2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kimbilir gülhancım..Allah sağlık versin yeter ki..belki bir gün bir yerde...belki çocuklarımız buluşurlar..çok ilginç olurdu di mi..?üniversitede, yurtta, gezide, ne biliyim herhangi bir sebeple her şekilde karşılaşabilirler..belki birbirleriyle evlenenler bile çıkabilir..varsayımları çoğaltmak mümkün..:))
 
kızlar bende diyarbakır da çalışmıştım bismil in yukarı salat beldesin de çok sevmiştim diyarbakır ı...o günlerim geldi aklıma..
kader cim inşallah kocana kısa zamanda kavuşursun...yaşadıklarında az şeyler değil...güçlü bir insansın maşallah..
kızlar nihayet regl oldum...mutlu oldum....demek 2.çocuğa hazır değilim daha...onu anladım..
hepinizi öpüyorum...
 
merhaba kızlar,
bugün sabahtan beri iyi haber alamıyordum ama akşamüstü annem kendine gelmiş telefonda da konuştum sesi gayet iyiydi. kardeşimin dediğine göre babam annemi "ya kendine gelirsin ya da ben ikinciyi alırım" diye tehdit edince annem canlanmış :)) ah şu babam ne diyeyim :))
bir de kocacığımın, o başımın tatlı belasının sesini de bir duyabilsem her şey daha iyi olacak....
 
ridacım sen de az şeyler yaşamamışsın, şu dünyada haksızlığa uğramaktan daha zor birşey olduğunu sanmıyorum Allah yardımcın olsun canım.... ırkçılık konusuna gelince aynı düşünüyorum ben de hep aynı ayeti öne sürüyorum :)ırkçılığın kibir olduğunu düşünüyorum ... elbette ki insanın kendi milletini ,kendi soyunu sevmesi ve bununla gurur duyması güzel ama bu sevgi ve gurur, kibire ve fanatikliğe dönüşünce işte problem orda başlıyor.
o taraflara yolum düşerse mutlaka uğrayacağım canım:)
gülhancım ha gayret az kaldı alperen herhalde bezden ilk kurtulan ilk mayıs2008 bebeğimiz olacak :) ama çok sabır isteyen bir iş olduğunu anladım ve şu anda kendimi pek hazır hissetmiyorum :)
selmacım kuzenimi de yukarı salat a vermişlerdi 2001 de . anne tarafım bismilli olduğu için dayım devreye girip kuzenimi türkmenhacı köyüne çektiler sonra da bir süre cumhuriyet ve kurtuluş da çalıştı.
güzel düşüncelerin için de çok teşekkür ederim . bazen canım sıkılınca KK da bir derdim var topiğini okuyorum ve kendi derdim dert olmaktan çıkıyor artık ayrıca yaşadıklarım beni farkında olmadan güçlendiriyor galiba....bu arada regl olman iyi olmuş olmayınca insan iyice bir geriliyor çünkü. sanırım hava değişikliği düzenini bozmuş.. elacık kardeş için biraz daha bekleyecek galiba :) hayırlısı olsun canım...
hakket bazı arkadaşlar iyice el etek çekmişler arada bir görünseler güzel olurdu ( ama ne yapalım sağlık olsun....
kendinize çok iyi bakın arkadaşlar şimdiden güzel haftasonları diliyorum...
 
slm arkadaşlar..ben de eurovision şarkı yarışmasını izledim...yarım yamalak da olsa:) Türkiye 2.oldu Almanya'nın arkasından..çok da beğenmedim aslında..kız hala birinci olduklarına inanamıyor)
yazılanlara bi baktım..selmacım regl olmana sevindim..
canancım senden haber bekliyoruz bekletme..
kadercim..annenin rahatsızlığından haberim yoktu..geçmiş olsun..rabbi şafi ismiyle şifalar nasip etsin..
herkesi öpüyorum..iyi geceler dostlar..
 
kadercim eşinden bir an önce iyi haberler almanı diliyorum..Allah sizleri bir daha ayırmasın..onun için daha zor bir durum emin ol..evinden, eşinden ve evladından uzakta uyumak kadar hiçbir şey incitmiyordur onu mutlaka..hayırlısıyla kavuşursunuz inşallah..sayılı gün çabuk geçer..iyi geceler canımm
 
selmacım elanın doğum gününü kutluyorum..iyi ki doğdun elacım..nice mutlu ve sağlıklı yıllara inşallah..
 
