum onu. bide dr yanına gitmeden önce doğurursan yanında duramam eleman yok yerime çalışacak diye bilafta etti takıldı herşey kafama haklı olarak. iyiki devam etmedi sancılar o moral bozukluğuyla hiç bişey yapamazdım. beyfendi beni eve bırakıp arkadaşlarıyla iftara gitti bide. geldikten sonra hiç bişey olmamış gibi konuşup espiri filan yapıyordu bende açtım ağzımı bağırdım çağırdım adam hala haklı görüyor kendini ben onu anlamıyormuşum. bütün gece uyumadım birsürü ağladım. okadar değersiz hissettirdiki bana kendimi. konuşmucam doğumumada almıcam yanımada koymicam hiçbişeyimi paylaşmıyacağım onunla. tek başıma yaptım bu çoçuğu tek başıma doğururum artık. dün canımın acısıyla bedduada ettim Allah bana yaşattıklarını sorsun hakkımı helel etmiyorum sana bu halde bana bunları yaşattığın için dedim. çok canımı yaktı çoook:çok üzgünüm:

ay canım üzüldüm son günlerinde böyle şeyler yaşamana kırılmakta haklısın ama uzatma bence uzatınca sen daha çok etkileneceksin bebekle beraber boşver o hatasını anlar.
erkekler annelği doğumu lohusalığı hiç anlamıyolr çok benciller hepsi öyle üzlme artık
 
gülhancığım eşinin ilkokul mezunu olması işsiz kalmasına sebep değilki bana biraz hazır yemeyi seven biri gibi geldi. benim eşimde ilkokul mezunu küçük yaştan beri çalışıp biyerlere gelmiş ilk evlere su servisi yaparak başlamış küçücük yaşında şimdi ise toptancılık yapıp bayilere dağatıyorlar hergün bi tır dolusu suyu vede kaynak açmaya niyetleri var. biara işleri bayabi düştü yeni iş peşine düştüler ama ben eminimki eşim neyapar eder asla evde oturmaz. bi şekilde para kazanmanın yolunu arar muhakkak.
eşinin mesleği ne peki? kenardaki parayı yemek yerine bi iş kursa kendine cesareti yokmu?
evine bakmaya yükümlü olan evin erkeğidir bencede öyle bi hataya sakın düşme çalışma bırak kendi bişeyler yapmak için uğraşsın sonra iyicene alışır rahatlığa ömürboyu sen bakarsın. elinde sonunda hazır para bitecek...
 
ridacığım ilk dişiniz hayırlı olsun gözün aydın. şimdi başlar ama huysuzluklar ateşler hastalıklar en zor dönemler başladı galiba:bbo:
 
