2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aslıcığım geçmiş olsun ozişime hasta mı oldu?belki de rahatsız olduğu için yemiyordur ama emmenin etkisi de büyük.ben bıraktırdım artık 10 gün oluyor.ve inan şimdi daha çok çeşit yiyip içmeye başladı.ama geceleri hala çok sık kalkıyor bi türlü çözemedim gitti şu olayı.acıkıyor mu anlamadım.geceleri biberondan bişey de içmiyor veriyorum almıyor.zaten alıştırmamam da gerekirmiş ama böyle de sık sık kalkmak çok yıpratıyor beni sürekli baş ağrısı çekiyorum

Arzucum şuan hasta ama dedigin gibi bende emdigi için yemiyor diye düşünüyorum bakalım memlekttn döndügümde ilk işim dra gitmek olacak.
Birde Burcu arkadaşımız öyle demek istememiştir sanırım Arzucum ben yazıyı görmedim ama geçmişe bir daha döneyim.

canım merhaba
ozan egeye hala emiyor maşallah birde çalışıyorsun ben evde oldugum halde cok az emzirebildim
belki sana güvendiği için yemiyor olabilir nasıl olsa emzireceği düşünüyordur belki bencede canım biraz inat et yeme konusunda eninde sonunda onun sevdiği şeyleri ve nasıl yemek istediğini keşfedeceksindir onunda bi damak tadı var belki oyuncakla belki balkonda belki mama sandalyesinde taklitlerle sadece yemeğin tadını keşfetmesini sağla önce bir iki kaşık yer ama sonra devamı gelir

kızlar nasılsınız uzun zamandır yazamadım ama ankaraya yani evimize dönme telası başladı pazar günü artık evimizdeyiz 11aylık kayseri maceramız bitti sonunda fikriyecim sanberkin tahlillerine çok sevindim inşallah bir daha hiç düşmez aslıcım ben yaklaşıık 10 gündür memeyi kestim çok zor oldu hala unutmuş değil ama vermiyorum inan büyüdükçe bıraktırmak çok daha zorlaşıyor en sevindirici tarafı çok güzel ve iştahlı yemek yemeye başladı yine zor yemek yediriyorum ama artık yemek yiyor en azından çabalarım boşa gitmiyor bence biran önce bıraktırmaya bak ozancım zaten alacağını almıştır artık 1.5 yaşına giriyorlar yoksa senin için ve ozan için çok zor olur kızlar herkeze iyi geceler

canım ben daha yeni başladım 2 hafta falan oldu eskiden kakası cok sert olurdu şimdi normal rahatca yapabiliyor acaba inek sütünden mi ama ishal değil :uhm: tuz aklıma gelmemişti bi deneyim ama tadını bozmasın sonra içmezse

Canım büyük bir ihtimalle inek sütünden kaynaklanıyor,içindeki tereyağı hazmı kolaylaştırıyor.Sanberk kakasını rahat yapıyor onun için inek sütü ishal yaptı herhalde.
Zaten tuz çok az koyacaksın tadı değişmeyecek kadar az.

gece 1 bazen 2 kere uyanıyor 1 kere mama bazende su içiyor bazen nedensiz uyanıp oturuyor bana sesleniyor sonra bi şekilde geri uyuyor almıyorum beşiğinden sanberk belki rüya görmüş olabilir canım ürkmüştür o yüzden senin okşaman öpmen rahatlatmıştır olabilir

Önceki geceker aynı saatlerde ruyasında ağladı veya güldü,aynı saatte ruyamı görüyor acaba.Bu gece uyanmadı bi uyandım sabah olmuş.:))))) Canım hiç alma bizim bu sorunumuz var uyandımı mutlaka yanımıza geliyor.Ağlıyor bağrıyor almasak.Bazen bile babasını kovuyor.

ben geldimmm siz nerelerdesinizz.
arkadaşlar güzel dilekleriniz için tşk ederim tatilin tadını çıkarıyoruz ogluşumla.
bakıyorum siz yemeklerden konuşmuşsunuz ama ben ozan egeye hiçbirşey yediremiyorum kızlar ne yapacagımı şaşırmış durumdayım ne olur bir akıl verin bana oyunlaştırarak yediriyoruz olmuyor acıkmasını bekliyoruz olmuyor. annemler seni emiyor o yüzden yemiyor diyorlar biraz hasta acaba ondanmı diyorum drumuzu aradım zorlada olsa yedirmeye çalışın dedi artık ne yapacagımı şaşırmış durumdayım.

