2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar nerdesiniz burcuuuu fikriyeeee yoksunuz ne zamandır....bildigim kadarıyla sanberk emzigi bıraktı egede çişini söylüyor başka gelişmeler varmı?.. bizde hiç bir yenilik yok sadece kaza atlattık..havalarda iyice soğudu burada sizler neler yapıyorsunuz nsl vakit geçiriyorsunuz

aynurcum çok geçmiş olsun canım.Çok üzüldüm.Paşam nasıl oldu.Şimdi iyiyimi?

Canım biz 2 haftadır hastayız Sanberk ile.Bi düzeliyoruz iki gün sonra tekrar aynı şeyler başlıyor.Hava çok soğuk ve yağmurlu buna rağmen dışırıya çıkıyoruz yoksa evde çok çok sıkılyıoruz.
b
aynı zamanda 2 yaş senromu bizde çok bastı.Umarım şuan tepesindedir yoksa daha da kötüleşirse çıldırcam büyük ihtimalle.
Gündüz mızmızları ve sebebsiz alamalır olsa da çok kısa sürer çok kolay atlatıyoruz.ama akşamalarımız çok zor.dede gelince sanberk dede git diye karşılar onu.Tabiki dede gitmeyince bizimki bağrmaya başlar ve ağlar.Ne anlatsak da boş en iyi sonuç vern ilgisiz kalmaktır.Çok şükür 4 kez böyle yaptıktan sonra sesini duyan olmayınca bunu bıraktı.Baklaım sonraki olaya kadar.
Bide bu da vardı babsı gelince baba yamak yamayacaktır baba onunla oynasın.Çok konuştum neler neler denemedim.En sonunda cidid cidi bir kural koymaktan faydası oldu.Baba yemek yediği zaman sanberk ne kadar ağlasa bağrsa da baba hiç ilgilenmez .Önceden babası yemeği bıurakıp onunla oynamaya başlardı .Ama artık babaya da kural koydum eğer sanberk ağlayarak bağrarak bişey istiyorsa mümkü olsa da kesinlikle yapmayacaktır.Yosa bunu kullanıp daha sonra herşey için bağrmaya başladı.
Bazen oyun oynarken istediği gibi olamuyor kendisi yapamıyor ve kızıyor ağlamaya başlıyor.Bu durumda birkaç çözüm buldum.
1.sağki ol oğlum şimdi bana anlat.derimBaşlıyor anlatmya.anlatamdıysa veya ben anlayamdıysam geçiyorum sonraki silahıma:)
2.Nasıl olsun göster.Onu da yapamadı.Tekrar dene derim.
3.Yapamdı.Hadi birlikte deneyelim.Derim.
O arada ne istediğini çözmeye çalışıyorum anladıysam yapıyorum ama anlmayınca ona bu oyunu oynamak için onun yapabilecek şekilde sunuyorum.Herşeyi anlatınca biraz abartıyorumki ilgisin, çeksin.4.Bazı oyuncakları var onlarla ilgli bişeyler analtır ama ben anlamıyorum ne yaptıysam anlamadım ve olmayınca çok ağlıyor bizimki.Onun içn o uyuncakları şimdilik kaldırdım.

Şükür bu günlerde uyuku sorunumuz düzelmeye başladı.en so ne öğlen ne akşam yatmak istemezdi.Birkaç gündür tekrar uyalım söylemeye başladı.

Yemek konusunda az da olsa yiyor.Sanırm yiyebilecek miktarı azdır.Zorlamıyorum doydum dediği anda hemen kaldırıyorum.Sabha fazla yemeişti öğlen yameinden önce baya üzüm yediğine rağmen öğlen yemeyi için falza yeme diye az hazırlamıştımYemek bitince anne yemek isityorum dedi:)))))yemek istiyorum cümlesini duycakmıydım ben hiç de hayal etmezdim.Yakında duyacağımı sanmıyorum ama bu da yetti.:)))))))))