selma canım aslında bu konularda çok fala yorum yapacak deneyimim yok bana ve eşimin ailesine göre değil böyle laflar sözler sözleri çarpıtmalar biz herşyede kesiniz işte asıl olayı çözen şey budur kesinlik. ama ben kendi bakış açımla yaklaşacam olaya
şimdi bi kere farkındasın antenleri oynayan açığını arayan kayınvaldenin yanında tartışarak ona koz vermiş oldun ve tabi ister istemez kadın üzüldü sorunlar olduğunu sürekli tartıştığınızı düşündü.ayrıca eşine ses yükseltiğin içinde ayrıca tepkiselleşti oğluna bağırmanı sindiremedi, tabikide bu durumda oğlunu haklı görecek senin annen olsa seni haklı görürdü.zaten bi o kadar nedensiz bir tartışma olmuşki
sonrada zaten bilmişsin konu kapanmayacak sana geri döncek dönmüşte zaten çünkü kayınvaldenin içinde kalmış bu konuda konuşaammış merak etmiş sürekli bir durummu bu diye sana sormuş dolaylı olarak yaparkende eltinin yanında olması seni haklı olarak sinirlendirmiş bu konuda çok haklısın zaten.sende sadece yok bişiy sadece 1 kere oldu biz çok mutluyuz diyeceğine felsefi laflar kullanarak durumunu yarıntılı olarak açıklamışsın güzel de o kadın senin dediklerinden ne anlasın selmacım kadıncağız bu durumu da kafasında tartmış ölçmüş ve amanın bu kız mutsuz keşke erken evlenseydim falan diyor eşine seni çekmem diyor bana benim mesleğim var istersem giderim kimseyi çekmem diyor diye kurmuş.buaraya kadar normal ve masumane kadında kötü niyet yok sadece analığın verdiği merak diyelim..benim asıl dikkatimi çeken olay ise eşine arayıp konuşması anlatması işte bu olay beni rahatsız etti sen konuşmuşsun seninle ilgili olay nasıl açar şikayet eder gibi anlatır işte burda sorun ve kötü niyet.şimdi sana naççizane bikaç tavsiyem var yanlış anlamzsan.ben bunları uyguluyorum ve şimdiye kadar ne eşimle nede eşimin ailesiyle hiç bir sonumum olmadı beni çok da severler ama çekinirlerde bunları yazıyoum böyle davranıyotrum ama inan politik olmak için değil veya beni sevsinler falan diye değil çünkü hayatta hiç bir zaman böyle derdim olmadı sadece bunları fark etmeden kendi mantık süzgecimle yapıyorum kişilik diyelim tabi sana yazdığım şekiller senin olayına uyarlanmış hali davranışlarımın
1)bir daha zaten tartışmazsınherhalde onların yanında (sinirlerine sahip olmak ve gerektiğinde susumak insana çok şey kazandırıyor çoğu zaman
2)eşinin ailesinin yanında eşini yüksetltmen gerekir .en azından kötü bulduğun özellikleri onlarla paylaşma
3)en iyi şey mesafe az görüşmek telefonlada olsa günlük şeylerden bahsetmek sorunlar girmemek.görüştüğündede çatışmadan kaçınmak
4)bu herkes için senin olayınla alakası yok sorunuzu kavganızı aileden kimseye anlatmamak .bi kere zaten hiç faydaları olamaz konu ne olursa olsun .ikincisi ise siz barışırsınız onların aklı kalır
5)bence bir daha kayınvaldene anlamayacağı yada yanlış anlayacağı yada yanlış yere çekeceği şeylerden bahsetmemen
6)ben senin yerinde olsam bak yap demiyorum sadece fikrim bu kayınvaldemle konuşup bir daha eşime benimle ilgili bu konuşmaları yapmaması gerektiğini bi sorun olursa beimle konuşması gerektiğini buna uymazsa asla kabul edemeyeceğimi belirtirdim.eşine ise bir daha annesi ona böyle derse anne bu konuda seni dinleyemem lütfen demesini söylerdim.
7)beniim düşüncelerim bunlar selmacım artık beni biliyosunuz dobrayımve doğru bildiğimi söylerim.sen bir düşünce istediğin için yardımcı olmak adına samimiyet için söyledim bunları yoksa sadece daha yüzeysel bir değerlendirmede yapabilirdim.

ayrıca benim zekat konusunda düşüncem hepsine degçer sen hangisini istiyorsan yada akrabalık olarak hangisi daha yakınsa ona vermen yönünde
 
Son düzenleme:
dün sabah annem aradı beni yazlıktaydı biliyorsunuz ben gidiyordum yanına her hafta ama artık gitmiyorum. çağırmıştık daha önceden ben gelirsem herkez gelir oraya diyerekten çekindiği için gelmiyordu. dünde yine telefonda doğuma giderken ararsın gelirim dedi. bende sitemli bişekilde gerek yokya bebeği doğurduktan sonra bakmasınınıda bilirm dedim. gelen bulurum ben dedim. oda çıkmış gelmiş akşama:)))) işe yarıyor bazen bazı şeyleri demek. yok millet gelir yok torunları getirirler yanımıza bırakırlar diye gelmiyordu. bende kızıyorum tabi ister istemez doğurucam hala yok ortalıkta. gelene bu şekilde hizmet yapacak halimyok herkez kendi işini yapar gider. kendi çoçuğuma bakamayıp kreşe yollarken kimsenin çoçuğuna bakmayıda kabul etmem okadarda düşüncesiz olucaklarını tahmin etmiyorum zaten. neyse velakim getirttim sonunda ya:))) ama eşime küslük yapamıyorum anlamasın üzülmesin diye. yine muhattap değilim ama akşam iftarlığını hazırlamıcaktım sahuruda kendi hazırrlasın dicektim ama annem olunca belli etmiyeyim diye mecbur kalktım yaptım. oda yok yardım ediyor neşesi yerinde hiç bişey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor. özür dilemek yerine annenin yanında yapma bişey ona yapıyorsun zanneder diye beni tembihliyor bide. ama kararlıyım hala içim çok kırgın aklıma geldikçe ağlayasım geliyor sancım filan başlarsa yengemle gidicem doğuma onu istemiyorum yanımda. halden anlayan birisi değil yine bozucak moralimi morale ihtiyacım var kızımı kucağıma alabilmem için istediğim gibi. kendimi toparlayıp doğuma hazırlamaya çalışıyorum
 
