2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

2 gündür benim bebişte yapmıyordu kakasını. ıkınıp kızarıp bozarıyoru bugün zeytinyağı verdim 1 çaykaşığı kadar gerçekten işe yaradı 1 saat sonra filan bir başladı doldurdu altını taştı yıkadım onu şimdi mışıl mışıl uyuyor rahatladı yavru kuşum:1hug:

kızlar benim oğlumun koliği iyice azdı bu saat oldu hala uyumadı ağlıyor emmiyor şu kolik cdsinede hala ulamadım betül unuttu sanırım

slm kıslar hatırlarmısınız bilmem bende mayıs annesiyim anca vakit buldum tatlı cadımdan birde oğlum kafamı kaşıyacak vaktim olmuyo ervıs arkadaşa katılıyorum daha dün karnımızdaydılar bugün kucağımızda rabbim sağlıkla büyütmek nasşp etsin hepimize bizim minik cadı şaka maka tam 55 günlük oldu büyüyor işte doğan nasıl zaman hızla akıyor anlamıyorsun bile bu arada bu kakasını ve gazını yapamama olayı bizdede vardı ne metsil ne zinco ne anason ne zeytin yağı hiç bişi fayda etmedi bizim doktorumuz bize debridat diye bir ilaç verdi bunun yan etkisi yok tüm bebeklerde ve çocuklarda rahatlıkla kullanılabiliyor zati ilacın kullanım yeri gaz sancısı kabızlık ve bağırsak ve sindirim sistemiyle alakalı bizim kız ilacı içti ve akşama sanki içi boşalmışçasına ta sırtına kadar kakasını yaptı ve ve gece çok rahat uyudu şimdi günlük olarak kullanıyoruz bebeklerde bir süre sonra bağrsaklarda tembellik başlarmış ondan doktorumuz 1 ay boyunca kullan dedi tavsiye ederim kıslar bu arada bu cd den bende alabilrmiyim rica etsem mümkünse hepimize kolay gelsin ben kaçtım cadım uyandı sevgiyle kalın byee

arkadaşlar ebrunun bi yazısında belirtmişti kolik müzüğini int indirebilirsinizdiye. betülden ses çıkmayınca sizin için bi araştırayım dedim bi adres buldum indirmedim bana gerekmediği için çok şükür yapamazsanız buzuki orhan kolik diye girerseniz google ye çıkıyor birsürü site.
http://www.istekmp3.net/2007/buzuki-orhan-osman-kolik/

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun Allahtan hemen müdahele etmişsiniz. nasıl oldu yanlışlıkla döküldümü orasını anlayamadım verirken kıpraştığı içinmi gözüne filanda demişsin. ay küçücük yavrucak neler yaşamış kıyamam ben ona atlattınızya çok şükür çok geçmiş olsun:1hug:

geçmiş olsun canım...inşallah bebiş şu anda daha iyicedir..bebişlerimizin sorumlulukları üzerimizdeyken kesinlikle hata yapma lüksümüz yok..biraz daha dikkat lütfen...

Betulcum cok gecmis olsun.Sen bunlari yasamisken hic kusura bakilir mi? Insallah hersey yolundadir simdi.Arkadaslar ben cd yi aldim ama cd yi almaka bir ise yaramiyor onemli olan cok iyi bir cd calarin olmasi.Annemlerde kucuk bir cd calar var sesleri cok net duymadigi icin kayra aglamaya devam ediyor ve bizde yine sac kurutma makinesine geri donuyoruz.Zaten cd nin uzerinde yaziyor bunu ya home thetare sistemle yada profesyonel bir muzik setiyle dinletin diye seslerin tek tek verildigi bir sistem yani.Oyle bir sistemde kac kiside bulunur bilmem

betülcüm çok çok geçmiş olsun canım aman kusura bakılırmı hiç böyle bir durumda.benim eşimde erzurumlu devlet hastanesini bilmemde üniversite hastanesi iyidir.neyse bununla geçmiş olsun kim bilir ne kadar üzülmüşsündür sütüne dikkat et yemek yemeği unutma sakın