Çiş konusunda şimdilik erteliyorum.ama lazımlığı görünce bazen kendsi oturu ama hemen sonra kalkar.
Yemek ilgili kendi kendisi tek kuru şeyler elle alıp yer.Çorba,sulu yemekler knedisi yemek yemez.
Çok şükür banyumuz sorumsuz hep banyo yapsak da hayır demez.Çok tan beri başını dışında kenesi yikanır.Ban aiizn vermiyor.Sanırm knesi yapabildiği için özgüveni arttı ondan bana izin vermiyor.Benim içn hava hoş.bu şekilde birçok kez ben girerim başını yıkadıktan sonra babsı duru yanına ben de banyo sorumluğundan biraz kurtulmuş olurum:)))))))))

Başka.Vucudundaki lekeler tekrar çıktı.Neyden anlmaış değilim.bulgaristandaylken kaybulmuşlardı orda dr götürcektim ama lekeler olmayınca götüremedim.Buraya gelince tekrar çıktırlar.
En çok şüphelediğim şey balıktır ve balık yağ.Çünkü köydeyken bunları tükketmiyordu.Onların yerine çok ceviz yemişti.
Ayrıca sütten de şüpheliyim.Hele danone markasından.

Yağmurlu avada oynadığımız oyunlar.bu son zamanlarda sanberk en çok meslek oyunlardan hoşlanır.Doktor,tamirci,çöpçü amca,inşatçı,polis,pilot,denizci abi,bahçıvan amca,bakalcı abi,markettte,ormanci,
Diyer sevdiği oyunları bebekle,onu yedirir,içirir,arabalara bindirip gezdidiri,ona kitap okur,banyosunu yaptırır.
Brkaç gün pelüş oyuncaklarla ve plastik hayvanlarla çiflik oyunuyoruz.hayvanlar konuşur yemek yer,su içierler,sana et yerler.Öyle uzun uzun oynarız.
Bide parmka boya yapmaya çok seviyor ama onu sınırlı tutyoruz haftada 1 kez.
Oyun hamurla ise hergün sık sık oynarız.
Artık duvarları çizmiyor ama slında kiç kalemleri dokunmuyor.Sanırm yeterince vaktit yok onlar için:)

Geçen hafta sanberke masa ve sandalye aldı.yanında bir kitaplık da aldık.Daha değerli oyuncakları kitaplığa koyduk.Şİmdi kendisi alıp oynuypr(kitaplar,müüzk aletleri,puzzelelr,küpler,labilirin.tren vbs oyuncakları koyduk)
Sanki bu masa ve oyuncakları bu şekilde sonunca daha bir yerde oturan bir çocuk oldu.Oyunlara daha uzun süre odaklanıyor ve daha az sıkılıyor.Yani oyuncakları önüde olunca uğraştırcak şey çok oldu ve boş boş yerde bağrmak yerine kendine bir oyuncak alıp uğreşmeye başladı.

ay ne kadar çok yazdım şimdilik bunlar

Bu sabha sandalyesini alıp kitaplığıdaki yetişemediği ouncağını almış şok geçirdim.allahtan düşmemiş ama budan sonra bunda da dikkat etmk gerekecektir.Ben dah ayükardaki rafları ben olmadan kulanmasını istemediğim parmka boyaları bazı oyun kartları koymuştum ama yanılmışım.Siya parmak boyayı alıp masasını güzelce süslemişti.Alalhtan masa silenecek bir ahşaptırki silindi.

valla fikiyeciğim yazını görünce çok mutlu oldum sizde baya yogunmuşsunuz... inan bunlar büyüdükçe bakımı zorlaşıyor sizede geçmiş olsun...bu arada masanıza bayıldım eşim gelince bizde alıcaz nerden aldınız masayı? canım birde fiyatını ögrenebilirmiyim tabi bize 3 sandalye lzm

