2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba mayıs anneleri bende sizdenim aslında bir aralar burayada yazıyordum ama pek kimseler ilgilenmeyince vazgeçtim nesse kıslar size sormam gereken birşey var umarım cevap verirsiniz ben ilk doğumumu acil sezeryanla yaptım oğlumun ters duruşu sebebiyle şimdide doktorum bu doğumumu normal yapabileceğimi söylüyor ama ben sezeryan istiyorum 14 mayıs normal doğum tarihimiz 7-9 mayısta sezeryan tarihimiz şu anda sizler ne dersiniz normalmi seryanmı bana biraz yardımı olursanız sevinirim birde burda doktor sorunumuz var 2 doktor var devlet hastanesinde görevli ama muayeneleri özel erkek olan sezeryan doğumda 600-800 ytl gibi bıçak parası alıyor bayan olan ise 100-250 ytl bıçak parası alıyor ne yapmalıyım bana fikir verin...

Aramıza Hoşgeldin Sevgili Selens,
İlk doğumunun üstünden ne kadar zaman geçtiğini yazmamışsın, bu hususta bazı uzmanlar dikişlerin deforme olabileceği endişesi taşıdıklarından normal doğumu telaffuz bile etmiyorlar. Yerinde olsaydım ben yine sezaryeni tercih ederdim; olası bir ters durum ihtimalini en aza indirme babında..
Bıçak parasına gelince bu konuda Avebru arkadaşımızın yazdıklarına ben de katılıyorum canım. Hiçbir doktor devlete bağlı bi kurumda böyle tarifeli at koşturamaz. Gereken yerlere sesini duyur bence....

kızlar yine döktürmüşsünüz yahuuuuu...

kayracım şifa hastanesinde doğum yapıcam ALLAHIN İZNİYLE drumda dilber hanım ben senden önce doğum yapıcam sezeryan ya seninki normalse biraz daha geç olur bakalım buluşuruz bir yerdea.s

İlki sezaryen olduğundan akıbetim yine tekerrürden ibaret Yaseemin' cim..
Ama kısmet olursa Vatan Hst.ni tercih edicem, Seval Hn.ı da yanımda götürmek koşuluyla.....
İnşallah herbirimiz için bu süreci tamamlama öykülerimiz mutlu sonlarla noktalanır...

günaydın kızlarr ohh dün gece sadece 1 kere kalktım ve bugün saat 9.30 a kadar uyuyabildim uyumak ne hoşmuş ya
darısı başınıza kızlar
sabah sabah yine bissürü yazmışınız kızlar
buarada günler çabucak geçiyo bizim bebeişleirmize ulaştırıyo hadi hayrlısı

GÜNAYDIN KIZLAR HEPİNİZE.....
EWET MURGİZCİM BİLMEZMİYİM O RAHAT UYUMANIN VERDİĞİ SAADETİ....
BENDE DÜN GECE ÖYLE UYUMUŞUM....
SADECE 1KERE KALKTIM LAVOBAYA.....
AMA BU GECE MAŞALLAH 2 SAATTE YİNE TUVALETE TAŞINDIM....
ŞU TUVALET OLAYINDAN ARTIK NEFRET EDER HALE GELDİM......

benim eşim de diyarbakır'lı.. 6 görümcem var eşim tek erkek. 25 yıl önce yerleşmişler Antalya'ya. Türkçeyi ilk burda öğrenmiş kayınvalide ama senin dediğin gibi türkçeyi zor konuşuyor olsa da nasıl konuştuğu değil ne konuştuğu önemli..ben memnunum
kayınvalideden..Ben izne ayrılınca gelip bahar temizliğimi yapacaklar..önce yapmasınlar diyordum ama baktım çok istiyorlar yapsınlar gönülleri olsun ...görümcelerin her birinin ayrı ayrı huyları var.
benim bir gelinim var, ben nasıl incitmiyorsam, ben öldükten sonra da onu hiç incitmeyeceksiniz demiş kızlarına.. hepsine karşı saygılıyım, geldikleri zaman, nasıl hoşnut edeceğimi bilemem. ben mesafeliyim onlar da mesafeli..geçinip gidiyoruz..a.s