Mercancım cnm söylediğin gibi bir müzik seti muhtemelen kimsede yoktur...Bizde onu şu şekilde hallettik : bilgisayara yüklersen oradan dinlettiğinde ses kalitesi daha iyi oluyor birde öyle dene bakalım inşallah işe yarar...

kızlar kolik için saç kurutma makinasından bahsedilmiş
ben anlayamadım ne yapıyorsunuz onu

betülcüm şuan oğlum omzumda saat 6 dan beri uyumadı huysuzlandı şimdi kolik cd dinliyoruz sakinleşti omzumda uyuyacak sanırım çok teşkküler

slm kızlar uzun bir aradan sonra yine geldim aslında paylaşacak ne çok şey var bebekler nasıl umarım hepsinin sağlığı yerindediryerimseniben benim kızım doğduğundan beri annem yanımdaydı evine gideli 2 gün oldu ama kız ona o kadar alışmışki tel. sesini duyunca bile iç çekiyor :çok üzgünüm:
kayınvalidemler bebek doğunca birde kırk çıkınca geldiler ama o zamanlar bile laf sokmalarına yetti benim sütüm olmadı çok korkmuşum ve süt bezelerim donmuş ne yaptıysak olmadı doktorda zaten bebek biverona mamaya alıştı verme dedi ikinizde eziyet çekersiniz dedi vermedik tabiiii ben gizli gizli vermeye çalıştım ama olmadı :1no2:
kayınvalidemde anneyi dövelim kızım sana hiç süt vermedi demeyi ihmal etmiyor görümcemler kilolarımı konuşuyor artık eski kıyafetlerinin içine hayatta sığamazsın diyolar moral olarak sıfırım yani
süt yok annen çirkinleşti sana yeni güzel anne alalım diyolar üstelik dışarı çıkınca kendini bilmezler hala beni hamile sanıyolar klava:kendimi çok çirkin hissediyorum
ayrıca gaz sancısını fitil kullanarak çözdük 2 gün rahat ediyor ne zaman kıvranıyo bakıyorum ki çıkaramıyo o zaman kullanıyoruz neyse çok yazdım kendinize iyi bakın öpüyorum önce bebişleri sonra sizleriŞeniz

neysencim ALLAH sabır versin ne biçim laflar öyle yaaa hayret bişey aALLAH nasip etmişte nur topu gibi sağlıklı bir torun vermişsin onlara daha ne isterler.onlara kalmış senin kilon sanki.

gaz sancısına elma yağı iyi geliyor topuklarına ve göbek deliğine sürceksin birde masaj.bebeğinin dizlerinden tutup karnına doğru hafif bastırma hareketi yaptır iyi gelir

betülcüm çok geçmiş olsun ya çok üzüldüm hep aklımdan geçer benim ikisinin şişesi aynı karıştırmamayım diye seni okuduktan sonra yerinei değiştrdim
jkızlar izmir çooook sıcak çoçukda çok huysuzlaşıyo om yüzden çok giremiyom kusura bakmayoın bende çok yoruluyom ebrucum sen az kalmasından şikayetçisin ben çok kalmasından şikayetçiyim memede bizimki her bir mememde en az 20 dk kalıyo bikere tututum 40 dk kaldı çıkartınca yimnede mızmızlandı
ebru merak etme dooyuyodur doymasa ağlar uyuumaz ben bi dr dan dinledim internette diyoki hetr iki gögüstetoplam 12 dk da sütün yüzde 95 ini bitiirir diye
ama benimki çok kalıyo haftaya dra gitcem soracam nedenini doymuyomu acaba?
mercancım nasıl geçiyo tatilin
neysen canım kafaya takma onları mümkün olduğunca az görüş
ne kadarda acımasızlarmış
yasemincim mahmutun tuvalet eğitimine sevindim tebrik ederim
ridacım kiloları takma kafaya ya yemenden kısma çoçuğun sütü azalmasın
nmazecim canım sen nasılsın kolikle savaşın ne durumda

Merhaba arkadaşlar,

Betülcüm çok geçmiş olsun canım..Neyseki hemen farketmişsin..Yatarken "Bismillahi ala dini ve nefsi ve veledi ve ehli ve mali" diye dua et canım..Bu bir emanet duası yani arasında Allah'ım bebeğimi sana emanet ediyorum diyorsun bol bol Ayetel Kürsi okumaya çalış böylece Allah'ın izniyle gelecek kazaların önünede geçersin..