ah canım aslında ben de sizin yazılarınızı 4 gözle bekliyorum.ama sişz yazmayınca ben de bişey yazmıyorum bazn girmiyoruö bile.
Canım masayı artı 2 sandalye bir takım.fiyat 60 lira.İKEA dan aldık.Sizn orda varmı bilmiyorum.İki çocuk için yeterlidir ama 3 çocuk için biraz dar gelir.İKE da yuvarlak ve biraz dah büyük masalar da vardı.Onları görünce siz aklıma geldiniz size uyugun gördüm.
Bizm aldığımız en uyugundu.Diyerler hep daha pahalı.Aslında çok güzel yeşil renkte vardı ama dolab beyaz ve odadaki diyer mobilyaya yakaşır diye bunu aldık.Bide iki sandalye olunca Sanberkin arkadaşı gelince beraber otur çalışırlar diye düşündük.
Normlade paylaşmaz bizimki ama bir şey iki tane varsa bir tane diyer çocuğa verir.Onun için bu takımı aldık.
İstersen senin için tuvartlak masayı bide 3 sandalye ne kadar olacağı araştırcam.Ama hatıladığım kadarıyla yaklaşık 90 lira olur.

canım bahsettiğim masa ve sandalyler burda.ama sadece masa 90 lira.sanlye ise 28 ve 3 tane alınca ay baya oldu.

ikeadan başka almak istediğim şey resam sehpası.fiyat 60 lira.Ama iki taraflı.Bir taraftan siya okul tahtası gibi.Diyeri ise beyaz tahta keçeli kalmle yazabilecek bir tahta.

herkese merhaba
bir süredir yoktuk eşim iş seyehatindeydi bende anneme geçtim
bu sürede ege vurmayı ve ısırmayı öğrendi kızdığı zaman tanıyamadığım bi çocuk oluyor bu 2 yaş sendromundan biliyorum ama bilmek yetmiyor her gün kendini kabul ettirmek ve ispat etmeye çalışıyo yavrum :)) fikriyecim çok uzun yazmışsın hepsini okudum ama biraz zor anladım :)))
çiş işimiz tam hallolmadı geceleri bağlıyoruz bir süre de devam edecek buna hazır olmadığını düşünüyorum gündüzleri iyi gidiyor ama .... biz neler yapıyoruz ?? suluboya yapıyoruz nadir olarak el baskıları, parmak, nesne baskıları falan ege bayılıyor ama her zaman değil çünkü her yeri mahvediyor. legolarıyla oynuyoruz yapbozlar yapmaya çalışıyoruz hep onunla oynamamı istiyor ama komşumun 3 yaşında oğlunu alıp geliyoruz beraber oynuyorlar.
yemek işimiz bazen iyi bazen kötü çorbayı seviyoruz kendisinin yemesine izin veriyorum daha severek yiyor ve artık eskisi gibi dökmüyor da güzelce yiyip bitiriyor
istediği şeyler olsun hep istiyor vu bunu ağlayarak yaptırmaya çalışıyor ama başarılı olamıyor maalesef itiraf ediyorum biraz disiplinli bi anneyim sanırım ağlamasına izin veriyorum bu sürede ne zaman sakinleşirse ortak bi yol bulup yapıyoruz ya da yapmıyoruz sabırla 2 yaş sendromunun geçmesini bekliyorum

fikriyecim bende izmire gidince hep uğrarım ikeaya çok severim
çok güzel ürünleri var ve hesaplı da
bizde egeye oda arıyoruz hala ama ben bir türlü karar veremiyorum
aslında eşim çilekte denizci bi oda beğendi ama kararsızım hoş aslında egenin döşeli bi odası var
yatağı dolabı ama ben o doğmadan hevesle hazırlamış resimlerle falan süslemiştim çokta güzel oldu
eşimin bekarlık mobilyalarıydı :) birde masmavi halı perde falan çok tatlı bir şey oldu şimdi oraya yeni mobilya alacağız sizinde önerileriniz varsa yazın arkadaşlar ne zamandır çocuk odası arıyorum birde ben çalışma masası olmasın istiyorum ama bi taraftanda acaba alsam mı diyorum

