2008 Anneleri

Aslıcım genelde kitapatan kendim uyduruyorum resimlere bakıp...Masal okuyunca sıkılıp kitabı elimden alıp ağzına alıp yırtmaya çalışıyor...nesneleri,renkleri,sayıları ,hayvanları anlatan resimli ve sesli kitapları var...sayfaları çok kalın yırtılmıyor...kaan onları çok seviyor hemen hemen günde 3-4 kere hem babaya hem bana geitirp bana anlatın diyor...bizde anlatıyoruz işte...bak duvarda saat var ,burda anne baba,çocuklar oturmuş mama yiyor,sehpada çiekler var çocukların ayağında çorap var vs vs.işte..ilgiyle dinliyor eğer anlattılarımız evde varsa oda gösteriyor...bazende ben soruyorum bunlar napıyor diyorum sofraya bakıp mama diyor.. mamalarını yemişler doymuşlarmı diyorum kafasını sallıyor evet anlamında..böyle işte..
Bu aralar birde şarkı öğretemeye başladık....gelişim kitaplarının birinden okudum 16. ayı öyle yazıyordu...
Ali babanın çiftliği mesela ..onu söyleyip hayvan seslerini baraber söylemeye çalışıyoruz...bazen oda tempo tutup mırıldanarak şarkıya katılıyor...bir bebek şarkısı var mesela saçları sapasarı falan diye diye söylediğimde saşlarıyla oynuyor...gözleri mavi dediğimde gözlerini gösteriyor...susuncada hadi diye eliyle işaret ediyor saçlarını yani şarkıyı bir daha söyle...öyle işte...

Yamurcum anlatığın şarkı çok güzel eğer vaktın varsa yazarmısın,melodisi ben uyururum.Sanberk vucudunu gösteriyor artık çok eğlenir bu şarkayla,Bızim ise buglgarca bir şarkı var onu türkçe çevirdim ben
HEyr eller hey 2 ellerim onlar beni hey dimler
biri bir elli yıkar diyeri diyerini yıkar
hey eller hey benim ellerim sonra yüzünü yıkarlar
tralall lal tralala hey benim ellerim.

bunu söylerken alıkış yapmaya başlıyoruz spnra elleimizi gösterip yıkıyormuş gibi yapıyoruz sonra yuzumuzu yıkarız sonra ellei gösterip alkış yapıyoruz.Sanberk çok sever baydır yapıyoruz bunu ve hem bulgarcasını hem türkçesini öğrendi tam ne zamn ne yapılcağını biliyor.

kızlar tavsiyeler için çok teşekkürler
ben çıkıyorum uykum geldi herkese ii geceler

kızlar ben çıkayım ayakta uyuyorum öptüm hepinize ilginize teşekkürler...

Yazayım tabi fikriyecim...siz şimdilik ezberleyin görüşünce melodisiyle beraber söyleriz..

Öğretmenler bilirler bu şarkıyı zaten...

Babam bana bir bebek aldı yanakları al aldı
Gözleri boncuk mavi saçları sapsarı...
Ben bebeğimi çok severim şekerle beslerim..
Yaramazlık yaparsa kulağını çekerim..
Birgün gittik attaya çuku çuku alamaya.
Yolumuzu kaybettik başladık ağalamaya..
Yoldan geçen bir polis amca yolumuzu gösterdi..
Bundan sonra attaya gitmek yok dedi..
Pışııık polis amca pışıııkk...

böyle işte canım kendimizce hareketlendirip söyleyince çok hoşuna gidiyor...sürekli söyle diye ağlıyor...

kızlar ozan ege uyanmıştı emzirdim geri uyudu bende bir duş alıp yatacagım fikirleriniz için çok tşk ederim herkese iyi geceler Allah rahatlık versin.

Yamurcum teşekkür ederim canım ben ezberleyimde görüşünce melodisini de öğreneyim.Ah benim işim zooor anam zor.Ben türkçe cocuk şarkıları bilmemeki.ılk önce ben öğrenemem lazım.Bır kreşe mi yazdırsam kendimi..:)))))))))):ecrin_bebek:

Yamurcum sanırım Kaan uyandı.ben de yatıyorum hayatım.Sana iyi geceler en yakın zamnda görüşürüz.

