2008 Anneleri

Merhaba Burcu evet ya baya da yazdık.Sen yoktun nerdeydin.Kocacın evdeyken bizi unuttun galiba.Canım sen nasılsın sağlık sorunların vardı..düzelme varmı?

fikriyecigim geldim ama çıkıyorum yarın gündüz yazışırız eşim bu aralar nette hep araba arıyor iyi geceler öptümmmm

Merhaba Burcu evet ya baya da yazdık.Sen yoktun nerdeydin.Kocacın evdeyken bizi unuttun galiba.Canım sen nasılsın sağlık sorunların vardı..düzelme varmı?
tesekkürler canım
tam olarak iyileşemedim burda gidebileceğim iyi bi doktor arıyorum ama maalesef yok

kızlar biz prenevar aşısı olduk dün
doktora flor hapı sordum o da Türkiye'de içme sularında flor oranı cok düşük ve erken iş çürüklerinin 1 numaralı nedeni dedi flor hapı yazdı hani içinde su 400 tane olandan daha almadık yarın başlıcaz tahlil yapmadı ama rengi soluk dedi baktı kan şurubu yazdı aslında bunu ege ağlarken bazen nefes almayı unutuyor morarıyor rengi onun içinde yazdı bir de bağışıklık sistemini güçlendirecek bi multivitamin yazdı

kilo 11 boy 82 cm cıktı

ayrıca kan surubu dil ve dişlerde renk değişikliği ve kakada :) ayrıca ishal yapabilirmiş aklınızda olsun

tesekkürler canım
tam olarak iyileşemedim burda gidebileceğim iyi bi doktor arıyorum ama maalesef yok
En son gittiğin dr tam olarak ne dedi,tedavisi ne kadar sürüyormuş,bir diyet önerdimi.Hatırladığım kadarıyla kan şekeri ilgiliydi.Nİye soruyorum çünkü öyle ise bazı gidalardan uzak durmalısın.

Maşallah paşaya büyümüş kocaman olmuş.Evet canım kan ilaçları ne yazıkki dişlere çok kötü lekelr yapıyor.Sanberke 6 aylığından beri veriyorum tam hatırlamıyorum ama galina 3 aya önce dişlerde lekeler oldu.

maşallah egeye kilosu boyu çok güzel annesi iyi bakmışsın yakışıklıya

Bız de yarın dr gitmemiz gerekiyordu.Ama eşim hala eve dönmedi bu akşam da havaalanda kalcak yarın yetişir mi bilmiyorum.Yamur kk girse de onun gitti hastaneye gidecektin ben nasıl giderim oraya sorayım.Bakalım belki yalnız giderim.

Merhaba Fatmacım,bugün nasıl geçti?

günümüz evde geçti canım her zamanki gibi bir gündü onur paşa uyumak bilmedi bu akşam gündüz de uyumamıştı halbuki normalde gündüz 2-3 saat uyurdu bugün 1 saat uyudu kalktı bu saatte yeni uyutabildim artık eskisi gibi uyutamıyorum da illaki kendisi uymak istiyor

canım eşin havaalanında mı kalıyor iki gecedir zor oluyordur onun için

kızlar size bir kaç parmak yazdım
umarım beğenir bebişleriniz fırsatım olunca yine yazarım

Baş parmağım, baş parmağım nerdesin? (ıki el arkaya saklanır.)
Buradayım (ıki elin baş parmağı önde karşılıklı tutulur.)
Nasılsın efendim? ( Bir elin baş parmağı diğer baş parmağa doğru eğilerek hareket ettirilir.)
Teşekkür ederim. (Diğer baş parmak hareket ettirilir.)
Parmak kaç, parmak kaç (Önce sağ el, sonra sol el sıra ile arkaya saklanır.)
ışaret parmağım…
Orta parmağım…
Yüzük parmağım…
Serçe parmağım…şeklinde parmak oyunu tamamlanır.

Örümcek kardeş duvara, (Parmaklar üst üste konur, serçe parmaktan başlanarak parmak uçları oynatılır.)
Tırmandı tırmandı,
Yağmur yağdı yağdı, (Parmaklarla yağmur yağması hareketi yapılır.)
Örümcek kardeş ıslandı, (Eller büzülüp, çene altına yapıştırılır.)
Güneş açtı açtı, (Kollar yarım daire şeklinde, yukarıda açılır.)
Örümcek kardeş kurudu,
Yavrularını toplayıp
Uykuya daldı. (Avuç içleri birleştirilip, yanağa konur

BENıM ADIM MASALıKO
sırtım kambur(kambur hareketi yapılır)
başım kel(eller başa götürülerek kel hareketi yapılır)
ayaklarım yappir yappir(ayaklar eğrihareketi yapılır)
ben çalarım dombili dombil(eller dize vurulur)
altın gözlük gözümde(gözlük işareti yapılır)
ipek mendil cebimde(eller cebe doğru göürülür)
tüm güzeller benimle(eller sağa sola döndürülür)
benim adım masaliko)

