Günaydın hanımlar,mayıs 2009 annesiyim ben,kızım 17 günlük,acayip gaz sancısı oluyor,kakasını falan yaparkende aynı şekilde,kendime rezene çayı aldım dün içtim,faydası olmadı,benimde kabızlık sorunum var,bebeiğimi acayip etkiliyor,şimdi de kzıım için milupanın rezene çayını aldım,ama nasıl ve ne kadar versem bilemiyorum,mamaya karıştırıp mı versem ,ayrı olarak mı,kaşıkla mı biberonla mı
kızım geceden beri kıvranıyor ,siz daha tecrübelisiniz bizden ,bana acil cevap yazarsanız çok sevinirim
canım allah bebeğine uzun sağlıklı ömürler versin tebrik ederim seni de...
çok geçmiş olsun canım...bebeğin çok küçük o kadar minik bir bebeğe rezene veriliyor mu kutuda yazıyor mu verilebilir diye..bende vermiştim ama en az 3 4 aylıktı...canım ille vereceksen ayrı ver ben öyle yapmıştım tadını beğenmezse bu seferde mama içmek istemeyebilir diye düşündüm...olmazsa karıştırıp verirsin artık..ama şeker felan sakın kullanma...a.s.
Bende kabızlıktan çok çektim ama sonradan şimdi adını burada hatırlayamadım bir toz olduğunu öğrendim eczanelerde satılıyor ve doktorlar tavsiye ediyor beyaz büyük plastik bir şişesi var ve bitkisel. Bebeğini emziriyorsan rezeneyi sen için. Bol bol içebilirsin ben süt yapsın diye başlarda baya içmiştim hem bebeği rahatlatıyor hem süt yapıyor hemde gaz çıkarmasına yardımcı olur ama bebekler için satılan rezeneden de alabilirsin kullanma tarifi üstündedir. Birde bazı bebeklerin derileri hassas olduğu için gaz sıkıntısı ne yaparsan yap geçmeyebilir. Bebeğine masaj yapmak sık ve azar azar emzirmek meme başını düzgün vermek emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarmak gerek. Senin kabızlığın ile bebeğin gazı arasında bir ilişkide olmayabilir.