merhaba ridacım,
bugün eşimle 10 dk.cık konuşabildim.sesini duyunca içim bir tuhaf oldu. grip olmuş . haftada 1 kere görüşme hakkı varmış soyad tuttuğu için benimle görüştü. 1temmuzda cezası sona eriyormuş ... annemin durumu da daha iyiye gidiyor ..Rabbim sıkıntıları peşpeşe verdiği gibi ferahlıkları da peşpeşe veriyor :) annemin durumu anladığımız kadarıyla psikolojik özellikle önce bizim tayin haberimiz arkasından eşimin hapis haberi geldikten sonra annemin rahatsızlığı ortaya çıkmış. annelik böyle birşey galiba ( aslında evde yalnızlıktan sıkılma dışında bir problemim yok çok şükür bir yandan komşum bir yandan bakıcımız beni sürekli yokluyorlar kaldı ki yavaş yavaş eşyaları toplayacağım bu da sıkılmaya pek de vaktimin olmayacağını gösteriyor:)
mutluyum, huzurluyum ve çoook yorgunum ..... çünkü o duvardan duvara ve tavandan tabana olan sevgili perdelerimi ve güneşliklerimi yıkadım ve ütüledim. guclubacismile hem de helinle mücadele ede ede :) cadı "anne yardım ediyim", "ben de ütü yapıyim" diye diye başımın etini yedi :)) ütüledim diyorum çünkü benim perdeler ütü isteyen cinsten ( kendi evim olsun ilk işim perdelerimin enini ve boyunu kısaltmak . olmadı alacam elime makası :jeyyar:
selmacım elanın doğum günü kutlu olsun bu çiçekler ona a.s.
ridacım,selmacım,gülhancım, elifçim ve canancım kendinize iyi bakın sizi de kuzularınızı da öptüm opuyorumnanaktan
 
iyiki doğmuş bizim mayıs bebişleri hepsine nice mutlu yıllara..

uzun zamandır yazmıyorum ama ara ara girip kim gelmiş ne yazmış okumaya çalışıyorum. Heyecanla dolu günler günleri kovaladı saat itibari ile 2 günümüz kaldı çarşamba mahkeme günü dilerimki rabbimden kocam ordan çıksın kavuşalım artık.. Büyük ihtimal çıkacağı yönünde hayırlısı artık demekten başka da çare yok.. Sizlerde dua edin bizim için...

Bu arada biz Ecrinin doğum gününü yine babası olmadan kutladık ne yazıkki ama Ecrin öyle mutlu oldu ve sevindiki herşeyi unutturdu onun mutlu yüzünü görmek..

kadercim sayılı gün geçiyor canım tabi geçerken insanda bıraktığı izler derin ama yine geleceğini bilmek, sağlığının iyi olduğunu bilmek inan teselli bulunacak o kadar çok şey varkii. Her zaman beterin beteri var diye düşün.. Cezaevine görüşe gittiğimde bi kadın vardı oğlu diş hekimi bi şekilde bi suça karışmış kadın nasıl ağlıyo bundan beter ne olur diye ben ne yapcam falan.. derken bi kadın ne yapıyorsun öyle deme neler var dedi bak benim annem hastanede yatıyordu annemi beklerken babamı kaybettik sonrasında annem ve 15 gün sonra erkek kardeşi içeri girmiş o gün kadının anlattıkları halen kulağımda onun için hayatta ne büyük acılar var herşey geçer geride kalır.. Ecrin bizim ik çocuğumuz ve babası hiç bi yaş gününü göremedi bebeğinin dişlerini, emeklemesini, baba demesini, yürümesini kısaca büyümesini hiç bişeyini yaşayamadı ama canı sağ ve bir gün gelince herşey geride kalacak onun için sayılı gün geçer gider arkadaşım üzme canını..

Bu arada Ecrini bezden kurtardım arada bi altına yine kaçırsada 15 günü geçti bez kullanmıyorum. Alıştırma kilotlarınıda sevmedi bıcırığım gece uyuduktan sonra pjamasının üstüne giydiriyorum ve gece 1 yada 2 kera tuvalete kaldırıyorum zor bi dönemdi ama babamız gelmeden bu iş ihalletmeyi çok istiyordum her zaman olduğu gibi yine anneciğimin desteği ile bu işide hallettik gibi bişe darısı tüm bebişlere..

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum kendinize çok çok iyi bakın.. Bebişleride kocaman öpüyorum..
 
Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar..
slm kadercim...gözün aydın..eşinle konuşmuş olman içini biraz daha rahatlatmıştır eminim..annenin durumuna da sevindim..inşallah bir an önce eskisinden daha sağlıklı olur..ellerinden öpüyorum anneninde slm ve geçmiş olsun dileklerimi iletmeyi unutma:))

maşallah yaaa helin annesine yardım etmek istiyor yavaş yavaş demek ki.. üstelik konuşabiliyor mu ne güzelll....muhammed kelimeleri henüz yeni yeni söylemeye çalışıyor, 1-2 kelimelik cümle kurmaya çalışıyor..anne al..baba ver gibi..ama inanılmaz huysuz..aksi, yaramaz..ne yapacağımızı bilmiyoruz..canımızdan bezdiriyor..ve ben onun kimi zaman canını acıtıyorum..sonra çok pişmanlık duyuyorum ama elimde değil..kafam allak bullak oluyor..
 
canancım senden de güzel haber bekliyorduk..az kalmış canım 2 hazirana.. inşallah hayırlısıyla kocişine kavuşursun canım..mutluluğu fazlasıyla hak ediyorsunuz..
 
muhammed izin vermiyor yazmama şimdilik bu kadar :)
 
neyse bizim topic biraz hareketlenmiş...
bayıldım helin in ütü yapıyım demesine kader cim...bizimki daha o kadar konuşamıyor neyseki işlerini halletmişsin...ben ayda 2 defa kadın alıyorum başka türlü başedemiyorum...ev büyük ela huysuz:/
rida cım aramızda en zorlanan sensin aslında iki tane birde of ya..
dün gece elayı uyutamadım bir ağlama bir cırlama anlatamam sonra da kustu
kusunca da uyudu:) çok sıkıntılıyım ela dan şu sıralarda anlatamam.
canan cım inşallah seninde az kaldı sıkıntılarının bitmesine...doğru diyorsun neler var hayatta ama biz böyle küçücük şeyleri dert edip edip duruyoruz...şükür etmemiz gerekirken...
neyse kızlar hepinizi öpüyorum...
 
Heyencanlı bekleyiş son saatlerinde ve benim içim içime sığmıyo yarın adliyeden ya iyi yada kötü haberle ayrılcam bizim için dua edin kocama artık kavuşayım.. Onsuz geçen vakit öyle anlamsız öyle boş geliyorki varlığına çok ihtiyacım var artık omuzlarım bu yükü taşıyamıyor. hepinizinize sevgiler bebişleri öptüm.. ıyi haberlerle görüşmek dileğiyle..
 
canancım Allah yardımcın olsun canım. Rabbim inşaallah bundan sizleri birbirinizden hiç ayırmaz. haklısın her şey gelip geçiyor ama izi de kalıyor onsuz eve girmek onun olmadığı evde yalnız kalmak çok sıkıcı bazen yaramazlıklarına kızsam da iyi ki var diyorum yoksa katlanması,dayanması daha zor olurdu. kuzularımız boylarına poslarına bizim can yoldaşımız :)) inşaallah bugün güzel haberler alırsın.
ecrini de bezden kurtarmışsın hadi bakalım darısı bizim başımıza ...
kızlar bu arada annem hastaneden dün taburcu oldu eve gelmiş sesi de gayet iyiydi. ridacım selamını iletirim canım. tüm tahlilleri temiz çıkınca doktor da psikolojik olduğunu düşünüyor .annem her şeyi kafasına fazlasıyla takıyor özellikle de geçmişte yaşadıklarına çok takıyor şimdi de bizim tayine çok üzülmüş daha doğrusu helinden ayrı kalacağına çok üzülmüş asıl sebep bu .....
selmacım elacık nasıl oldu? kıyamam kuzuya yaa... üşüttü mü acaba ? gerçi adana da pek sıcaktır şimdi . kuzumuzu çok öpüyorum geçmiş olsun diyorum..
bu arada helin son bir aydır dili iyice çözüldü. her şeyi söylüyor hele arasıra yanıma gelip "napon anne?" veya "napan anne?" demiyor mu bitiyorum. kelimeleri "ben de gidiyim,ben de yapıyim, ben de geleyim" diye söylüyor ev işlerine çok meraklı ille "ben de yapiyim" diyor büyüyünce yapmazsa o zaman hesaplaşacağız cadıyla :))
ama bu aralar "içmiycem,yemiycem,gelmiycem,gitmicem" bunlara taktık benimle dalga geçiyor mesela "anne süt içiyim" diyor sütü hazırlıyorum getiriyorum "içmiycem" diyor sütü geri götüreceğim zaman "anne süt içiyim" getiriyorum "içmiycem" diyor . offf ne yapacağım ben bu küçük cadıyla :))
kendinize iyi bakın kızlar şimdi okul için hazırlanmam lazım...akşama fırsat bulursam tekrar uğrarım
 

