2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

iyi pazarlar
ridacım oturma odam hariç bütün halılarımı yıkadım ama az önce iki halı ve bir yolluğumu maalesef sağanak yağmurdan kurtaramadım :KK43: olsun hafta içi onlara bir su tutar tekrar kuruturum artık . ama her yanım dökülüyor :))
bu arada sabah eşimle konuştum :)) helin önce konuşmak istemedi :KK43:( acaba babasına tepki mi veriyor derken birden geri dönüp babasıyla konuştu. :))
habire "baba dondonna (dondurma) alcak" ,"baba yupo alcak" baba nanino (danino) alcak" diyor, çenesi düştü :) hem mutlu oluyorum hem de içim burkuluyor ...
neyse az kaldı buna da şükür Allah beterinden korusun...

Helincik üzülmesin babası geldimi her bişeyi alır ona biz bu telefon konuşmalarını çok yaşadık içim acırdı bişe diyemezdim. Ecrin derin bi nefes alırdı sonra konuşamazdı boğazı düğümleniyordu heralde.. Rabbim kimselere ayrılık vermesin çok zor kaç gününüz kaldı??
 
canlarım, dert ortaklarım iyi ki varsınız,
bir insan kendisini görmeden de sesini duymadan da dost edinebilirmiş bunu bana ispatlamış oldunuz .... sizlerle bir şeyleri paylaşınca sanki karşımdaymışsınız gibi sanki sizinle konuşuyormuşcasına rahatlıyorum..Allah sizden razı olsun...

halılarım çok ıslanmamışlar hatta nerdeyse hiç ıslanmamışlar çünkü onları kamelyada yıkamıştım ve dayadığım yere yağmur gelmemiş sadece halen nemliler biraz geç kururlar herhalde olsun kokmasınlar da :))
helin gerçekten benim canyoldaşım evdeki minik kuşum,bülbülüm :) çenesi düştü herşeyi söylüyor arada yuvarladığı için anlamadıklarım oluyor ama yine de her şeyi söylüyor her şeyi istiyor .. şimdiden her şeyi böyle isterse ileride nasıl başedecem şimdiden düşünüyorum CADIARZU
canancım eğer bir aksilik olmazsa inşaallah 1 temmuzda kavuşacağız....
hepinizi çooook öpüyorum kuzuları da tabi :))
 
herkeze merhabalar.... kimsecikler yok diye bayağıdır uğramıyordum bi bakayım dedim herkeste buralardaymış yazmadan geçmeyeyim dedim:))

canancığım dün yazmışsın msn me çok sevindim haberi alınca oryada yazdım ama tekrardan gözün aydın demek istiyorum. beklenen günler geldi nihayet:)) biraz zaman geçtikten sonra unutup gidilcek yaşadıklarınız inş. ecrinle arası nasıl yakınlarmı? hasret dolu günlerin acısı nasıl çıkıyor:)) bezdende kurtulmuşsunuz ne güzel ben bi ara bikaç gün denedim çişte gayet başarılıydık bigün kakasından kormaya başladı yapmıyordu tutuyordu sancılandı sonunda yapamadığı için bende pes ettim birazdaha zaman geçsin diye bekliyorum şuan.

ridacığım seninde muhammed in yaramazlıkları için yazdıklarını okuyunca şok oldum üzüldüm senin adına hiç kolay değildir bayabi eziyeti var ebru betülede işin gerçekten zor. gözüm korktu benimde şimdi buğra uslu normalde ama acaba kardeşi gelince odamı öyle olucak.kardeşim geldi beni gönderdiler gibi olmasın diye ben şimdiden yarım günlüğüne oyun amaçlı yuvaya vereyim diyorum. en azından orda oyun oynayarak enerjisini atar bende bebek olduktan sonra en azından onun olmadığı zamanlarda işimi gücümü yapar bebişle ilgilenirim rahat rahat gelincede buğrayla ilgilenirim diye düşünüyorum. bakalım arştırıcam biraz

