- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.355
-
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
bunları okuyunca henüz 8 olmamış kızım adına iyice endişelendim ya.şimdiden durum böyleyse 13 14 yıl sonra ne olacak kimbilir.ben çareyi şöyle buldum.ne kreşe gönderdim ücretli ne özel okula gerekmedikçe de göndermeyeceğim.devamlı para bırıktırıp eger kazanamazsa ücretsiz kızımı ücretli tıp fakültesi yada yurtdışında iyi bir okula göndermek istiyorum.kolej dıploması iş sağlamıyor ama iyi bir unıversite en az 8 9 binle başlanmasını sağlıyor iş hayatına.Bende dış ticaret uzmanıyım, tüm ithalat ve ihracat sürecini takip ederim siparişten depoya inişe kadar. 3 dilim var İngilizcem ana dilim gibi, 2 üniversite mezunuyum ve 2 sene önce işten son ayrıldığımda 2.250+yemek idi. Ülkemizin muhteşem ekonomisinin ve özel sektörün güzelliğinin etkisi bu. Ha memur ol o zaman derseniz 89la atanamayan bir insanım ben
Gençliğim gitti ne diyorsunHahhahha aynen öyle oluyor ya boşuna okumuşsun okudun da ne işe yaradı diyorlar alttan alta. İlk kızıyodum ama adamların da suçu yok haklılar mı haklılar. Olan gençliğimize olmuş hey gidi
bu sınavlarda okul başarı puanı eklenmesine kesinlikle karşıyım büyük haksızlıklar oluyor çünkü.hangi okula göre hangi objektif kritere göre veriliyor o notlar bence gayet şaibeli.kimi okulun ya da öğretmenin notu boldur kiminin kıt.kiminin öğretmenle arası iyidir haketmediği notları alır.test sınav sistemi bence en adil sistem.mulakata da karşıyım ben .Gençliğim gitti ne diyorsun
ben gittiğimde deprem olmuştu ev Yok yurt yok
Prefabrik te kalmıştım.
Herşey bir işaretmiş demek ki yine de pes etmedim okulu bitirdim halbuki İstanbul da kalıp hem çalışıp hem açıktan okusam hem masrafım olmazdı hem daha iyi olurdu bilemedik işte
Zaten eğitim sistemi değişe değişe bir hal olmuştu ben ÖSS de matematik te 45 sorudan üç yanlış 2 boş bırakmıştım ama son sene ortaöğretim puanı eklediler ben okulu hiç takmıyordum ne bileyim ekleneceğini okul başarı puanı iyi olan taşra okulundan biri benden kafadan 10 15 net yapmış gibi oluyordu.
Karmakarışık sistem karmakarışıklık sonra iş ara bul orda ayak oyunlarıyla uğraş vs vs
Şimdi de işsizlikle uğraş
Tüm başarı belgelerimi yakasın var o derece
Bu dönemin gerçeği bumu yoksa şanssızlıkmı bilmiyorumOkurken çok güzel gidiyordu. Imrenmistim. Sonunda biri bana çuvaldız batırdı sanki. Ben de işsizim. Maalesef seni çok iyi anlıyorum.
Inan eğitimli olmamızın bir değeri yok. Binlerce yüksek lisans diplomasinin hiçbir kiymeti yok. Maalesef.
Babam esnaf olsaydı. Ben de zengin olurdum. O da yok.
Ben de kızım için çok endişeliyim. Bizim baba da benzer durumda. Ben ege o Marmara mezunu hemde. Ben de özeli düşünmüyorum. Ayrıca büyürken bir meslek edinmesi taraftarıyım. Kuaför olur, dikiş makinesi olur bunun gibi. Yurtdışına gitmek isterse kabul edilir en azından. Ben dış ticaretçi eşim finans uzmanı bizi alan ülkede çıkmıyor çok şükür. Güzel ülkemin geldiği haller. Ah atam ah...bunları okuyunca henüz 8 olmamış kızım adına iyice endişelendim ya.şimdiden durum böyleyse 13 14 yıl sonra ne olacak kimbilir.ben çareyi şöyle buldum.ne kreşe gönderdim ücretli ne özel okula gerekmedikçe de göndermeyeceğim.devamlı para bırıktırıp eger kazanamazsa ücretsiz kızımı ücretli tıp fakültesi yada yurtdışında iyi bir okula göndermek istiyorum.kolej dıploması iş sağlamıyor ama iyi bir unıversite en az 8 9 binle başlanmasını sağlıyor iş hayatına.
