2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynur ege de boya kalemleri ile her yeri boyuyor ama ben şu ucu mıknatıslı olan kalem ve yazı tahtası var ya ondan almıştım onu hiç yanından ayırmıyor

yakında kayınpeder gelecek buraya
egeye faaliyet masası almak istiyormuş nerden çıktıysa bende bir yerde çok güzel görmüş beğenmiştim şimdi alma desen olmaz adam kırk yılda bir bir şey almak istedi-tatlicadiarzu-

burcucum göremedim canım ya tühhhh...canım merak ettim aldıgın mıknatıslı tahtayı nsl bişey?

merhba canlarım.Biz misafileri yolladık artık tek kaldık.
Biz neler yaptık bol bol gezdik.Burda birkaç gün yağmur yağdı ama biz gezmekten vazgaçmedik.Hatta sanberk daha uyanır uyanmaz dışırıya gitmeyelim anne burda oyuncaklarla oynayalım diye yalvarıyordu.İki gündür misafir yok ve biz hiç çıkmadık.Aslında hava güzel ve ben çıkmak istiyorum am asanberke sorduğumda haır çıkmayalım parkta soğuk deyip oyununu devam ediyor.Sanırm 1 gün durmadan gezmelerde yoruldu.
Gelelim gelişimde resim çiziyor fakat fazla değil.Duvarlara çizmesine yasakladığımdan beri resim çizmeye karşı fazla ilgisi yok.ama çizdikleri de bizim anlayacağımz bir şekil yok henüz.ama sanberke sorduğumda neler neler varmış:)resmen masal anlatmaya başlıyor.:)
Konuşması hergün ilerliyor bulgarcası biraz geride kalsa da onu da türkçeye paralel öğretmeye çalışıyoruz.
ama sanberkin tercihi türkçedir.Tek türkçede bilmediği veya söylmesi zor olan kelimelri olunca bulgarcasını kullanır.
Dİyer çocukları gibi sürekli ben benim diye bişey yok.Sanırm dah ailerdeki aylarda artar.Ama böyle bişey var sürekli bana bak beni dinle bişey var.Herkes ona bakacak onunla ilgilenecek.Çoğ oyunlarda anne bırak sanberk yapacak der.Yani ben bildiğine rağmen hala kendi adını kullanmayı tercih ediyor.Sanırm bu ben sen hala karaştırırdığı için böyl konuşuyor.

Son zamanlarda favorisi oyunu hamur dur.Onu çubuk şeklinde yapıp bıcakla makasla keser.Sonra top yapar bir kalemle basarak göz burun dudak ağız şekil verir.Başka şekilleri yapmak için biz yardım ediyoruz.Kurabiaya şekilleri yardımıyla da bol bol çamağıcı kelebekle,tavşan vbs yapıyoruz.

gecen hafta puzzel seti aldık içinde 4 tane puzsel var bir tane 4 lü,6 lı,8li,12 li var.Şimdilik 8 li parçadayız tam öğrenmedi ama birkaç gün daha alacak.Artık haftaya 12 li puzzele geçeriz.

bide vitamin için soracaktım.Ben birkaç haftadır vermiyorum.Kan sonuçları iyi çıknca dr bişey verme dedi.Aöa kış girdi ve ben telaşlıyım acaba ek vitamin versemi vermesem mi karasızım.
Geen kışın vitagil almıştım içinde hem vitamin em önemli minerelleri var.
Sonra internete kış için nutrigen şuruplara baktım bir tane gözüme girdi ama yine emi değilim.
Siz ne veriyorsunuz şuan.
Balık yağı haftada 1-2 kez veriyorum.ama ek vitamn versemi vermesemi karasızım.Gerksiz yerde vitamin vermek istemiyorum.
Bu günlerde de sanberkin beslemesi iyi yeterli miktarlarda her beslem grubunda aldığını düşünüyorum.

