- 9 Nisan 2018
- 19.088
- 51.057
- 45
-
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
o çaycıyı atın beni alın.... muhasebedeyim özel bir şirkette 2532 tl maaşım 260 civarı yemek kartım var... 18 yılım bitti... gerçi yine şehirler fark ediyor İstanbulda 3250 burda benim aldığıma eş sanırım.....Çok az evet ama bır yerden başlamak lazım.
Bızım ısyerınde caycı ablamız en dusuk alıyor 3250 cıvarında. Yabancı yatırımlı bır fırma ama , maaşımız yurt dışından geliyor.
Allah yolunu acık etsın
Ben de lıse mezunuyum,(vatansız olduğum ıcın unı sınavına gırebılme ımkanım yoktu öss zaten yok ama , yös hakkımda yoktu) bu bıraz sans galıba bılmıyorum . 9 .seneye gırecegım aynı ısyerınde çalışıyorum . Ilk gırdıgımde 9 sene once 1500 lıra ıle ıse başlamıştım. Kucuktuk o zaman fırma olarak , kımse bana ıste ogretmedı zaten doğru duzgun calısan yoktu yenı oluşum ıdı. Cabaladıgımı düşünüyorum , kendımı gelıstırdım , dıl okuluna gıttım 2 sene boyunca . Kendımı gelıstırmek ıcın egıtımler buldum , ben buraya gıdıyorum dedım yalnız o esneklik vardı elbette gonderdıler.
Ilk 2.5 sene boyunca ısıde bılmedıgım ıcın ne nereden alınır bılemedıgımden , urun ıcerıklerınıde dosyaları tek tek okudum , keza gumruklu bölge mevzuatıda okudum , ve cok hata yaptım ve yıprandım da.
Aldıgım parayı hakettıgımı düşünüyorum , maaşımı yazmak ıstemıyorum , pes etmedim . Ama kuzenım cok yoklukla okudu , amcam ıs kazasında vefat ettı. Kuzenım 3 sene ucretlı ogretmenlık yaptı , sımdı mimarlık okuyor bebegıde oldu. Umarım bu defa tutturabılır . Kımya muhendısı bırının 5 sene boyunca hıc ıs bulamaması cok acı , 1000 lıraya bıle bır ısyerınde ıs bulamadı . Dedıgım gıbı sans herhalde bılemıyorum
şehir neresi ? çok iyi ücret belgen var mı?13 yıllık iş tecrübem var 6,5 yıldır şuan çalıştığım firmadayım. 4.150 alıyorum. Muhasebedeyim.
Kendi satışını yapman çok önemli. İş bilmeyip başkalarının üzerinden prim yapan da çok, başka şeyleri kullanıp maaşını yükselten de. İstifa ediyorum diye blöf yapan da.
Ama emeğinle bir yerlere gelemiyosun hakettiğin maaşı da alamıyosun alabilmen içinde çok cebelleşmen gerekiyor.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
@CuteMom'a sordum size de sorayım muhasebeci arıyor musunuz
maşallah Allah daha çok versin de çaycınız beni 1,5 katım kazanıyor nerdeyse
Dediginiz gibi aynen petracigim, her isi yapan insana ihtiyac var,markette calisacak eleman da lazim,esya tasiyacak insan da lazim,cayci da lazim,copcu de lazim,kapici da. Biri olmadan digeri olamiyor toplumda. Ama kazanc konusunda hem is begenmeyip hem de burunlarindan kil aldirmayan insanla karsilasinca da bu aciklamalari mecburen yapiyoruz.Aynen öyle bunu gelin de insanlara anlatın işte böyle diyince insan ayırıyor oluyoruz. Ki benim, benim gibi insanların ne derdi olsun bu insanlarla sadece hak ettiğini alabilmek mesele. Yaptığım işi başka ülkede yapsam aldığım maaşın kaç katını kazanırım o ayrı konu ama bi de çay rica ettiğim kişi bana çok yoruldum sen bütün gün oturuyosun kendin alıver diyebiliyor mesela ve sorsanız kurumsal bi firmada çalışıyorum. Olay aylık kazanç bile değil yani yapılan muamele. Ah ah söylenecek çok şey var da işte..