geçmiş olsun canım elaya..sanırım üşütmüş (ceryanda kalmış olabilir) yavrucak..muhammed iki gün önce babası işe giderken arkasından önce ağlamaya başladı sonra bağırarak ağlamaya başladı daha sonra resmen çıldırdı kendini yerlere atmaya ellerini sıkarak titremeye, garip hareketler yapmaya başladı..2. bebekten sonra kesinlikle hal ve hareketleri tamamen değişti..ağlaması, sevinmesi herşeyi farklı..kız kardeşini seviyor gibi yaklaşıyor yanına yüzüne bir tokat indirip kaçıyor..ne kadar yalnız bırakmamaya çalışsamda çoğu kez, üstüne çıkmaya çalışırken,kızkardeşinin beşiğine elini uzatıp gözlerine parmak sokarken, yüzünü tırmalarken, saçını çekerken görüyorum...yüksek diye muhammedin beşiğine yatırmıştım tırmanıp içine atladı kızın üstüne son anda yetiştim..dün akşam emzirirken sinsice yaklaşıp ebru betül'ün saçlarını tuttu eline doladı çekti.. çocuk neye uğradığını şaşırdı, ağladı susturamadım..bunlar gün içinde tekrarlanıyorken inanın ikisini yalnız bırakıp lavaboya bile gidemiyorum..hele birisi acıktığında diğeri de acıkıyorsa kesinlikle iki ayağım bir pabuca giriyor..


canancım, şu an senin heyecanını tahmin edebiliyorum çünkü anlamam imkansız..Rabbim yardımcınız olsun, bugün beklenen gün..ve sen yılların,ayların ve eşin olmadan geçirdiğin günlerin acısını bugün çıkarmak üzeresin..dilerim eşinle el ele geleceksiniz eve..Yeter ki Rabbim dilesin..kalpler ve gönüller Allah'ın elindedir..duymak istediklerini duyar ve görmek istediğin manzarayla karşılaşırsın bugün inşallah..biz de burda heyecanla bekliyor olacağız..bizi haberdar etmeyi unutma canım..


kadercim..annen taburcu olmuş..Allah şafi ismiyle şifa versin ve korusun tüm annelerimizi..babalarımızı..evlatlarımızı ve tüm sevdiklerimizi...heline maşallah..kızlar daha erken konuşuyor sanırım...deryanın kızı h.ceren 3-4 ay önce bile şarkı söyleyebiliyordu değil mi? MAŞALLAHHH SÜBHANALLAH..Allah nazarlardan esirgesin hepsini..er yada geç dilleri çözülecek..

CANANCIM ŞUAN ADLİYEDESİN EMİNİM..BEKLEYİŞLERİN HAYIRLA SONUÇLANSIN İNŞALLAH ..HAYIRLI HABERLERİNİ İLETMEYİ UNUTMA SAKIN..
ALLAHA EMANET OLUN
 
canancım inşallah şuan eşin ve sevimli kızın ecrinle birliktesindir..ve çok mutlusundur diye umud ediyorum..:))
 
selam kızlar bikaç gündür eşim lavabodayken bakıp çıkıyorum ..şimdide muharrem tepemde kalk diyo bişeyler yazıp çıkıyorum..selmacım elaya geçmiş olsun canım...kadercim annen taburcu olmuş seninde gözünaydın ..ridacım seni çok iyi anlıyorum bende aynı şeyleri yaşadım ne lavabo ne yemek nede temizlik bi şekilde büyüyolar ama sorun devam ediyo sabah 6 da ağlayarak geliyolar yanıma birbirlerini yiyolar evde herşey sorun yok onunki beyaz beninki kırmızı yok onunki kısa benimki uzun bide 24 saat bilg başında oturan bi adam yazda aynı kış ta benin can sıkıntım geçmiyo Allah beterinden saklasın sağlık olsun....canancım maaşallah ecrine bezi atmışsınız bende 1 aydır uğraşıyorum eh işte ilk günlere göre çok ii büyük tuvaletimiz sorun...canım inşallah şu an eşinle hasret gideriyosundur ve sıkıntıların sona ermiştir rabbim herkesin gönlüne göre versin..kendinize ii bakın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…