2008 Anneleri

Aslıcım hoşgeldin canım,bugun nasılsın,nasıl geçiyor hafta sonu
canım hoşbuldumm. biraz önceki mesajımda anlattım canım eh işte idare eder bir gün geçirdik evde istedim dışarıya çıkalım ama babamız beni bekleyin dedi onun gelmeside akşamı buldu sonrada ben vazgeçtim gündüz gözüyle gitsek iyi olurdu dedim. reale gidelim diye geçirdim animasyon gösterileri oluyor gündüzleri ozan için degişiklik olurdu yarın nasip olursa gidecegiz inşlah.
Valla biz bu aralar kaşık çatal kullanmasını öğrenmeye çalışıyoruz ama pek başarılı olamıyoruz çünkü Kaan hemen sıkılıp kalkıyor...bunun için makarna,fasulye,barbunya,nohut vs haşlıyorum tek tabağa koyuyorum ..eline kaşık verip malzemeleri başka bir tabağa koymasını gösteriyorum...bazen koyuyor bazen eliyle ağzna alıp yiyor..çatala biraz daha alıştı gibi. 3-5 dk yapuyor ama sonra oaraya buraya saçıp ayağıyla üstlerine çıkıp ezmek istiyor...
kızlar ne güzel ilgileniyorsunuz minik kuzularla ancak ben geldigimde ozan ege uyuyor oluyor ben yorgun gelmiş oluyorum ev işleri okul işleri derken onlarla ugraşıyorum. sonra uyanıyor ancak ogluşumla boguşuyoruz birde gündüzleri sürekli mama mama diye peşimde dolanıyor.legolarıyla oynuyoruz.biliyorsunuz biz halen yürümüyoruz yürüme alıştırmaları yapıyoruz koltuga bırakıyorum sırtını yaslıyor oyunlaştırarak bana gelmesini saglıyorum 2-3 gündür 3-5 adım atıyor sonra mutluluktan uçmalar yapıyoruz. kendi kendine sürekli konuşuyor ama ne söyledigi anlaşılmıyor. akşamda kendi kendine konuşurken kardeşimi aradım bak neler bıdırdanıyor yegenin diye abla hiç birşey anlaşılmıyor artık 2-3 cümleyi birleştirebilmeli dedi sen konuşmuyormusun anlatmıyormusun dedi yapıyorum ama acaba yanlış yaptıgım birşeylermi varmı bilmiyorum.
kızlar biliyorum gelir gelmez yine sizleri sorulara bogdum acaba azmı ilgileniyorum yoksa dogru bir ilgimi gösteremiyorum neyi nasıl yapacagımı ne kadar yapacagımı şaşırdım.

Aslıcım güzel sözlerin için teşekkürler canım.Bizde bir sözü var kara sorma çekene sor.Biz de böyle bir dönemi yaşamıştık ve birkaç yerde danışmıştım bu gece kalkmalırn sebebi bu şekilde açıklamışlardı.Biz de o zamnlarda bulgaristandaydık sanberk için tamamen farklı bir ortamdı ve heycanlı dolu günleri yaşamıştı tabi bu da uykusuna yansamıştı.

selamlar herkese hoşbuldum kızlar
fikriyecim evet canım işi bıraktım ben hem ev hemde iş bir arada yğrğmedi eşimle ortak karar aldık ve bıraktım daha rahat bir iş bulursam başlarım yine ama böyle geç saatlerde mesai bitince çok zor oldu

iyiyiz bizde ama ders çalışamıyorum bu arada eczanede işler yoğun malum yıl sonu sabahtan beri evde reçete giriyorum yeni bitti yoruldum..

selamlar herkese hoşbuldum kızlar
fikriyecim evet canım işi bıraktım ben hem ev hemde iş bir arada yğrğmedi eşimle ortak karar aldık ve bıraktım daha rahat bir iş bulursam başlarım yine ama böyle geç saatlerde mesai bitince çok zor oldu

Canım eğer maddi sıkıntınız yoksa ben ce iyi yapmışsın.Kısmet canım İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun.Şimdi evde oturmanın tadını çıkart,kesin özlemişsindir.

iyiyiz bizde ama ders çalışamıyorum bu arada eczanede işler yoğun malum yıl sonu sabahtan beri evde reçete giriyorum yeni bitti yoruldum..
Gerçekten zor canım,ben bi tek bebekle uğraşıyorum ama yineden yorgun hissediyorum kendimi.Hem çalışmak ev işleri cocuk bakmak yapamam gibime geliyor.Siz nasıl yapıyorsunuz hayret içindeyim.alkisalkisalkis

canım hoşbuldumm. biraz önceki mesajımda anlattım canım eh işte idare eder bir gün geçirdik evde istedim dışarıya çıkalım ama babamız beni bekleyin dedi onun gelmeside akşamı buldu sonrada ben vazgeçtim gündüz gözüyle gitsek iyi olurdu dedim. reale gidelim diye geçirdim animasyon gösterileri oluyor gündüzleri ozan için degişiklik olurdu yarın nasip olursa gidecegiz inşlah.