buarada benimde hamilelik çok şükür güzel geçiyor. yarın 29. haftamız doluyor. vakit git gide yaklaşıyor. kısmetse kızım olucak adınıda beyza koymayı düşünüyorum. taaaa küçüklükten beri kızım olunca adını koyacağım dediğim bi isim:))) buğrişimde çok iyi çok düzgün olmasada derdini anlatacak kadar cümleler kurabiliyor. şuan kurduğu en uzun cümle ''anne bu detir'' ''anne bende yapcam'' gibi:)) ama maşşallah herşeyi çok iyi anlıyor ve hemen kavrıyor. 3 yaş üzeri için tahtadan pazıl tarzı oyuklara araba bisiklet şekilleri yarleştirilen bişey adlım ona hepsinin yerini ezberlemiş bile kendisi yerleştirebiliyor artık terse çeviriyor:)) kocaman oldu kuzularımız ya 2. yaş günlerinide geride bıraktık. zaman çabuk geçiyor hamileyken ne güzel paylaşımlar yaşadık burada hep beraber. şuanki hamileliğimde yazmıyorum ihanet gibi geliyor bana burda paylaştıklarımıza:)))) aaahhh aaahh heygidi günler:)))))
 
helinciğim anladığım kadarıyla eşin hapiste. az kalmış seninde sende inş hayırlısıyla kavuşursun canan gibi kocişine:)))
 
merhaba kızlar..
ridacım canım eskiden insanlar canları isteyince sünnet yapıyolardı bizde şimdi yapsak ne olur ki ben ikiisni birden yapmak istiyorum o zaman alpereni 4 5 sene beklersem muharrem büyür ama bide internetten araştırıcam ...sen atlattın ne güzel insanda bi yük oluyo ister istemez bakalım canım nasip...

kadercim ne güzel temizlik yapmışsın sorma bikaç gündür çok yağmur yağıyor..geçen bizim komşunun halıları vardı bizim balkonda üsünden 2 3 kere yağmur geçti bi daha alıp yıkamadan öylece kurudu ..tekrar yıkamak gerekiyomu? bende temizlik yapıcam çocukları anneme vericektim eşim istemiyo boyacıda bigün bi duvarı boyar ertesi gün ötekini boyarım diyo bakalım napıcaz ben dondurucuya pek bişey koymuyordum bu sene nasip olursa doldurmayı düşünüyorum ne nasıl konur pekte bilmiyorum ama kitabında herşeyi haşlayın diyo ama fasulye haşlanınca güzel olmuyo ridacım patlıcanı nasıl koyuyorsun kızartıptamı..
selmacım sen nasılsın neler yapıyorsun
tuğbacım hoşgeldin seninde az kalmış kızın olacakmış ne güzel...bende alperenin tuvalet eğitimiyle 2 aydır uğraşıyorum 2 gün çişi geldi diyor 3kere altına yapıyor öyle böyle alışır inşallah..
canancım Allah ömür boyu mutluluk versin size bi daha ayrılık göstermesin
unuttuğum varmı bilmiyorum hepinzi öptüm
 
kadercim az kalmış canım yaa..1 hafta gitti kaldı 3 hafta..hadi hayırlısı:)) halılarına sevindim vallahi ne zor olurdu bir daha yıkamak..

gülhancım halıya yağmur suyu değerse..su tuzlu olduğundan sertleşme olur diye düşünüyorum..bir de kirlenedebilir..sünnet olayını bir araştır derimm..dediğin gibi insanın üzerinde ağır bir sorumluluk gibi..bir an önce olup bitsin ister insan..hayırlısı bakalımmm:)
bugün muhammed bezini kendisi çıkarmış balkona gitmiş veee kakasını yapmışşşş...Aman Allahııııım...korkmuş bir de öyle bakıyordu..içimden işte şimdi yandın rida dediim
başladık böylece çişş işine..Allah tüm annelerin yarımcısı olsun..lazımlığa oturttum yapmıyor..dün de kabin içine işemiş..ona da şaşırmış bakıyordu..
patlıcanları kızarta da bilirsin. biraz yağda domates ve patlıcanları hafif kavurarak da atabilirsinnn..
taze fasulyeyi de aynı mantıkla yapıyorum..
dolmalık biberleri yıkıyorum..suyunu süzdürdükten sonra poşetliyorum atıyorum deep freeze
öyle işte..

