2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bi cumartesi bile izin vermediler uyumama :KK19:sabahın köründe uyanıyolar ne ar azcık uyuyun bede dinleneyim dimi ama nerdeeee:KK53:
burcuu canım aynı şey ben,m kızımda başıma geldi annanesi kızıma kahkül kesmek istemiştiii kız çocuğu bi de uzamasını bekledik mecbur erkek lsaydı beklemez hemen giderdim çocuğum haftalarca fena dolaştı bencee hemen götürr düzeltsinler canım beklemesin,, .çocuğuma baktıkça anneme söyleniyodum içimden:KK1:

yok canım uyumaz bunlar uyusalar sanki eziyet gibi geliyor onlara
valla bazen ayaklarım sızlıyor uykumu alıp dinlenemezsen :KK37:

demekki yalnız değilmişim ah bu anneler bazen fazla iyi oluyor galiba :KK59:
canım eşimle konuştuk bizde götürcez birazdan çünkü çok garip duruyor :KK25::KK1:

Aynurcum bu kitabı çok tavsiye ediyorum inana her sayfa dolu dolu ilk kez bir ktaptan bu kadar memnun kaldım.Çocukları çok iyi anlatan onlaın dünyasını daha iyiy anlamımıza sağlayan bir kitaptır.Oğlumu tanıma ve anlamm için iyi bir yol gösteriyor.Mutlaka okumalsın canım.

Yağmur fotoraftaki tontiş bebek küçük oğlanmı maşalllah ne ladar da büyümüş öyle maşallah maşallah:)
Canım siz pedagogla danışmıştınız kaan için.Hangi pedagoga gitmiştiniz biz de gitmeyi düşünüyoruz ama hala kime gideyim diye karar veremedim.Özel pedagoglar çok pahalı devlette de hiç bildiğim bir pedagog yok yani bir tavsiye almadım.

Fikriyecim canım.. benim vefakar arkadaşım....fotoğrafı sormuşsun önce ona cevap vereyim fotoğraftaki minik küçük oğlum büyüdü teyzesi 7 aylık oldu artık..fotoğrafta 5 aylıktı gerçi ama şimdi dahada büyüdü maşallahı var...
Pedagog sormuşsun neyi var Sanberk paşanın merak ettim eskisi gibi sık görüşemeyince haberimiz olmuyor malesef umarım ciddi bir sorunu yoktur yaramazın....
Ben biraz araştırdım canım ama dediğin gibi çocuk psikiyatrısi genelde hep özel sgk anlaşmaları pek yok...kısaca özet geçeyim sana ...

Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi,Cerrahpaşa,Çapa,Şişli etfal,SSK Erenköy ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi.....bu hastanelerin ayrı ayrı çocuk ruh sağlığı hastalıkları ve çocuk ve ergen psikiyatrisi bölümleri var SGK geçerli ama randevu almak imkansız gibi çok dolu ...istersen telefonları yazarım ayrı ayrı....

Bizim doktorumuz bana Doç.dr Mücahit Öztürk isminde bir çocuk psikiyatrisini önerdi aradım muayenesi 350 lira artı yapılaacak testlerle ilk gidişimiz 1000 lirayı bulur deyince asistanı oradan vazgeçtim...üç beş kere gitsem altından kalkamam dedim...

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni hastanesinde Çocuk psikiyatrisi dr. gökhan beye götürdüm ...muayene 110 lira idi ama memnun kaldım daha doğrusu Kaandan çok bana tedavi uyguladı gibi ....ben sakinleşince çocukta düzeldi dahası zamanla alıştı ona olan ilgimiz azalmadığı için doktorundan dediği gibi hırçınlığı kendiliğinden geçti....
Bu arada prof.dr.Sabiha Paktuna Keskini aradım randevu için 7 aydan önce boş randevusu yok dediler ...muayene 225 lira...yeri Eyüpte istersen onunda tlf nu var veririm...

İşte böyle arakadşım şimdilik sorunumuz yok gibi...sadece baba evde olmayınca çok zorlanıyoruz Kaan o zaman çok sıkılıyor çocuk ..Kerem ek gıdaya geçti iki saatte bir kahvaltısıydı çorbasıydı meyvesiydi püresiydi muhallebbisiydi derkn sürekli bişeyler hazırlamam gerekiyor öyle olunca Kaan çok yalnız kalıyor...bu arada birde Kaana ayrı ayrı hazırlıyorum sıra bize gelmiyor inan...ikiz olsalardı daha kolay olurdu aynı yemeği ikiside yerdi şimdi ayrı ayrı çok zorlanıyorum. dahası yetişemiyorum...neyse bizimkiler uyanmadan ben kaçayım makinayı dizip çamaşır sermem gerek canım arkadaşlara selam uzun uzun soramıyorum ama hepinizi öpüyorum sevgiler....

