2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tabiki eklerim. istersen özelden at ismini soyismini ekliyeyim:))

agrasif hareketler huysuzluklar demekki 2. yaş sendromu hepimizinkilerde var. daha neler görücez bakalım:))))
 
merhaba arkadaşlar..
tuğbacım Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin, beyzayı sağlıkla ve tabi ki istediğin doğum şekliyle kucağına alırsın inşallah..canım benim..dualarımız seninle hiç merak etme..haberim olsun sana dua eder, Kur'an okuruz bitanemm
 
çok sağol ridacığım Allah rağzı olsun senden. hep aklıma gelir zaten mayıs anneleri olarak bize hayırlı doğumlar yapalım diye hatim indirmişttin hakkın ödenmez senin. Rabbim mükafatını versin bize yaptığın büyük iyiliğin inş. aminnn:))))
 
selmacım bir süredir yoktun canım..nerelerdeydin..merak ettik seni..okullar kapanıyor.siz de tatile giriyorsun ne güzel..(maşallah diyeyim nazar değmesin) öğretmen olsaydım keşke diyorum bazen...en çok ingilizce öğretmeni olmak istemiştim..nasip değilmiş olmadı..farklı bir bölüm okudum ama 2 yıl tıp fakültesi hastanesi biyokimya laboratuvarında çalışmaktan öte kendi işimi yapma imkanım olmadı nasip yıllar sonra da işsiz kaldım..inşallah şu dava yargıtaydan geçerse ya işime dönücem yada devlet hastanesinde işe başlayabilme şansım var..eşimle sağlık grup başkanı görüşmüşler söz vermişti geçen yıl hamilelikten dolayı başlayamamıştım..bu yıl diş polikliniğinde çalışmamı önermiş...bakalım..kızım daha küçük..10 ay işsizlik maaşı alıp kızımı biraz daha büyüttükten sonra işe dönmek istiyorum..biliyorsunuz ev almıştık kredi borcumuz var..yoksa gerçekten çocuklar büyümeden çalışmayı ben de düşünmezdim..bakalım hayırlısı olsun..Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler..
 
estagfirullah canım yaa Allah senden de razı olsun kardeşim...ama duana iştirak edip aminnn demek istiyorum..eşimin askerlik günlerinde hep yanımdaydınız sanki..ahh evet ne günlerdi yaa..
bazı arkadaşlarımız tamamen yok oldular neredeyse..üzülüyorum bazen aklıma geldikçe..2008 mayıs annelerini geleceğe taşımak isterim ben..tabi sizler bizleri bırakmazsanız...tekrar bu başlık altında toplanmayı umud ediyorum ben yıllar sonra bile..
ve..bu hamileliğimde de hatim indirmek nasip oldu çok şükür..çocuklar Kur'anın o gönüllere ferahlık veren sedasını dinlediler annelerin sesinden..
 
kadercim online görünüyorsun ama orda mısın aceba?
nasılsın canım? helincik hangi yaramazlıkla meşgul bakiiimmm? tabi sormadan geçemeyeceğim: meşhur halılar ne alemde? :)) artık o halılar bizim halılarımız unutma iyi bak onlara tamam mı ? :)
 
yok yok benim kadar bahtsızı yooook :))) hava günlük güneşlik sıcacık okuldan geldim şu halıların iki tanesine el atayım geri kalanını yarın hallederim dedim. halıları (2 tanesini) yıkamayı bitirdim arkasından sanki gök delindi :)) Allahtan benim halılara bir şey olmadı da ama sıcak olsun ya yeter kurusunlar artık !!
bu arada yağmura ihtiyaç olan yerlere memnuniyetle halı yıkamaya gidebilirim :)))
aslında işim biter bitmez bu sayfayı açtım ama face e bakmaktan buraya bakamadım anca sıra geldi.
 
tubacım ben de aynısını düşünüyorum eve geldiğimizde çocuklar haklı olarak bizden ilgi bekliyorlar ama biz bir temizlik bir yemek derken onlara maalesef gereken zamanı ayıramıyoruz. hele haftasonları benim için daha yorucu Allahtan komşunun kızları var onlarla oynarken ben de işimi yapıyorum. helin genel olarak Allah için huysuz bir bebek değil ama ara sıra eşref saatleri geliyor aman diyorum olacak o kadar kaç sene daha bana sırnaşacak ki değil mi? babası olsa iyi kötü babayla boğuşurken ben de yemeğimi pişiririm .sabır diyorum hem tatile hem de eşimin gelmesine az kaldı.
ssvd konusunda benim şahsi düşüncem doktoruna ve kendine güveniyorsan neden olmasın ki. ben spinal sezaryen olduğum için çok memnun kaldım 3. gün iyice geziyordum ve bir hafta içinde ağrılarım giderek hissedilmeyecek kadar azaldı o yüzden yeniden olsa yine spinal sezaryen düşünürüm . yine de senin için en hayırlısı e sağlıklısı ne ise o olsun canım ... sen kızını hayırlısıyla kucağına bir al da :))
 
