2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

burcucum sorma canım benimkilerde 1 gün biri iyi yiyyor bir gün biri bu günlerde burak az yiyyor ben dişlere bağlıyorum şu dişler çıksada kurtulsak...
geçenlerde anne olunca anladım proğramında bu konu hakkında bir kadın aradı çocuk eli kirlenince hemen annesine koşuyormuş kadında hemen dikkat etmeye başladım dedi ..sen ellerinimi çok siliyorsun egenin? dikkat et canım bu "takıntıları" başlıyor demek internette bir araştır istersen.

geldim canım ama şimdi de sen yoksun mama ile ilgili bi konu açılmış da onu okuyordum bebek beslenmesinde sen hala veriyordun sanırım bi oku istersen :KK43:((

doğum ve sonrası bebek bakımı ve beslenmesi canım

sen nasılsın ablamın oğlu zatürre olmuş bu arada neyseki iyileşti bile aman dikkat edin bebişlerinize

ben cıkıyorum canım ege uyurken corbasını yapayım
tavuksuyuna tarhana yapacağım kızlar ben tavuğu haşladığım zaman suyunu dökmüyorum buzdolabına koyabileceğim kaplarım var onların içinde buzluğa atıyorum ve egeye corba yapacağım zaman cıkarıyorum siz nasıl kullanıyorsunuz

geçmiş olsun...,
esniyorum valla eymen gece uyutmadı biraz yatayım bunlar uyanmadan aman karşılaşamaz olduk..

walla karşılaşamaz olduk cocuklar büyüdükçe işleri de büyüdü :))
yat canım dinlen

Arkadaşlar bu günler de çok yoruluyorum bu yaramaz durmak bilmiyor,o uyudumu ben de yatıyorum açıkçası,yoksa dayanamayacağım.

kimsecik yok yine,arkadaşlar ne oldu size ya hergün plamasa da yine gelin ya 10 dk konuşsak yeter.Zaten kışın biryere gidemiyoruz bari siznle konuşalım dertlerimizi paylaşalım

uara sanberke ayrıntılı kan testleri yaptırdık demir 101 çıktı yani çok iyi ve artık demir ilacından kurtulduk.Kan ilacından dişler boyanmıştı dr sordum geçecek dedi:)))))))))))))
Bide kan ilacı verdikten sonra özenle iykamıştım dişlerine buna rağmen yine leke olmuştu,dr sordum ilaç fazla gelmeye başlayınce dişlere leke yapmaya başlıyor dedi.

merhabalarr hanımlarr yeni topigimiz hayırlı olsun Aynurcum ellerine saglık.
Ben memleketteyim annemlerin yanında tatilin tadını çıkarmaya çalışıyoruz ama havalar çok soguk.
Biran için sizleri kaybettim zannettim arkadaşlar diger topic kapanınca ama imdadımıza Aynurcugum sagolsun yeni topicle gelmiş.
Burcu canım ablanın oglu zatürre olmuş herhalde çok geçmiş olsun neyseki iyileşmiş.
Nasılsınız güzel annelerim bebişlerimizde sizlerde iyisinizdir inşlah.

merhaba hanımlar nasılsınız fikriyecim maşallah sanberk paşanın kanı yerindeymiş çok sev,ndim

aslıcım size de ii tatiller

Fatmacım tşkler.
Fikriyecim biraz önce yazmayı unutmuşum canım maşallah Sanberk paşaya.
Herkese iyi geceler.

Burcu Sanberk de öyle elini bulaşmasıı hiç sevmez yemek yerken eline bir peçete veriyorum sürekli siler.Eğer vermediğisem onu görmelisiniz çok komik oluyor....O tv izler ben yidirmeye çalışırım eline bişe bulaştı o kadar havalı elini uzatıyorki şaşırırsınız..yani sanki o prens ben ise hizmetçi..yüzüme bile bakmaz..bazen bilerek silmiyorum ne yapacak diye surata çok tatlı oluyor.

