2008 Anneleri

Burcu çok teşekkürler canım,byle şeylerden çok ihtiyacım var benim.bulgarca biliyorum ama kariştirmak istemiyorum.Bunu da hemencik kaydedeyim.
Ben size bir şarkının devamını istiyorum ama şimdi yazamasanız olur,daha sonra da yazın.
benim anem güzel annem şarkısını sanberk çok seviyor onu yazarmısınz.
Bide küçük kurba
bide tiktak tik tan şimdi saat çalıcak diye bir şarkı duydum ama devamı hatırlamıyorum

Oh sorma fatmacım bazen çekilmiyor ya.YÜstelik diyerleri göndermiş patron ama Şener bana lazım deyip göndermemiş.Ay sana ne lazım olcak ya...tövbe yarabim.İstanbul-çorlu arası 1.5 saat Ukraynı Türkiye uçak yolculugu 2 saat sürüyor.Çalışanları eine gönder eğer ordan uçak kalkarsa zatan ondan önce çalışanlar yetişir.İşte buna çok sinir oluyorum.

Ama işte işi verenler bazen mantıklı düşünemiyor.Para için desen o da değil mesela evine göndermek şirket ödüyor tama ama eşim 2 gece orda hotelde kalıyor yemek de şirketten daha çok masraf oldu ama düşünene yokki...

Fatmacım eylül annelerin topikte bu 2 yaş sendromu için yazmışlar.Senin bildiklerin ne bu konuda.

......
şarkı sözlerini yazmışştım ama buru sana göndermiş anladığım kadarıyla

Yok be canım Burcu başka şeyler gönderdi ama olsun başka zanda gönderirsin.Canım daha sık uğra güzel paylaşımız olsun.

belki siz de okumuşsunz ama yineden paylaşmak istedim
“ Anneme Mektup.

Anneciğim, hep sana seni ne kadar sevdiğimi, küçücük yüreğimdeki kocaman yerini anlatmak isterdim. Ama başaramadım. Çünkü hiç anlamaya çalışmadın. Bir gün sana bahçeden çiçek topladım. Bardağa koydum, sana getiriyordum ki, bardak birden bire elimden düştü, kırıldı. Çiçekle sana sevgimi anlatacaktım. Kırılan bardak için o kadar çok bağırdın ki, bir daha kimseye çiçek vermemeye yemin ettim.

Anne, benim küçük yüreğimde herkesi sevecek kadar yer vardı. Ben herkesi çok seviyordum. Ama sen insanların hep kötü olduklarını, onlara güvenilmemesi gerektiğini söyledin. Ben de artık insanları sevmiyorum.

Anneciğim, bir türlü küçük kafam almıyor, bana başkalarına vurmayı sen öğrettin. Ben doğduğumda vurmayı bilmiyordum ki, neden şimdi kardeşime vurmama kızıyorsun. Ben ona vurunca elime vuruyorsun.

Anne, babamı hiç sevmiyor musun? Hep beni onunla korkutuyorsun, onu sevmemi istemiyor musun?

Ben bir şeyi bağırmadan istersem vermiyorsun. Bağırarak istersem veriyorsun, o yüzden ben de hep bağırarak, ağlayarak istiyorum. Hem de dediğini yapmak için bağırmanı bekliyorum. Biliyor musun seni bağırtmak hoşuma gidiyor. O zaman benimle ilgilendiğini düşünüyorum.

Anne sana güzel bir haberim var: Artık yemeklerimi yiyeceğim. Bir an önce büyümek istiyorum. Neden mi? Seninle konuşurken yukarılara bakmaktan bıktım. Artık boynum ağrıyor. Eğer büyümem daha çok sürecekse, neden sen çömelerek benimle konuşmuyorsun? O zaman kendimi daha iyi hissedeceğim. Konuşurken gözlerini görmek istiyorum. Gözlerinin derinliğinde sevildiğimi anlamak istiyorum.

Anne beni neden dinlemiyorsun? Benim çizgi film kahramanlarım, kırılan oyuncağım, kaybolan kalemim neden seni ilgilendirmiyor? Beni de senin şefin, arkadaşının yeni aldığı çanta ilgilendirmiyor... Onları dinlemek istemiyorum. Senin beni dinlemeni, onların benim için ne kadar önemli olduğunu anlamanı istiyorum. Sadece büyüklere ait şeyler mi önemlidir?

Anne, yeni bakıcımı hiç sevmedim. Saçlarımı senin taradığın gibi taramıyor, bana eski bakıcımın baktığı gibi şefkatle bakmıyor. Anne sen bana neden şefkatle bakmıyorsun?

Anne, evdeki eşyaları, sehpayı, kül tablasını, televizyonu kıskanıyorum, onları kırmak, yok etmek istiyorum. Onlar olmazsa, beni daha çok seveceğini düşünüyorum. Hem de rahatça, onları kırma korkusu olmadan evin içinde koşup oynayabileceğim. Onları temizlemek için ayırdığın vakti bana ayırmıyorsun. Demek ki onları benden daha çok seviyorsun.

Anneciğim, evde oynamaktan bıktım. Dışarılarda koşup oynamak, minik su birikintilerine ayaklarımı sokmak, dökerek pasta yemek, elimle makarna yemek, ayranı üstüme dökmek istiyorum.