ridacığım ilk dişiniz hayırlı olsun gözün aydın. şimdi başlar ama huysuzluklar ateşler hastalıklar en zor dönemler başladı galiba:bbo:

ay evet bak selmanın olayına çok daldım bebişimizn dişini unuttumalsanaalsanasmile
hayırlı olsun dişi güzel kızımızın
 
tuğbacım eşim biraz normal üstü benim..çok küçükken menenjit geçirmiş öldü diye vermişler kayınpederimin eline çok hastalıklar geçirmiş ki menejitte illaki bi sakatlık bırakıyo benimkinin akıl sağlığı tam değil anlayacağın bide aşırı inatlık bırakmış onda..ilkokul zamanında da saçkırana yakalanmış okulada gitmemiş doğru düzgün hep ortamdan kaçmış..biraz sıkıntılı anlayacağın illaki yapcak iş bulunur ama benimki sıkıya gelemez..hazır para zaten kalmadı canım ...kayınpederimden kalan dükkanlar var kardeşler onların kirasını paylaşıyo..bi arsamız var sayıp bişey açmayıda düşünüyo ama benim gibi çekingen ticaret çok riskli onla bana göre değil kaynımın dükkakında 1 yıldır 3 kiracı çıktı hepsinin zararı 14 milyarı geçmiş..yani o yok bu yok biliyorum vardır illaki bi yerde kısmetimiz..
 
dün sabah annem aradı beni yazlıktaydı biliyorsunuz ben gidiyordum yanına her hafta ama artık gitmiyorum. çağırmıştık daha önceden ben gelirsem herkez gelir oraya diyerekten çekindiği için gelmiyordu. dünde yine telefonda doğuma giderken ararsın gelirim dedi. bende sitemli bişekilde gerek yokya bebeği doğurduktan sonra bakmasınınıda bilirm dedim. gelen bulurum ben dedim. oda çıkmış gelmiş akşama:)))) işe yarıyor bazen bazı şeyleri demek. yok millet gelir yok torunları getirirler yanımıza bırakırlar diye gelmiyordu. bende kızıyorum tabi ister istemez doğurucam hala yok ortalıkta. gelene bu şekilde hizmet yapacak halimyok herkez kendi işini yapar gider. kendi çoçuğuma bakamayıp kreşe yollarken kimsenin çoçuğuna bakmayıda kabul etmem okadarda düşüncesiz olucaklarını tahmin etmiyorum zaten. neyse velakim getirttim sonunda ya:))) ama eşime küslük yapamıyorum anlamasın üzülmesin diye. yine muhattap değilim ama akşam iftarlığını hazırlamıcaktım sahuruda kendi hazırrlasın dicektim ama annem olunca belli etmiyeyim diye mecbur kalktım yaptım. oda yok yardım ediyor neşesi yerinde hiç bişey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor. özür dilemek yerine annenin yanında yapma bişey ona yapıyorsun zanneder diye beni tembihliyor bide. ama kararlıyım hala içim çok kırgın aklıma geldikçe ağlayasım geliyor sancım filan başlarsa yengemle gidicem doğuma onu istemiyorum yanımda. halden anlayan birisi değil yine bozucak moralimi morale ihtiyacım var kızımı kucağıma alabilmem için istediğim gibi. kendimi toparlayıp doğuma hazırlamaya çalışıyorum
valla çok güldüm bu yazına ha:) hadi gözün aydın anneni gettirtmişin.ehele bir bebeişini sağlıkla al kucağınada eşinede kırgınlığın geçer ak zaten anlamış hatasını
 
tuğbacım bu arada gözünaydın canım annen gelmiş...kadercim sen ne alemdesin sesin çıkmıyo hiç.helin napıyo..
 
X