2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben yazayın bari

buraya kar yağdı kızlar kardan adam bile yaptık
egenin uykusuna çözüm: beşiği odamıza geçirdik sabahları 10.30 da uyanmaya başladık :KK37:

slmmmmmmmmmmmm
ya bu siteye ne oluyo böyle hergün degişir oldu,,,aman bizimde onurda öğlen uyusa akşam uyumuyo 4 azısı birden çıkıyo çocugun hiçbir eziyeti yok sadece uyku sorunu oluyo... dişte sizdede etkiliyomu uykuyu kızlar artık ağrı kesici vermektende bıktım yazık çocuga...bu arad kardeşim gitti yaaaa çok üzüldüm çok alışmıştım ona hele eşim işe başlayınca napıcam bilmiyorum...burayada bugün ilk kar yağdı oğlanlar pencereden baktılar şaşırdılar ilk defa gördüler....

slmmmmmmmmmmmm
ya bu siteye ne oluyo böyle hergün degişir oldu,,,aman bizimde onurda öğlen uyusa akşam uyumuyo 4 azısı birden çıkıyo çocugun hiçbir eziyeti yok sadece uyku sorunu oluyo... dişte sizdede etkiliyomu uykuyu kızlar artık ağrı kesici vermektende bıktım yazık çocuga...bu arad kardeşim gitti yaaaa çok üzüldüm çok alışmıştım ona hele eşim işe başlayınca napıcam bilmiyorum...burayada bugün ilk kar yağdı oğlanlar pencereden baktılar şaşırdılar ilk defa gördüler....

yapmaz mı canım egeye de yapıyor azı dişler çok zor çıkıyor walla yakında ben 20 lik diş çıkardım şimdi egeyi daha iyi anlıyorum :KK37: çok ağrı yapıyor azılar çenem zonkluyordu resmen :95: diş ağrısına en iyi gelen pedifen ama bende mecbur kalmadıkça vermiyorum ege sanırım dişlerinden dolayı ağrısı olunca anne boğaz ağrıyo diyor kuzum:)))

aynurcum çok geçmiş olsun canım.bu dişleri de çıksın rahatlarsınız artık.Öğlen uyukusu için sanberk de zor yatıyor ama yatınca uyuyor.Arkadaşlarıma gördüğümden bu yaşta çocuklar uyku problemi yaşıyorlar.Belki sizin sebebi dişlerdir.Eşin nasıl nasıl geçiyor günleriniz merak ettim ben:)Sen biraz rahatadın mı?Kardeşine çok alıştın hakkını nasıl ödeceğin bilmem:))))))))))))

Burcu hep söyleceğim hep unutuyorum.Ege nasıl hala gece korkuyormu?Nette bir yazı okumuştum bu yaştaki çocklar karanlıkta dışırdaki seslerden korku yaşayabilirler.
Sanberk de önceden karanlık odaya girip oturuo yanadığı var biz de şaşardık.Ama şimdi gece lambası olsa bile yalnız girmek istemez bir abi var tak tak ses çıkartyıor diyor.
Okuduklarıma göre en sakinleşecek şey vucut temasıymış.Çocuğa sarılıp konuşmak ve korkusuna saygılı ve anlaıyışlı karşılamak lazım.Çocuğa korkulacak bişey yok demek yanlışmış.Sakinc e bu sesi ne olduğunu anlatmka lazım ve bu korkuyu kendi yansın gerk.Biizm yapabileceğimiz şey onun yanında olmaktır

bu ara biz hala bulgaristandayız.Kar yağdı ve yollar kapandı.Nr zanam döneceğimi belli değil.
Dün sabah yolla çıktık ama o kadar çok kar yağdıki devem edemedik geri döndük ama nasıl döndük hiç sormayınız.Sabah saat 10 da yolla çıktık 50-60 kilometre geçtikten sonra geri dönmeye karar verdik.Ve akşam saat 17 de eve varabildik.
Biz dönüuoruz arkımzdan yol kapanıyor.Adım adım gidiyordu araba.Allaha şükür sapa sağlam döndün eve.Biliyormusunuz büyük kazadan kurtulduk.Araba birden kaydı ve karşı yönde gitti karşımızda da tır var eşim nasıl yatı arabaya döndürdü ki tırdan kaçabildi.Alalhtan arabalar yavaş gidiyor ve durudular yoksa ne olacağını bilmeme.Birden camın yanında siyah tırı gmrüm o tarafta Sanberk oturuyordu hemen sarıldım aklıma tek geleni alalhım gititk.o anda insan bişey düşünemyior.Hala şoktayız ama alalha bin kez şükrediyoruz hayatta kaldık.Aklımdan geçenleri anlatmka istemiyorum.