ridacım herşey karşılıklıdır saygıda sevgide inş hep böyle devam eder:içelim:
canım mesafe koyman çok iyi bende başta bayağı mesafe koydum tabi evlilik ilerledikçe mesafeler ister istemez aşılıyo ama en azından kötü niyet olmadığı ve sevildiğini görünce mesafeleri indirebilirsin ama ben hep diyorum uzak olacanki tatlı olcan
kayınvaldemler buaralar yeni bir eve taşınacaklar çok güzel yeni bitmiş inşaat lüks falan bayağı aynı bina ve yan binada da evleri var kayınbabam çok istiyo onlarla aynı binaya taşınalım bebek için iyi olur diye bide eşim çok çalıştığı için yalmız kalmıyalım diye
ama kayınvaldemle bende eşimde istemiyoruz şimdi hiç bi sorunumuz yok ama yakın olursa yüz göz olunur biz onların evine onlar bizim evimizin işine karışırlar ister istemez o yüzden aman evim bana yeter daha güzel ev değil huzur istiyorum
benimde 3 görümcem var bi tanesi daha lisede 3üde iyiidirler saygılıdılar
ama büyük görümcemle çok iyi anlaşırız yaşıtız çok iyi arkadaş olduk görümce olarak görmüyom artık zaten o evde olmasa gitmiyomda oraya :icecream:çünkü dediğim gibi kayınvaldemle dil oalrak anlaşamıyoz
hayatımda gördüğüm en anlayışı ince düşünceli insan çok sakin çok kibar çok tatlıdır işte oğlumada bu halası bakcak teklifde ondan geldi ben kimseye çoçuğuma bak diyemem gerçi buaralar evde çok sıkılmazsam ücretsiz izin alıp oğlumu ben büyütmeyi düşünüyom çoçukda perişan olmaz bende sabah sabah yollara düşmeyiz eğer ücretsiz izin alırsam nerdeyse 1.5 yaşına kadar ben büyütmüş olacam sonrada zaten onlar baksada ne onlara zorluğu olur ne bize
baklaım hayırlısı sağğ sağlim doğsunlarda bebeişlerimiz:dance:

Gizemcim annemle konuştum "merak etme biz sana bakarız" dediler..Zaten bebeğe alışmak için ilk bir haftayı atlatmak önemli, hem göbeği düşer hemde benim dikişler iyileşir biraz..Abimin büyük kızı annemlerin yanında kalıyor ve koleje gidiyor..Annem aslında ona baktığı için biraz tereddüt ediyor..Açıkçası bende çocuğun mağdur olmasını istemiyorum çünkü sınavları falan oluyor ve anneme çok düşkün..Doğum, okullar kapandıktan sonra olsa onlar için hiç sorun olmazdı benim açımdan..Eşimde merak etme olmazsa bir aylığına falan bir yardımcı buluruz dedi..Ama ben doğumdan çıktıktan sonra evimde bir yabancıyla kalmak istemiyorum..İnsanların ne olduğu pek belli olmuyor çünkü.:sm_confused:.

ebrucum ana gibi yar olurmu tabikide bakar bi kaç hafta zaten yeğeninde çok küçük değilmiş ebrucum biraz ,dare ederler canım gerçekten ilk hafta çok zormuş allah yardımcımız olsun
eve yardımcı tutsan bebek bakımı değilde ev işleriyle ilgilenir çünkü sonuçta gelip gidenide olcak ama ebrucum ha deyince iyi sağlam biride bulunmuyoki canım annen yanında olsunda ilk günler sana destek olsunda gerisi boş canım
ama bak kayınvalden görümcen falan gelseler bari biraz ev işiymiş gelenle ilgilensinler yok artuık yani bu kadarında bi zahmet yapsınlar

selam kızlar nasılsınız umarım herşey yolundadır selenscim benim doğumumun üstünden 12 sene geçti ama doktorum yine sezeryan diyo normal doğum olmazmış dikişlerin patlayabilir riski göze alamam dedi sen bilirsin canım yinede iyi karar ver hem bebeğin hem kendin için

Benim annem almanyada ama doğuma gelcek ve ilk 2 hafta yanımda durcak sağ olsun yoksa ben hem o piskolojiyle tırlatırım kayınvalide ve görümceyle tatlicadiarzu
Gelen giden oldukca hizmet beklerler annem ve diğer görümcem yardımcı olurlar artık napalım :sm_confused:

Bide tutturdular ilk haftası mevlüd yapalım diye... eşim kızdı daha çocuğua alışamamışız ne mevlüdü diye... umarım benden habersiz yapmaya kalmazlar :1no2:

Teşekkür ederim kızlar bende çok iyiyim sizlerinde iyi olmasına sevindim...a.s.