ay fikriyecigim çok uygunmuş 2 sandalye birde masa 60 lira 3 sandalye olsa süper ama burada ıkea yok ne yazıkki bizde eşimle yaptıralım diye düşünmüştük yaptırması bile daha fazla tutar eminim...burcucum 2 yaş sendromu çok zor valla kızlar büyüdükçe tek çocuk dahamı kolaylaştı size hemen hemen herşeylerini anlatıyorlar..ama bana daha zor oldu çünkü sürekli birbirlerine vuruyorlar dün onurun kafası şişti kaşla göz arasında burak ahşap oyuncakla vurmuş kafasına

ay canım ya geçmiş olsun
ege de her kalabalık ortamdan sonra özellikle çocuk varsa sosyalleşmek yerine vurup kırmayı öğreniyor

canım büyüdükçe kolaylaşıyor evet ama biraz bu seferde istekleri talepleri ihtiyaçları değişiyor yani her yaşın ayrı güzelliği ayrı zorluğu var..
ama sana tabiki daha zor Allah yardımcın olsun ben kaç aydır uyku uyumuyorum mesela dün gece de çok ateşliydi ege sabaha karşı düşürebildik ateşini artık tüm hücrelerim uykusuzluğa isyan ediyor (((

bi çocuk hayal ederken bunları hiç düşünmemiştim :))

ah Ayurcum tabikii senin için çok çok zor.Zaten gün geçmiyor seni düşünmeden.Çünkü ben bir çocukla eş babaanne dede yardımıyla bile zorlanıyorum ve çok yoruluyor.Birçok kez içimde nasıl kızıyorum görmelsin ama bişey yapmadan demeden önce bir derin derin nefes alıyorum.Yoksa hemenhareket edersem ya bağrırım ya bişeye vururum.benim yapm böyle çünkü.Ama çocuk için insan herşe unutuyormuş.
Bir çizgi film var poko.İşte o çocuk kızdığında ilk önce 123 der bu beni kızdıramaz deyip nefes alır.İşte bunu sanberke öğrettim ve iyi geliyor.İnana kendimi sakinleştirmek için ben de aynısını yapmaya başladım.:))))))))))))))
Aslında kızıyoruz diyoruz ya.Çocuklara kızmıyoruz bu duruma başa çıkmadığımız için sinirleniyoruz.
Bu vurma olayı biz de de var.Burcunun dediği gibi çocuk ne zmana çocuk ortama düşerse daha agresif oluyor.
Eşin ne zaman gelecek caım.En azından şimdilik ne zaman diyor.Umarım az kalmış.
Şimdi yanında biri varmı yalnız değilsi umarım.

Canım eğer uygun bişey bulamazsanız burdan ikeadan biz alıp gönderirz.Zaten herşey kutunun içide oluyor evde kuruluyor yanı kargo ile otobusle çok kolay gönderebilir.Aklında bulunsun canım.

tama aynurcum.Ben aklınızda bulunsun dşye söyliyorum.
Canlarım benim mişsafilerim var yağmurlu jhavada bol bol gezşyoruz hem de sanberk ile.artık pazartesi boş olurum daha sık burda olurum.

oooo kimsecikler yok her zamanki gibi ...
uzun zaman olmuş mesaj bırakılmayalı....

biz iyiyiz oğlumla koşturup oynuyoruz egenin resim yapma merakı var ' bana göre inanılmaz bir hayal gücü var ve 2 yaş için çok güzel resimler çiziyor'
iştahımız iyi gibi kahvaltıda sütünü içti az sosis yedi. kaşar ve çikolatalı ekmek
ama biraz sosyal yönü zayıf bunu desteklmeye çalışıyoruz

günler su gibi akıp geçiyor

kızlar gece bahçesinin saatleri değişmiş sanırım bilginiz var mı bir türlü yakalayamadık ege onu izler uyurdu bilmiyorumkismile

canım ben bugün denk geldim 8 :15 de başladı gece bahçesi....ay ne güzel demek resim yapıyor ben kaç kere boya kalemi aldım ama kavga etmekten resim yapmıyorlar en sonunda geçenlerde burak birini kemirmiş kaldırdım bende zaten defter kalmadı yırtıldı kalemlerin çogu kayıp...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…