Anne ben yaşamak istiyorum. 'Yapma'ların, 'etme'lerin olmadığı, sevginin çok olduğu, annelerin çocuklarını anladığı bir yer istiyorum. O yeri bulmak için buradan gitmek istiyorum. Belki bir kuşun kanadında, belki bir çiçeğin yaprağında belki de bir balığın akvaryumunda...

Nesrin BİLKAN “

aynurcum prenevar aşısı pnömokokal bakterilerin yol açtığı enfeksiyon hastalıklarına karşı yapılan aşı.
yani bakterinin adı pnömokok aşının ismi prenevar :)

3000988924.jpg

SEVGİLİ AĞUSTOS ANNELERİ THUDGUARD KORUYUCU BEBEK KASKI'nı tekrar Türkiye'ye getirmek konusundaki çalışmalarımız nihayet meyvesini verdi. Detaylı bilgi için lütfen linke tıklayın. Sevgiyle kalın.....

http://www.kadinlarkulubu.com/bebeklerimiz-cicileri/336008-bebeginiz-sik-sik-dusuyor-thudguard-sadece-kk-uyelerine-ozel.html

cocuklar genellikler kafalarına bi şey takılmasından hoşlanmazlar özellikle de gün içinde sürekli kafasında bi kaskla dolaşması da ne kadar doğru bilmiyorum

herekeze selamlar
benim kızımda 27.8 doğumlu ve kafama takılan bazı sorular var bana sizden başkası yardımcı olamazz
1.süt=kızım sabah ve öğlen çocuk sütü (250 cc her bir uykuda) gece yatarkende bebe bisküvili süt içiyor oda 250 cc bazen tahıllı gece maması alıyorum ama genelde süt şu sıralar acaba çokmu süt içmiş oluyor sizler uyuturken ne veriyosunuz ve günde en az kaç cc içmeli yada en fazla kaç cc süt içmeli

2.Duru önceden her pozisyonda uyuyordu çok uykusu varsa sütünü içerken uyuya kalıyordu yada sütünü bitirince okşardım uyurdu hiç olmazsa ayağımda sallardım ama şimdi ayağımda sallarken sanki ateşe yatmış gibi ağlıyor uykusu okadar çokki yatarkende dalamıyor saçlarımla oynuyor uykusu olmasa hayatta yatmaz tekrar ayağıma alıyorum çıldırıyor kucağıma alıyorum ninni yapıyorum okşuyo okşuyo sonra tekrar ayağıma artık uykusuzluktan perti çıktığı için uyuya kalıyor ama ağlıyo biraz bu herzaman olmuyor ama genelde olmaya başladı bakıcısına yapmıyordu onada yapmaya başladı ...

bide kızım sabah 8-9 arası kalkıyor 2-3 gibi uyuyor bazen 1,5 bazen 2 saat akşamda 10 gibi yatıyor dr sadece multivitamin verdi onun dışında ekstra kullandığımız bişeyy ok sizin varmı?
ben çok uzak kaldım sizlerden yaa kendimi çok eksik görüyorum çoğu konuda

Merhaba Uyandı,ben sabah 100-120 cc süt veriyorum,ikindi vaktinde 100 ml yoğurt,akşam yatınca yine 100-120 cc veriyorum,ayrıca kahvaltıda 1 k.k peynir(kaşar,beyaz,labne hangisini yerse)
bu aylardaki çocuklar günde 500 ml süt içmeli fakat tek süt olmayabilir.1 k.k peynir 150 ml süt içmiş gibidir.Ben biraz daha fazla süt vermek istiyorum ama oğlum bu kadar içiyor onun için bazen çorbaları ya sütlü ya da yoğurtlu yapıyorum.

Kızın uyku problemi hakında sebebi ne olduğunu şuan bilemiyeceğim daha önceki düzeni bilmediğim için ama benim tavsiyem her uyku zamanı önce bir rutin şeyleri yapın.Zamnla yaptıklarınız öğrencek ve uyuma vaktin gelmeni bilecek daha da rahat uykuya dalar.Çocuklar danıdık şeylerden olaylardan hoşlanırlar onlara güven vericidir.
Bizim yatmadan önce yaptıklarımız söyleyim
öğlen yemeğinden sonra banyoya gireriz ellerimiz,yüzümüzü dişlerimiz yikarız.Orda bezini değiştiriyorum altını yikarım.Ordan yatak odaya geçiyoruz pijamısını giyidiriyorum.Artık kendisi yastığı çekiyor bataniyesini ve kitabısını getiriyor bana.GÜzelce yerleşiyoruz ve kitap okumaya başlıyoruz.Zaten kitaptan sıkılınca artık kendisi kitabı kapatıp kenera brakıyor.Sonra öpüşme zanı sarılma güzel sözler söylem dk ondan birkaç arıya geçeriz ve en sonunda dua etmeye başlıyoruz.dua başlayııca birkaçtane duadan sonra uyumuş oluyor.
Bide bunları yaparken uyucağımızı söylüyorum mesela hadi dişleri fırçalayım sonra da uyucaz.

Son düzenleme:
X