tuğbacım hoşgeldin canımmm:) resimlerine baktım face den..maşallah hamilelik ne çok yakışmış sana..oğlun ve aile fotoların süpeeeer..hele yemek masasındaki aile meclisi buluşması çok güzel Rabbim nazarlardan esirgesinnn...böyle tabloları görünce dedemin yaşadığı zamanlar gelir aklıma..Rabbim hanenizi şen kılsın..mutluluğunuz daim olsun amiiiinn

yarım gün kreş düşüncen güzel ama insan kıyamıyor..bebişi kucağına aldığında tüm duyguların değişiyorr..yaşa ve gör derim.buğra'yla birlikte geçirdiğin günler geldikçe aklına ona ihanet ediyor gibi hissediyorsunn...oğlum kucağıma tırmanırken ameliyatlı olduğum için onu indirmeye çalıştığım zamanları unutamıyorum..bana çok acı bakıyordu bazen..çağırdığımda yanıma gelmiyordu..nasıl ağlıyordum anlatamam..babaannesi alıp götürüyodu yanımdan..bazen ona benim kadar iyi bakılmadığını düşündüğümde..bir an önce yataktan kalkıp oğlumla ilgilenmek istiyordum..muhammed ortamızda yatardı kışın yatağına götüremezdim..kızım şubatta doğdu..onsuz yatmak nasıl garip bir duyguydu..ve hiç bir şeyin - işte o zaman - eskisi gibi olmayacağını anlıyorsun.. annem onu kucağına alıyor beni almıyor ..onu yanında yatırıyor beni yatırmıyor..onun altına bakıyor benim bakmıyor..onunla birlikte ama bana başkası bakıyor..diye düşünüyor diye lohusalıktan kaynaklı duygusal bunalımlar yaşadımm..sana tavsiyem şimdiden ona bunu anlatmaya çalışın..biz de anlattık ama tabi karşılaşmayıncaya kadar anlayamıyorlar..hala kızımı severken korkuyorum.inanılmaz korkunç oluyor..öpmeye geliyor ama ardından ya saçını yoluyor, ya yüzünü tırmalıyor, ya tekme atıp gidiyor..elindekileri kaç kez fırlattı..ALLAHTAN hep yanındaydım korudum..ya olmasaydım neler olurdu kimbilir..çok korkuyorum..

aman ALLAHIM SENı BUNLARLA KORKUTMAK ıSTEMıYORUMMM..NELER YAZDIM ÖYLE..BUNLAR BENıM YAŞADIKLARIM AMA SEN BUNLARI DAHA HAFıF ATLATABıLıRSıN ıNŞALLAH..
sana tavsiyemmm...beyzayla buğrayı asla yalnız bırakma..mutlaka kıskanacaktır..huylara değişecek hazırlıklı ol..biraz daha fazla ilgiye ihtiyacı olacak..babaya çok iş düşüyor..

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah kolaylıklar versin ..bana da dua et..öpüldünüz kızlarr

bu arada selmacık da yok...canancım seni elifi ve uğrayan uğrayamayan herkesi öpüyorum..
 
gülhancığım (yanlış hatırlamıyorum değilmi ismini) hayırlısı olsun sende çoçukları sünnet yaptırmaya niyetlenmissin. ben buğrayı 5.5 aylıkken yaptırmıştım okadar rahattıki en güzeli küçükken yaptırmak. bidaha oğlum olsa doğar doğmaz hastaneden çıkmadan yaptırıcam. zannedersem küçüğünü genel anesteziyle yaparlar yapsalarda durmaz çünki artık. buğrayı sadece bölgesel yapmışlardı iğne yapılırken azcık ağlamıştı sonrası elinde bir poşetle güle oynıya sünnet olmuştu:)) düğün yapmayı düşünüyormusun yoksa sadece mevlüt filanmı düşüncen. bi araştır bakalım yaptırıcağın kişiyede danış önce istersen.