Mikrop çıkmış yürümüş, yürümüş…(Sağ elin baş parmağı sol kol üzerinde yürütülür.)
Bir evin açık kapısından içeri girmiş. (Avuç ortasına gelinir.)
Bir de bakmış merdivenler var,
Başlamış çıkmaya. (Parmaklardan çıkılır.)
Üst kata çıkınca, kapıyı vurmuş. (Elin üst kısmına diğer elle vurulur.)
Tak… tak… kim o ? (Çocuk sesi verilir, sağ baş parmak sallanır.)
Ben. Bay mikrop. (Sağ elin baş parmağı mikroptur.)
Ne istiyorsun? (Çocuk sesi verilerek diğer baş parmak sallanır.)
Seni hasta etmeye geldim. (Mikrobun sesi verilir.)
Yaa… Beni hasta edemezsin. (Hayır anlamında baş iki yana sallanır, işaret parmağı saklanır.)
Bol bol uyudum, (Uyuma hareketi yapılır.)
ıyi gıdalarla beslendim, (Eller ağza götürülerek yeme hareketi yapılır.)
Temiz bir çocuğum, (Vücut gösterilir.)
Aşı da oldum, (ışaret parmağı ile, iğne yapma hareketi yapılır.)
Beni hasta edemezsin. (Baş iki yana sallanır.)
Ben gidiyorum. (Mikrop merdivenlerden ıh, ıh diye parmaklardan indirilir.)
Annesi sabunlu su ile temizlik yapıyormuş,
Mikrobun ayağı kaymış, yuvarlamış, (Yuvarlanma hareketi yapılır.)
Kendisini kapının dışında bulmuş. (Eller sallanarak dışarıyı gösterme işareti yapılır.)

Eşim ir turizm şirketinde çalışıyor.Hem kargo hem normal uçakları var.Eşim ikisiyle ilgileniyor.Kargo uçakları gece oluyor haftada 2 kez var ama kışın hep siz falan oluyor ve sisin kalkmasını bekliyorlar.Dün sabah işe gitti onda çorlu havaalnda kargo uçakları rdan kalkıyor çünkü.Uçak inerken lastiği patlamış ve bugün yeni lastiğin gelmesini beklediler ama Ukraynada kar varmiş uçaklar kalkmıyor bu gece bir uçağın gelmesini bekliyorlar bakalım gelirse eşim de eve döner ama gelmese yarına kalcak.UF çok sinir oluyorum böyle olunca.

Ben bir elma kurduyum(eller açık bir şekilde birleştirilir)
kıvrıla kıvrıla yürürüm(eller birleşik şekilde kıvrılma hareketi yapılır)
bir elma gördüğümde (el alına koyulur bakma hareketi yapılır)
hiç durmaz süzülürüm(eller birleşik olarak aşağı doğru süzülme hareketi yapılır)
kırt kırtkırt kırt narinininom,kırt kırt kırt kırt narinininom(iki el soldan sağa doğru açıp kapatılarak hareket ettirilir)

daldan düşen elmayım(iki el birbirine kenetlenir eller aşağı doğru indirilerek düşme hareketi yapılır)
olgunlaştım sormayın(yine eller birbirine kenetlenir ve sallanır)
içime yaramaz kurt düştü(eller karına vurulur)
başıma kurtlar üşüştü(eller başa konur ve saçlar hafifçe karıştırılır)
kırt kırtkırt kırt narinininom,kırt kırt kırt kırt narinininom(iki el soldan sağa doğru açıp kpatılarak hareket ettirilir)

Vadi kara geliyor(sağ elin iki parmağı yürüyor gibi çocuğun kolunda gezdirilir)
Tasasından ölüyor(gelecek derken çocuk hafifçe gıdıklanır)
Tasalanma o böcek
Yavruların gelecek

Mavilim mor çiçek
Mavilim mavilim mor çiçek
Bize de geldi beş çiçek
Öp babanın elini(eller kenetlenir ve öpülür 2 kere)
Sana da para verecek
Duvardan atlasana(zıplanır) patates toplasana ben annemin bir kızıyım(işaret yapılır 1)
Demir kapı aralı kızlar geliyorken oğlanlar beş paralık

Hayvanat bahçesi
Ali yatağında gözleri kapalı uyuyormuş
Horoz ü ürü üüü diye ötmüş
Ali kalkmış giyinmiş, hayvanat bahçesine gitmek için yola çıkmış
Yürümüş, yürümüş başını kaldırıp bakmış
Uçan kuşları gökyüzünü güneşi görmüş ve yoluna devam etmiş
Yol kavşağına gelmiş(avuç ortası gösterilir)
Karşıya geçmek için sağa bakmış insanların arabalarının at arabasının geldiğini görmüş beklemiş(avuç ortasına seçe parmak konur)

Atlar yavaş yavaş ormanda gidiyor, (Eller dizlere vurulur.)
Atlar hızlandı, (Eller dizlere hızlı hızlı vurulur.)
Taşlığa geldi, (Eller göğse vurulur.)
Çimenliğe geldi, (Avuç içleri birbirine sürtülür.)
Bataklığa geldi, (Ağızdan, dil damağa vurularak lak lak diye ses çıkarılır.)
Atlar patikadan atlıyor, (Eller havaya kaldırılıp, hızla dizlere doğru indirilerek, vurulur.)

burcu bunlar çok güzel çok sağol ezberlemek lazım tabi bunları yarın yazıp ezberlim bari

fikriyecim sinir olmakta haklısın canım cansıkıcı bir şey
burcu ii geceler canım teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…