Murgizcim bende akşam öyle güzel uyumuşumki sabah saat 8:05 de bir uyandım :1shok: yataktan fırladım işe geç kalmışım ama dinlendiğimi hissettim...

Bu arada benim yaramaz bu aralar daha bir hareketli gece gündüz bu oğluş ne zaman uyuyor anlamış değilim bazen göbekten fırlayacak diye korkuyorum valla öyle hareketli yani ... canım oğluşum oda sıkıldı artık heralde çıkmakmı istiyor neee :dance:

Kızlar ben yine bu aralar süt içimini artırdım ama ne yapayım çok hoşuma gidiyor süt içmek hiç yemek yemeyip süt içsem itirazım yok yani...Eşimde akşam 8 aydır içtiğim sütü hesaplıyor gülüyor valla süt tesisi kuracakmışızda yapamamışız diyor oğluşa... farkediyorum ben süt içtikce oğluşumda mutlu oluyor çünkü hareketleri değişiyor

Bu arada kızlar ben pazartesi doktora gittiğimde emzirme hemşiresi bize süt eğitimi verdi sizlerede bu tür eğitimler veriliyormu çok faydalı oldu bir sürü şey öğrendim...

Hepinize kucak dolusu sevgiler...

GÜNAYDIN KIZLAR HEPİNİZE.....
EWET MURGİZCİM BİLMEZMİYİM O RAHAT UYUMANIN VERDİĞİ SAADETİ....
BENDE DÜN GECE ÖYLE UYUMUŞUM....
SADECE 1KERE KALKTIM LAVOBAYA.....
AMA BU GECE MAŞALLAH 2 SAATTE YİNE TUVALETE TAŞINDIM....
ŞU TUVALET OLAYINDAN ARTIK NEFRET EDER HALE GELDİM......

her gece aynı terane... lavabo-yatak odası arasında mekik dokuyorum...yattığım zaman illaki bacaklarıma giren kramplar sayesinde uyanıyorum. Ee artık formulünü öğrenmişim ya bir parmak hareketiyle acım diniyor..ama bu gün yanlış bir hareket mi yaptım yoksa çok güçlü bir kramp mıydı anlamadım beni yatağımdan kaldırdı. sert bir şekilde ayağımı yere vurunca düzeldi..ama çok acı vericiydi..
Bir de bugün sağ tarafımı da deneyeyim dedim oğluşum rahat ettirmedi hıçkırmaya başladı..sonra da ben hıçkırmaya başladım..ne komik değil mi..:roflol:
döndüm sola birlikte hıçkırdık oğluşumlaaaa sırnaşık şey

her gece aynı terane... lavabo-yatak odası arasında mekik dokuyorum...yattığım zaman illaki bacaklarıma giren kramplar sayesinde uyanıyorum. Ee artık formulünü öğrenmişim ya bir parmak hareketiyle acım diniyor..ama bu gün yanlış bir hareket mi yaptım yoksa çok güçlü bir kramp mıydı anlamadım beni yatağımdan kaldırdı. sert bir şekilde ayağımı yere vurunca düzeldi..ama çok acı vericiydi..
Bir de bugün sağ tarafımı da deneyeyim dedim oğluşum rahat ettirmedi hıçkırmaya başladı..sonra da ben hıçkırmaya başladım..ne komik değil mi..:roflol:
döndüm sola birlikte hıçkırdık oğluşumlaaaa sırnaşık şey

ay çok güldüm demekki birlikte hıçkırdınız :roflol:
Benim oğlumda sağımda olduğu için sağıma yatmaktan korkuyorum açıkcası zaten yatar yatmaz kaburgalarıma tekmeler yiyorum hemen yine dönüyorum a.s Kızlar bide eşinizle yer değiştirmeyi deneyin.. ben bi türlü solumda uyuyamıyordum ki aslında hamileliğimden önce hep solumda uyurdum... dün gece eşimle yer değiştirdik sadece bi kez tuvalete kalktım ve mışıl mışıl derin uykuya dalmışım hiiiiç rahatsız olmadan uyudum :teytey:

canımcım konumuz malum kaynanalar biz bu muhabeti çok sevdik sende katıl :içelim:
canım eskileri okumaya fırsatım olmadı malum özel
msj lar...aydınlattığın için sağol valla benim kaynanam çok iyi yaaa ALLAH herkese böyle
kaynana nasip etsin kaynanamdan yana bir sıkıntım yok yani.oğulları ve gelinleri için
canını verir.belki de kızı olmadığı için