ben kolay sanıyordum meğer zormuş bu çiş eğitimi bide bizimki inatçı uykudan uyanıyor tuvalete götüremiyorum inat ediyor. gece sanırsam hiç götüremicem. ya benim için sabır lazım yada biraz daha büyümesi lazım.
 
ridacığım hoşbulduk. resimleri beğenmene sevindim. o aile resminde eksik bile var 2 kız 4 erkeğiz. bir abimle yengem çocukları ve babam gelemediler. ben evin en küçüğüyüm çok düşkünüm aileme ve önem veririm. bukadar kalabalık bişekilde toplandığımız yer annem ve benim evimdir genelde:)) rabbim kimsenin ailesinin tadını tuzunu bozmasın. ben kalabalık bi ailenin tadını bildiğim için kendi ailemide kalabalık istiyorum en az 3 çoçuk kesin kısmetse. nekadar zorlukları olsada yetiştirirken ama resimde gördüğün gibi büyüyünce tadını çıkartıyorsun. bizler büyüdük evlendik torunlar yetişti arkamızdan annem hiç yanlız kalmıyor:)))

evet dediğin gibi başıma gelince anlıyacağım çoğu şeyi. oyüzden şu sezeryanı hiç istemiyorum bidaha. buğradayken rahat rahat yattım ama artık ilgiye ihtiyaç duyan 2 pardon eşimle birlikte 3 bebeğim olucak:)) buğra varken yatamıyacağım ilgilenemeyeceğim dediğin gibi kucağıma alamıyacağım. bende daha önceden dile getirmiştim size tekrar normal doğumu denemek istediğimi. kısmetse bi dr buldum yapıyor SSVD (sonrası vajinal doğum) şansımızı bi deneyeceğiz. eğer normal yapabilirsem sezeryadaki gibi sıkıntıları yaşamayacağım ozaman daha rahat ilgilenebilirim buğramlada beyzamlada. normalde buğra hiç kıskanmıyor başka bebek aldığımda kucağıma sadecetutmak istiyor yanıma geliyor beraber seviyoruz ama tabi aynı evi paylaşım hep birlikte olunca farklı olabilir. şimdiden gelişine hazırlıyorum kardeşiyle karnımdan konuşturuyorum. ona uyucak büyücek hastaneye gideceğiz getireceğiz eve diyorum. gelicek anne süüüt diye ağlıcak meme vericez. altına yapıcak bezini değiştiricez oynucaz onunla sana abi dicek oyun oynamak isticek filan diyorum devamlı geliceğini bilsin diye. onunda hoşuna gidiyor hele abi dicek sana deyince:)) bide eşimin iş yeri çok yakın kendi işleri toptancı öğlene kadar işleri bitiyor. o buğrayla bende beyzayla ilgilenicem ama buğra bana çok düşkün normalde. bakalım nelerle karşılaşıcaz:))
 
kardelencim tekrar hoşgeldin canım,
bebeğin hayırlı olsun adı da pek güzelmiş Rabbim bahtını da güzel eylesin.... güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim.
bu arada dışarıdaki halılarım değil ama eve aldığım iki yolluğumda hafif de olsa koku farkettim cumartesi tekrar yıkayacağım zaten o gün yıkarken acaba bir kere daha yıkasam mı diye aklımdan geçti ancak o kadar yorulmuştum ki gözüm kesmedi tekrar yıkamak bu açıdan da iyi olcak:))
bu sene tayin hazırlığımız olduğu için kışlık hazırlayamayacağım belki artvine gidince birşeyler yapabilirim ama fırsat buldukça salamura yaprak basacağım bir kısmını da hediye götüreceğim :)) buradakiler tavukçulukla (erpiliç)uğraşıyorlar aslında hediye olarak kolumun altına da iki tavuk da kıstırsam fena olmayacak sanki :))
kızlar helin son bir haftadır çok dengesiz davranıyor acaba babasının yokluğu mu yoksa 2 yaş sendromu mu bunu tam anlayamadım :KK43:( süt istiyor hazırlarken "içmiycem" diyor vazgeçiyorum bu sefer "içecem" diye tutturuyor tekrar hazırlıyorum yine "içmiycem" sinirden deli olacam "ya sabır" diyorum...
uyku düzeni desen bir garip oldu bazen gündüz hiç uyumuyor bazen de bir yatıyor 4 saat kalkmıyor... annemlere bir gitsek ona da iyi olacak gibi geliyor ....
hepinize iyi geceler artık yatsam iyi olacak :))
 
