merhba canlarım.Biz misafileri yolladık artık tek kaldık.
Biz neler yaptık bol bol gezdik.Burda birkaç gün yağmur yağdı ama biz gezmekten vazgaçmedik.Hatta sanberk daha uyanır uyanmaz dışırıya gitmeyelim anne burda oyuncaklarla oynayalım diye yalvarıyordu.İki gündür misafir yok ve biz hiç çıkmadık.Aslında hava güzel ve ben çıkmak istiyorum am asanberke sorduğumda haır çıkmayalım parkta soğuk deyip oyununu devam ediyor.Sanırm 1 gün durmadan gezmelerde yoruldu.
Gelelim gelişimde resim çiziyor fakat fazla değil.Duvarlara çizmesine yasakladığımdan beri resim çizmeye karşı fazla ilgisi yok.ama çizdikleri de bizim anlayacağımz bir şekil yok henüz.ama sanberke sorduğumda neler neler varmış:)resmen masal anlatmaya başlıyor.:)
Konuşması hergün ilerliyor bulgarcası biraz geride kalsa da onu da türkçeye paralel öğretmeye çalışıyoruz.
ama sanberkin tercihi türkçedir.Tek türkçede bilmediği veya söylmesi zor olan kelimelri olunca bulgarcasını kullanır.
Dİyer çocukları gibi sürekli ben benim diye bişey yok.Sanırm dah ailerdeki aylarda artar.Ama böyle bişey var sürekli bana bak beni dinle bişey var.Herkes ona bakacak onunla ilgilenecek.Çoğ oyunlarda anne bırak sanberk yapacak der.Yani ben bildiğine rağmen hala kendi adını kullanmayı tercih ediyor.Sanırm bu ben sen hala karaştırırdığı için böyl konuşuyor.
Son zamanlarda favorisi oyunu hamur dur.Onu çubuk şeklinde yapıp bıcakla makasla keser.Sonra top yapar bir kalemle basarak göz burun dudak ağız şekil verir.Başka şekilleri yapmak için biz yardım ediyoruz.Kurabiaya şekilleri yardımıyla da bol bol çamağıcı kelebekle,tavşan vbs yapıyoruz.
gecen hafta puzzel seti aldık içinde 4 tane puzsel var bir tane 4 lü,6 lı,8li,12 li var.Şimdilik 8 li parçadayız tam öğrenmedi ama birkaç gün daha alacak.Artık haftaya 12 li puzzele geçeriz.
bide vitamin için soracaktım.Ben birkaç haftadır vermiyorum.Kan sonuçları iyi çıknca dr bişey verme dedi.Aöa kış girdi ve ben telaşlıyım acaba ek vitamin versemi vermesem mi karasızım.
Geen kışın vitagil almıştım içinde hem vitamin em önemli minerelleri var.
Sonra internete kış için nutrigen şuruplara baktım bir tane gözüme girdi ama yine emi değilim.
Siz ne veriyorsunuz şuan.
Balık yağı haftada 1-2 kez veriyorum.ama ek vitamn versemi vermesemi karasızım.Gerksiz yerde vitamin vermek istemiyorum.
Bu günlerde de sanberkin beslemesi iyi yeterli miktarlarda her beslem grubunda aldığını düşünüyorum.
Bide diş macun için sorayım geçen sene biz neneden baby kullanıyorduk,şimdi ise bir tane fransız markası macun kullanıyoruz 2*6 yaş ama nu yutmaması gerktiğini yazıyor.Sanberke tükürmeyi öğretemiyorm henüz.Sanaırm daha erken.Burda baktım nenedet çok pahalı 20 lr bulgaristandan 7 lira almıştık.Sanırm bayram akadar şimdiki macunla idarederiz.ama sizin bildiğiniz bir mcun varsa yazın.