kızlar 2 yaş sendromu yaşayan varmı

Onur doğduğundan beri karıştırıcı ama hiç bu kadar inatçı olmamıştı çok zorluyor beni zaten sinirli bir yapım var böyle yapınca daha fena oluyorum migrenim tutuyor
mesela bugün yemek yiyelim dedi hazırladım o kadar uğraştım bi kaşık yemedi
bütün gün eli ışıkların düğmelerinde gittiği her odayı yakıp yapıp söndürüyor
evi süpürüyorum fişi çekiyor, ayarını bozuyor üstündeki düğmelere basıyor
devamlı tv nin düğmelerine basmak karıştırmak derdinde
bulaşık makinası ve çamaşır makinası zaten el altında banyoya ve mutfağa gittiğimizde ilk işi onları karıştırıp düğmelerine basmak çalıştırmak oluyor
bir yere giderken ev haliyle gitmek istiyor
oyuncakla hiç ilgisi yok tv de seyretmez
uyumak kesinlikle istemiyor her uyumamız ayrı bir dert
dolap çekmece karıştırması daha emekleme döneminde başladı zaten hala da devam ediyor
o uyanıkken asla pc başına oturmam zaten oturtmaz da hemen gelir karıştırmaya başlar ben oynıcam der
o uyanıkken hep onunla ilgilenirim daha ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bilemiyorum artık çok bunaldım başedemiyorum
bana akıl verin bunları yaşayanlar varmı

kızlar 2 yaş sendromu yaşayan varmı

Onur doğduğundan beri karıştırıcı ama hiç bu kadar inatçı olmamıştı çok zorluyor beni zaten sinirli bir yapım var böyle yapınca daha fena oluyorum migrenim tutuyor
mesela bugün yemek yiyelim dedi hazırladım o kadar uğraştım bi kaşık yemedi
bütün gün eli ışıkların düğmelerinde gittiği her odayı yakıp yapıp söndürüyor
evi süpürüyorum fişi çekiyor, ayarını bozuyor üstündeki düğmelere basıyor
devamlı tv nin düğmelerine basmak karıştırmak derdinde
bulaşık makinası ve çamaşır makinası zaten el altında banyoya ve mutfağa gittiğimizde ilk işi onları karıştırıp düğmelerine basmak çalıştırmak oluyor
bir yere giderken ev haliyle gitmek istiyor
oyuncakla hiç ilgisi yok tv de seyretmez
uyumak kesinlikle istemiyor her uyumamız ayrı bir dert
dolap çekmece karıştırması daha emekleme döneminde başladı zaten hala da devam ediyor
o uyanıkken asla pc başına oturmam zaten oturtmaz da hemen gelir karıştırmaya başlar ben oynıcam der
o uyanıkken hep onunla ilgilenirim daha ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bilemiyorum artık çok bunaldım başedemiyorum
bana akıl verin bunları yaşayanlar varmı

cevaplama panelini bile bulamadım :KK53:kızlar biraz rahatsızdım pek gelemiyorum fikriyecim öncelikle geçmiş olsun canım rabbim korusun kazadan beladan herkesi
canım yaş yaş sendromunu bizde fena halde yaşıyoruz anlattığın herşey eksiği yok yani :KK53:ama tecrübelerime dayanarak şunu söylüyorum sabırla davran şu an bütün ilginin kendi üstünde olmasını istedikleri dönemdeler ilgisini başka şeylere çekerek mesela onu hemen kucağına alarak pencereden dışarıyı izleterek ya da gel oyun oynayalım diyerek yavaş yavaşvazgeçtiğini görceksin bu böyle kalmayacak tatlım muhakkak düzeliyo sevgilerlee :KK71:

fikriye çok geçmiş olsun canım verilmiş sadakanız varmış
ucuz atlatmışınız inş birdaha böyle bir şeyle karşılaşmazsınız