hoşbulduk helinciğim:))

buara işlerden dolayı ilgilenmedin onla diye olabilirmi acaba. bende nezaman iş yapmaya kalksam buğra burnumdan getiriyor çünki. gerçi zaman zaman değişiyorlar dediğin gibi bi günü birgününü tutmadığı oluyor. buğrada yicem getirince yemicem olayını yapıyor. hele dışarıya çıkarken üstünü giydireceğim zaman kaçıyor benden ben iyi ben gidiyorum deyip kapıya yöneldiğimde bende gelicem diye ağlıyor bende bu kaçışmacaya sinir oluyorum kriz geçiriyorum. madem gelmek istiyorsun niye kaçıyorsun. maşallah çok akıllılar herşeyi anlıyorlar yapıyorlar büyük insan gibi düzen anlayış bekliyoruz onlardan ama çoçuk işte neyapıcakları belli olmuyor:))))
 
herkese merhabalar..:))
tuğbacım inşallah yeni bebeğiniz dünyaya geldiğinde çok bambaşka duygulara iticek seni..en başta tam bir çekirdek aile oluyorsunuz..eşinizle sevgi bağlarınız daha da kuvvetleniyor..

ne biliyim eşimin bana bakışları benim ona bakışım inanılmaz değişti..kendimizi daha olgun hissediyoruz..yaramazlıklarının yanında, muhammedin çok bilmiş hareketleri içimizi kıpır kıpır ediyor..oğlumuz büyüyor..tamir bile yapıyor..taklit yeteneği çok güçlü..gözlemleme ve ifade edebilme yetisi var..belki hepimizin evlatları bu tür şeyleri yapıyor, deniyor..ve her anne baba gibi bize ait olan evlatlarımızla gurur duyuyoruz..

yazamıyorum muhammed kıyameti kopardı
 
ridacım,
yapma beni yoldan çıkarma :) zaten nerde küçük bebek görsem dayanamıyorum sanki helin sıpası eşek kadar oldu da bende bir bebek isteği var ki anlatamam annelik hormonlarım tavan yaptı :))
kardelencim dediklerine aynen katılıyorum canm... buğranın yaptıklarının aynısını helin de yapıyor sabahları okula yetişmek zorunda olduğumu onu bakıcı için hazırlamam gerektiğini biliyor ve işimi zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor artı bir de baba yanında olmayınca bu benim işimi daha da zorlaştırıyor....
bugün akşam hem "karnın (karnım) ağyıyor" diyor hem de çorapları,pijamanın altını çıkarmış öyle yere oturuyor önce güzellikle söyledim "giymiycem" dedi güzelliğe biraz daha devam ettim baktım olmuyor kızdım bağırdım "benimle konuşma" dedim başladı ağlamaya benden beklediği ilgiyi bulamayınca bu sefer de "baba" diye ağlamaya başladı gel de çık işin içinden bir taraftan içim cız ediyor bir taraftan ağlama işini abartınca ben sinirlendim ev 2 oda 1 salon ve salon dışında diğer iki odanın ışıkları bozuk kızı karanlık odaya da koycak kadar vicdansız değilim sonuçta ben kendimi çocuk odasına kapattım bu sefer feryat figan ağlamaya başladı dayanadım aldım kucağıma zaten uykusuzdu 5 dk içinde kucağımda sütünü içerken uyuyakaldı şimdi resmen kütük gibi sızmış. bir de masum duruyor ki sanki yarım saat önce evi birbirine katan o değildi :emir_bebek:
şu son bir haftayı da bir atlatıp annemlerin yanına gitsem en azından orda kalabalıkta kafam dağılır...
bu arada bugün yağan yağmur bana darbeyi vurdu haftasonu halılarımı yine yıkayacağım Allahtan halılarımı 2 saatte yıkayabiliyorum yer ve su çok müsait... ha gayret kader kaydirigubbakcemile
 
ilahi kader :) canım istiyorsan bir bebiş daha yap, vallahi bir arada büyürler tüm ikisinin eziyeti birlikte biter gider..beni böyle teselli ediyorlardı ikinciyi öğrendiğimde..ama ben zamanla daha iyi anlıyorum ki iyi ki yapmışım diyorum bazen..
 