Canım tabiki emdiyiği için sana güveniyor ve yemek istemiyordur.Ama oyunla biraz yiyor demişsin bu şekilde devam edin.Ozan ege hareketlendi ve oyunlardan çok zevk alıyordur.Seni emdiği için ona güvenip yemekle zamn kabetmek istemiyor.
Ben erken kestim sütten anlatmıştım,eğer sanberk emseydi herhalde hala emzirirdim ama şimdi iyiki kendisi braktı yoksa şimdi çok zor olurdu,çünkü sanberk emzik kullanıyor ve nasıl brıktırcam hiç bir fikrim yok.
Canım sanberk de oturup yemeyini bitirmez,ilk önce ona veriyorum kendi çabalasın biraz bu da her zamn olmuyor tabi.En fazla 5 dk uğraşıyor sonra brakıyor ben devam ediyorum yine oturması 5 dk sonra sandaliyeden kalkıyor tepesine biniyor sonra ise iniyor odada koşuşturuyor öyle yemeyimiz 1 saat sürüyor.Ayrıcı tv,çizgi filmler,reklamlar da açık tabiki.

ben senin demek istediğini tabiki de anlayabiliyorum ama unutma burdaya çalışan anneler de yazıyor kırılabilirler hiç aklına gelmiyor mu?ama tabi herkes istediğini yazma hakkına sahip.bizde bundan sonra yazmayız

ben senin demek istediğini tabiki de anlayabiliyorum ama unutma burdaya çalışan anneler de yazıyor kırılabilirler hiç aklına gelmiyor mu?ama tabi herkes istediğini yazma hakkına sahip.bizde bundan sonra yazmayız

Canım ya lütfen öyle yanlış anlama sen.Burcu onu demek istememiştir.yani çalışınca insan çocuğunla daha az vakit geçirebilir ve bazı güzel anları yaşamayabilir.Onun için çalışmadığına seviniyor.
Ama çalışan anneler çocuklara daha az bakıyor daha az ilgileniyor demek istemiyor.Burda çok kez bu konuyu konuştuk.Bir çocuk iyi bakmak onunla çok vakit geçirmek demek değil onunla kaliteli vakit geçirmektir.Zaten sen ve diyer çalışan anneler buna öğrneksiniz çalıştığınıza rağmen çocuklarınızı çok iyi yetiştiriyorsunuz ,çok ilgileniyorsunuz.Burda size çocuklarınıza iyi bakmıyorsunuz kimse söylemedi hatta ben bazen diyorum zaten çalışmadığıma rağmen bazı günleri oğlumla güzel vakit geçiremiyorum bu da benden kaynaklanan bir şey.
Lütfen burcunun yazığı başka bir yonden bak,sen yanlış anladın canım.
Lütfen kendini eksik etme burda.

Yamurdan haber aldım...Kaan sütten kesmiş biraz zorlanmışlar ona çok bağlı ya.Şıdilik memeyi unuttu dedi ama geceleri sık kalkarmış.Şuan eşinin memleketteymişler ve orda net olmadığı için kkya giremiyor.Dr gitmişler yer değişiklikten demiş.Yeni ortamı alışamadığı için gece uyamıyormuş.Bırkaç gün kendi memleketie gideceklermiş ordan yazacak bize.
Bizi çok özlemiş ve merak ediyormuş.Bizimle konuşmayı çok ihtiyac duyormuş ilk fırsatta gelcek.