kızlar ne güzel ilgileniyorsunuz minik kuzularla ancak ben geldigimde ozan ege uyuyor oluyor ben yorgun gelmiş oluyorum ev işleri okul işleri derken onlarla ugraşıyorum. sonra uyanıyor ancak ogluşumla boguşuyoruz birde gündüzleri sürekli mama mama diye peşimde dolanıyor.legolarıyla oynuyoruz.biliyorsunuz biz halen yürümüyoruz yürüme alıştırmaları yapıyoruz koltuga bırakıyorum sırtını yaslıyor oyunlaştırarak bana gelmesini saglıyorum 2-3 gündür 3-5 adım atıyor sonra mutluluktan uçmalar yapıyoruz. kendi kendine sürekli konuşuyor ama ne söyledigi anlaşılmıyor. akşamda kendi kendine konuşurken kardeşimi aradım bak neler bıdırdanıyor yegenin diye abla hiç birşey anlaşılmıyor artık 2-3 cümleyi birleştirebilmeli dedi sen konuşmuyormusun anlatmıyormusun dedi yapıyorum ama acaba yanlış yaptıgım birşeylermi varmı bilmiyorum.
kızlar biliyorum gelir gelmez yine sizleri sorulara bogdum acaba azmı ilgileniyorum yoksa dogru bir ilgimi gösteremiyorum neyi nasıl yapacagımı ne kadar yapacagımı şaşırdım.

aslıcım iki 3 cümleyi birleştirmesi için çok erken bence birde erkek bebekler daha geç konuşuyorlar
onurda öyle ne dediği anlaşılmıyor çoğu zaman istediği şeyi işaret ediyor öyle anlıyoruz ya da tek bir kelimeyle söylüyor

Aslıcım sorma ben de dünden beri plan yapıyorum yarın gidip gezecez Yamur ve Kaanla buluşuruz diye ama birazdan kötü haberi aldım ucak bozulmuş ve eşimin evi dönme zamnı beli değil.Bir pazar günümüz vardı ama o da yok şimdi.

allah kolaylıklar versin canım çalışan anne olmak zor gerçekten

Canım eğer maddi sıkıntınız yoksa ben ce iyi yapmışsın.Kısmet canım İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun.Şimdi evde oturmanın tadını çıkart,kesin özlemişsindir.

valla şuan için bi sıkıntı yok inşallah da olmaz gerçekten evi özlemişim kaydirigubbakcemile3

Aslıcım ben bu 3 cümle birleştirip konuşması 3 yaşındaki çocuklarda bile görmedim ya,belki 3 kelme dem,ştir.Ama 3 de olsa biraz daha zamanı var.Ancak 20 aylığından sonra 3 kelimeli cumleler kurmaya başlarlar.Şimdi tek kelime yetiyor.Bazen 2 de olabilir ama bunlar sık kullandığı 2 tane kelime olur.

Aslıcım her çocuğun gelşimi farklıdır bu kadar takılma....bizimkilerde daha cümle kuramıyor kardeşin abartmış biraz bence...Kaan hemen hemen her kelimeyi söylüyor ama daha cümle kuramıyor...sadece geçen gün gıdıklayıp oyun oynadığımızda gülme krizine girince anne duy(dur diyecek) diye feryt etti...birde oyuncakalrını kim dağıttı diye soduğumuzda baba dattı diyor hepsi bu...bunun dışında evet ve hayır anlamında başını sağa sola ve öne sallamayı öğrendi bu aralar hep onu yapıyor konuşmuyor..doydunmu diyorum başını sallıyor...nennne yapalımmı diyorum sağa sola sallıyor hayır anlamında..ben bol kelime öğrensin diye sadece bol bol konuşup hikayeler okumaya çalışıyorum...çok dikkatli dinliyor...ozan ege bu aralar kendini yürümeye verdiği için dil gelişimi yavaşlamış olabilir fazla takılma...dr lara göre çocuklar 2 yaşında ancak cümle kurabilrlermiş...