canım kızım uyanmıştı emdi uyudu hemencecik..vallahi siz de bilirsiniz ki bebişlerin hiç eziyetleri olmuyor anneye ilk 2 ayı atlatınca... maşallah günlük ihtiyaç ve bakımlarının dışında bana bir zararı yok..ama muhammed beni çok korkutuyor o ayrı..onun bir de şahsına münhasır bir hali var..abimin muhammed'den 4,5 ay küçük kızı var (aynı binadayız) tam anlamıyla muhammedi taklit eder, onun çıkardığı sesleri çıkarır, onun gibi davranır ve o ne yaparsa onu yapar..hırçınlığının sebebi hem kızkardeşi hem de çocuğun enerjisini atacağı ortamları hazırlayamıyorum ona..balkona bile çıkınca peşinden koşup içeri atıyorum yavruyu..bişey olacak diye korkuyorum ama o da oynamak istiyor..hep beni görmekten sıkıldı..
bizim site girişindeki alanda çocuklar oynar her zaman yukardan onları izleriz genellikle..muhammed kıyameti kopardı dediğimde annennesi onu aşağıya indirdi..bisiklete bindi akşam ezanı okunuyordu zorla içeri aldık nasıl bağırıyor, gelmek istemiyordu eve..zor ikna ettik..

aslında bizde hata..çocuklar enerjilerini harcayamadıklarından, evdeki eşyalara saldırıyorlar..gayet normal de..keşke biraz ben de oğlum kadar enerjik olabilsem..çıkarsam, dolaştırsam, parka filan götürsem..nerdeee..daha doğum kilolarımda bir gr bile kıpırdanma yok..evden çıkasım yok..merdiven inemiyorum düşünün..o kadar hareketsizim ki..68 kiloyum şuan..vermem gereken en az 8 kilo var..60 olsam bile bu bana yeter diyorum..ne yapayım?

neyseeee..kadercim sen şu halı olayını bir türlü çözemedin yahuuu:)) valla bizim 2008 mayıs anneleri gündeminin büyük bir bölümünü senin şu halılar oluşturuyor..:)) hava da sana muhalefet...ama olmaz kiii:))

helincik gibi tüm mayıs çocukları değişim safhasında sanırım..baksana buğra da aynısını yapıyormuş..Allah hepimize sabırlar versin..çok tatlılar onlarsız hayat düşünemeyiz ama böyle yaramazlıklarını da bazen görmezden gelmek lazım ne yapalım ki..artık gün gün değişiyor ve çok hızlı büyüyorlar..ALLAH hepimizin yardımcısı olsun amiin
 