Ayşegül kaçırdım seni tüh:KK43:
Daha iyi olduğunuza sevindim canım İnşalalh tekrar bu kadar hasta olmasınız.Biz de daha iyiyiz ben tek tük öksürüyorum Sanberk de hasta değil iyileşti çpok şükür.Sağolsun zenjifil karaşımı çok iyi geldi çanuk toparlandık.

Şuan İKİ YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNUZ BÜYÜRKEN kitabı okuyorum keşek daha erken okumaya başlasaymışım diyorum ama yine geç kalmamaış sayılır çok çok güzek ve faydalı bir kitap okumanıza tavsiye ederim.Şimdi birçok sorulara cevap buldum umarım biraz istikrarlı davranıp kendi sorunlarımıza çözüm bulacağım.
Fikriyecimm canımm kitabın yazarı kim canım bende yazını okumuştum d&r baktım oyle bir kitap bulamadım bende sabiha paktunanın kitabını aldım.
aslıcım hoş geldin canım çok sık gelemiyoruz topiğe hepimiz aynı bi de sen çalışıyosun çok zor canım öp oğluşu
burcu canım gelmişssin merak etmiştim aynur da gelmiyo bayadır :KK50:anneciğin gelmiş ohh sennde biraz nefes almışssın iyileşmişssin de çok şükür
hayattta herşey herkes için hepp güzell olsun inşallahhh :KK54:sağlıklaaa huzurlaaa :KK71:
hoşbuldum canımm.aynı güzelimm bu bıcırıklar bizi mahvediyorlar Allah'tan annem var sagolsun hakkını odeyemem bütün yükü üstümden alıyor.
Fikriyecim canım.. benim vefakar arkadaşım....fotoğrafı sormuşsun önce ona cevap vereyim fotoğraftaki minik küçük oğlum büyüdü teyzesi 7 aylık oldu artık..fotoğrafta 5 aylıktı gerçi ama şimdi dahada büyüdü maşallahı var...
Pedagog sormuşsun neyi var Sanberk paşanın merak ettim eskisi gibi sık görüşemeyince haberimiz olmuyor malesef umarım ciddi bir sorunu yoktur yaramazın....
Ben biraz araştırdım canım ama dediğin gibi çocuk psikiyatrısi genelde hep özel sgk anlaşmaları pek yok...kısaca özet geçeyim sana ...

Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi,Cerrahpaşa,Çapa,Şişli etfal,SSK Erenköy ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi.....bu hastanelerin ayrı ayrı çocuk ruh sağlığı hastalıkları ve çocuk ve ergen psikiyatrisi bölümleri var SGK geçerli ama randevu almak imkansız gibi çok dolu ...istersen telefonları yazarım ayrı ayrı....

Bizim doktorumuz bana Doç.dr Mücahit Öztürk isminde bir çocuk psikiyatrisini önerdi aradım muayenesi 350 lira artı yapılaacak testlerle ilk gidişimiz 1000 lirayı bulur deyince asistanı oradan vazgeçtim...üç beş kere gitsem altından kalkamam dedim...

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni hastanesinde Çocuk psikiyatrisi dr. gökhan beye götürdüm ...muayene 110 lira idi ama memnun kaldım daha doğrusu Kaandan çok bana tedavi uyguladı gibi ....ben sakinleşince çocukta düzeldi dahası zamanla alıştı ona olan ilgimiz azalmadığı için doktorundan dediği gibi hırçınlığı kendiliğinden geçti....
Bu arada prof.dr.Sabiha Paktuna Keskini aradım randevu için 7 aydan önce boş randevusu yok dediler ...muayene 225 lira...yeri Eyüpte istersen onunda tlf nu var veririm...