eğer çok zengin değilsek bana özel okullar para tuzağı geliyor.eşimle ben de çok iyi 2 unıversite mezunuyuz eşim dereceli mezun hatta.kendim özel unıversite mezunuyum.hazırlığa 0 ıngılızceyle başladım.ama sınıfımın yüzde 90 ı kolej mezunu ve 0 ıngılızceye sahipti.ha ne oldu çoğu hazırlıktan atıldı ya da uzattı okulu.yani çocuğun içinde yoksa aile ılgili değilse özel de boş devlet te .ha bir de özel de devamlı okumuş çocuk devlet unıversitesini begenmıyor orda ki arkadaşları begenmıyor küçümsüyor.herkes bolluk içinde yaşıyor 5000 lık tel kullanıyor arabası var sanıyor.bir çocuk yokluğu da bılmeli varlığı da.Ben de kızım için çok endişeliyim. Bizim baba da benzer durumda. Ben ege o Marmara mezunu hemde. Ben de özeli düşünmüyorum. Ayrıca büyürken bir meslek edinmesi taraftarıyım. Kuaför olur, dikiş makinesi olur bunun gibi. Yurtdışına gitmek isterse kabul edilir en azından. Ben dış ticaretçi eşim finans uzmanı bizi alan ülkede çıkmıyor çok şükür. Güzel ülkemin geldiği haller. Ah atam ah...
Ön lisans mezunu ve doktor mu ?! :)Ben doktorum .6000 aliyorum.vatandaş da sanıyor ki doktorlar çok zengin
Bi o kısmı var bu işin. Bir umutla harcanan binler liralar. Benim babam da aynen o hesap. Allah hepimize hayırlı kapılar açsın.Bu dönemin gerçeği bumu yoksa şanssızlıkmı bilmiyorum
İnsan ister istemez umutsuzluğa kapılıyor
O kadar eğitim bi anda sıfıra dönüşüyor
Dahada arttırabilirim
Kpss den 89 küsürle atanamadım
Alanımla ilgili yurt içi , yurt dışı eğitimlerinden neredeyse tüm sertifikalarım var
En son aradığımız kriterlere göre fazla kalifiyesiniz gibi bir sebeple reddedildim
Artık diyecek söz bulamıyorum
Nasibim bu kadar herhalde
Biz 6 kardeşiz
Hepimiz aşağı yukarı aynı düzeydeyiz
Babam bizim eğitimimize harcadığı parayla her birimize iki üç dükkan alırdı galiba
Giriş bilgilerini aceleyle yazmışım zamanında.yeni mezunum ama.çok mu zorunuza gitti:) hemen bi profil araştırmaları falanÖn lisans mezunu ve doktor mu ?! :)
Çok saçma yemek de senden misYa cok afedersiniz ama bana gelen yardımcı günlük 180lira alıyor yemekte benden tabiki haftada 6 gün calıssa 4000bin in üstünde para kazanıyor
Ablamın cocuk bakıcısı var oda 3000tl ye bakıyor
İlla mezun su kadar dil vs bilmenize gerek yok cok para kazanmak istiyorsanız böyle işlerde yapabilirsiniz
Özel tıpın puanı hemen hemen anadolu da tıpla aynı puanları yüksek kazanması Lazım sadece parayla olcak iş değilbunları okuyunca henüz 8 olmamış kızım adına iyice endişelendim ya.şimdiden durum böyleyse 13 14 yıl sonra ne olacak kimbilir.ben çareyi şöyle buldum.ne kreşe gönderdim ücretli ne özel okula gerekmedikçe de göndermeyeceğim.devamlı para bırıktırıp eger kazanamazsa ücretsiz kızımı ücretli tıp fakültesi yada yurtdışında iyi bir okula göndermek istiyorum.kolej dıploması iş sağlamıyor ama iyi bir unıversite en az 8 9 binle başlanmasını sağlıyor iş hayatına.
.............iş arıyorum cok iyi dil biliyorum 2 senelik mezunuyum
Onerdikleri maaş 2000 artı yemek en fazla
Normalmi bu
Sizler nekadar kazanıyosunuz
Meslekleriniz ne
Piyasa bu kadar düşükmü herkese
Bi bana mı boyle
şehir neresi ? çok iyi ücret belgen var mı?
çaycı maaşı benim kaç katım abo ben ihracat muhasebe personel takip her şey yapıyorum ağlıcammÇok az evet ama bır yerden başlamak lazım.
Bızım ısyerınde caycı ablamız en dusuk alıyor 3250 cıvarında. Yabancı yatırımlı bır fırma ama , maaşımız yurt dışından geliyor.
Allah yolunu acık etsın
O dönem öyle kötüydü ki resmen bize kıydılar mühendis olmak için meslek lisesine giden arkadaşlarım ek puan yüzünden bırak mühendislik okumayı açıktan zor okur hale gelmişti .bu sınavlarda okul başarı puanı eklenmesine kesinlikle karşıyım büyük haksızlıklar oluyor çünkü.hangi okula göre hangi objektif kritere göre veriliyor o notlar bence gayet şaibeli.kimi okulun ya da öğretmenin notu boldur kiminin kıt.kiminin öğretmenle arası iyidir haketmediği notları alır.test sınav sistemi bence en adil sistem.mulakata da karşıyım ben .