tuğbacım, sezaryen sonrası doğum ile ilgili sanırım facebookta bir -site- görmüştüm senin üye olduğun bir yerdi yanlış hatırlamıyorsam..ama benim doktorum şöyle demişti kontrole gittiğimde..nst de sancıların başladığını gördü ve 'seni hemen doğuma almalıyız, önceki sezaryen olduğundan sancı anında her kasılmada rahimde incelme oluşur.. bu da hem anneyi hem bebeği riske atar, bunu bir hekim olarak istemeyiz' demişti..bilmiyorum ama normal doğum yapan çok kişiye rastladım ben de..adı üstünde normal doğum..keşke demek faydasız şu an ama ben de normal doğum yapmak isterdim açıkçası..sen 3.yü bile düşündüğünü yazmışsın...aynını eşim de düşünüyor..bir 5-6 yıl sonra fena mı olur, hem en az 3 çocuk istiyorum diyor..ben de diyorum tam rahata erdim derken 3.ağır gelir diye felan ama aslında biz de 4 kardeşiz..çok güzel kardeşlerimizin olması..büyüyünce anlıyoruz bazı şeylerin değerini..abim yanımda mesela diğer kardeşlerim birisi izmir diğeri kırıkkalede.. ablamı 2 yıldır hiç görmedim..muhammed 56 günlüktü kardeşimin düğünü vardı öyle görüştük..düşünsene daha yeğeninin büyüdüğünü görmedi..ve bir de kızımız oldu onu da görmedi..nasıl ağlıyor telefonda..herkes görüyor teyzesi göremiyor diye..hediyeler gönderiyoruz gelip gidenlerle..kargoyla.o kadar..internet bağlantıları yok..nette de görüşemiyoruz..her gün telefonla görüşüyoruz ama tabi ki çok özlüyorum..bu yaz tak etti ya o gelecek ya ben gidicem..başka çaresi yok..izmir de erkek kardeşim var bu yaz geliceklerdi eşi memurluğu kazandı asaleti tasdik olana dek tatile çıkamazmış..öyle diyorlar..hayırlısı bakalım
bizim kız yine uyandı bi bakayım sonra eşime kahvaltı hazırlayacağım..işe göndereceğim..
görüşmek üzere...
 
merhaba canlarım.:)
3 seferdir niyetleniyorum bi yerden bişey çıkıyo..gerçi kimin ne yazdığınıda unuttum ama neyse...kadercim canım alperende de var huysuzluk eskiden taşı bulsa yerdi şimdi yemek için savaş yapıyoruz ilk bikaç kaşığı yemiyo sonradan devamı geliyo ama ilk sefer beni delirtiyo muharrem dersen ondan beter benide çişe alıştır diyo b iz wc ye giidyoruz oda geliyo çok kıskanıyolar birbirlerini canım bizde ufaktan başladık temizliğe ama çocuklar içinde çok zor muharrem dün masanın tepesindeyken ne var ne yok indirdi aşağı boya badana işler çok .bencede .annenlere gidince rahatlarsın canım yoksa günler geçmez..
tuğbacım doğru hatırlıyorsun canım gülhandı:)) sende kurtulmuşsun bakalım canım zaman ne gösterecek herşeyin iyi ve kötü yanı olduğu gibi çocuğunda var etrafdakiler bayılıyo ikiz gibiler diyo bende iyiki yapmışım diyorum ama bi iki sene önceye gidersek resmen depresyon agirdim kişiye görede değişiyo bence benim şuanki durumum hayat şartım 2 den fazlayı kaldırmıyo aslında 3 isterdim ama 3- 5 sene sonra ne olur bilmiyorum ben bekarkende hep evdeydim evlenincede evde kaldım hiç gezme fırsatım olmadı nasip olursa bundan sonra diye düşünüyorum ama eşinde yakınmış yardımcı oluyosa sorun yok demin ellerim bulaşıktı eşime dedim alpereni tuvalete tut lazımlığa bıraktı geldi kel kör kendi işini kendin gör bizim evde
ridacım Allah sanada yardım etsin canım bikaç sene sonra rahatlarsın sende ..dediğine katılıyorum bende kendimi çok olgun hissediyorum şimdilik aklım agelenler bunlar

canan selma kızlar sizleride öptüm
he unutmadan bişey daha dicem ben bu siteye daha önce üye olmadığım için çok pişmanım ..hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız anneme eşime bile söyleyemediğim şeyleri burada paylaşabiliyorum sağolun
 