cyıldız brakma bizi,lütfeeeeen:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

kızlar nasılsınız uzun zamandır yazamadım ama ankaraya yani evimize dönme telası başladı pazar günü artık evimizdeyiz 11aylık kayseri maceramız bitti sonunda fikriyecim sanberkin tahlillerine çok sevindim inşallah bir daha hiç düşmez aslıcım ben yaklaşıık 10 gündür memeyi kestim çok zor oldu hala unutmuş değil ama vermiyorum inan büyüdükçe bıraktırmak çok daha zorlaşıyor en sevindirici tarafı çok güzel ve iştahlı yemek yemeye başladı yine zor yemek yediriyorum ama artık yemek yiyor en azından çabalarım boşa gitmiyor bence biran önce bıraktırmaya bak ozancım zaten alacağını almıştır artık 1.5 yaşına giriyorlar yoksa senin için ve ozan için çok zor olur kızlar herkeze iyi geceler

Canım çok teşekkür ederim.Amin.
Canım en sonunda kendi evinde olacaksin ne mutlu Belisin de daha iyi beslenmesine çok sevindim yarasın kuzuya.Seni bekleriz.

Son düzenleme:
burda daha önce de çalışan annler ve çalışmayanlar konusu defalarca konuşuldu canım sanırım sen takip etmedin niye bunu üzerine alınıp böyle bi sorun haline getirdin anlayamadım doğrusu. Fikriye benim hislerime cok iyi tercüman olmuş ayrıca ben çalışan annler cocuklarıyla ilgilenmiyor yada iyi bakmıyor diye bi cümle kurmadım nerden cıkardın? ben suan çalışmıyorum ama belki yarın çalışmam gerekebilir ve ben bunun kıymetini bilip onunla her anı doyasıya yaşayabilmek istiyorum bunu anlatmaya çalıştım ama sen kendi üstüne alındın nedense..
ayrıca herkes yazma hakkına sahip olduğu gibi yazmama hakkına da sahip eğer yazmak istemiyorsan saygı duyarım.....

Burcu ve Fikriyecim tşk ederim bilgilerinizden dolayı evt bana güveniyor diye düşünmüştüm ama canım ogluşum hasta oldugu için yada dişleri tam çıkamadıgı yada çıkmaya devam ettigi için yemek istemiyordu sanırım. bugün beni şaşırttı çok güzel her verilen yemegini yedi akşama söylemesi ayıptır yemekte balık vardı 4 tane barbun balıgı yedi 2 tabak çorba yedi gündüzde yemesi çok iyiydi. demekki nasıl biz bazen yemek istemiyoruz herhalde ogluşumda bir haftadır öyleydi diye düşünüyorum hastalıgında etkisiyle. amann geçici birşey olsunda bütün bebişler saglıklı olsun.
Arzucum güzel arkadaşım senin ne kadar alakalı bir anne oldugunu kendinde biliyorsun bende çok iyi biliyorum Burcu arkadaşımızda gerçektende öyle demek istemedigini bende anlamıştım ki kendiside çok güzel yazmış açıklamış çalışmasak bile hepimiz bir gün çalışmak zorunda kalabiliriz. kendinden bizi mahrum etme canımcım. güzel ogluşumu öp yerime.

Ay Aslıcım çok çok swvindim canım demekki rahatsızlığından yememiş yavrucuk.O zamn emzirmeyi devam edebilirsin canım,Eğer yemeklerini güzel yerse emzir.

ooo Aslı maşallah daha ne yesin :nazar:
evet hepimiz bazen yaşarız bunu aslında bazen yemek istemez canımız aslında cocuklarda aynı cok sevdiği şeyleri bile bazen yemek istemiyorlar aslında cok normal değil mi bi taraftan oynanacak o kadar oyun varken bi tarafta dişlerin sancısı bi taraftan dünyayı anlamlandırma çabası....
ee büyümekte kolay iş olmasa gerek :))

merhabalar arkadaşlar,hava güzel olsaydı herkez dışırda geziyordur derdim ama değil..ne yapıyorsunuz evde anlatın.Bİz çok sıkıldık sanberk uyansın bir alışveriş merkezine gidelim diyoruz.Kapalı alanlara gitmek pek iyi bir fikir değil ama ne yapalım evde de sıkıcı....keşke yakında olsaydınız hop misafirliğe gelrdik...Davet etmeseydiniz bile..)kaydirigubbakcemile3

oooo kızlarr nabersinzi:) aslıı arzu canlar yakaladımmı sizi neh:))

X