Neysemcim boşver ya artık kocamın sülasiyle ilgili herhangi birşey duymak bile benim sinirlerimi bozuyor..

Gizemcim benim oğlan galiba pişiğinden dolayı huzursuz oluyormuş ben daha bugün farkedebildim bunu..Çocuk resmen canım acıyor diye çığlık atıyormuş bende hep gaz sancısı varda ondan sanıyordum..Çünkü ne zaman çişini yapacak olsa huysuzlanıyordu meğer yanıyormuş poposuda ondan..senağlama Neyse forumlarda birkaç şey okudum bakalım onları deniycem pişikleri için..

Bu arada bugün KPSS sınavı vardı..

Dün ve bugün bebişi kayınvalidemlere bıraktım..Dün sorunsuz gibiydi ve sınavda çok kalmamıştım ama bugün toplam 4 saat emanet ettiğim bebeği kayınvalidem perişan etmiş..Bebek her emdiğinde kusuyor..Bütün pencereleri açıp bebeği uyutmaya çalışmışlar cereyanlı koridorlarda gezdirmişler..Eve bir geldim her pencere açık..Emziriyorum hiç kusmayan çocuk kusuyor..Altını alıyorum kusuyor..Deli oldum resmen..Birde benim görümce tutturdu bana hiç gelmiyorsunuz sizin için hazırlık yaptım diye..Bizi zorla evine kadar sürükledi orada da kustu bebek..

Yani bir insan 3 çocuk büyütüpte bebek bakmak konusunda bu kadar yeteneksiz olabilir mi?? Birde bana "bebeği bahane edip sınava girmemezlik yapma biz bakarız bebeğe" falan deyip durdular..

Ayrıca artık iyice anladım ki onların nazarı değiyor bana ve bebeğime..Nasıl gözle bakıyorlarsa artık..Her karşılaşmamızda kötü birşey yaşamadan dönmüyoruz..Artık onlarla görüşmek bile gelmiyor içimden..Resmen sütüm geç geldi bugün üzüntüden..Hepsini bir güzel evire çevire dövmek ve alabildiğine küfür etmek geliyor içimden kendimi zor tutuyorum.klava:. Allah bana nasıl bir sabır veriyor anlamış değilim..

Onların yüzünden düzgün giden işimden oldum..Şimdi bir yerlere girebileyim diye beni zorla sınava sokuyorlar hadi onuda geçtim ufacık bebeğe bakmayı bile beceremiyorlar..Allah kimseyi böyle sorumsuz insanlarla karşılaştırmasın..

Eşimde sinir etti beni bugün, üzerime doğru dürüst giyecek birşeyim yok diye güya alışverişe çıktık, benim beğendiğim hiçbirşeyi beğenmedi..Neymiş kapalı bir şey alacakmışım..Onunla alışverişe çıkanda kabahat zaten!!! Hiçbirşey almadan geldim bende !

selam arkadaslar
hamileligimizin ilk gunlerinde çok giriyordum ama sonradan vaktim olmadı giremedim şimdiye kadar yazdıklarınızın hepsini okudum gercekten çok faydalı oldu.Ben 25 mayısta dogum (sezaryan ile)forumda ki bircok kişi gibi biraz cesaretim olsa normal dogum yaPMAK İSTERDİM.
Benim size bir sorum var yanıtlayan olursa cok sevinirim cünkü benim kafam karışmış durumda sizde gercekten cok arastıran ve bilen insanlarsınız.hepimiz bebeklerimize aşı yaptırmaya başladık hastana de aşı kartı verdiler onunla sağlık ocagında Yaptırmamız gerek ama benim cevremde bir cok kişi eczaneden ithal aşı almamı onları vurdurmamı soylediler saglık ocagındakileri kullanmamı soylediler yaptıran kişiler var.bunun yanında saglık ocagını ovenlerde var aşılar tanesi 135 ytl falan sen alıp saglık ocagında vurduruyorsun SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

betül inanamadım canım .. çok geçmiş olsun .. şimdii nasıl begüm iyi mi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…