iyi akşamlar ,
hazır kız komşudayken bir şeyler yazayım :))
ridacım valla aynen dediğin gibi benim halılar yakında ana haber bültenlerine de çıkarsa şaşırmam :)hava durumuna bakılırsa daha çoook beklemem gerek :KK43:
gülhancım benim cadının yemesi güzel ama çoook oyalanıyor en nefret ettiğim şeyi yapıyorum tv karşısında yediriyorum ama hemen tv ye yapışıyor ben de kapatıyorum o da açmaya çalışıyor hele "kanda (kumanda) nerde?" diye soruşu var zillinin görmelisin sonra da "ben açacam" diye düğmelerle oynuyor ama bakıyor olmuyor kuzu kuzu yerine geçiyor ama 2 dk sonra benim kurtlu tekrar tv başında tv yi bir aç bir kapa yemek yediriyorum ama benim de dizlerimin üzerinde küçük hüsamettin gibi durmaktan feleğim şaşıyor :bbo:
kızlar hepinizi ve kuzularınızı çok öpüyorum benim dizi başladı "parmaklıklar ardında" eskiden beri zevkle izlerdik ama şimdi ayrı bir ilgiyle izliyorum....
iyi akşamlar
 
desene ridacığım zaten olgunum normalde dahada olgunlaşıcam:)))) eşimle bağımı bilmem ama nasıl olucak hiç ümidim yok ona. lafta olur bence onun zaten buğraya ben kıza sen bakarım demesi. okadar işi rahat olduğu halde alıp çoçuğu bi parka götüreyim veya biyere giderken yanımda götüreyim yapmıyor. bence 2 çoçuğun sorumluluğuda bana kalıcak.

evet bencede çoçuk enerjisini atamadığı için evde okadar yaramazlık yapıyor. ben buğrayı çok çıkartıyorum dışarıya parka gezmelere filan. yok yere alırım koyarım arabasına dolaşır geliriz biraz. evedede bi yaramazlı yok fazla ama tabi tek çoçuk kardeşten sonra neler olur bilmem dışarıya rahat çıkarabilirmiyim. genelde beni bilen sen 2 çoçuklada gidersin gezersin diyorlar:)))

evet facedede ssvd grubu var ama asıl grup yahoda orda genelde paylaşımlar oluyor takip ediyorum zaman zaman 20 den fazla ssvd yapan var grupta ve beklemede olan benim gibi hamilelerde var tabi. riskleri olabilir ama o eski sezeryan yerinin yırtılması olayı 1000 de 1 olan bi vakaymış. 2 sezeryan sonrası bile yapılabiliniyor. ama yapan tecrübeli dr ları bulucaksın tabi. bilmiyorum ben çok istiyorum biliyorsun ben okadar bekledim normalin bütün sfalarını yaşadım son anda alındım sezeryana insanın içinde hep keşkeleri oluyor böyle olunca. direk sezeryan olsaydım bukadar takmazdım kafama. kısmetse deneyeceğiz bakalım herşey yolunda giderse.

kadareciğim eğer çalışıyorsa bi anne o çoçuktan herşey beklenir. genelde çalışanların çoçukları bu durumda oluyor. abimle yengemin çoçuklarınada annem bakıyor evde melek gibiler ama akşam anne gelince o çoçukları gören tanıyamıyor hele kız sabaha kadar ağlama nöbetleri yok yere. yapışıyor paçasına bırakmıyor bi iş yapsın. herzaman söylüyorum çalışan annelerin işi daha zor çoçuk bakma yönünden Allah yardımcınız olsun. halı meseleside bir an önce sonuca varır inş:)))))

gülhancığım banada kafayı yeme nokasına gelicem gibi geliyor 2. olunca:)))) çok isterdim mülayim sabırlı biri olmak sinirlerim alınsın normal karşılayayım herşeyi ama nerdeeee. olan bize olucak çoçuklarla herüflerin bişey umrunda değil
 
kardelen canım beni face de ekler misin merak efdiyorum seni ve buğra yı?
kızlar nasılsınız görüşmeyeli?
çocuklar gelmiyolar artık okula bizde bütün gün vakit öldürüyoruz..aslında böyle de zaman geçmiyor ya neyse artık...
ela arada çoook huysuz bunu anlatacak kelimeler yoktur herhaldee...sanki sinir krizi geçiriyor gibi davranıyor...
ben daha tuvalet eğitiminre başlamadım yaa.tatili bekliyorum bakalım..inşallah bende zorlanmam...
öptüm hepinizi..
 
X