Bide diş macun için sorayım geçen sene biz neneden baby kullanıyorduk,şimdi ise bir tane fransız markası macun kullanıyoruz 2*6 yaş ama nu yutmaması gerktiğini yazıyor.Sanberke tükürmeyi öğretemiyorm henüz.Sanaırm daha erken.Burda baktım nenedet çok pahalı 20 lr bulgaristandan 7 lira almıştık.Sanırm bayram akadar şimdiki macunla idarederiz.ama sizin bildiğiniz bir mcun varsa yazın.

burcu bir ara egenin çizdiği bir resimlerden göstersene çok merak ettim.Benim bildiği kadarıyla bu yaştaki çocuklar en fazla insan yüzü çüzebilir ama bak ege daha ilerde demekki.
Canım ben karışmayım ama bu aktivite masa nasıl bişey onun yerine ege bir tahta alabilirsiniz madem resim çizmeyi çok seviyor.

ay ne güzel yazmışsın fikriyeciğim okumak gzl geldi
ben oyun hamuru hiç almadım kızlar cesaret edemiyorum kesin agızlarınada katarlar ama eminimde çok severler....sizinkiler nasıl ağızlarına katıyorlarmı hala herşeyi aslında bu dönem 2 yaşında bitmesi lzm ama bilmiyorum niye böyle

kızlar bu arada ben netten form doldurdum sabiha paktuna keskinin kitabı geldi daha bakmadım şöyle bir göz gezdirdim çok iyi (çocugunuzun yeteneklerini keşfedin) adında bir kitap 2-5 yaş için 4,5 lira kargo parası ödedim o kadar kitap 20 lira degerinde sizde mutlaka formu doldurun anaokulu dergisi diye girin google...

aynur burdamısın..Evet canım omkitab bana da geldi.Ne kdar doğru olacağı bilmiyorum kesinlikle çocuğun yeteneği gösterecek bir kitap varmıki.Ama yine o kitaba bakarak zayıf noktalarımıza baktım ve onlara daha ço çalışmaya çalışıyruz.
Mesela sanberk resimde çalışmalarımızda eksikleri var.eksik denmez sadece az uğraşıyoruz.
aynı şekilde şarkılarda bizde az.Tekerlemeler söylüyor ama.Tabiki benim yardımıyla.

bide biz her ay Meraklı Minik çocuk dergisini alıyoruz.Sanberkçok sevdi artık abune olmayı düşünüyoruz.
Dergide her ay bir konu var bu aykki konu uzay,ay ve uzaydaki yaşam.Sanberkin çok hoşuna gitii.İlk baştan 2 yaş çocuğu uzaydan ne anlar diye düşünerek ileri için saklanacağım diye düşündüm.Ama beklediğimden sanberkin fazla ilgisini çekti.Hatta önceki sayılara bakıp her ay çocuklar o konuilgili evde bişey yapmış mesela deniz konusu olunca ahtopot yapmışlar.Biz de her ay onlardan kopya çekip evde bişey yapmaya çalışırız.

ayy fikriye hoş geldin kız nasıl özlemişim sizleri nolurr çıkmayın hemencik :))

aynur 3 paşaların fotoraflı gördüm sen farkında değilsin belki ama onlar çok büyümüş nerdeyse tanıyamadım:)Maşalalh onlara çok çok da yakışıklı olmuşlar:))))))))öp onları benden:)

canım egenin resimlerinden yüklemek isterim bir ara sizinde fikirlerinizi almak isterim bu konuda

bizde de şöyle bir durum var komşu çocuklarıyla oyun grubu yapmaya karar verdik 5-6 çocuk oluyor yaklaşık haftada belli günler ve belli saatler arasında bu hem anne için hem çocuk için iyi olacak gibi üstelik hepsi aynı yaş grubundan araları bir kaç ay farkla

biraz daha burdayım:)Ben de sizi çok özledim:)Şöyle güzel sohbet etmeyi.
Ya sanberk hala uyumadı,yatırmasam hiç uyumaz.Gündüz de 1.5 saat yatakta yatıyoruz ancak uyur.

ben vitamin vermiyorum çooook uzun zamandır beslenmesi iyi egenin bugünlerde şaşırtıyor beni yemeğini bitiriyor acıkınca çorba içcem diyor :))) ama bu sevincimin uzun sürmesini istiyorum şuan baba oğul yatıyorlar burunları akıyor kışın ilk hastalığını sanrım biz kaptık hayır ola :))

o burcu özendim şimdi,Süper bir şey bu.Ben de burda yapmaya çalıştım ama olmadı.Dediğimde herkes bir garip karşıladı:KK43:((((((( ne bileyim sonra ben de söylediğime pişman oldum.Sanki kendi kendimi zorla evlerinde davet etmişim gibki ben her buluşmamız evde olmasın.MEsela bir müzeye beraber gitmek parka,restoranta.ama yok yok benim kafaya uyan yok.

X