yaptığı işi küçümsemek değil asla yapmam bunu zatenAynen öyle bunu gelin de insanlara anlatın işte böyle diyince insan ayırıyor oluyoruz. Ki benim, benim gibi insanların ne derdi olsun bu insanlarla sadece hak ettiğini alabilmek mesele. Yaptığım işi başka ülkede yapsam aldığım maaşın kaç katını kazanırım o ayrı konu ama bi de çay rica ettiğim kişi bana çok yoruldum sen bütün gün oturuyosun kendin alıver diyebiliyor mesela ve sorsanız kurumsal bi firmada çalışıyorum. Olay aylık kazanç bile değil yani yapılan muamele. Ah ah söylenecek çok şey var da işte..
ayyyy Allah korusunMuhasebe müdürü benim işten çıkarsam haber ederim
yaa ne bileyim ben tecrübeli görünce eleman olarak düşünmemiştimayyyy Allah korusun
Allah daim etsin işinizi ama altınıza eleman isterseniz buradayım ben
sizin çaycınız bu kadar maaş alıyorsa eleman olmaya razıyım benyaa ne bileyim ben tecrübeli görünce eleman olarak düşünmemiştimO zaman elemanlar ayrılırsa haber ederim. Ankaradayım bu arada ben
Beyin yorgunluğu >bedensel yorgunluk. Ama gel de anlat ki anlasınlar.yaptığı işi küçümsemek değil asla yapmam bunu zaten
ben mali işler biriminde çalışıyorum evet oturarak çalışıyorum ama kafam oluyor kocaman eve giderken evde bitiyor mu aslaaa tabii
üstümüzün aklına bişe geliyor şu ödeme yapıldı mı bu proje ne oldu diye eminsin yaptığına ama o soru insanı o kadar geriyor ki sabaha kadar uyuyamıyorum yanlış mı hatırlıyorum acaba yapmadım mı diye
çünkü yapmadıysam eğer maddi olarak bana zararı çok olacak biliyorum
ne zaman çay servisiyle ilgilenen kızla konuşsam çok yoruldm diyor kırk yılın başı kendin değil de ondan çay istediğinde döver gibi cevap veriyor
bi başı ağrıyor 2 gün izin alıyor
hamileyim, geçenlerde çok ağır hastalandım işlerim yoğun bi de zaten yasal iznim yaklaştı diye izin almadım sürünerek işe geldim resmen
ama aldığım maaş artık hiçbirşeyime yetmez oldu
Ben zaten ezmek icin söyledim her işin kendine göre zorlugu varBunlar da sabır ve çok büyük sorumluluk istiyor herkeste o kapasite olmayabilir şahsen 3000 TL ye çocuk bakacağıma 2000 TL ye sadece işimi yaparım .
amin cümlemizin yardımcısı olsunBeyin yorgunluğu >bedensel yorgunluk. Ama gel de anlat ki anlasınlar.
Allah yardımcınız olsun hem evlilik hem hamilelik çarpı üç yorgunluk resmen İnsana çok dokunuyor biliyorum konu sahibi ortaya bombayı attı kaçtı biz daha dertliymişiz döküldük bir bir
Düzeleceğine inancım yok artık da adet yerini bulsun umarım düzelir günün birinde
Anladım canım :)Ben zaten ezmek icin söyledim her işin kendine göre zorlugu var
Ben kendim yapamam misal
isimden 4bin kazanmıyorum ama tercih edermiyim etmem
Paraya odaklanıldıgı icin fikir verdim
Kanada söz konusu oldu ama cesaret edemedim. Birde abim vefat ettikten sonra tek kalınca ailem iyice korumacı oldu doğal olarak, gitme lafı bile ettirmediler. Çocuk olduktan sonra zaten iyice kitlendim. Daha geçenlerde söz konusu oldu annem benim cenazemden sonra ancak gidersin dedi hatta:/ Malasef kalakaldımYurtdisinda iş fırsatlarına hiç baktın mı?
Öğretmenim, sizin çaycı abla kadar alıyorum..Çok az evet ama bır yerden başlamak lazım.
Bızım ısyerınde caycı ablamız en dusuk alıyor 3250 cıvarında. Yabancı yatırımlı bır fırma ama , maaşımız yurt dışından geliyor.
Allah yolunu acık etsın