selmacım maalesef bazı bebekler böyle oluyor yapı meselesi elanın bir benzeri de kardeşimde var o da mayıs sonu bebeği . anlattıklarından ela nın aynı benim bebekliğime benzediği sonucunu çıkarıyorum ben de böyleymişim annem anlatırken bile yaşadığı zorluk yüzüne yansır ben de annemi bu kadar üzdüğüm için içim cız eder. hele kızkardeşim yazık 36-37 gezip duruyor hele emzirirken ruh gibiydi. Allah yardımcın olsun..
eğer imkanın varsa elayı da okula götürsene onun için de bir değişiklik olur ben de son gün götürmeyi düşünüyorum çünkü burdaki öğrenciler sağolsun çocuk gördü mü sevecem diye çocuğun canını çıkarıyorlar ....
 
kızımı özledim ( bakıcısında uyuyakalmış uyanınca getirecekler ... bazen eve gelen bakıcı o kadar büyük bir lütuf ki anlatamam ....
 

iyi bak yine şanslıymışsın halıları kurtarmayı başarmışsın..burda da hava bugün kapalıydı sanki..ama yağmıyor nedense..helini öp yerime..kendine iyi bak..mazallah üşütürsün.. halı yıkayacağım diye kendini telef ettin vallahi..zaten zayıfsın..Allah korusun hastalanma..heline kim bakar sonra..
 
iyi akşamlar arkadaşlar..
herkes sanırım bir yerlerde..ben de arada bir girip sayfamızı kolaçan ediyorum..bakıyorum ki en son yine ben yazımışımmm
sayfamız ilerlesin ve hep o ilk üçü muhafaza edelim diye aylardır savaş veren gülhan, kader ve selmanın ve tabiki yine bu sayfaya can vermeye devam eden diğer tüm mayıs annelerinin şahsında bir SELAM dahi olsa her gün bir yazı yazmaya çalışacağım..
biliyorum ki arkadaşlarımız yaşamlarının farklı kademelerinde, kendi dünyalarında bir hayatı idame ettirmektedirler..ve ara sıra birşeyler yazamasalar da takip ettiklerine inanıyorum..

sayfamız azar azar ama emin adımlarla ilerlemeye devam ederken..taa 1.sayfadan başlayarak geçmişi biraz okuma fırsatım oldu..meğer ne çokmuşuz..Ne kadar faydalı bilgiler paylaşmışız, ne kadar candan dertlerimize sevinclerimize ortak olmuşuz ve bebişlerimiz dünyaya gelince ve biraz büyümeye başlayınca nasıl da bir anda kaybolmuşuz..

sebepler;
her gün birilerinin yavaş yavaş aramızdan ayrılması galiba..
yeniden başlamak bu kadar zor mu..yada birbirimize hitabımızdaki alışılagelmiş bir kaç cümlenin yan yana sıralanışı mı bizleri kabuğumuza çeken..
ebrucum, elifcim, yasemincim, nazecim, eylül ecrin, derya, gizem, gökçen, gösbebeğim(betül), kardelenn, tuğba, aozl, neysen, tülayy, canan, gülhan, selma, ulaseda, ışıl, kader, çiğdem özal, yaren, saadet demirci, ayperin, ervus, kayra alin, seydanur, merzeynep..kaybolup sönen günışığı ve bir sürü mayıs annesi..dünyalarını bizimle paylaşmasalar da bir yerlerde mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdüklerini hayal ediyorum..

iyi geceler 2008 Mayıs Anneleri..
 
canım haklıısn...
kızlar nasılsınız?mayıs bebekleri nasıllar?
boş boş duruyoruz bizde okulda yapacak işlerimizi yapıyoruz arada...öptüm kızlar...
 
şahsıma iyiyim selmacım..oğlum ve kızım da çok şükür iyiyiz..sen de okulun son zamanlarını ve son işlerini bitirmekle meşgulsun sanırım..bir okul yılı da böylelikle bitti gitti işte..birkaç ay sonra yine yeniden bir telaş içine girene kadar size hayırlı tatiller şimdiden..
 
bu arada selmacım minik elayı öp yerime...
canancım ecoşu..
elifcim, mercanı ve kayrayı
kadercim helini öpersiniz yerime..
tuğbacım buğrayı,
gülhancım, muharremi ve alpereni de sıkın yanaklarından...
daha doğrusu tüm arkadaşlarımın miniklerini kucak dolusu öpüyorumm
 
merhaba arkadaşlar... 5 gündür yoktum evde. babamın yine istanbul içinde köy gibi biyerde yeşillikler içersinde bi yazlık evi var annemde orada bende gitiim oraya buğraya bahçede rahat rahat altını açar çişini söylemeyi öğratirim belki diye ama yok bu çoçuk acayip inatçı çiş tamam ama sıpa kakasından tırsıyor yapmıyor popo açıkta gezdi kaç gün ama olmadı başkasınıda bırakmıyor ille ben yapıcam wc ye girmeye ikna edene kadar anam ağlıyor pes ettim birazdaha geçsin zaman artık bebiş olunca bakarım koca göbüşle uğraşamıyorum:)))