aslıcım iki 3 cümleyi birleştirmesi için çok erken bence birde erkek bebekler daha geç konuşuyorlar
onurda öyle ne dediği anlaşılmıyor çoğu zaman istediği şeyi işaret ediyor öyle anlıyoruz ya da tek bir kelimeyle söylüyor
canım bazen anlaşılıyor mesela Allah Allah diyor, hadi ya, anneanne gel, ama bazende bla bla birde el kol hareketi yapıyorki görmen lazım hani şu tvde digitürk reklamı yapan bir çocuk vardı hatırlarsanız bilmemne bilmem ne derdi onun gibi hareketler edip öyle konuşuyor resmen.
Aslıcım sorma ben de dünden beri plan yapıyorum yarın gidip gezecez Yamur ve Kaanla buluşuruz diye ama birazdan kötü haberi aldım ucak bozulmuş ve eşimin evi dönme zamnı beli değil.Bir pazar günümüz vardı ama o da yok şimdi.
üzüldüm fikriyecim ama saglık olsun canım. eşinin meslegi nedir fikriyecim.

yelizcim kolay gelsinn gerçekten zordur inşlah kolaycacık atlatırsın.
Aslıcım her çocuğun gelşimi farklıdır bu kadar takılma....bizimkilerde daha cümle kuramıyor kardeşin abartmış biraz bence...Kaan hemen hemen her kelimeyi söylüyor ama daha cümle kuramıyor...sadece geçen gün gıdıklayıp oyun oynadığımızda gülme krizine girince anne duy(dur diyecek) diye feryt etti...birde oyuncakalrını kim dağıttı diye soduğumuzda baba dattı diyor hepsi bu...bunun dışında evet ve hayır anlamında başını sağa sola ve öne sallamayı öğrendi bu aralar hep onu yapıyor konuşmuyor..doydunmu diyorum başını sallıyor...nennne yapalımmı diyorum sağa sola sallıyor hayır anlamında..ben bol kelime öğrensin diye sadece bol bol konuşup hikayeler okumaya çalışıyorum...çok dikkatli dinliyor...ozan ege bu aralar kendini yürümeye verdiği için dil gelişimi yavaşlamış olabilir fazla takılma...dr lara göre çocuklar 2 yaşında ancak cümle kurabilrlermiş...
tşkler arkadaşlar inanın şimdi sizlerle böyle konuşmamız bile fikir veriyor bana.hikayeleri nasıl anlatıyorsunuz kendiniz birşeyleri hikayeleştiriyormusunuz yoksa kitap mı okuyarak ben okumaya çalışıyorum ama hep elimden almaya çalışıyor. kendi kitapları var hayvanlar,meyveler, oyuncaklarım kitapları onları bile karıştırmaya çalıştıgımda anlatmama bile fırsat vermeden kendisi açıp kapamaya çalışıyor.

Aslıcım Ozan Egenin gelişimi gayet normal sınırların içinde.Belki hala koşmuyor olabilir ama önemli olan birkaç adım yapibilmesi.Konuşmak ise bu aylardaki bebekler genelde kendi dilinde bişeyler konuşurlar böyle olması gerek.Bu artık çevrede ne olduğunu anlaıklarını belirtidir.Bu demekki iletişim kurmaya başlamış aslında beyininde çok güzel cümleler kurmaktadır fakat dili yeterince gelişmemiş olduğu için kurduğu cumleleler anlaşılmıyor.Hıçcanını sıka canım gayat güzel gelişiyor bebişin.

yelizcim kolay gelsinn gerçekten zordur inşlah kolaycacık atlatırsın.

tşkler arkadaşlar inanın şimdi sizlerle böyle konuşmamız bile fikir veriyor bana.hikayeleri nasıl anlatıyorsunuz kendiniz birşeyleri hikayeleştiriyormusunuz yoksa kitap mı okuyarak ben okumaya çalışıyorum ama hep elimden almaya çalışıyor. kendi kitapları var hayvanlar,meyveler, oyuncaklarım kitapları onları bile karıştırmaya çalıştıgımda anlatmama bile fırsat vermeden kendisi açıp kapamaya çalışıyor.

aslı valla aynı onuru tarif ettin o da öyle yapıyor elimde bi kitap görsün hayatta okutmaz bişey anlatayım dinlemez otorduğu yerde durmuyor ki devamlı hareket halinde
uyuyacağı zaman bile kaç defaa dönüyor yer değiştiriyor sonra bir kenarda uyuyup kalıyor sıpa