16-22 Aylık Bebekle Oynayabileceğiniz Oyunlar, Evde Yapabilecekleriniz.
Aşağıdaki etkinlikleri deneyin ve çocuğunuzun hareketleri sırasında ritim ve denge becerilerini nasıl kullandığını izleyin:

Bir geçit töreni yapın! Bir marş müziği çalın ve çocuğunuzu omuzda taşıyarak evin içinde yürüyüş yapın. Daha sonra onu yere indirin ve yürüyüşün başını çekmesine fırsat verin.

Başka bir yetişkinle birlikte bir örtüyü ya da mini bir kaydırağı çocuğunuzun başının yukarısında tutun. Çocuğunuz ayakta dururken ya da otururken, bunu yumuşakça kaldırıp indirin. "Kutu Kutu Pense" ya da başka bir şarkı söylerken, örtüyü yukarıda tutarak bir halka çizecek şekilde yürüyün.

Çocuğunuzun sorun çözme ve "biniş ve iniş" kavramını irdeleme becerisini özendirmek için aşağıdaki etkinlikleri deneyin:
"Biniş ve iniş" oyunu. Çocuğunuzun üstüne çıkıp inebileceği farklı boylarda tabureler, alçak bir katlanır merdiven, alçak bir masa, bir kanepe minderi gibi değişik şeyleri sırayla dizin. Dikkatli bir gözetim altında, çocuğunuzun bu parçaları tırmanarak aşmak için çalışmasını sağlayın. Bu uğraşı sırasında "bin" ve "in" yönlendirme sözlerini kullanın.

Bir define saklama. Çocuğunuzun oyun alanına özel bir nesneyi saklayın. Bakalım, bulabilecek mi? Önce, göz önünde olan bir yere saklayın. Çocuğunuzun sorun çözme becerileri daha gelişkin düzeye çıktıkça, define avının güçlüğünü yavaş yavaş artırın!

Aşağıdaki fikirleri çocuğunuzun problem çözme yeteneğini geliştirmek için deneyebilirsiniz:
Büyük bir tabağın içini pirinç yada diğer bakliyatla doldurunuz. Çocuğunuz kaşık ve kaplar vererek bakliyatı bunun içine doldurmasını isteyin. Bu aktivite el ve göz koordinasyonu üzerine yapılacak çok güzel bir egzersizdir.

ıçine sığabilecek misin? oyunu oynayın. Birkaç tane büyük karton kutu bulun. Bir kısmı çocuğunuzun sığamayacağı kadar küçük, birkaçı da sığacağı kadar büyük olsun. Çocuğunuz kutuya girerken "Bakalım sığacak mısın?" diyerek alan farkındalığı yeteneğinin gelişmesini sağlayabilirsiniz.

"Yukarı, aşağı" oynayın. Onun size yukarı zıpla, aşağı atla demesini sağlayın. Sonra siz ona söyleyin. Düz dur ya da diz çök, yavaş yürü, hızlı koş gibi... Bu aktiviteler çocuğunuzun gelişen dil becerisine yardımcı olur.

merhaba kızlar.

ne güzel gece iyi sohbet etmişsiniz. malesef ben o saatlere kadar ders çalıştım ama aklımda sizlerde vardınız.bir ara bakayım 10-15 dakikalığına dedim ama bir girersem bir daha çıkmak istemem diye açmadım.