2 yaş sendromu ....
şu an topikteki herkes bundan şikayetçi zaten canım bende elimde kitap, bilgisayar başında neler yapabilirim diye geziniyorum ama bütün enerjimi de egeye vermiş durumdayım arta kalan zamnda da ev işleri :KK43: :95: artık haftalık bir bayan alıyorum temizlik ve ütü işleri için ama yine bitmiyor bu işler yaaa :KK50: :84:

ay kızlar ya ben kendimi çok kötü hissediyorum son günlerde hiç enerjim yok ama uyuyamıyorum da eskisi gibi güleryüzlü pozitif olamiyorum bazen oturup ağlıyorum ya kendime :KK43: :KK37: eşimde sen depresyondasın herhalde diyor :KK50:

ay kızlar ya ben kendimi çok kötü hissediyorum son günlerde hiç enerjim yok ama uyuyamıyorum da eskisi gibi güleryüzlü pozitif olamiyorum bazen oturup ağlıyorum ya kendime :KK43: :KK37: eşimde sen depresyondasın herhalde diyor :KK50:

burcu bende öyleyim ya aynen beni tarif ettin valla gece 4 e kadar uyuyamadığım oluyor bu günlerde

slm ben geldim :) nasılsınız kızlar :)) kaynana 1 aydır yoktuda pek bi rahat huzurluydum izin aldım kızımla vakit geçirdim. evdede giremiyodum nete döndüm artık yarın kabus tekrar başlıcak hepinizi öptüm görüşürüz

fikriyecigim öncelikle geçmiş olsun canım size....
burcucum valla depresyonda olmamak mümkün değilki bu çocuklarla valla ben birde ev işlerini kendim yapıyorum bulamadım şöyle bir kadın... tam buldum derken kadın bana söz verdi gelmedi birde arayıp kusura bakmada demedi bende tekrar aramadım kimseyi almıyorum güvenecek kim var nasıl alınır bilmiyorum cesarette edemiyorum amannnnnnnnnnnnn işte böyle....valla ömrümüz geçip gidiyo bu çocuklarla...

fikriyecigim öncelikle geçmiş olsun canım size....
burcucum valla depresyonda olmamak mümkün değilki bu çocuklarla valla ben birde ev işlerini kendim yapıyorum bulamadım şöyle bir kadın... tam buldum derken kadın bana söz verdi gelmedi birde arayıp kusura bakmada demedi bende tekrar aramadım kimseyi almıyorum güvenecek kim var nasıl alınır bilmiyorum cesarette edemiyorum amannnnnnnnnnnnn işte böyle....valla ömrümüz geçip gidiyo bu çocuklarla...

canım ben buldum bi tane haftada 1 kere alıyorum walla süper oldu kendime vaktim kalıyor artık
evi silip süpürüyor ütüyü yapıyor birde benim evin maşallahı var kocamaan sadece dağınıklığı toplamak bile 1 saatimi alıyodu sağolsun eşimde çok derli topludur her kıyafeti bi yerden çıkar :KK20: ayrıca eşyalarım da çok açık renk 2 hafta da bir halı koltuk siliniyor şiddetle tavsiye ediyorum aynurcum özellikle sana :KK71::KK70:

candy 35 hoşgeldnım
benim ev yine grip istilasına uğradı oğum ateşleniyo öksürüyo kış geldi gelelei hep böyle :KK14: sürekli okuldn mikrop taşıyolar napıcamı şaşırdım :44:

Son düzenleme:
burcucum ne kadar veriyorsun canım kadına merak ettim haftada birgün sende yani

canım tam gün alıyosam 60 yarım günde 30 ama ben genelde yarım gün alıyorum yetiyor
ev işi ve ütü hariç bi hafta cam bi hafta da koltuk ve dolapları falan siliyor ama ben zaten her gün mutlaka evi süpürürüm ve 2 güne bir tuvalet banyoyu yaparım o haftada 1 detaylı temizliğe geliyor

X