bugünlerde o kadar yoruluyorum ki akşam nasıl olmuş anlamıyorum bi bakıyorum eşim gelmiş ev ve egenin işleri hiç bitmiyor ama canı sağ olsunda bitmesin dimi kızlar ben artık doğal süt kullanmaya karar verdim mümkün oldugunca pastörize almayacağım orda calışan bi arkadaş söyledi cok temizmiş gerçekten ama içinde cok fazla katkı maddeleri ekleniyormuş bende biliyorsunuz burası küçük yer bi tanıdık buldum onun vasıtasıyla köyden taze sağılmış süt alıp kullanıyorum
birde sanırım egenin hala azı dişleri olmadığından yemek yemekte isteksiz özellikle et yediremiyorum köfte falan yapıyorum ama yemiyor sadece corbada onuda iyice blenderden geçirmem lazım ama sebze yemeklerinde de vitamin kalmıyor o zaman ben gece mamasına süt, bal, çekilmiş fındık, büsküvi ve tahıl maması koyuyorum biberon kıvamında yatmadan 200 ml içiyor tabi gün içinde bi şey yemediğinden tüm ümidim bu mama hatta bazen içine meyve de rendeliyorum
ay çenem düştü sanırım sizler nasılsınız nasıl geçiyor günleriniz
CAnım eğer güvenli bir yerin vara inek sütü vermen daha iyidir.Bebişler artık 1.5 yaşında olcaklar bence mamadan itiyaçları yok.
Canım ege makarna seviyordu hatırladığım kadarıyla onu nasıl veriyorsun tereyağılı yermi,yiyorsa öyle ver daha besleyeci olur.Ayrıcı makarnayı sade pişirme içine 1 sebze ekleyebilirsin(brokoli,karnabahar,kereviz yaprağı vbs)bu şekilde besin değeri zenginleşmiş olur.
Eti blendırden geçerek yiyorsa o zamn çorbaları yapınca içine köfte şeklinde kıymayı haşla sonra çorbanın suyundan biraz al ve onun içinde kofteyi güzelce ez,eğer hala çok pütürlü ise o zamn blendırden geç.Bu şekilde tek etteki bulunan bazı vitaminler kaybulmuş olur,sebzelerdeki ise kalır.Ama benim bldiğim kadırıyla blendırden geçirirken vitaminleri fazla etkilemiyor da daha çok lifleri etkiliyor.Ama yineden bledrı az kullanmaktan fayda var tabiki.
Şöyle de yapabilirsin çorbayı piştikten yarım havuç cam rendede rendele ve suyunu çıkart hazır çorbaya ekle.Brokoli ve karnıbahar sapısından da öyle yapabilirsin.Başka kereviz ve bu tr sebzeleri.
Sütüne pekmez koyabilirsin biliyorum demir emilisi azılır ama pekmezde daha çok vitamin ve mineralleri var sütü de zenginleştirmiş olur.
Çorbalara da caviz,fındık da ekleyebilirsin.
Daha aklıma gelmiyor şimdilik.
Çocuklarımız çok hareketlendi ve hep oynama isterler yemekle fazla uğraşmak istemiyorlar onun için besleyiçi gıdaları tükketmelidir.