- 29 Eylül 2007
- 1.187
- 6
Aslıcım genelde kitapatan kendim uyduruyorum resimlere bakıp...Masal okuyunca sıkılıp kitabı elimden alıp ağzına alıp yırtmaya çalışıyor...nesneleri,renkleri,sayıları ,hayvanları anlatan resimli ve sesli kitapları var...sayfaları çok kalın yırtılmıyor...kaan onları çok seviyor hemen hemen günde 3-4 kere hem babaya hem bana geitirp bana anlatın diyor...bizde anlatıyoruz işte...bak duvarda saat var ,burda anne baba,çocuklar oturmuş mama yiyor,sehpada çiekler var çocukların ayağında çorap var vs vs.işte..ilgiyle dinliyor eğer anlattılarımız evde varsa oda gösteriyor...bazende ben soruyorum bunlar napıyor diyorum sofraya bakıp mama diyor.. mamalarını yemişler doymuşlarmı diyorum kafasını sallıyor evet anlamında..böyle işte..
Bu aralar birde şarkı öğretemeye başladık....gelişim kitaplarının birinden okudum 16. ayı öyle yazıyordu...
Ali babanın çiftliği mesela ..onu söyleyip hayvan seslerini baraber söylemeye çalışıyoruz...bazen oda tempo tutup mırıldanarak şarkıya katılıyor...bir bebek şarkısı var mesela saçları sapasarı falan diye diye söylediğimde saşlarıyla oynuyor...gözleri mavi dediğimde gözlerini gösteriyor...susuncada hadi diye eliyle işaret ediyor saçlarını yani şarkıyı bir daha söyle...öyle işte...
Bu aralar birde şarkı öğretemeye başladık....gelişim kitaplarının birinden okudum 16. ayı öyle yazıyordu...
Ali babanın çiftliği mesela ..onu söyleyip hayvan seslerini baraber söylemeye çalışıyoruz...bazen oda tempo tutup mırıldanarak şarkıya katılıyor...bir bebek şarkısı var mesela saçları sapasarı falan diye diye söylediğimde saşlarıyla oynuyor...gözleri mavi dediğimde gözlerini gösteriyor...susuncada hadi diye eliyle işaret ediyor saçlarını yani şarkıyı bir daha söyle...öyle işte...