İşte böyle arakadşım şimdilik sorunumuz yok gibi...sadece baba evde olmayınca çok zorlanıyoruz Kaan o zaman çok sıkılıyor çocuk ..Kerem ek gıdaya geçti iki saatte bir kahvaltısıydı çorbasıydı meyvesiydi püresiydi muhallebbisiydi derkn sürekli bişeyler hazırlamam gerekiyor öyle olunca Kaan çok yalnız kalıyor...bu arada birde Kaana ayrı ayrı hazırlıyorum sıra bize gelmiyor inan...ikiz olsalardı daha kolay olurdu aynı yemeği ikiside yerdi şimdi ayrı ayrı çok zorlanıyorum. dahası yetişemiyorum...neyse bizimkiler uyanmadan ben kaçayım makinayı dizip çamaşır sermem gerek canım arkadaşlara selam uzun uzun soramıyorum ama hepinizi öpüyorum sevgiler....

Yagmurcumm eger halen istda olsaydım Sabiha Paktuna'ya gitmeyi çok isterdim. yazılarınızı tam okuyamadım ama anladıgım kadarıyla çocukların huysuzlukları bende şuan bulundugumuz durum itibariyle ozan ege ben işten geldimmi bütün huysuzlugunu bana yapıyor sanırım 2.yaş sendromu yaşıyoruz bende kendi psikologuma sürekli anlatıyordum huysuz sorunlu bir çocuk olarak degilde saglıklı bir birey olarak yetiştirmek istiyorum demiştim çocuk psikologu sormuştum gelin ben yardımcı olurum demişti. geçen hafta gittik normal dedi birde sizden çok etkilenir dedi sizin huzursuzlugunuzu hisseder dedi. 3 maymunu oynayın dedi her dedigini yapmayın huysuzlandıgında da görmeyin duymayın konuşmayın dedi kesinlikle küsmeyin bazen oglum böyle yaptıgında beni üzüyorsun diyerek konuşun dedi bakalım deneyecegiz ne kadar başarılı olacagız. ama gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz sanırım.
Herkese iyi gecelerr..

oyyy kaç zaman geçmiş kimse gelmemiş
neyse ben çalışsam mı çalışmasam mı
bi çocuk daha yapsam mı beklesem mi derken

çalışmaya başladım buralara da pek gelemedim
ama gördüm ki pekte kimse gelmemiş

bundan sonra sanırım pek görüşemicem canlarım sizinle
kendinize çok iyi bakın kuzularını öpün yerime :KK3: :KK64: :KK54:

arkadaşlar neden herkes bir pedagog arayışı içinde anlamadım doğrusu
tabi gerçekten bir problem yoksa :26:
herkes gibi geçici huysuz, hırçın, şımarık yada içe dönük olabilirler
önemli olan nasıl davranacağını bilmek..
benim belki de mesleğim gereği bilemiyorum
böyle bir şeye gerek duymadım. onların çocuk olduğunu bilmek ve gerçekten çocuk gibi davranmalarını
beklemek lazım. onların yaşının üstünde olgun ve düşünceli olmalarını beklemeyin... tabiki kıskançlık paylaşmama gibi duyguları olacak ama üstüne çok giderseniz bu davranışlarını pekiştirisiniz...

Son düzenleme:
slm kızlar kimsecikler yok benim annem geldi gitti daha sonra kayınvalidemlern geldi gitti...ben bugünlerde gene bunalımdayım çoc uklara bagırıyorum kızıyorum vuruyorum allahım bugünler nsl geçicek bilmiyorum şu çocuklar bi tuvalet egitimini öğrenseler onur kaka yaptıktan sonra bezine parmagını sokuyor bi bakıyorum parmakları kakalı sabredemiyorum çıldırıyorum kızlar yaa sizlerdede oldumu böyle şeyler...çokk kavga ediyorlar dayanamıyorum...aman 1 tane çocuktan şikayetçi olomayın lütfen oturun dua edin....fikriye sen nerelerdesin sanberkin bloguda açılmıyor canım aklımdasın hep seni arıycam ama olmadı bi türlü umarım iyisindir..burcucum sede iş kadını oldun ne gzl..ayşegül aslı siz nerelerdesiniz ayolllll.....

fikriyeyi aradım ulaşamadım galiba bulgaristana gitti burayada giremiyor......burcuuuu nsl gidiyor çalışma hayatı...aslııı hepten unuttun valla bizi..yagmurcum sen nerelerdesin şu ikinci bebişin fotosunu paylaşsana bizlerle...