aslıcım bencede ozanın gelişimi çok normal.cümle kurmalarına daha çok zamanları var.eneste tam cümle kuramıyor. anne gel otur diyemiyorda anne ge ge otu otu diyor.bu bence tam olarak bir cümle değil.hele telefondan birilerinin bizimkilerin konuşmasını anlaması çok zor.çalışıyorsun bu işini zorlaştırıyor biliyorum.bende aynı durumdayım.ben şöyle yapıyorum.cumartesileri kitaplarımdan ya da internetten yapabileceğimiz aktiviteleri araştırıyorum.2-3 saatimi buna ayırıyorum.not ediyorum onları buzdolabına asıyorum.hft içi akşamları bunları yapmaya çalışıyoruz. şarkılar çok önemli inan ki şarkılarla daha çabuk öğreniyorlar. fikriyenin dediği gibiokuma köşesi hazırlamak çok işe yarıyor.önce müzikli kitaplardanda başlayabilirsin biz öyle yapmıştık.o seni dinlemese bile sen okumaya devam et sabırla ara ara yanına gelip kitaba kısa süreli bakacağını göreceksin.zamanla bu süre uzayacak emin ol.okurken tonlama yapmak mimik kullanmak önemli bunlara dikkat et biliyorsundur.aklıma bunlar geliyor şimdilik canım.ama şu aktiviteleri not etme işini dene işten gelirken kafamda tasarlıyorum bugün bunu yapacağız işte şu tabağımı kullanırım şu kutuyu çıkarırım diye düşünüyorum.o kadar alıştı ki eve geldiğimde elimden tutup odasına götürüyor beni biliyor oyun oynayacağımızı.hergün 1-2 saat bile etkin zaman geçirmek yeterli canım.çalışan anne olarak kaygılarını çok iyi anlıyorum

fatmacım işi bırakmışsın canım.her şeyde bir hayır vardır inşallah daha iyi kısmetler çıkar önüne.

yağmurcum,fikriyecim,aynurcum,burcucum,yelizcim,aslıcım,fatmacım sizleri çok özledim.
çok yoğunum daha önce yazmıştım biliyorsunuz.çok yorgunum hanımlar çok. allah izin verirde 10 temmuzu hep birlikte görürsk sonrasında bol sohbetler ederiz.sınavdan sonra en çokta buna sevineceğim.

yağmurcum geçmişi okudumda sütten kesmekten bahsedilmiş ben çok araştırmıştım en doğrusunun önce gündüz emzirmelerini bıraktırmak olduğunu öğrendim.gündüzleri meme vermeden daha rahat geçirebilirsin.amageceleri tam bir kabus biz hala yaşıyoruz.yaklaşık 1,5 ay oldu hala uykusu geldiğinde meme diye ağlıyor.ama sen emzirerek uyutmuyorsan daha rahat atlatırsın enes doğduğu günden beri emerek uyuyordu çünkü.şimdi nasıl uyuyacağını bilemiyor gözleri kapanıyor ama uyuyamıyor.memeden sonra süte alışır dedik olmadı kullanmadığım süt çeşidi kalmadı asla içmiyor.ne biberondan ne bardaktan nede pipetten. umudum kalmıyor her geçen gün. şöyle biberonu alsada lıkır lıkır içerek uyusa hadi uyumasından geçtim bardakla içse ama malesef. gözünü korkutmuş gibi olmayayım umarım kaan çabuk alışır.

burcucum yeğen müjdesi almışsın.güzel bir heyecan.allah sağ salim kollarınıza almayı nasip etsin.

aynurcum resimler çok güzel canım.ama biri silinmiş heralde silme arkadaşım ya ben fırsat buldukça bakıyorum.

hanımlar komik gelecek belkide size ama aklıma gelmişken enes hayır demeyi ve bir taraftan parmağıyla bir taraftan kafasıyla hayır hareketi yapmayı kk sayesinde öğrenmişti. nasıl mı? iştelmaz: bu ifadeyle. birgün kucağımda otururken size yazıyordum enes top diyerek gülümsemeleri gösterdi baktım evet top hayır diyor dedim o gün bugündür yapıyor. şimdi yine kucağımda ve hayır dedi aklıma geldi. sizinkilerde top manyağıdır eminim. diğer ifadelerde kullanılabilir ne biliym duygu ifadeleri en azından bir bakın isterseniz.

geniiiiişşş bir zamanda size parmak oyunu yazayım oynatın kuzulara..

merhaba fikriye ne cok şey yazmışsınız oku oku bitiremedim
:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…