ridacığım ne güzel di dimi eski günler hele bebişler olmadan önce hamileyken herkez buradaydı ramazandı biz cananla sahura kadar burdaydık hatta. sen iş yerinde bile hiç bizi ihmal etmez yazardın devamlı. eskiden heyecanlıydık beklerken bebişleri ha oldu ha olucak şimdi ama o heyecan kalmadığı için paylaşıcak bişeyde yok gibi. gerçekten çok bilgi ediniyorduk. hamileyken neler olabileceğini hep buradan öğrendim dr sorucak bişey bulamıyordum halada öyleyim:)) çok güzel paylaşımlar yaşadık. bende elimden geldiğince yazmaya çalışırım artık eskilerden kimseleri göremeyince benimde yazasım gelmiyordu pek normal olarak tanımadığım için kimseyi

bende ridanın saydığı gibi herkezi ve bebişlerini öpüyorum kocaman:))))
 
canım haklıısn...
kızlar nasılsınız?mayıs bebekleri nasıllar?
boş boş duruyoruz bizde okulda yapacak işlerimizi yapıyoruz arada...öptüm kızlar...

valla selmacım ben çok gerginim bu aralar:( badana boya işleri var boyacı haftaya gelicek kayınvalidem tutturuyo çabuk yapın ben köye gidicem bu ay sonuna yetiştirin eşimle yaklaşık bi tarih belirledik 4 temmmuz diye görmcem arıyo çok yakın arkadaşının varmış kartlar basılmış yer tutulmuş sizn bişey yok daha ertele diyo bende şaşırdım napıcağımı...temizlik yapıcam sular doğru düzgün akmıyo 10 gündür çeşmeyi açıyosun hpo birden kesiliyo makineler şofben bozulcak ..bide eşim evde o oturuyo bilgda. ben bakıp çıkıyorum şimdide berbere gitti ama tepemde ki muharrem beni gözlüyo biyerlere basıp duruyo iki kelie zor yazıyorum öteki soyunuyo bi taraftan altına işemiş suyla oynama dserdşne wc den çıkmıyo

ah ridacım bende senin gibi sayfamız ilerlesin istiyorum bakıyorum millet 1100 lerde..fırsat buldukça devam edeceğim inşallah..kendiniz eii bakın öptüm bebişleri ve sizleriolumunekankayizsmile
 
selam kızlar ,
benim halı maceram yağmurun bana yaptığı tüm suikastlara rağmen başarıyla sonuçlandı iki halımı da az önce iyice havalansınlar diye dışarı astım.
bugün benim için oldukça yorucuydu maaş çektiğim banka değiştiği için geredeye gitmek zorunda kaldım. sabah 6 da başlayan yol maceram 20.30 a kadar devam etti. düşünün 72 model bir 302 ile (kendimi birden vizontele tuba gibi hissettim :)) ) 3 saatte kah uçarak kah aheste aheste giderek boluya vardım ordan da 1 saat süren gerede yolu. birsürü aksilik arkasından birden bire kolaylık iyice dengem bozuldu. baktığım her çocukta helini gördüm ( onu bugün çoook özledim halen bakıcısında henüz gelemedi yolda kusmayacağını bilsem csaret edeceğim ama o 302 de ne hale geldiğini düşünemiyorum bile... üstelik o banka senin bu postane benim o koşturmacada çok zor olurdu.
mehmetin durumu olması kalsın maaş sonra alırım diyecem ama olmuyor ki işte malum bu ay maaş almayacak. iyi ki çalışıyorum kızlar bugün bunun için bir kere daha şükrettim...
 
ridacım dediklerinde çooook haklısın canım ama olsun biz inşaallah bu sayfaları ilerleteceğiz... kuzuların iyi olmasına çok sevindim canım.
selmacım elayı okula götürmeyi düşünüyor musun? kızcağız belki evde durmaktan sıkılıyordur. gerçi okula gidince nasıl tepki gösterir bilemem ama ...arkadaşın 2007 doğumlu oğlu anne babasına fırçayı atmış "siz beni sevmiyorsunuz" kapının eşiğini göstererek "beni burda bırakıp gidiyorsunuz" diye sitem etmiş baktı olmuyor okula getirdi ama kerata hemen sıkıldı öğlen eve götürmek zorunda kaldılar.
tubacım sen de haklısın... yenileri tanımadan bir şey de yazılamıyor ki. ama beni tanıyınca seveceksin diyorum sırnaşık şey
gülhancım sana da kolay gelsin canım bir yandan çocuklar, bir yandan evin işleri, bir yandan aksilikler, bir yandan da insanların bitmeyen istekleri .... diyecek tek şey Allah yardımcın olsun. bence tarih eşin ve senin için en uygun neyse o. çünkü çevrendekilere göre ayarlamaya kalkarsan ortada kalırsın canım. belirlediğiniz tarihe kimsenin karşmaması ile ilgili olarak da eşinin de desteğini alırsan kafan biraz daha rahat olur güzelim. şimdiden "Allah damatlıklarını da göstersin" canım....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…