Burnu için hiç görmemiş gibi yap,çocuklar bizim dikkatimiz çeken şeyler onların da çekiyor ve kendilerini beğdirmek için herşey yaarlar.Siz tepki vermeyince o işi de brakır.Brak burnunu keşfetsin.
Bı ara sanberk pipisiyle çok oynadı ama hiç dokunmadım bu alışkanlığı kendinden geçti.

Son düzenleme:
bugünlerde o kadar yoruluyorum ki akşam nasıl olmuş anlamıyorum bi bakıyorum eşim gelmiş ev ve egenin işleri hiç bitmiyor ama canı sağ olsunda bitmesin dimi kızlar ben artık doğal süt kullanmaya karar verdim mümkün oldugunca pastörize almayacağım orda calışan bi arkadaş söyledi cok temizmiş gerçekten ama içinde cok fazla katkı maddeleri ekleniyormuş bende biliyorsunuz burası küçük yer bi tanıdık buldum onun vasıtasıyla köyden taze sağılmış süt alıp kullanıyorum

birde sanırım egenin hala azı dişleri olmadığından yemek yemekte isteksiz özellikle et yediremiyorum köfte falan yapıyorum ama yemiyor sadece corbada onuda iyice blenderden geçirmem lazım ama sebze yemeklerinde de vitamin kalmıyor o zaman ben gece mamasına süt, bal, çekilmiş fındık, büsküvi ve tahıl maması koyuyorum biberon kıvamında yatmadan 200 ml içiyor tabi gün içinde bi şey yemediğinden tüm ümidim bu mama hatta bazen içine meyve de rendeliyorum

ay çenem düştü sanırım sizler nasılsınız nasıl geçiyor günleriniz

CAnım eğer güvenli bir yerin vara inek sütü vermen daha iyidir.Bebişler artık 1.5 yaşında olcaklar bence mamadan itiyaçları yok.
Canım ege makarna seviyordu hatırladığım kadarıyla onu nasıl veriyorsun tereyağılı yermi,yiyorsa öyle ver daha besleyeci olur.Ayrıcı makarnayı sade pişirme içine 1 sebze ekleyebilirsin(brokoli,karnabahar,kereviz yaprağı vbs)bu şekilde besin değeri zenginleşmiş olur.
Eti blendırden geçerek yiyorsa o zamn çorbaları yapınca içine köfte şeklinde kıymayı haşla sonra çorbanın suyundan biraz al ve onun içinde kofteyi güzelce ez,eğer hala çok pütürlü ise o zamn blendırden geç.Bu şekilde tek etteki bulunan bazı vitaminler kaybulmuş olur,sebzelerdeki ise kalır.Ama benim bldiğim kadırıyla blendırden geçirirken vitaminleri fazla etkilemiyor da daha çok lifleri etkiliyor.Ama yineden bledrı az kullanmaktan fayda var tabiki.
Şöyle de yapabilirsin çorbayı piştikten yarım havuç cam rendede rendele ve suyunu çıkart hazır çorbaya ekle.Brokoli ve karnıbahar sapısından da öyle yapabilirsin.Başka kereviz ve bu tr sebzeleri.
Sütüne pekmez koyabilirsin biliyorum demir emilisi azılır ama pekmezde daha çok vitamin ve mineralleri var sütü de zenginleştirmiş olur.
Çorbalara da caviz,fındık da ekleyebilirsin.
Daha aklıma gelmiyor şimdilik.
Çocuklarımız çok hareketlendi ve hep oynama isterler yemekle fazla uğraşmak istemiyorlar onun için besleyiçi gıdaları tükketmelidir.

Aslıcım tatilin tadını çıkart canım,bol bol dinlen brak annen Ozan egeyle uğraşsın.

Fatmacım sana da teşekkür ederim canım,siz neler yapıyorsunuz?

Son düzenleme:
X