Günaydın tüm mayıs annişleri...

Tülaycım bir an korktum ve artık yazmayacaksın sandım bende tam sana özelden mesaj atmayı düşünüyordum..

Valla konu hamilelikten ziyade kayınvalide, anne, kayınpeder ve akrabalar olunca sanki yazacak daha çok malzeme çıktı bize :roflol: Zira forum coştu gidiyo..Tutabilene aşkolsun :teytey::hooray:

Neyse en azından evlerimizde olsak bile yaşadıklarımızı, sorunlarımızı paylaşabileceğimiz, fikir alabileceğimiz imkanlarımızın olması gerçekten çok güzel..Birde doğum yaklaştıkça sanki heyecanımızda artıyor..Hayatta herşeyin bir ilki var ve çoğumuz bu ilki yaşayacağız, bir taraftan korkuyor bir taraftan merak ediyoruz..Bazı şanslı annişlerde birincileri çoktan büyütmüşler ve ona bir kardeş verme hazırlığındalar..Şanslılar çünkü tecrübeleri var, bizim gibi acemilik yaşamayacaklar yerimseniben..Herşeyi deneyerek tecrübe etmek çok farklı..( büyük görümcem bir gün sohbet ederken bize "3. çocuktan sonra çok pratikleştim" demişti...Eşimde "Diğer ikisine yazık oldu o zaman, onlar arada telef oldular galiba" diye dalga geçmişti..:roflol: )

Düşünüyorumda ilkokul arkadaşlarımın en az 2, lise arkadaşlarımın en az 1 çocuğu var..(Fakülte arkadaşlarımdan bahsetmiyorum zira onlar artık evde kaldı :roflol:) Çoğunun çocuğu 5 yaşın üstünde..Aynı yaşta olduğum insanların bu kadar yol kat etmiş olması bazen bana çok ilginç geliyor. Zaman ne kadar çabuk geçmiş..Sonra düşünüyorum bebek nasıl olsa bir şekilde büyüyor en kıymetli, en zahmetli ve bir o kadar da çabuk geçen zamanları da galiba ilk bir yılları..Bunun tadını çıkarmak ve bizzat yaşamak gerek..İnşallah Allah hepimize anneliğin hep güzel taraflarını yaşatır..

Keşke kaç kişi olduğumuzun bir listesini çıkarabilseydik..Nisan Anneleri yapmış çok güzel olmuş, ben her seferinde niyetleniyorum ama sitenin yoğunluğundan sayfalar yavaş açılmaya başlayınca sıkılıp bırakıyorum..Bizim mayıs annelerinde de öyle bir başlık var ama herkes yazmıyor oraya galiba..Ayrıca bazı arkadaşlar hiç bu başlığa yazmayıp başka başlıklara yazıyorlar..Kaç kişi olduk sahi ?? Nisan anneleri en son 51 kişi olmuşlardı..
[/B]

ay çok güldüm demekki birlikte hıçkırdınız :roflol:
Benim oğlumda sağımda olduğu için sağıma yatmaktan korkuyorum açıkcası zaten yatar yatmaz kaburgalarıma tekmeler yiyorum hemen yine dönüyorum a.s Kızlar bide eşinizle yer değiştirmeyi deneyin.. ben bi türlü solumda uyuyamıyordum ki aslında hamileliğimden önce hep solumda uyurdum... dün gece eşimle yer değiştirdik sadece bi kez tuvalete kalktım ve mışıl mışıl derin uykuya dalmışım hiiiiç rahatsız olmadan uyudum :teytey:

Sevdecim,

Biz eşimle 1 aydır falan ayrı yatıyoruz..İkimizde çok rahat ettik çünkü hem o hemde ben geceleri çok dönüyoruz, o döndükçe ben uyanıyorum ben döndükçe o uyanıyo..Birde ben gece uyurken yorgan battaniye ne varsa toplayıp kendi üstüme alıyorum onun üstü açık kalıyo..Üşüyo yazık..Zaten kilom arttıkça ve bebek büyüdükçe eşim rahatsızlığımı hissedip büyük yatağı bana bıraktı.( biz çünkü iki kişiyiz hehe) .Şimdi böyle iyiyim istediğim gibi yatıp yuvarlanıyorum..Zaten artık bacak arasına yastık koymak falanda fayda etmiyor..Bu gidişle çift yastıkla yarı oturur vaziyette uyumaya başlıcam..

Bu arada kızlar ben pazartesi doktora gittiğimde emzirme hemşiresi bize süt eğitimi verdi sizlerede bu tür eğitimler veriliyormu çok faydalı oldu bir sürü şey öğrendim...

Hepinize kucak dolusu sevgiler...

Eylülcüm ben öyle bir eğitim almadım ama annelik ve bebek bakımı cd'lerinin 3. ve 4. CD'sinin siparişini verdim..Orada emzirme, banyo, alt değiştirme gibi şeylerin uygulamalı gösterimleri varmış galiba ( hepsiburada da ve D&R'larda da tek tek CD'leri satın alabiliyorsunuz) . İyi bir şeyse geldikten sonra buradan size tavsiye ederim..Ama gereksiz birşeyse boşuna almamak gerek...Aslında set 12 CD ama ben geri kalan konuları netten öğrenirim nasıl olsa diye almadım.Bir de tüm seti 150 YTL gibi uçuk bir fiyata satıyorlar..Zaten ilk bir yıl doktor kontrolünde olacağı için bir sorunumuz olursa doktora danışırım artık.http://www.abchamile.com/asp/show_stock.asp?product=030312 Anne ve Bebek

Yazıları okudum ama maşallah herkes yine pc başında.. Ayrı ayrı mesaj atmak ne mümkün...Genel olarak konu kayınvalide ve uyku sanırım :)) E bende kayınvalide konusunda bir cümle kurmadan gecemicem..

Kızlar bence sorun kayınvalide ve kayınbabanın gelinini kabullenip kabullenmemesinden geçiyor...Sevildiğinizi gelin olarak kabul gördüğünüzü bilmek birçok konuyu es geçmenizi sağlıyor...Aksı durumda istenmemek gelin olarak layık görülmemekten geçiyor birçok sorun...
Şimdi size bir soru sorucam: Yatak odanızda gecenin bir yarısı başınıza dikilip oğlumun omzunda niye yatıyorsun oğlumun omzu ağrıyacak ne zaman gelsem omzunda yatıyorsun diyen bir kayınvalide kapı kilitlemene izin vermeyen bir kayınvalideyle ne kadar iyi ilişki kurabilirsiniz :)) Oğlu ve gelini tarafından uyarılara kulak asmayan büyükken büyüklüğünü göstermeyen insanlara karşı yaşca küçük olmana rağmen nasıl anlayış gösterebilirsiniz :))) bu sadece küçük bir örnekkk akla fikre sığmayan olaylar....

Buna rağmen alttan alan taraf oldum hep...ama son yaşadığım olaydan sonra kayınvalide konusunu tamamen kapatmış durumdayım...Eşime sözüm şu oldu...Ben bu güne kadar sana olan saygımı ispatladığıma inanıyorum ama bundan sonrası için saygıyı benden değil annenden beklemek zorundasın..ki ben sessiz kaldıkca onların karşısında onursuz grursuz bir insan konumuna düşmeye devam edicem...Dedikten sonra artık kendisi de bana birşey söylemiyor...Sözüm şu ki karşılık verecek değilim ama artık anne baba demiyeceğim muhatap olmayıp kendi hayatıma bakacağım...8 yaşında oğlum var ikinci bebeğim yolda halen beni gelin olarak kabul etmiyorlarsa kendileri bilirler işte o kadar :))))
Öpüyorum hepinizi...Bugün kontrolu olan arkadaşlar güzel haberlerle dönün inşallah....yazmayı unutmayın...

X