Aslıcım bizimki de oturup hikayae dinlemiyorki,daha çok sayfalara bakırız onunla ilgili uyduruk birşey anlatıyorum.Sanberkin diline ve anlayışına yakın bir şey.Öğrnek vereyi bizim küçük kırmızı balık kitabimiz var bilirsiniz.Balık kalkıyor aydedeyi denizde aramaya işte hikaye uzun ama ben o şekilde anlatmıyorum.Öneden sayfalarındaki tek tek hayvanların isimleri öğretmeye çalıştım nerdeyse öğrendi onları daha sonra cee oyuna benzeyen oyun oynadık onunla.Kıtabı açmadan önce hadi aydedeyi bulalım diyorum,Açiyoruz il sayfayı bak bakalım aydede var mı ve sayfadaki hayvanları tek tek gösterip isimleri söylüyoruz.Bak burda aydede yok diyorum o da kıh diyor yok demekkmiş.bu şekilde kitabın sonuna kardar gidiyoruz.Bazı sayfalarda mesela yunusları görünce yunus nasıl yaıoyr diye soruyorum.Bazen sabırsızlanıyor ve sayfalar atlıyoruz.Kıtap okurken esnek olmalısın illa baştan sonuna kadar gitmeyebilirsiniz.

Aslıcım Ozan Egenin gelişimi gayet normal sınırların içinde.Belki hala koşmuyor olabilir ama önemli olan birkaç adım yapibilmesi.Konuşmak ise bu aylardaki bebekler genelde kendi dilinde bişeyler konuşurlar böyle olması gerek.Bu artık çevrede ne olduğunu anlaıklarını belirtidir.Bu demekki iletişim kurmaya başlamış aslında beyininde çok güzel cümleler kurmaktadır fakat dili yeterince gelişmemiş olduğu için kurduğu cumleleler anlaşılmıyor.Hİçcanını sıka canım gayat güzel gelişiyor bebişin.
tşkler fikriyecimm.

aslı valla aynı onuru tarif ettin o da öyle yapıyor elimde bi kitap görsün hayatta okutmaz bişey anlatayım dinlemez otorduğu yerde durmuyor ki devamlı hareket halinde
uyuyacağı zaman bile kaç defaa dönüyor yer değiştiriyor sonra bir kenarda uyuyup kalıyor sıpa
aynı fatmacım bizde öyleyiz bazen yanıma yatırıp emzirerek uyuyorum bazende sadece yatıyorum dedigin gibi kaç kere yer degiştiriyor artık ben bazen ondan önce uyuyup kalıyorum kalktıgımda oda bir şekilde döne döne sızıp kalıyor.
Aslıcım bizimki de oturup hikayae dinlemiyorki,daha çok sayfalara bakırız onunla ilgili uyduruk birşey anlatıyorum.Sanberkin diline ve anlayışına yakın bir şey.Öğrnek vereyi bizim küçük kırmızı balık kitabimiz var bilirsiniz.Balık kalkıyor aydedeyi denizde aramaya işte hikaye uzun ama ben o şekilde anlatmıyorum.Öneden sayfalarındaki tek tek hayvanların isimleri öğretmeye çalıştım nerdeyse öğrendi onları daha sonra cee oyuna benzeyen oyun oynadık onunla.Kİtabı açmadan önce hadi aydedeyi bulalım diyorum,Açiyoruz il sayfayı bak bakalım aydede var mı ve sayfadaki hayvanları tek tek gösterip isimleri söylüyoruz.Bak burda aydede yok diyorum o da kıh diyor yok demekkmiş.bu şekilde kitabın sonuna kardar gidiyoruz.Bazı sayfalarda mesela yunusları görünce yunus nasıl yaıoyr diye soruyorum.Bazen sabırsızlanıyor ve sayfalar atlıyoruz.Kİtap okurken esnek olmalısın illa baştan sonuna kadar gitmeyebilirsiniz.

ne güzel canım tabi herşey yavaş yavaş zamanla olacak.tek sagklıları yerinde olsun.

Arkadaşlar sanber de haryerde oturup hikaya dinlenmez.Ama bizim çadırımız var sanberk orda durmayı çok seber ve ancak orda kitap okuruz.Zamnla çadırdayken kitap okunur diye aliştı.Ben çadıra giriyorum o hemn kitap alır geliyor yanıma.Eğer kitap okumayı elimden çekiyor beni ordan çıkıyım diye.Bence evinizde kitap okuma yeri yapın.Mesela yerde kalın bir bataniye serin arkadaki duvarda bir renkli kayıdı asabilirsiniz duvardan soğuk gelmesin bide rahat etmek için kalın yastıkları koyun mümkünse kalıfları sevimli hayvanları,arabal,balonlar resimli olsun.1,2 kitabı hep orda dursun.Okuduğunuz kitap ilgili bir oyuncak da bulunsun.Mesela inek ineği gösterirsiniz hep kitaptaki resime baksın hem oyuncağı da alsın dokunsun,ne olduğunu daha iyi anlar.

X