kızlarrrrr nerlerdesiniz yaaa sizlere çok ihtiyacım var....ben tuvalet egitimine başladım çooook zor durumdayımmmmmm

kıslar çok heyecanlandım ayşegülll buldum seni çok ösledim ama giramiyorum pc de sorun var şifremi çok zor buldum hatırlıyomusun bu adresi alırken
neyse şimdi nasılsınız iimisiniz
çocuklar nasıl
bis iiyiz aynı fdevam noldsun çocuklar dersler işte

ohh rahatladım benim pc giriş yaptırmıyo
annemden yazıyorumm

slm hoşgeldin seffa buraya ne yazıkki ugrayan yok artık.....ben çişle ugraşıyorum aman çok zor valla hemde evde 3 çocuk varsa ve ikisine çişi öğretiyorsan

evet aynur hanım çiş çok meşekkatli bşir konu ama biz artık hallettik sayılar geceleri hariç ama sizim üç tane olunca zor tabi
allah yardımcınız olsun ne denirki
:84:

seffa beni tanıyamadınmı biz önceden tanışıyoruz bi ara çok takılıyordun aynur hanım falan resmi olma canım.......bu arada sen nasıl ögrettin çişini seninki kmızmıydı canım ne kadar zamanda öğrendi yaaa benimkiler 6 gün oldu ama hala kakayı lazımlaga yaptıramadım canım

aynurcum tabiki sizi hatırlıyorum
ben de lazımlık almıştım ama benim kız ona khiçç oturmadı çöpe gitti çok süslü ses çıkaran terlikler varya onlardan aldım wc ye koydum sadece çişin gelince bunları giyiceksin dedim ağladı şimdi giycem diye ama hiiiç taviz vermedim işe yarıyo dene istersen
bu arada benim kisi kız üçüncü çocuğum öbürleri büyük ismi de zeynep teyzesi

hoşgeldin seffa seninle tanışmıyoruz galiba benim adım fikirye oğlum 14 ağustos doğumlu adı Sanberk.

:Çoktan giremedim evde tamir vardı en sonunda bitti ama 10 gündür temizlikle uğraştım ve bitti diyemem hep bişey çıkıyor hala yerlerde boylar çıkmadı kaçkez geçtim sldim ama yok yok daha çok silincek galiba:KK43:
Tüm işlerime rağmen Sanberk deçok şımardı huysuzluk değilde şımarıklık yapıyor.Yanlış şeyleri biliyor ve gülerek bana bakar ve yapıyor.Nasıl bir tepki göstermeleyim bilmeme ama her zmaanki gibi ciddi olup doğru şekilde davranmasını gösteriyorum.Ama yok sürekli şaka şaka yaptım anne diyor.Uykusu problemimiz var gündüz uyumak istemiyor bir haftadır.Tek hava ısınıp da daha çok dışırda vakit geçirince yorulur tekrar gündüz uyumaya başlar.Bu ara hepatiti A aşısı yaptırdınız mı biz ancak yaptırdık.Artık rahatız aşı yok artık.
Biz pezleyoruz hala,başak konu olunca maymun zeka fışkırıyor ama wc konusu oluunca bebek kalamk istiyormuş hala.Şİmdilik erteledik bakalım mayıs haziranda tekrar denerim.

seffaaaaaaaaaaa hoşgeldin bacım:KK52::KK52: kız ben giremiyorum artık ali fena bırakmıyo pc ye oturdummu delleniyo bak hala yanımda zorlaa yazıyom bacımm inanki:KK36: iyiyizz kuşumm bizde hAla çişi öğretetemedik havalarda soğuk mayıs haziran düşünüyorum bende hepimize kolay gelsinn kızlaarrrrr :KK3:

bütün annelere selam çiş konusunu biz hallettik çok şükür :KK64:
fikriyecim ege de uyumak istemiyor
eğer parka gidersek yoruluyor uyuyor ama evde kalmışsak
asla uyumak istemiyor akşamda erkenden uykusu geliyor bu sefer saat 7-8 gibi uymak istiyor :KK50: bu seferde ben uyutmucam bekle saat 9 a kadar diyorum ama hem ona hem bize işkence gibi oluyor o saatler

ohh be kızlar sizleri burada görmek ne gzl:KK66: burayı yanlız bırakmayın neolur:KK50:
kızzz burcu nasıl ne zaman öğrettin çişi bacımm hallettik demekle olmaz çabuk bize ayrıntıları anlat:KK20:

X